Аз не съм против рапорта, но мисля, че той се гради на живо. И аз обичам да откривам неща за човека срещу себе си, както и да споделям неща за мен (с мярка), но знаеш - комуникацията е над 50% невербална. По чатове и фейсове това не може да се получи.
Абсолютно съм съгласен....на 50%.
Аз лично, рапорта го ползвам като затапка на играта (един вид "подсилване"), и "чупене" на "коки-фъни" общуването, когато вече съм го установил, и виждам, че има привличане. Ползвам го като, един вид, подсигуровка, и за помощ, така, че после да няма LMR (сиреч bonus points).
Все повече, имам чувството, че голяма част от споровете във форума се дължат на разлика в качествата. На основа, принципа - какво предпочиташ пари или акъл? Генерално, всеки, който има едното, ще каже, че иска другото...просто защото вече има първото и не му трябва още от него.
По същата логика - някой, който вече е наясно с играта, и я е усвоил, често ще казва "абе то важни са статуса, парите, външния вид....whatever"...просто защото това са нещата, над които, той лично, има да работи. А не защото те са най-важните в цялата игра. Съответно, някой който ги има, пък му куца фрейма/стейта/играта/хумора/се тая, ще казва, че това са важните качества, защото на него, те му куцат.
И като последно, ще добавя това, което беше изтрито - това каква емоция можеш да предадеш по чата, до огромна степен зависи от умението ти да се изразяваш писмено. Ако е слабо - слаб резултат. Ако е силно - силен резултат. Естествено, има и много други фактори, които влизат в уравнението, като примерно - колко е предварително привлечена мацката към теб, от колко време се познавате, срещате ли се извън чата, как изглеждаш, как тя се чувства, и какви ли още не неизвестни.