Първото, което разбрах е че тя се състои във воденето на разговор с жената на емоционално ниво. Еврика, друго нещо, което чета и не разбирам истински. Започнах да чета за емоцията и как действа тя. Разбрах, че това е състояние на индивида. Добре, има 8 базови вида емоция /страх, радост,гняв,любов,отвращение,презрение и изненада/
Комбинирани се получават нови видове емоция
Жената чувства това което носят думите,а не смисълът в тях.Примерно ако си говорите за геометрия,това не и въздейства,защото става дума за излагане на факти.А замисли се какво носи едно споделяне на детски спомен като енергия.Топло чувство на носталгия,радост,веднага настроението ти се повишава.Това да говориш за мечтите си,за желанията си. От всичко това произлизат различни емоции.За жената това е като наркотик,а ако ти я прекарваш през тях,тя се привързва към теб.Трудно е за разбиране,като цяло.Колкото и да анализираш,трябва да изпиташ това,за да го разбереш.
И тук ми светна лампичка. Не един път чета съвет да я негна,да фрийзаутна, да дам валидация, дисквалификация, пуш енд пул и други. Като тези са основните. Добре, щом тези термини са свързани с емоцията значи трябва да разбера каква емоция вкарва всяко от тези неща. За да науча и да ги ползвам.
Жената се захранва от валидацията от обществото и ако ти и я отнемеш за момент,това предизвивка в нея интерес и мотивация да получи тази валидация.Всички тези неща отнемат или дават валидация.Когато напреднеш,осъзнаваш,че така можеш да имаш контрол над поведението и.То е като дрога.Взимаш и дрогата и тя се бори да я получи,даваш и малко,така че да не се откаже и контролираш поведението и на този принцип.
Но каква е връзката с фрейма и с алфа поведението? Несигурността в способностите ми и страха ли ? Оставам с впечатлението, че при мъжете всичко се дължи на страха, преодлееш ли тази емоция ставаш алфа.
Фрейма е прозорец през който гледаш всичко което се случва около теб,филтрирано през твоите принципи и характер.Това е една реалност която трябва да е твърда в и която да си напълно убеден.Ако имаш такава реалност,имаш ясна представа какъв човек си и не търсиш някой друг да ти дава тази оценка,но основата е да имаш правилни и градивни схващания затова.Колкото повече налагаш тази реалност без да правиш компромис с нея,толкова повече ти се затвърждава вярата в нея.Колкото по-силно вярваш в нея,толкова по-уверено ще я налагаш,зззащото това си ти реално.Имаш ли такава реалност,развиваш истинска увереност и твърди убеждения.Страха идва от това,че не си убеден в това което вярваш и това че няма паснеш в рамката която се толерира като поведение.
И така ако всичко до тук е вярно и поначало не съм сбъркал нещо в теорията си значи съм разбрал какво представлява социалната динамика . Остава въпроса как на практика да направя всичко това.Какъв е правилния оптимален модел на една свалка прочетох във форума 2 модела и нищо не разбрах всеки етап беше написан с по няколко думи.
По мое мнение:
1 За да не влезнеш в графа приятели още от началото трябва достатъчно ясно да намекнеш, че я харесваш
2 започва един период от около седмица две да се въртиш като фурнаджийска лопата един ден влюбен на другия приятел третия игнор
3 излизаш на среща целта ти е да се правиш, че ти я оценяш не тя теб и пак си тръгваш оставяйки я с двусмислени заключения
4 на втората среща/3та според зависи си влюбен кино секс и си преминал играта.
Ако до тук всичко е вярно и съм открил топлата вода темата губи смисъла да я пиша, но съм си отговорил на въпросите си което за мен е добре.
1.Запознанство,2.Налагаш фрейм мъж/жена(Не ти трябва намек,това се усеща само с присъствие в един момент)3,Грабваш и интереса-понякога става и веднага от присъствието ти,понякога се налага да я накараш да реагира на теб чрез емо инвестиции.4.Градене на рапорт(свързваш се с нея на емо ниво,като отново може да я направиш по-емоционална ако се наложи.Започваш да усещаш това с практиката.От рапорта изграждаш чувство на близост и същевременно докарваш свалката до момент в който,тя е инвестирала достатъчно,че секса да е следващият етап на близост.Колкото по-добър си,толкова по-бързо минаваш през този процес.Понякога стига 1-2 часа,понякога и 1 месец е малко.Няма точен модел,който ако правиш ще води до резултати.Понякога е е достатъчно просто да повишиш сексуалната енергия между вас и да правиш секс с нея,без да наблягаш на връзка.С опит,започваш да усещаш всичко.
Трябва ти практика,не напъвай в анализи.Ако ги комбинираш,ще видиш как почва да се нарежда пъзелът.