Tyxo.bg counter Бъдещето на интимните връзки
Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Юни 27, 2019, 03:46:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:


„Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв, като порасне“ - Пабло Пикасо

Екипът на pickup-project организира уоркшопи през юли 2019г.

Научи се на ефективна комуникация с жените! Не се колебай! Запиши се сега!

 
   Начало    Правила на форума Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Бъдещето на интимните връзки  (Прочетена 2708 пъти)
stone
PuP Hero
PuP Форум ЗвЕзДа
*
*
*
*

Репутация: +1040/-123
Неактивен Неактивен

Публикации: 3768Профил
« Отговор #30 -: Април 03, 2019, 23:08:16 »

Това, че не се убиваме един друг се дължи не на бога, нито на морала, а на рационалното ни мислене. Ако ти убиваш, има риск и теб да те убият. Дори да си най-силният, ще те издебнат като заспиш и пак ще те убият. В еволюционната биология има правени много експерименти и много научни трудове написани на база теория на игрите. Това е дял от математиката, за който не знае. Оказва се, че най-стабилната еволюционно стратегия е т.нар. tit-for-tat, танто за кукуригу. Тоест, точно това, което хората после "откриват" и наричат златното правило в морала - не прави това на другите, което не искаш те да направят на теб. Добро утро, природата го е открила милиони години преди хората. Дори Докинс, чиито книги са по-скоро популярни, отколкото научни, добре го описва в няколко от книгите си. Всички животни се държат така, без да имат религия и без да са учили морал и етика - не си правят мръсно едно на друго в рамките на вида си, освен ако шансът да им се размине е много голям и потенциалната награда също е много голяма. Забележи например като се бият двама мъжки убиват ли се и мушкат ли се или хапят ли се сериозно, или по-скоро се дървят един на друг и единия сам отстъпва.

Това е на индивидуално ниво. Но на масово, дори бих казал индустриално ниво, убийства си текат от хилядолетия насам, и то точно в името на бога. Без да вярваш, че бог ще те възнагради, просто е нерационално да убиваш, тъй като рискът и теб да убият е твърде голям, а животът е само един. Виж, ако вярваш и в задгробния живот, вече е друго.
И богът хич не е против тия убийства, седи си там горе (ако го има) и нищо не прави да ги спре - ебах го, той ако беше наистина против тях, досега да е треснал с гръмотевица отгоре барем един убиец, да покаже на другите, че така не бива, че божията воля е да сме мирни и кротки - или?
Активен
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Сенсей
*

Репутация: +50/-16
Неактивен Неактивен

Публикации: 455Профил WWW
« Отговор #31 -: Април 04, 2019, 00:28:55 »

Приятелю dreamcatcher,
Бих искал, с твое позволение, да поправя думата рел***я и вместо нея да се чете думата ц***ва Р= принципи за съжителство и грижа за близките Ц= институцията която подменя тези ценности в "традиции" правила за поведение
    Например:Еклисиаст от стария завет Абстракт: "Откъдето е текло- пак ще тече." Или Ако нещо е станало веднъж,  има вероятност да се случи отново (да те намушкат докато спиш) "Каквото е било- такова ще бъде" Или Ако не положиш усилие да промениш нещо- то ще остане същото. (Да си купиш независимост) Съгласен ли си, приятелю?

Активен

Цитат
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас.
Just_a_boy
PuP Форум Гуру
*****

Репутация: +226/-101
Неактивен Неактивен

Публикации: 914Профил
« Отговор #32 -: Април 04, 2019, 00:43:12 »

stone, пак те питам - комунистите защо са убивали по тая логика ? В името на какво са убивали ? Нали са атеисти. Нямат повод по твоята логика. А комунистите и като цяло режимите от последните 100 години колкото народ са избили никоя религия няма толкова на сметката си. Убива се заради петрол. Заради национализъм. Заради цветовете на дадено знаме. За каквото се сетиш.

не си правят мръсно едно на друго в рамките на вида си, освен ако шансът да им се размине е много голям и потенциалната награда също е много голяма. Забележи например като се бият двама мъжки убиват ли се и мушкат ли се или хапят ли се сериозно, или по-скоро се дървят един на друг и единия сам отстъпва.
Не е вярно това. Животните непрекъснато си правят мръсно. Тези, които живеят в стада/прайдове непрекъснато се конкурират и нападат, особено в размножителен период. Ако някой е болен или ранен директно го зарязват. Първото нещо, което мъжките лъвове(примерно и други животни го правят) правят след схватка е да се убият всичките деца на конкурента и да се заличат гените му. А доколкото това, че не успяват да се убият и само се "закачат"(според твоето мнение). Обяснението е просто. Не, че не искат. Просто не могат. Животните нямат оръжия, с които да се трепят освен това, което им е дала природата.

Обикновено тези, които се бият(двама мъжки) са горе-долу еднакво силни, еднакво тежат, еднакви физ. характеристики. Все едно ти да се биеш с някой точно с твоя размер, ама само с юмруци. Едва ли ще се убиете от бой. Възможно е, ама шансът е малък. Природата си го е изчислила. По-скоро някой ще си отиде с подвита опашка и посинен. Точно като в природата.

Да продължим. Основен принцип в почти всички религии е "не убивай / не прави зло на ближните си". Как вече се интерпретира това и как се прилага е съвсем друга тема. Да го сравним с основен принцип на марксизъм-болшевизма "всички буржоазни, контрареволюционни, кулашки, дворянски и подривни елементи да се разстрелят в името на революцията". Да го сравним с основен принцип на хитлеровия нацизъм: "арийската раса е изконната, първокачествена и чиста раса. Тя има правото и задължението да се наложи на другите раси и да разшири жизненото си пространство".

Да обвиняваш религията сама по себе си за убийства и да я заклеймяваш като фактор номер 1 за смъртност е нелепо. Всяка една идея може да се радикализира. Независимо дали е идея за безкласово общество, хайдушко движение за "Свобода или смърт", национализъм, райх или каквото друго се сетиш. Май само веганите засега не са се радикализирали, ама тва е защото учението им е ново, има време Smiley

Активен

"Fortune doesn't favour fools"
Coconut Crab
PuP Player
PuP Форум Шампион
*******

Репутация: +289/-317
Неактивен Неактивен

Публикации: 1901


Профил WWW
« Отговор #33 -: Април 04, 2019, 08:26:22 »

Стоун, някой може да реши да убива от твое име, но това не значи, че ти си убиец. Хората могат да убиват от чието име поискат, свещениците могат да забогатяват или злоупотребяват от чието име искат, но това не значи, че ученията на пророци като Христос и Буда са глупави. Просто разни хора ги използват неправилно. Това все едно да кажем, че учителят не учи правилно, защото я класът му има двама трима с двойки. И т.н.
Активен

Любовта означава да се радваш от съществуването на човека, да му даваш най-доброто и да не очакваш нищо в замяна.

Любовта си отива тогава, когато само любов не е достатъчна.

Фейсбук страница : https://www.facebook.com/pozitivnataistoria/
Сайт : https://thepositivestory.wordpress.com/
Блог : http://positivestory.blog.bg/
Emai : thepositivestory2016@gmail.com
stone
PuP Hero
PuP Форум ЗвЕзДа
*
*
*
*

Репутация: +1040/-123
Неактивен Неактивен

Публикации: 3768Профил
« Отговор #34 -: Април 04, 2019, 09:37:22 »

Е аз дадох в горното си мнение квалификация - освен ако шансът да им се размине е много голям, и наградата от престъплението също голяма.
Фашисти ,комунисти и т.н. влизат точно в тази категория. Точно както и животните, които убиват в рамките на вида си. Това са редки изключения.
Иначе човешкият морал не е произлязъл от бога, а от същия принцип ,който и природата е открила - не прави на другите това ,което не искаш те да направят на теб.
Активен
MementoVivae
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +9/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 35Профил
« Отговор #35 -: Април 16, 2019, 15:02:59 »

Относно религията, подкрепям STONE. Аз имам подобни наблюдения. Книжките, които съм изчел ме водят към същите изводи. За битките между мъжкарите в прайда не се бях замислял наистина, че не се убиват. Колкото и да чета разни книжки за религиите откривам що годе закономерности.....общо взето всички говорят за страстите(поривите,желанията,страхове) и за егото. Като гледам целия ни свят се контролира от тези две неща. Повечете монотеистични семитски(май така се наричаха) религии дрънкат за ограничение на страстите, за въздържание и за смачкване на егото и подчинение не църквата респ. на управниците и обещания за алабализми след смърта. Просто така на тарикатите от църквата и на управниците им е удобно и практично да контролират масата. Някои от източните религии, философски системи и др. развиват идеята за човека като одухотворено същество, което може забележете да надрасне страстите и егото си и да се почувства истински свободен. Тук влизат езотеричните течения на исляма, доста будистки секти, даоизъм и др. В йога например се говори за осморния път и как първо да подчиниш тялото си, после ума си, сетивата си, след това се минава в съзерцание и осмисляне на аз-а, отхвърляне на его и страсти и нататък духовно извисяване.
Между другото Буда не е пророк и не е конкретна личност, буда  е вид определение.... за човек постигнал духовно извисяване по различни начини.
Та понеже нашия форум е посветен на свалките и  ебнята има едно интересно течение в даоизма, а именно езотеричните тантристки практики. Това не е в никакъв случай тантрата на поредната масажистка от alo.bg, а практики са постигане на духовна извисеност чрез стимулиране, акумулиране, насочване на сексуалната енергия.
Ако някой тук е все пак убеден католик и християнин би, могъл да направи едно добро и да ми подари трите тома "История на религиите". Все се каня да си ги купя и все не остават пари за тях.
Активен
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines