Tyxo.bg counter Как се налага фрейм?
Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Март 26, 2019, 11:24:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:


"Излезте от историята, която ви дърпа назад. Стъпете в новата история, която искате да създадете." Опра Уинфри

Екипът на pickup-project организира уоркшопи през март 2019г.

Научи се на ефективна комуникация с жените! Не се колебай! Запиши се сега!

 
   Начало    Правила на форума Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се налага фрейм?  (Прочетена 3522 пъти)
малкиятголямчовек
PuP Lady
PuP Форум Ученик
*

Репутация: +4/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


Профил
« Отговор #30 -: Февруари 08, 2018, 23:01:58 »

Прочетох една книга и мисля, че някои неща могат да бъдат полезни  Smiley
Става въпрос за егоизма като положително качество, защото:
-който се съобразява единствено с другите, без да мисли за себе си , бива използван
-отстъпчивостта се приема за слабост и изкушава другите да продължават да ни експлоатират
-никой не би ни помогнал, ако не открива в това някаква своя изгода, пък било то само, за да успокои гузната си съвест.
Да живеем според очакванията на другите  изобщо не ни е необходимо, защото накрая ще си кажем - живях, но това не беше моят живот.
Колкото повече другите свикват някой да се жертва за тях, толкова повече го натоварват.Но дали са му благодарни за това? В никакъв случай.Те дори се възмущават, ако някой път все пак той помиси за самия себе си и не успее да задоволи непрекъснато нарастващите им изисквания. Вместо да опознаем собствените си желания и да ги наложим, ние се приспособяваме към общото равнище.  Задоволяваме се с компромиси, които ни носят повече удобство, отколкото изгода.
Повечето хора се страхуват много повече от презрението на околните, отколкото обичат себе си и своята независимост. Нормата е прежживяното удовлетворение - това е увереността и никой не може да ни я отнеме. Сам зная най-добре, че успях и съм доволен. Дали това се харесва на другите, няма значения. Пример - Шефът - това, което направихте е чудесно, но някои неща можеха да бъдат още по-добре изпипане. Истината е, че той няма интерес да ви остави да се наслаждавате на новото си самочувствие- То би могло да намали готовността ви за работа и съвсем съзнателно омаложава постижението ви, за да ви амбицира повече.
Активен

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го видим“
Опра Уинфри
малкиятголямчовек
PuP Lady
PuP Форум Ученик
*

Репутация: +4/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


Профил
« Отговор #31 -: Февруари 08, 2018, 23:17:25 »

 В училище например сме получавали лоша оценка, когато сме рисували някоя къща или дърво, кокто ние го виждаме. Трябвало е да ги нарисуваме тъй, както съответства на общата представа т.е. на учителя. И постепенно сме свикнали да решаваме задачите така, така че да се харесат на учителя. Собствената ни фантазия е била потисната. Повечето хора не вярват, че могат да намерят смели и неконвенциални решения.
 Човекът непрекъснато се стреми към сигурност и вътрешно равновесие, но малцина го постигат. Причината е в това, че повечето хора търсяг своята сигурност в зависимостта от другите, а не в самите себе си. Да постигнеш увереност в себе си означава да притежаваш стратегия - тя определя кое  е полезно за слбъдването на нашите желания и от кое може да се откажем. Който притежава дългосрочна стратегия е създал правилна оценка за изкушенията на мига.
Трябва да разберем на какво сме способни без да се подценяваме или надценяваме. Ако не можем да бъдем този, който мечтаем да бъдем, може да помислим, че не можем да бъдем щастливи. Обаче реалността е друга- това е всичко, с което разполагаме- Недоволството произтича от това, че хората не съумяват  да извлекат най-доброто от реалността на своя собствен живот. Типичен белег на нашето време е непрекъснатият страх, че можем да пропуснем нещо в живота си. Неубозданат алчност да знаем всичко, да постигнем всичко и да притежаваме всичко, което ни се предлага превръща живота ни в състезания. Обаче няма нищо в нашия живот, за което не трябва сда се заплати адекватна цена. Тази цена се нарича отказ- Понеже винаги мислим само за това, което искаме да притежаваме, и по-малко за онова, от което бихме могли да се откажем в замяна, животът на много е изпълнен с разочарования- Искаме всичко, което имат и другите, искаме го веднага и по възможност завинаги.
Активен

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го видим“
Опра Уинфри
малкиятголямчовек
PuP Lady
PuP Форум Ученик
*

Репутация: +4/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


Профил
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2018, 23:32:34 »

Защо животът на повечето от нас е пълен с безпокойство и незадоволеност?
-Ние винаги смятаме, че винаги нещо е много по-важно от това, което сме направили и имаме досега-
-Никога не сме доволни от себе си и винаги искаме да сме нещо по-различно от това, което сме.
-Не си оставаме време да опознаем всичко онова, което сме и имаме, и да му се наслаждаваме и радваме и да направим най-доброто от него.
Общоразпространен критерия за някого са неговите постижения. Следователно всеки, който иска да получи и запази известна доза престиж, трябва непрекъснато да се доказва пред другите.
 Всеки човек има нужда от собствено пра.остранство, в което може да се разгръща според собствените си потребности. Той обаче се поддава на заблуда, ако си въобразява, че другите биха уважили доброволно границите на тази територия. Всички ние сме изложени на нападения. Най-ефективни методи за нападение - подчинение, подкупване и изкушение.
Метод на подчиняването - ако не направиш каквото искам от теб, ще ти отнема нещо, което ти харесва.
Метод на подкупването - нападателят предлага помощта си, грижи се за жертвата си, спечелва доверието му- Колкото повече отговорност отнема нападателят на своята жертва, толкова по-голяма става нейната зависимост- Нападателят не предлагапомощта си, а се обявява за търсещ помощ, апелирайки към състрадание, любов, великодушие. Защитникът повмага и се наслаждава на ролята си на благодетел. Нападателят ще изнудва - Вие не можете да бъдете толкова безсърдечен и да ме зарежете сега, когато толкова завися от Вас.
Метод на изкушаването - онова, което ти предлагам, ще ти донес възхищение и признание, То ще те издигне над другите.
Всичко, което правим за другите от любезност, макар добре да знаем, че не е най-правилното за нас, някой ден ще се обърне срещу нас.
Активен

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го видим“
Опра Уинфри
малкиятголямчовек
PuP Lady
PuP Форум Ученик
*

Репутация: +4/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


Профил
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2018, 23:46:03 »

Който не може да вземе окончателно решение, никога няма да може да изпълни намерението си докрай.
Колкото по-голяма е вашата готовност да отстъпвате на някого, толкова повече ще иска той от Вас в бъдеще. Следователно, който има намерение да Ви използва в своя изгода, ще приеме отстъплението Вие за слабост- Той ще Ви използва, докато у Вас не остане нищо за използване. Когато стигнете тази точка, ще станете повече или по-малко безинтересни за него. Голямо значение има в кой момент и с каква степен на решителност ще пристъпите към защитата на своят територия- Най-голямата заплаха, която Ви грози, е подценяването на нападателя и неговите намерения.
Пример за политик, който е известен с умението си да преговаря. Той отговаря на нападателя - ако получа това и това, съм готов да дам това и онова. Това е последното ми предложение. По-далеч не искам да стигам-.
Всеки, с когот имате по-близка връзка, винаги, съзнателно или несъзнателно, ще ви проверява- Ще ви проверява доколко сте готови да направите нещо за него- Защо хората се поддават? Понеже отделните хора не са мислил за себе си, а са оставяли други да мислят за тях- Своевременно им е било бяснено, че нямат право да мислят за себе си, а само за благото на идеята, нацията или някое друго велико нещо.
Животът ни е редуване на противоположни състояния. Ние си казваме за лошите неща - това на мен няма да ми се случи и по този начин приспиваме готовността си за отбрана. И когато поражението все пак ни застигне, се оказваме неподготвени. Ние не можем да променим този кръговрат на победи и поражения и затова трябва проста да го приемем, да ги очакваме със спокойстие. Това ни предпазва, от една страна, от високомерие, а от друга ни помага да не се отчайваме от собствения ни неуспех.
Активен

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го видим“
Опра Уинфри
малкиятголямчовек
PuP Lady
PuP Форум Ученик
*

Репутация: +4/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


Профил
« Отговор #34 -: Февруари 08, 2018, 23:59:08 »

Да разгърнем всичко, на което сме способни. Да вложим всичко, с което разполагаме, за да бъдем щастливи. Всеки ден да откриваме отново себе си, да разчупим черупката на задръжките, табутата, страховете,, принудите, вечното бързане и да изживеем до дъно живота. Когато човек събере силите си, когато е готов да поеме риск, когато вложи наистина много, той непременно получава нещо.
Незначителните неприятности се уреждат най-лесно, докато все още са незнамителни. Защото после се превръщат в голям проблем.
Никое щастие не е толкова хубаво, както онова, до което стига с множество малки стъпки. Така постигаме търпение и постоянство.
Който живее съзнателно и се осъществява, постигайки щастие, може покрай това, че разбира така добре себе си, да проявява повече разбиране и към ближния си. Който е в състояние да осъществява задоволително желанията си, не тежи на околните с компенсаторните си удовлетворения. Който е намерил правлината нагласа към своята работа, не си изкарва комплексите и несгодите върху семеството.  Да бъдем егоисти и да живеем щастливо. Край.
Активен

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го видим“
Опра Уинфри
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines