Tyxo.bg counter Достъп до скритите раздели във форума!!!
Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Септември 17, 2019, 07:25:41 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:


„Не трябва проблемите да ви тикат напред, а мечтите да ви водят.“ – Дъглас Евърет

Екипът на pickup-project организира уоркшопи през септември 2019г.

Научи се на ефективна комуникация с жените! Не се колебай! Запиши се сега!

 
   Начало    Правила на форума Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Достъп до скритите раздели във форума!!!  (Прочетена 14977 пъти)
Танграта
PuP Knight
PuP Форум Гуру
*
*******

Репутация: +236/-114
Неактивен Неактивен

Публикации: 718Профил
« Отговор #30 -: Септември 18, 2016, 18:19:10 »

Значи нека първо да дефинираме какво е пикап. Значи по дефиниция означава според мен свалка.

Вече свалката може да е успешна или неуспешна.

Сега тук вече има некво делене на добра и лоша успешна свалка, което вече е нещо относително, защото категориите добър и лош като цяло са много относителни.

За мен свалка с цел любов не е лошо нещо, за теб сексът е единствения критерий и ако не стане за 7 дена и 7 минути, начи е АФЦ. Ок.
Тази дефиниция си я измисли, чете я някъде, или просто стигна с логически разсъждения до нея?

Знаеш ли какво означава думата "дефиниция"?
Ти ли измисли думата "пикап"?
Ти ли измисли пикапа?

Пикапът като концепция съществува от преди теб. Кое те кара да мислиш, че точно ти имаш право да измисляш дефиниции? Ние само тук сме 200 човека. А по света има стотици хиляди пикапьори. Ако всеки вземе да си измисля дефиниции що е то пикап? Това покрива ли се с определението за "дефиниция"?
Активен

Позитив чалъндж: 1 - 30 Октомври.
Правете забележки, ако споря с някой; ако се присмивам , или съм саркастичен ... Smiley
Just_a_boy
PuP Форум Гуру
*****

Репутация: +226/-101
Неактивен Неактивен

Публикации: 914Профил
« Отговор #31 -: Септември 18, 2016, 18:46:46 »

rekojeht, последният път, когато се обърнах към теб във форума мисля, че съвсем логично, последователно и обосновано ти обясних каква е за мен връзката между пари, статус, скъпи дрехи, коли и т.н. и свалките.Тези неща съм ги осъзнал, както от скромния ми 2 години и половина опит на улицата, така и от социална среда, от разговори с приятели за жените, от наблюдения и т.н.Не твърдя, че съм 100% обективен и съм представителна извадка.Така.Ще опитам пак и ще очаквам някакъв по-обмислен отговор, защото в момента тъпчеш на едно място:

Парите, колите, апартаментите, статуса и т.н. влияят на отношението на дадена жена към теб.Когато имаш повече от тези "неща" отношението е коренно различно, възприеман си с висок ранг, мацката е склонна да ти прощава малките грешки в поведението(лек нийднес, лека реактивност и т.н.) С две думи - по-лесно ти е.И ако трябва "мерилото" за успех да е секс с 10-ка(примерно) едно ще е да си го постигнал с изявен статус, със скъпа кола и 2000 лева инвестиция(за изненади, скъпи заведения и т.н.) и съвсем друго ще е да си го постигнал, когато в началото дори не си й бил интересен.Да, тези неща(материални ресурси, статус) са част от твоя свят, да те са твоята индивидуалност и в тях сами по себе си няма нищо лошо!!!Когато обаче отношенията мъж-жена зависят в голяма степен от тези фактори ти не можеш да очакваш, че си разкрил пълния си потенциал като характер, като мъж, в отношенията с мадамите.От там се появяват и доста неприятните въпроси в главите на дори преуспели и уверени мъже - бизнесмени, актьори, певци и т.н. - "абе тая с мен заради самия мен ли е, или заради парите ми, заради положението ми в обществото, заради комерса ?" Казвал съм го и друг път, ще го кажа пак - многото пари(наистина много не 1500-2000 лева на месец) са най-ефективният начин да ебеш високорангови мацки!И изобщо не си мисли, че ти трябват някакви други "качества", за да го направиш.

Ако си мислиш, че хората с пари, статус и т.н. ебат (в масовия случай) заради себе си, а не заради комерса, заради модерното и заради "блясъка" се лъжеш жестоко.Обзалагам се, че ако дадем за 1 година къща в Драгалеевци с басейн, на най-голямото АФЦ в София + една S класа и предположим, че това АФЦ прави купони всеки петък и вика по 30-40 души(включително поне 10-15 високорангови пички) това АФЦ ще направи поне няколко бройки, ако ще да е най-големият пациент!!! И понеже виждам, че го обърна в една част от отговора ти на пазарни принципи и механизми - формулата е проста - всичко ценно(пари, коли, апартаменти) се пласира с огромна сила и бързина на пазара - включително тези "ресурси" се разменят безотказно срещу женски пички(независимо колко си зле като характер и т.н.) - това масово жените(и изобщо хората) не ги интересува и голям % са готови на всичко(дори и ти да не си от тях!!!), за да се докопат до съответната "ценност" на пазара.От тук, тъй като оставяш впечатление на над средноинтелигентен младеж би трябвало сам да си направиш изводите каква огромна тежест има всичко, дори и едно модерно телефонче върху отношението на дадена жена към теб.

Сега може би ще разбереш и другата гледна точка - развитие на отношенията мъж-жена в най-чистия им вид.Ще разбереш защо се бъхтя да се развивам без да разчитам на външни неща(не включвам външнен вид, глас и т.н. - неща дето не зависят кой знае колко от мен и са от природата) - въпреки че мога да ги включа доста ефективно тези неща.Защото искам да знам, че ако пичката, която зарибявам трябва да избира между мен и още 50 мъже облечени по същия начин и със сходно излъчване/външен вид/тяло мацката ще избере мен заради характера и играта ми!!! А дано си ме разбрал за кво се боря..

П.С. Представи си следната ситуация - дал си всичко от себе си, разкрил си максималния потенциал, който имаш в тази сфера(играта) БЕЗ да разчиташ на другите неща.Идваш от улицата и не разчиташ на нищо, знаеш много добре какво ти е нивото - колко ти се кефят на самия теб, кой си и какви са ти възможностите - как ти реагират на поведението целият спектър жени от 5-ци, чак до 10-ки.В този случай дори да преуспееш няма и сянка от съмнение да ти мине в главата, защото много добре ще знаеш откъде си тръгнал и какво ти е нивото с жените.

Поздрави
Активен

"Fortune doesn't favour fools"
Танграта
PuP Knight
PuP Форум Гуру
*
*******

Репутация: +236/-114
Неактивен Неактивен

Публикации: 718Профил
« Отговор #32 -: Септември 18, 2016, 19:23:04 »

Т.е., ти искаш непременно да се докажеш; да узнаеш какво ти е нивото с жените.
Ми, да кажем аз, не искам да се доказвам (без дрехи) и не искам да узнавам какво ми е нивото. Защо да се занимавам с такива работи? Аз съм зает човек и нямам време. Значи ако принципно си карам S класа, да си купя и 1 таратайка, за да съм на равен старт с останалите 50, дето я зарибяват днес?
Интересна переспектива! Smiley

Само че има едно слабо място (т.е. още едно).
И то е, (и тук най-опитните съм сигурен, че ще ме подкрепят с 2 ръце), при жените има огромна доза randomness, хаотичност, когато лягат с някой.
Ти може да си бил бест ъф дъ бест ъф дъ бест. Отиваш някъде, за минута, за час, за ден. Имаш работа извън града; или трябва да ставаш рано и напускаш заведението. Ако има друг добър, ВЕДНАГА ще те измести. Мадамата дори няма да свари да мигне с очи. С такава лекота ще си пренесе вниманието към другия, с която не можеш дори да пръднеш.
И това е така защото жените са ситуационни. Техните емоции са моментни. Фрагментирани. И точно това съм го писал и преди.
Т.е. супер е важно да уцелиш правилното място и правилното време.
Това нямаше да е валидно, ако жените избираха като в рицарски турнири.
Активен

Позитив чалъндж: 1 - 30 Октомври.
Правете забележки, ако споря с някой; ако се присмивам , или съм саркастичен ... Smiley
Танграта
PuP Knight
PuP Форум Гуру
*
*******

Репутация: +236/-114
Неактивен Неактивен

Публикации: 718Профил
« Отговор #33 -: Септември 18, 2016, 19:25:56 »

...
rekojeht, голям процент от нещата, които казваш са абсолютно верни. И необходими за казване. Да си покрил базовите си нужди, работа, някакво количество пари, за нуждите, кола, апартамент, дрехи и тн.
Но те са по-скоро като пожелание, като съвет към останалите. Но не и необходимост.
Също съм и съгласен, че доста от атрибутите ти, фотоапарат, лайфстайл, умения, са пак част от теб и това, което си, и съответно е нормално да те харесват заради тях, и да предизвикват атракшън.

Говориш, че някои хора с тези атрибути имат успех, но пък други, дори и с тях, нямат ... Че трябва да си уверен, позитивен, енергичен и тн.

Нещото, което ти убягва, или не искаш да признаеш е, че именно пикапът дава принципите, обяснението, а дори и практичния метод, как да използваме ефективно ресурсите, които имаме, и казано още по-точно, КАК ДА БЪДЕМ АДЕКВАТНИ!!!
Това е супер ама супер важно!
Говоря от опит!
Аз цял живот съм имал и ресурсите, и материални и лични и всякакви, но именно пикапът ме избави от някои неискрени неуверености, страх от грешки, перфекционизъм, наблъскани филми за провайдърство, за безкрайно обслужване на жените, за саможертви, дори.

Разбира се, понякога пикапът взема, колкото и дава и те избавя от една нийдинес, само за да те хвърли в друга. Т.е. капани има доста. Избавяш се от филма да си сервилен, лоялен, да искаш само една, но пък влизаш във филма да искаш много, и много, и безкрай.

Друго, което ти убягва е, че пикапът наистина е невероятно ефективен.
Виждал съм го, работи като магия!
Имал съм и щастието сам да го изпитвам на моменти. Но при мен далеч не е така постоянно, както при наистина добрите.
Няма какво да се лъжем, тук повечето хора дори дефинициите не знаят, кое какво е, камо ли да искаш от тях сериозни умения.
Гарантирам ти, ако си достатъчно добър, нещата се случват като с магия.
А също има огроомно поле за развитие. Но пък малко хора вървят по него, така както би трябвало да се прави. Има си и упражнения извън улиците, за глас, за амогване, за емоционален изказ, за енергичност, за много неща.

Забележи следната асоциация.
Взимаме някой, който е на 30, не е спортувал, или пък е супер нисък, и е решил да играе баскетбол.
Чел е в нета, че можеш да станеш добър, ако практикуваш, взима една топка за 10 лева (дори не скъпа, хубава, балансирана, кожена, каквато би трябвало, а някакъв гумен китайски балон), и айде на продъненото игрище в съседното училище да практикува. Ходи по 2 пъти в седмицата за по 1 час, и то ако е много упорит. Няма и идея от страгегия, дрилове, игра с партньор, подавания, атаки, комбинации, упражнения за гъвкавост, за експлозивност, напади, дрибли с топка, с 2 топки, стрелби и още милион неща.

Връщат се обратно във форума и започват. Ама то по-хубаво да играеш на компютър. Ама то на улицата не е много сигурно. Ама то да играеш баскет в социални кръгове е по-добре, отколкото про с непознати. Ама то да играеш баскет не е необходимо, вие какви балъци сте да пишете в баскетбол форум. Ама жените смятат, че тази игра е дискриминираща и обидна за тях. Ама аз ако си платя на инструктор, той ще вкара топката вместо мен. А ма то е по-хубаво да играеш с 40-50 годишни. А ма то като вкарваш елементарни от под коша, не е необходимо да тренираш повече. А ма то на черните са им ... ъъ скачат повече. Аа ма то дефиницията да играеш баскетбол е "игра с топка".
Аа ма то няма значение кога вкарваш 1я кош. Може и на 2я месец да е. Ма то може и в къщи да си направя мой кош и топка. С търпение и старание ще си инвестирам парите и труда и рано или късно ще ги изградя. И ще са си само мои и само аз ще отбелязвам. Ще съм най-добрия и единствен за тях.Нищо, че са ниски, криви и лепени с плюнка. Малко неугледни са, но пък каква романтика има в това, насълзяват ми се очите.
Активен

Позитив чалъндж: 1 - 30 Октомври.
Правете забележки, ако споря с някой; ако се присмивам , или съм саркастичен ... Smiley
Halloween
PuP Player
PuP Форум Зарибен
*******

Репутация: +88/-25
Неактивен Неактивен

Публикации: 89

.


Профил
« Отговор #34 -: Септември 18, 2016, 19:36:58 »

Обзалагам се, че ако дадем за 1 година къща в Драгалеевци с басейн, на най-голямото АФЦ в София + една S класа и предположим, че това АФЦ прави купони всеки петък и вика по 30-40 души(включително поне 10-15 високорангови пички) това АФЦ ще направи поне няколко бройки, ако ще да е най големия пациент......
 каква огромна тежест има всичко, дори и едно модерно телефонче върху отношението на дадена жена към теб.
Недей.Ще изгубиш баса. Smiley
По-скоро "алфите" му приятели ще водят мацките на купони в неговата къща с басейн и ще ги чукат в неговата спалня и в Sкласата му, докато той пуска тема:"Защо парата не направи играта?" през модерното си телефонче.
Лесно е да кажеш, че не ти стигат пари за готини жени..за разлика от това да кажеш, че трябва да се промениш изцяло и да станеш мъж.
Активен

"За да бъдеш успешен в тази игра в главата ти трябва да има място само за твоя собствен глас. Той трябва да е мощен и целенасочен. Да се извисява с грохот над воплите на хорицата, които се опитват да ти казват какво е добре за теб, какво на тях не им е харесало в поведението ти и как си изглеждал в техните очи."
- BERSERK


"Поздрави готин, като се наревеш, че не си се родил алфа.Иди си изплющи два шамара за това, че убиваш алфата в себе си. За това, че не обичаш най ценното което притежаваш, себе си, за това, че когато трябва да се самопорицаеш го правиш със злоба и ярост към себе си, а забравяш да се похвалиш когато го заслужаваш. А алфата в теб го заслужава непрекъснато. Потупай своята алфа по рамото, погледни я в очите и й обясни, че тя е част от теб и ти никога повече няма да я подтискаш!"
- Manowar
Just_a_boy
PuP Форум Гуру
*****

Репутация: +226/-101
Неактивен Неактивен

Публикации: 914Профил
« Отговор #35 -: Септември 18, 2016, 19:42:33 »

Ми, да кажем аз, не искам да се доказвам (без дрехи) и не искам да узнавам какво ми е нивото. Защо да се занимавам с такива работи? Аз съм зает човек и нямам време.

Е какъв е проблемът тогава ? Като не искаш да си знаеш нивото, зает си, не ти пука и имаш пари(ти примерно - през няколко поста ни казваш..) си ги купувай и си готов.Какво ще се хабиш.. или директно си ги поръчвай, или индиректно(ВИП сеперета, СПА, Свети Влас..).Само дето на повечето явно им пука в повече и все ги гложди дали пък не са с тях заради S класата и дали мацката им не си го слага с някой друг, докато са заети..

Halloween, не ме разсмивай.. бъди реалист и излез малко от розовия балон.Тоя дето прави купона(тоя с парата) директно ще си вдигне ранга до небесата и половината "алфи" ще му се умилкват, за да са пак на партито другия петък.. Wink Вземи напиши във фейсбук Dan Bilzerian за справка как парата прави играта и не ми говори глупости..  Smiley

П.С. Опазили го Дан... ще вземеш да му отидеш на корабчето и ще му изебеш всичките 10-ки.. нищо няма да остане за човека Wink
Активен

"Fortune doesn't favour fools"
Coconut Crab
PuP Player
PuP Форум Шампион
*******

Репутация: +291/-318
Неактивен Неактивен

Публикации: 1921


Профил WWW
« Отговор #36 -: Септември 18, 2016, 20:44:07 »

Пикапът - за това е нещо велико - той е най-ЕФЕКТИВНАТА свалка - демек БЪРЗО и БЕЗ-РЕСУРСНО - колкото е най-възможно - чисто на инстинктивно ниво привличане и секс...

 ами трябвало кола, апартамент, фотоапарат, да висиш цяла нощ в заведението - да поръчваш сепаре и бутилки, да бъдеш мега известен, да правиш социални кръгове и да инвестираш в тях, да си печелил всички конкурси за красота, да имаш престижна работа и т.н.
Най-ефективната свалка за сваляне на пички дето са излезли с мисълта да се ебат. Това е определена таргет група.
А тва пък, че било без-ресурсно е пълна заблуда. Ако под ресурси разбираш само пари. Да, ок, съгласен съм. Ама да седиш и да се правиш, все едно не си прекарал часове, дни, месеци, години в четене, гледане, писане във форума, усъвършенстване, практика, само и единствено в тази сфера....Времето също е инвестиция, при това най-ценната. Така че да обясняваш как не коствало никакви ресурси е чисто и просто - неискрено.

Също толкова неискрено е твърдението на just a boy (май), от другата тема, че ако ще и 5 години да градял соц. кръгове, нямало да може да се запознае с "високо рангови" (уж) мацки, както за 5 часа в мола. Пълна илюзия, и теоретизиране (да, теоретизиране, предвид, че не е инвестирал 5 години в градене на готини соц. кръгове, откъде знае?). А отделно, че тези "запознанства" са повърхностни и незначими. О, разменили сте си имената с някоя пичка с готин задник, и вече се познавате....ко речи? Нито повече ще се видите (най-вероятно), нито ще има някаква размяна на емоции, камо ли пък на телесни течности с 99.99% от тези "високо рангови, качествени мацки". Също и зависи от средата. Ако си моден фотограф, или пък танцьор, нали се сещаш, че ще си наобиколен по цял ден от готини моделки и танцьорки? При това ще ти се плаща. Бомба, а? Smiley Ако пък си програмист, най-вероятно ще пилиш в офиса, с още няколко коча, без перспектива за добър пичкопоток. Всеки си избира.

А ироничното е, че за всичките тези инвестиции от време и усилия, прогресът не е особено голям, особено предвид diminishing returns-а, който се появява в един момент (да обяснявам ли кво е DR?). На практика прогресът се изразява в това, че ставаш малко по-отворен, и реагираш по-бързо с лафовете. С други думи pickup alone, can only take you so far. Ето и кое го доказва - и преди 5 години, и преди 10, и сега, пак за да върже някоя трябва да се пуснеш по улиците и да заговаряш наред (не че има нещо лошо в това). Тоест реално, общата картинка и положение, не са се променили особено години наред. За мен значим прогрес е, когато пичките почнат сами да идват. Тогава и само тогава, може да се говори за наистина УСПЕШЕН с жените мъж. Тоест той се пласира от само себе си.
Всеки по-отворен може да се пусне по заведенията или улицата и да заговаря. Нали ги гледах на слънчев брях това лято. Лапетии на по 16, дето не са чували за пикъп го правят. И ебат btw.

Вчера говорехме с Картите на масата, и по едно време й викам "Абе имам чувството, че слейъра и там другите верно мислят, че вземаш си там апарат, кола, или квото там друго, и то ти ебе мацките, само. Поне с това впечатление оставам, като ги чета."
Тя ми вика "Не мисля. Те просто ти го казват, защото им влизаш на контра, и се заяждат, едва ли наистина го вярват и разбират по този начин. Би било доста тъпо ако наистина мислят, че като си вземеш нещо такова и хоп почваш да ебеш наред само заради него."
Аз: "Не знам, не знам, вече наистина не съм сигурен дали си вярват, или просто се чепкат."

И ето пак ги чета същите тиради по-горе.
Слейъре, питам те, наистина ли го вярваш? Наистина ли мислиш, че като си вземеш кола, или фотоапарат, или сепаре, или апартамент и тези неща ти ебат мацките? Как пък тогава има толкова хора с коли, и сепарета, и апарати и не ебат? То ако беше само това, все някой щеше да се усети за този life hack и да го използва.
Аз примерно като снимам по заведения, ако отида при хората и почна да мънкам прегърбен "ами аз такова, тука, снимам, искате ли, мън, мън", знаеш ли колко снимки ще направя за вечерта? Достатъчно, че да не ме извикат от заведението повече.
Вместо това, влизам уверено, с широка усмивка, викам "айде, нареждайте се!" или пък "бъдете красиви!" и вече вдигам апарата. И действа. Хората са много по-склонни когато направо ги изкомандориш. Това е същата позитивна и доминантна енергия, за която говориш толкова. И е нужна за да можеш да си свършиш работата. Така че от личен ОПИТ, мога да ти кажа, че има много общо с пикъпа.

В другата тема беше писал "аз си тренирам да имам готино тяло за себе си, не за мацките" - абсурд. Тва звучи като пичките дето казват "аз не се гримирам и контя за да се харесам на мъжете, а за себе си" - да бе...ок. Значи защо хубавото тяло да е нещо вътрешно, а примерно да си готин музикант със статус, да е нещо външно, бета, смотано, и т.н.? И двете са част от теб.
Мацките се кефят на музиканти, фотографи и т.н., защото често са разчупени, арт, креативни и готини хора (те ако не бяха, нямаше да се занимават с каквото се занимават). А не защото имат китара или фотоапарат.

Ако имаш готина кола, теб няма ли да ти е кеф да се возиш в нея, а не в някакъв пробит Сеат на 25 години, и когато искаш да отидеш някъде през лятото, да се потиш като свиня, защото не ти бачка климатика? Ти в дупка ли предпочиташ да живееш или в готин апартамент? Всички тези неща са част от твоя свят и живот. Нали все говорим за това да вкарваме мацките в нашия свят. Е да живея в готин апартамент, да карам готина кола, да изглеждам добре, да се занимавам с нещо креативно, наличие на статус в средите където си прекарвам времето, и да имам престижна работа Е МОЯТ СВЯТ (или поне този към който се целя). И от какъв зор някой ще има правото да ми каже, че тва било тъпо и бета, пък алфа и готино било да си облечен по възможно най-посредствения начин, да не караш кола, ами да се возиш в автобуса и да живееш в неизмазана едностайка (не говоря за теб, а просто генерално)?
Октомври ще ходя на един салса фестивал. Ще ходя с моята кола, и ще возя някои хора (няма да им искам пари за гориво, вземам ги, защото са приятни). И ми е много яко! Защото няма да завися от милостинята на някой друг да ме кара, и да се съобразявам. Ще ми е комфортно НА МЕН. А не като юни месец, когато бях в чужда кола, не можех да избирам с кои хора да съм, нямаше климатик, яко жега, не можех да избирам кога да спрем да пуша, и трябваше да се съобразявам кога и къде ще се ходи. Пълен шит.

Когато се занимаваш с готини неща и си готин човек, мацките ще ти се кефят, не на апарата, или пък да ги подкупваш с фотосесии. Ще се кефят на това, че си различен и готин по свой си начин. И тогава не е нужно да инвестираш в подаръци или някакви материални глупости. Те ще те харесват, заради това какъв си.

Това да имаш средствата да си независим, да живееш готино и удобно, и хората да искат да са част от твоя свят трябва да е целта на всеки. И не е учудващо, че момичета и жени искат да са част от живота на готин, креативен човек, с престижна работа, хубава кола и жилище.
 Когато с всеки следващ ден си в по-добра позиция, отколкото си бил предния, тогава можем да говорим за прогрес.

Така че съди си ме, че съм бил "цапал форума". Аз смятам, че в това, което казвам има резон, и би било полезно на доста хора. Ако не беше така, нямаше да се занимавам да пиша такъв километражен коментар, само за да играя контра на някой си.

Искрено се надявам да съм го обяснил достатъчно ясно, и да се спре с празните и абсурдни твърдения като "тоя си взе кола/апарат/апартамент/сепаре/тениска/айфон, само за да може да ебе".

ПС: И стига с налагането на някакви субективни интерпретации за това какво е, и какво не е, пикъп. Общата тема е "свалки", а не "свалки по метода и стандарта на еди кой си".

Точно това смятах да напиша, той Кейтарана ме изпреварил.

Първо, ако имам ферари (не че имам, аз нямам кола) и ако живея на плажа на Маями ( и тва нямам), и ако съм известен футболист като Роналдо ( и тва не съм) кво трябва да направя, че да свалям по-готин начин.

Да си оставя вкъщи ферарито, да си сложа мустаци, че да не ме познав мацката, че съм Роналдо, и да я заведа в най-голямата дупка, че да сме сигурни, че ми пуска заради душата, а не заради имането.

А Роналдо като е израстнал супер бедно на Мадейра и баща му е пияница и не се е грижил за него и сега сам си е изкарал пари за Ферари 10 на брой - сега той алфа ли е, трабант ли да си купи.

Понеже напоследък забелязвам как като основна цел на живота се е издигнал в култ секса с максимално много женски, или поне във форума, и вече се обяснява как сме животни и се обяснява за бонобо и шимпанзето нека да разгледаме два варианта.

1. ние сме животни в най-чистия смисъл.
Така първо - сексът се прави с цел размножаване. Сексът за удоволствие и с презерватив е супер странно, да не кажа тъпо занимание от природна гледна точка, и от животинска. Животните имат две цели - оцеляване и размножаване. Всякакви занимания като - секс за удоволствие, дай да няма деца, дай да няма последствия, да се развивам личностно, да откривам нови неща за да подобря живота, да пия лекарства, да пия добавки, да слушам музика, да обучавам хора, да давам стойност са безкрайно тъпи. И безполезни. Целите са две оцеляване и размножаване. В този контекст единствено смислени са фитнес, военно дело, бой, и ебане. Тва е. Начи ако сме животни, не може да бягаме от програмата. Да говорим за красива свалка, за даване на стойност, за следване на мечти и дрън дрън. Нема такова в природата.

2. Ако все пак приемем, че щом радетелите, че сме животни, правят секс за удоволствие и с презерватив, може да заключим, че все пак като представители на животните, те все пак не са баш животни. Дали пък не е и ПРЕЗЕРВАТИВА социално програмиране? Не съм чувал шимпанзетата да го ползват. Ако приемем, че не са животни, може би хората са нещо повече. Ако е така, тогава може да приемем, че има и някои ценности, някои по-добри идеали, които човекът може да постигнв с големия си мозък. Доста тъпо ще е целия този мозък да е с цел да се направи животинската битка малко по-технологична. Помислете за поезията - или Иван Вазов и Славейков са тъпи АФЦ педераси. Помислете за композиторите. Или и те не са мъжкари.

Та който е избрал да е бононбо, или шимпанзе да си изпълни поне биологичната мисия и да пръска семе. Ама не в презервативи.

И друго - защо едно бонобо с мускули да е по-ценно за женските с едно бонобо, което притежава 20 плантации с банани. Първото може да защити женската от атака на 5-6 бонобата, второто може да й осигури прехраната до живот, плюс може да купи още 100 бонобата като телохранители.

И последно - извинявай ама гледал съм свалка в дискотека на Берсерк. Разговорът не е най-важното, а общо взето това, че влиза мега мъжкарски и използва много физическа ескалация. С какво това е по-добро от 5-6 срещи и опознаване с жената, пък ако ще сексът да се забави 2-3 седмици.

Като цяло на теория във форума се говорят много хубави неща, ама в реалността не всичко е черно и бяло.

И пак питам - кой определя че една свалка е готина, а друга не.
Активен

Любовта означава да се радваш от съществуването на човека, да му даваш най-доброто и да не очакваш нищо в замяна.

Любовта си отива тогава, когато само любов не е достатъчна.

Фейсбук страница : https://www.facebook.com/pozitivnataistoria/
Сайт : https://thepositivestory.wordpress.com/
Блог : http://positivestory.blog.bg/
Emai : thepositivestory2016@gmail.com
Танграта
PuP Knight
PuP Форум Гуру
*
*******

Репутация: +236/-114
Неактивен Неактивен

Публикации: 718Профил
« Отговор #37 -: Септември 18, 2016, 21:17:44 »

Ми, да кажем аз, не искам да се доказвам (без дрехи) и не искам да узнавам какво ми е нивото. Защо да се занимавам с такива работи? Аз съм зает човек и нямам време.

Е какъв е проблемът тогава ? Като не искаш да си знаеш нивото, зает си, не ти пука и имаш пари(ти примерно - през няколко поста ни казваш..) си ги купувай и си готов.Какво ще се хабиш.. или директно си ги поръчвай, или индиректно(ВИП сеперета, СПА, Свети Влас..).Само дето на повечето явно им пука в повече и все ги гложди дали пък не са с тях заради S класата и дали мацката им не си го слага с някой друг, докато са заети..

Halloween, не ме разсмивай.. бъди реалист и излез малко от розовия балон.Тоя дето прави купона(тоя с парата) директно ще си вдигне ранга до небесата и половината "алфи" ще му се умилкват, за да са пак на партито другия петък.. Wink Вземи напиши във фейсбук Dan Bilzerian за справка как парата прави играта и не ми говори глупости..  Smiley

П.С. Опазили го Дан... ще вземеш да му отидеш на корабчето и ще му изебеш всичките 10-ки.. нищо няма да остане за човека Wink
Е, хайде, тука тотално го извъртя като фурнаджийска лопата.
Първо, не аз, а ти говориш за пари във всеки постинг.
Не аз, а ти твърдиш, че жените се купуват с пари.
Единственото, което направих в предния постинг, беше да тълкувам ТВОИТЕ думи. Но ти вместо да подходиш мъжки, и да се замислиш, тръгна с рогата напреде ... без да мислиш.
Показах ти, че майндсета ти е да "се доказваш" и "не знаеш кой си". Което е по принцип много кофти ...
На въпросите ми не отговори ...
А бяха доста смислени.

И не, аз не ги купувам жените, не ги зарибявам със S класи.
Вероятно практикувам доста повече от тебе. И пикап, и каквото се сетиш друго. Парите ми, колкото и малко/много да са, пак са с личен труд, време и енергия. Точно през годините когато други хора са чукали наред 10ки, а едни други хора само са се вайкали и оплаквали как все нямат и не можело.
Но аз съм си взел решението, приел съм го и съм платил цената!
И докато съм я плащал, съм се занимавал и с хиляда други дейности. Като започнеш от танци, актьорско майсторство и стигнеш до бойни изкуства, фитнес и пикап.
И всичките тези двуцифрени години опит на трудности, лесности, лишения, изобилие, интерес, безинтерес откъм противоположния пол, ме карат да знам кой съм, кои са жените, какъв е света, и да не се лутам филмиран и хленчещ.
А ако си купя S класа, или подобна то ще е само ако ми е да кажем 1/10 от имуществото, което вече имам и вноските са 5% от чистия ми доход.
И ще е защото мога да си я позволя, мога и да я прежаля, и чисто и просто, ме кефи и отговаря на това кой съм, а не за да впечатлявам евтини курвета или пък да бръмча и да въртя гуми по спирките, като комплексиран селянин.

Цитат
си ги купувай и си готов.Какво ще се хабиш.. или директно си ги поръчвай, или индиректно(ВИП сеперета, СПА, Свети Влас..).
Също така, не можеш да ми казваш аз какво да правя. Не си ми нито баща, нито на акъла.
Така че заповедите ще ги пропусна ...
Недоумявам защо толкова си се афектирал. Толкова ли е трудно да се дискутира ПО СЪЩЕСТВО!?
Не само трябвало да имаш пари, но трябвало да имаш МНОГО пари. Ама МНОГО пари.
Това е наистина ужасяващ филм, един от най-негативните и най-кривите.
Поне се радвам, че не са много хората, поне при по-отворените и адекватните, в средите на пикапа, които се вкарват в такива филми.
Активен

Позитив чалъндж: 1 - 30 Октомври.
Правете забележки, ако споря с някой; ако се присмивам , или съм саркастичен ... Smiley
rekojeht
PuP Форум Шампион
******

Репутация: +460/-477
Неактивен Неактивен

Публикации: 1478Профил
« Отговор #38 -: Септември 18, 2016, 21:32:09 »

Нещото, което ти убягва, или не искаш да признаеш е, че именно пикапът дава принципите, обяснението, а дори и практичния метод, как да използваме ефективно ресурсите, които имаме, и казано още по-точно, КАК ДА БЪДЕМ АДЕКВАТНИ!!!
Това е супер ама супер важно!
Говоря от опит!

Друго, което ти убягва е, че пикапът наистина е невероятно ефективен.
Виждал съм го, работи като магия!
По-фанатизираните откъм пикъп да не го четат тоя пост.

Истината за пикъпът - това е просто последния rehash, на това, което навремето се е наричало "аре да ходим да дърпаме пички". За справка - стоун. Не е знаел за пикъп, микъп, и пак е ходил да се пробва, и не само той. Даже може да предположим, че някоя някога му е пуснала. Wink

Аналогичен пример във фитнес индустрията - "Six Pack Shortcuts". Ех, колко добре звучи - аз искам сикс пек. Аууу и "шорткът" било. Хората обичат шорткътовете. Яяяя..тоя китаеца открил някаква тайна, наречена "the after burn effect". Брех. Сега ще стана машина.
И докато някои от нещата, които казва, са верни, и не са от вчера (както и дърпането на пички), в следващия момент, го гледаш как увива тениска, и почва да кляка, държейки я пред себе си. Така че, колкото има и правилни неща, толкова и плява. И е много грешно да се консумират заедно, тези двете неща.
Когато видя "пикъпът" да бъде впряган като някаква елитистка, божествена тайна, направо ми се гади вече.

Ходи гледай в youtube, клиповете на Infinite Elingticity/Exercises in futility, където коментира булшита на разни фитнес канали. Е същите клипове с лекота могат да се направят и за огромна част от глупостите или пък криво и крайно разбраните идеи в свалките.

Как да бъдем адекватни. Супер. Ами мога да ти кажа, че бая хора, и мъжки и женски, са ми казвали че много от пикапьорите, които са срещали им се струват мега изкуствени в общуването, хумора и подхода си. Аз също съм го наблюдавал. Личи си от 1000 километра кога някой просто така си говори, или си е наложил насила преди време, че така трябва да се говори и жестикулира, и то е станало част от него, но пак се усеща, че не е естествено.
Така че айде да не говорим за адекватност, че едни 90% тука ще се обидят.

Къде пък пикъпът учи как да използваш ресурсите си? Е....Мистъри има много готини клипове по темата, но тук се проповядва - събличай се гол (да не вземат дрехите да й подействат), и тръгвай по улицата като си повтаряш, че си наградата. Едни РСД пичове дето познавам, даже пък докато вървяха си викаха "I'M ENTITLED!!!!"

Естествено, че работи! Аз даже преди някой друг месец бях писал тук, има го коментарът все още някъде, че действа! Но не действа, защото е някаква магия на просветените богоизбрани, а защото е игра на цифри. Ако си обикновен тюфлек, и се пуснеш по улицата рано или късно някоя ще ти върже. Кво остава, ако изглеждаш прилично, и прекараш 1000 години практикувайки го. Тъпото е, че дори и тогава процентът успеваемост е ненормално нисък, за нещо, на което човек е отделил години. За справка - примерът с корабите и посейдон на стоун.

И заради това се получава следното - даден пич иска да сваля мацки. Записва се на уъркшоп, дават му основите и го пускат да се оправя. Супер. Всичко точно. И после се почват темите "пикапя от 6 месеца/1 година/2 месеца, ама нищо". След още 2-3 месеца изведнъж изниква тема от същия пич "ебах! отидох в дискотеката, казах здрасти на някаква, поговорихме, потанцувахме, поцелувахме се, аз казах аре у нас, и тя се съгласи. Баси къв съм доминиращ алфа!" - Е ЗА ТВА ЛИ БЕШЕ ЦЕЛИЯ ПАНАИР?! То тва се случва и на хората дето нямат грам представа за пикъп. От кое точно трябва да сме впечатлени?

Най-смисленото нещо, което пикъпът прави, е че ти казва "ходи да се пробваш". Всичко останало са условности (не се унижавай, бъди директен, не бъди скучен, научи се да говориш, оправи си шибаната стойка, не бъди насран и т.н.), които могат да се научат по 1000000 други начина.

"както от скромния ми 2 години и половина опит на улицата"

2 години и половина ли? Ти кога се регистрира, кога мина уъркшопа, и за това време колко пикапи? И на колко години си? Не беше ли на 20? Ти от 17.5 ли пикапиш по улицата (тогава пък е друг филм)? 90% съм сигурен, че цифрите ти не са точно на място (е...зависи как ги разбираш де).

"Парите, колите, апартаментите, статуса и т.н. влияят на отношението на дадена жена към теб."

Пич, всичко влияе на отношението на хората към теб. Дори и симетрията на лицето ти. То и това да си забавен влияе. И че пишката ти е голяма вляе.

"съвсем друго ще е да си го постигнал, когато в началото дори не си й бил интересен"

Ми ако просто не си интересен, ко прай тогава? Smiley
Скивай сега. Викаш мерилото било 10ка. Ами щом тя е 10ка мацка, познай какво си търси - 10ка мъж. Не си търси някой, дето ще гледа да спести 3 лева от такси, сакън да не й повлияе. Не казвам, че е невъзможно да се случи, все ще се намери някоя дето да се обърка...за кратко....както показва историята. И когато види, че той не й е на нивото - шут. Пък после нека дойде във форума да разправя как той я бил отсвирил, защото е твърде голям алфа, че да се върже само с една.
btw дори и да е така, да кажем че пичът я е отсвирил. Да ти издам една тайна - това е защото под 10ка, обикновено се разбира някоя с много готина външност. И когато тая с готината външност е поискала стабилна връзка, пичът, понеже я вижда, че като характер е шит, и че нямат общи допирни точки, си казва "бе тя хубава...ама тва няма да го бъде дългосрочно между нас, просто няма как, пък аз хубави мога да си ги чукам и без това, така арееее да ми се маха". Вярвай ми, че ако става въпрос за мацка, с която му е наистина готино, отвъд като се ебат, нещата ще стоят по доста по-различен начин.

Другото е, че ти разбираш нещата много крайно, явно. Никой тук не говори за някакви супер фрапантни случаи на заможен мъж с нулева игра, и безскрупулна златотърсачка. Да, ако говорим за такива, сигурно наистина основата на отношенията им ще е подаръци, коли и екскурзии. Аз изобщо не говорех за такива крайности. Повече наблягах на абсурдни становища, че "той апарата ти ги ебе".

"От там се появяват и доста неприятните въпроси в главите на дори преуспели и уверени мъже - бизнесмени, актьори, певци и т.н. - "абе тая с мен заради самия мен ли е, или заради парите ми, заради положението ми в обществото, заради комерса ?""

Това да на беше случайно някаква теория или го взе от "Принца и просяка"? Или имаш статистика от достатъчно случаи, които познаваш и можеш да дадеш систематизирано, за да докажеш обективно, че това, което казваш е точно така?
Guess what - актьорите си ходят масово с актриси (не малко ходят даже с по-успели от тях актриси). Певците също - justin bieber, selena gomez. Онзи от никълбек и avril lavigne, и т.н.
Много бизнесмени са женени за представителни дами.

Сега...какво шибат настрани е друг въпрос. Ама и ме съмнява да купуват скъпи коли, апартаменти и бижута на всяка дето са забърсали за вечерта.

А ако някой е толкова забутан, той винаги може да тръгне да се параноясва за кво ли не - оф тя ми каза, че много обича русата ми коса и сините ми очи, дали не е с мен само заради това? Тя много обича, това че съм забавен, дали не е с мен само защото я разсмивам? Тя каза че с мен прави най-добрият секс, който е правила, дали не ме ползва само за секс?
Така че отново, логиката ти може да се отнесе към всичко.

Не вземаш предвид, че и таргетът ти има огромно значение. Примерно ти караш Ферари (това го писах преди да видя примера с ферари на краба Grin ). Естествено, че Пенка от съседния блок, ще ти се лепне дори и само заради това, просто защото това е най-добрата опция, която някога ще види. Ако обаче не е Пенка, ами някоя световно известна моделка, с перфектна визия, образование (хаха), и кво ли още не, дето такива с ферарита я ухажват ежеминутно, надали ще се питаш "ама дали е с мен само заради ферарито". Надали обаче ще я свалиш ако караш 25 годишния Сеат дето споменах в другия пост. Критерии бе хора.

"това масово жените(и изобщо хората) не ги интересува и голям % са готови на всичко(дори и ти да не си от тях!!!), за да се докопат до съответната "ценност" на пазара"

Ако това са ти изводите след 2.5 години пикъп на улицата....
Започвам да забелязвам тенденция. И слейъра говори за такива. И ти. И други.
Как пък аз, примерно, не общувам с такива? Смисъл, в дискотеката ги виждам, снимам ги, и се махам. Как пък около мен, момичетата са нормални и читави, при това и хубави?

"От тук, тъй като оставяш впечатление на над средноинтелигентен младеж би трябвало сам да си направиш изводите каква огромна тежест има всичко, дори и едно модерно телефонче върху отношението на дадена жена към теб."

Отново - ти не си ли по-малък от мен, с поне няколко години? Ако е така, по-скоро съм над средноингелитентен батко. Smiley
И да, знам каква огромна тежест има модерно телефонче - несъществуваща. Всички имат модерни телефони. Аз си ползвам моя galaxy 2 от 5 години, а пичките обикалят с последния айфон. Не го сменям, защото не виждам какво могат новите модели, дето да не го може моят. Е? Освен ако не изкарам айфон от платина и диаманти, не виждам как биха останали впечатлени.
Честно, не знам къде живееш, където 10ки (майната му, 5ци да са даже) се впечатляват от нов телефон.

"развитие на отношенията мъж-жена в най-чистия им вид."

Чистият им вид (попрочети малко по антропология, еволюционна психология и т.н.) е - мъжкият показва колко много може да даде - женската му пуска, ако няма по-добри опции. Сега, тва дали после наистина ще й даде е друг въпрос.
И именно това симулира "играта" - "виж ме къв съм уверен, смел, силен, доминиращ алфа, смятай кви неща мога да постигна, и ако ми пуснеш, ще имаш шанс да намажеш". Помни, че жените се привличат и от потенциал за успех, а не само от самият успех. И това се експлоатира в пикъпа. Тази "надежда" за нещо повече, която обикновено после така и не се материализира.

Единствените жени, които нямат, дори и подсъзнателен интерес от какво материално можеш да постигнеш в бъдеще, или имаш сега, са курвите дето са излезли, колкото да си го сложат с някой прилично изглеждащ. Друго не им трябва, нали си имат мъже, които да осигуряват останалото. Така че не е учудващо, че изводите ти от 2.5 години на улицата са "90% от жените са меркантилни курви".

"Защото искам да знам, че ако пичката, която зарибявам трябва да избира между мен и още 50 мъже облечени по същия начин и със сходно излъчване/външен вид/тяло мацката ще избере мен заради характера и играта ми"

Сори пич, наистина не разбирам какво имаш предвид под "характер и играта ми". Излъчването пък сега не било част от характера и играта.....нито пък външния вид....Не разбирам. Сигурно и това че някой е умен и образован, не е част от "играта му". Сигурно и това, че се занимава с изкуство, не е част от характера му. И това че е успешен и заможен, пробивен и амбициозен, не са част от характера и играта му....Ми...то кво остана, освен да се хващаш за нейните думи и да говориш само по тях, без да казваш нищо за себе си, сакън да й повлияе?
Мисля, че сериозно трябва да си помислиш аджеба какво включваш в "характер" и "игра".

"Идваш от улицата и не разчиташ на нищо"

Ами ако буквално се появявам на момента от улицата, сигурно няма да мога да говоря, или да се изразявам добре, защото това са неща, които се придобиват от семейството, средата, образованието и т.н. Естествено, че на някоя по-умна и класна мацка ще й хареса, че мога да се изразявам добре, да съм креативен, да мисля, и т.н., а не съм дебилен.
Ако си изкарам онази работа, и тя се впечатли, тогава разчитам ли на гените, които са ми предадени?

Наистина нямам представа какво включваш в разбирането си за "игра" и "характер", след като елиминираш основни фактори в сформирането на "играта" и "характера".
Активен

If you seek to aid everyone that suffers in the galaxy, you will only weaken yourself… and weaken them. It is the internal struggles, when fought and won on their own, that yield the strongest rewards. You stole that struggle from them, cheapened it. If you care for others, then dispense with pity and sacrifice and recognize the value in letting them fight their own battles. And when they triumph, they will be even stronger for the victory.

To truly understand something you must have the whole contrast, not adherance to a single idea.

It is such a quiet thing to fall. But far more terrible is to admit it.

To best one in combat...that is one thing...To defeat them without striking a blow, that is my hope.
Just_a_boy
PuP Форум Гуру
*****

Репутация: +226/-101
Неактивен Неактивен

Публикации: 914Профил
« Отговор #39 -: Септември 18, 2016, 23:29:23 »

Пичове, разбирате ме погрешно.Не съм тръгнал да ви убеждавам в каквото и да било, всеки сам си решава на какво да разчита в тоя живот.Това, което се опитвам да кажа е, че за мен има вътрешни фактори - игра(с всичките му негове, кукички, амогвания и т,н.), характер(лични качества - смелост, решителност, чувство за хумор) и съответно външни фактори(обществени фактори - начинът, по който те възприемат хората, ако не те познават достатъчно добре) - пари, известност, какво са чули за теб и т.н.

От външните и вътрешните фактори се получава стойността, която имаш за дадено момиче.Аз се старая максимално да развивам вътрешните си качества и да изграждам характера си, а по-нататък може би, когато се почувствам много силен може да поработя повече и над външните фактори.С две думи и три приказки, това, което се опитвам да кажа в сумати изречения - пикапът калява характера и цялостно помага за свалките и отношенията с противоположния пол!

rekojeht, преди пак да започнеш да ми обясняваш как хобитата, лайфстайлът и т.н. са част от теб(което е пределно ясно) и защото ми задаваш въпроси, ще ти отговоря: не, не обикалям улиците по цял ден и не разчитам само на това.Не съм тъпанар дето си няма кво да прави..Това е просто едно от нещата, които правя(даже не остава много време) и съм забелязал, че ме дърпат напред.Интересувам се от много неща - история, религия, политика, бокс, футбол, икономика, психология, биология, коли и т.н. И познай какво ? Почти никога не говоря на тези теми с мацките, които свалям.Нито пък съм тръгнал да се пъча какво съм постигнал, какви знания имам и какъв специалист съм в дадена област.И въпреки, че не говоря за тези неща освен, ако не ме питат по време на свалка почти всичко върви на емоционална вълна и нещата на този етап ми се получават повече от задоволително.

Нямам представа с какви момичета общуваш, но ти гарантирам, че огромна част от хората(и мъже и жени) си продават гъзовете без никакви скрупули в днешно време.Дали ще си си продал гласа, тялото, мнението, позицията, убежденията и т.н. няма голямо значение - крайният резултат е един и същ - продаден гъз.Ако жените не се продаваха хора като Митьо Пищова, Стоян Златният, Стоте манекенки и т.н. щяха да забравят за пуси най-малкото щото инструментите са им със съмнителна изправност и годност за употреба...Ценностите, както и отличителните черти на половете(мъжество, смелост, принципност за мъжете) и (нежност, въздържаност, скромност за жените) са силно обезличени от банкнотата!Не съм виновен аз пичове, така е.За това има пари, има и характер - и двете могат да ти спечелят готини мацки Wink Всеки сам избира.В крайна сметка всеки си има някакъв негов свят, няма смисъл да ви убеждавам, приятна вечер от мен.

П.С. Не съм минавал уоркшоп.. промотираха ме.. Краят на 2013(11 клас) ми беше първият сет.Имам стар акаунт тук.Това обаче няма значение, няма да ти се обяснявам, нито пък ще те набедя за теоритик, всеки си живее в някакъв негов свят, така че не мога да ти споря за обективност.

П.С. 2 Тангра, нито се жалвам, че жените са продажни, нито нищо... както виждате играя, така че това ми е най-малкият проблем, просто искам да има разграничение между купени жени и свалени жени.А като казах, че жените(много голяма част от тях) се продават, което е абсолютен факт всички скочихте да ми алфеете.И не, не ти давам акъл, спокойно..

Активен

"Fortune doesn't favour fools"
priZdrachna
PuP Hero
PuP Форум ЗвЕзДа
*
*
*
*

Репутация: +694/-251
Неактивен Неактивен

Публикации: 4336Профил
« Отговор #40 -: Септември 19, 2016, 10:09:10 »

Темата се казва Достъп до скрития раздел. Писна ми да ви чета тъпотиите, обърнахте го на мерене и безкрайни монолози, в които никой никого не слуша, а си повтаря неговото. Намерете си чат и там се разправяйте. Темата се заключва. Като намеря време, ще я изчистя, отключа и в нея ще се обсъжда Достъп до скрития раздел на форума.
Активен

Аз те обичам не заради това, което си ти, а заради това, което съм аз, когато съм с теб. Маркес

Throw moderation to the winds, and the greatest pleasures bring the greatest pains. Democritus

Don't confuse my personality with my attitude. My personality is who I am, and my attitude depends on who you are.

People will rarely remember what you did or said, but they will always remember how you made them feel


Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines