Афилиейт програмите - приличен доход чрез интернет

(1/1)

roberto92:
Здравейте, първо искам да поздравя собствениците на форума за чудесният раздел, които са създали, защото всеки pickup играч трябва да разполага с някакви доходи за да може умело и със самочувствие да прилага научените техники от форума. Мога да твърдя че изкарването добри доходи от интернет и осъвършенсването на всеки мъж, си съвпадат отлично. Може би ще се попитате защо и как пък го реших това ... Ами ето как, от личен опит разбрах че да работиш на работа по 8 часа на ден и свалянето на мацки не е най-удачният вариант. Губиш адски много енергия, а от там и желание за отваряне на нови сетове, запознанства и т.н, а чрез интернет доходите, когато веднъж създадете нещо, което да ви вади парички, после ще имате достатъчно свободно време и енергия да сваляте мацки.  :)

В тази тема ще се опитам да обясня за един от начините за изкарване на пари от интернет, какво точно представлява Афилиейт Маркетинга, сериозни и сигурни афилиейт програми и няколко насоки как да започнете да се занимавате с това. Ще бъде трудно да побера всичко в един пост, така че ще го разделя на няколко части в които ще предоставя, моите знания и методи за изкарване на пари чрез интернет. Не съм някакъв маркетинг експерт и няма да мога да ви говоря с начуни термини използвани в бизнес комуникациите, но ще се постарая да ме разберете, а щом аз успях да изкарвам пари по този начин, значи и вие ще успеете.

Започваме, пригответе си пуканки  ;) I част

:: Какво представлява афилиейт маркетинга и как ще ви помогне да изкарвате пари

- Афилиейт маркетинга е форма на сътрудничество между производителите на продукти, стоки, услуги и обикновенните хора като мен и вас. Така наречените производители или собственици на продукти и стоки, желаят да достигат до максимален брой продажби на своите стоки и се възползват от силата на афилиейта. Афилиейт програмите от своя страна свързват производителите и нас така наречените (афилиейти), които ще наричам промоутъри за по лесно и разбираемо. Всеки производител изплаща определент процент (комисионна) за продажба на негов продукт. Целта на афилиейт програмите е да повишава продажбите на производителите, а на нас хората (промоутърите), които промотират продуктите да изкарваме пари от това.

Пример: Производител на паста за зъби (това се сетих  ;D) иска да подобри своите продажби на продукта и се възползва от афилиейт маркетинга. Пастата за зъби струва 5$ и определя 40% комисионна на своите афилиейти, които промотират пастата за зъби. Тоест вие промотирате пастата чрез свой уеб сайт, форум, реклама някъде си ... и при всяка генерирана продажба чрез вас получавате по 40% от тези 5$.

Всяка програма предоставя уникални линкове на своите промоутъри, чрез тези линковете вие промотирате продуктите. Всяка направена продажба през тези линкове се отчита в системата на програмата и ви начислява комисионната. Програмите, които ще ви предоставя правят доставки по цял свят, така че можете да промотирате продукта на хора от ралични държави, етноси, полове и т.н.

Мисля че разбрахте какво ще рече афилиейт маркетинг и афилиейт програма. Вие продавате продуктите на производителите и печелите определен процент от тази продажба. В следващата точка ще ви предоставя няколко афилиейт програми, които се използват от много хора по света, сигурни са и изплащат натрупаните комисионни ежемесечно.

:: Сигурни афилиейт програми

- Има всякакви афилиейт програми в интернет за продажба на какви ли не стоки и услуги. Някои от тях сигурни, други не толкова сигурни. Сега ще ви представя няколко програми, които са на 100% сигурни и изплащат натрупаните комисионни на 100%.

Crocmint - това е една от най-големите програми за продажба на натурални билкови продукти. Има продукти със сексуална насоченост, продукти против косопад и т.н. общо взето продукти които имат висока конверсия (търсят се и се продават лесно). Програмата има 16 продукта с висока комисионна от 45% за всяка продажба, а цените на продуктите варират от 30$ до към 60$. Тоест от продажба ще печелите между 14$ и 27$. Предоставят готови темплейти за сайтове. В този сайт може да разгледате част от техните продукти.

ClickBank - това е афилиейт програма, която свързва собствениците на всякакви продукти и услуги и нас промоутърите. Всички продукти/услуги са разделени по категории, като можете да търсите лесно това, което искате да продавате. Има мобилни приложение, платени софтуери, лекарства, хазартни игри и т.н. Общо взето ако сте добри в някоя сфера, примерно мобилните телефони, можете да си намерите продукт близък до тази сфера и да започнете да го промотирате.

Cashburners - много мощна програма, предлагаща билкови и други добре продаващи се продукти. Добра комисионна от 40% до 50%. Извършват доставки на продуктите си до цял свят, също предоставят готови темплейти за сайтове.

Афилиейт програмите предлагат още една услуга. Когато един афилиейт покани друг да се присъедини в програмата печели определена комисионна. Присъединилият се афилиейт не губи нищо от това, а просто помага на човекът, които го е поканил. По тази причина съм предоставил aff линкове, през които можете да се регистрирате.
 
В следващата част ще опиша как да започнете да продавате, как да създадете уеб сайт и как да промотирате продукти. През това време можете да се регистрирате в някои от описаните програми и да разгледате продуктите за продажба. Ще дооформям темата в течение на времето и когато се сетя за нещо, ще го включвам.

u`F`o:
Хайде давай вече парт ту :)

Freshman:
Цитат

В следващата част ще опиша как да започнете да продавате, как да създадете уеб сайт и как да промотирате продукти.

Аз лично се занимавам от може би вече две години с афилиейт маркетинг, къде законно, къде не  :-X. Ще следя с интерес тази твоя втора статия, тъй като трябва доста да понапишеш, за да обясниш как се започва, аджеба, това продаване, защото трябва да си много конкурентноспособен, за да накараш клиент да си купи нещо от теб, като същевременно имаш познания по уеб програмиране, за да те намери този клиент. :)

roberto92:
Втора част

Така, мислех че темата не ви е грабнала вниманието, но явно има хора, които искат да научат нещо допълнително и полезно за това как реално могат да се изкарват пари от интернет.

Да предположим че вече сте разбрали какво точно представлява афилейт маркетинга и сте разгледали програмите, които ви предоставих. Направили сте си регистрация, разгледали сте продуктите и сте решили да ПРОДАВАТЕ И ДА ПЕЧЕЛИТЕ! Всички афилейт програми предоставят уникални линкове и банери чрез, които да преминават вашите клиенти и да печелите комисионна от това.

Някои хора се опитват да промотират тези продукти по форуми, имейли и т.н. но това по скоро се счита за СПАМ, неписано правило но и всеки себеуважаващ се промоутър няма да работи по този начин за да печели.

Повечето хора работещи в сферата на афилейт маркетинга, създават собствени уеб сайтове в които да представят продуктите, които желаят да продават и понеже не всеки знае как се създава уеб сайт някои хора заплащат на програмисти и дизайнери да им го създадат, други започват да учат как се създават сайтове, а трети се възползват от безплатните услуги за създаване на сайтове/блогове в интернет.

Аз създавам уеб сайтове за мен, създавам уеб сайтове за клиенти, също така и се възползват от безплатните услуги за създаване на сайтове/блогове. Днес ще се опитам да ви обясня как да създадете собствен блог без да е нужно на този етап да учите програмиране, въпреки че е хубаво да разберете на какъв принцип работят уеб сайтовете.

:: Как да създадете собствен блог

За да създадете собствен блог/сайт в които да представите продуктите, които сте решили да продавате и да ги представите в тяхната най-добра светлина е нужно да разгледате блог платформите като blogger.com и wordpress.com. Към този момент ви препоръчвам blogger, влезте направете си регистрация (безплатно е) или използвайте регистрацията ви в гугъл за да влезете в платформата (blogger е услуга на google) ако сте избрали какъв продукт ще продавате, изберете си подходящо домейн име (адрес на сайта) и ако е свободно действайте.

Предлагам ви да започнете работа на чуждият пазар, тоест пишете всичко на английски, за България все още са скъпички тези продукти и ще ви е по трудно да намерите клиенти. Да предположим че след регистрацията ви в Crocmint примерно сте си избрали продукта NicoNot (това продукт за борба с тютюнопушенето), влезли сте в blogger и сте натиснали бутонът "нов блог". На име на блогът примерно пиешете "NicoNot - Stop smocking today" а на адрес на блога niconot-store.blogspot.com Разбира се вие си решавате какво да е името и адресът на блога, колкото по добре е изписано всичко, толкова повече клиенти ще привлечете.

Така вече имате собствен дейсващ блог в които можете да управлявате от таблото за управление на блогър. Разгледайте предоставените шаблони (темплейти), проучете как точно работи платформата, намерете други готови шаблоти в интернет подходящи за вашият продукт в случаят търсим шаблон против тютюнопушене.


:: Започваме да продаваме

Имате действащ сайт, време е да започваме с продажбите на продуктите, а от там и печалбата. Както можеби сте забелязали след огледа на таблото за управление на blogger-а, има функция за добавяне на статии (публикации). Точно чрез тази функция вие ще добавяте статии с информация за вашият продукт, начините му на действие, резултатите от къде и как може да се закупи и т.н. Но може би сега си мислите, аз нищо не знам за този продукт как да започна да го продавам. За тази цел се връщате към CrocMint, от където можете да се снабдите с допълнителна информация за продукта, картинки, афилейт линкове и т.н. Разучете продукта, дори и да напишете името му в гугъл ще ви излязат адски много статии и картинки, които можете да научите и да вземете поука как би трябвало да изглежда вашият сайт за да продава, голяма част от хората тук могат да общуват свободно и не би представлявало проблем да напишат едно добро ревю за даден продукт. Въведете няколко статии, като не забравяйте да поставяте предоставените ви афилейт линкове и банери, през които да преминават бъдещите ви клиенти, нали все някак трябва да се отчита, това което продавате.

В Crocmint както и в останалите афилейт програми, можете да следите статистиките, които ви предоставят за направените продажби, направените кликове, общата печалба и т.н.

В третата част ще ви дам съвети за това как можете да имате собствен адрес, примерно да не е niconot-store.blogspot.com, ами niconot-store.com, как се закупува домейн име, колко струва и т.н. Ще ви дам съвети за това как да разпространите своите блогове, какво точно представлява оптимизацията за търсачки като гугъл, yahoo ... Към момента можете да започнете със създаването на собствени блогове, да разгледате други такива създадени в blogger с цел продажба на продукти и да си вземете поука, как точно трябва да изглежда вашият блог/сайт.

Ако някои започне и създаде собствен блог, оформил го е и добави статии в него за конкретният продукт, нека да го сподели тук, за да кажа какво може да се промени и как може да изглежда.

Навигация

[0] Списък на темите