Вътрешна игра и Фрейм за ефективна свалка

 Friendly,  & Email
Автор: Slayer
*****4votes

Преглеждайки много от въпросите, които получавам напоследък се убеждавам, че проблемът на много хора не е в неумението за прилагане на разни техники, или незнанието какво да правят в свалките. Проблемите най-често са подчинени на вътрешната им Игра.

Ако ти усещаш, че имаш проблем с вътрешната си игра, или си объркан, това е първото нещо, което трябва да оправиш за да направиш живота си по-добър…

Основите на силна вътрешната игра и фрейм са:
1. Обичай себе си /възможно най-много/
– Да не обичаш другите, дори най-близките ти хора, около теб е простимо и допустимо (макар и често – нежелателно), но да не обичаш себе си, такъв какъвто си, води до сериозни и много трайни проблеми и комплекси. Огледай се в огледалото. Та ти си прекрасен/на. Твоето тяло и душа са това, което имаш в живота. Безсмислено е да не се обичаш, защото това си. Ако не харесваш нещо в себе си (в тялото или душата си) – започни да го променяш. Ако не можеш да го промениш го харесай и заобичай…

2. Уважавай себе си /най-много/
– Да уважаваш себе си, своето време, имущество, пари, емоции и т.н. е основа на ефективното поведение в живота. Нещо повече уважавай себе си много повече от всички други хора. Във всяка ситуация, когато трябва да избираш между себе си и другите – избирай себе си (освен в много, много редки изключения, които зависят от личния ти морал – да рискуваш живота си за да спасиш дете от побой примерно). Когато комуникираш с жени задължително субкомуникирай, че уважаваш себе си и държиш на себе си повече, отколкото на тях. Никога не се принизявай да правиш нещо унизително за теб или нещо, което те поставя във втора категория човек заради някой друг.

3. Бъди уверен и спокоен
– Вярвай в себе си и своите способности. Ти си си абсолютно “самодостатъчен” за да постигнеш всички свои цели, амбиции и желания. Твоите гени са успели да се съхранят милиони години и да се справят с всички опасности и препятствия, за да те има теб сега. Веднъж осъзнаеш ли и приемеш ли този факт – повечето ти страхове, напрежение и нервност ще изчезнат.

4. Ценният си ти
– Във всяка ситуация цени себе си, пред всичко останало. Прави компромиси само в изключителни случаи. Тоест компромисите да са изключение, което потвърждава правилото, а не обратното. Никога не си позволявай да се чувстваш по-малко ценен от някой друг човек (който и да е той).

5. Забавлявай се
Стреми се като цяло да се забавляваш максимално много през всеки един ден от живота ти /ключов момент е да не позволяваш на никой и нищо да ти разваля настроението и позитивния начин на мислене/. Да, това може да правиш навсякъде и по всяко време – дори и на работното ти място. И дори и да не е възможно на 100% или 90,80% и т.н. от времето си да се забавляваш, като цяло се стреми, да ти е готино през колкото се може повече време – всеки ден.

6. Действай. Не се страхувай да рискуваш
Не изпадай в апатия, летаргия и не се отдавай на умората и мързела си, в следствие, на което да пропиляваш живота си. Измисляй си нови и различни планове от изминалите дни – опитай се да излезеш от релсите на ежедневието си, като правиш и опитваш често нови неща. Страхът от риска най-често е неоправдан. Всички имаме само един живот. Най-смислено живеят хората, които опитват най-много неща, а не тези, които живеят най-сигурно и комфортно.

Позитивни последствия от изграден железен фрейм (вътрешна игра):
Щастие – щастието на всеки от нас е във всеки от нас, а не извън. Много мъже си мислят, че ще са щастливи, когато имат много жени или пари, или пък нещо друго. Истината е, че щастието е вътрешно състояние, което може да се поддържа с външи фактори – само за кратко време /от там идва и алчността/. За поддържане на постоянно щастие без да се заробваш в социалните програми, трябва да имаш стабилни и позитивни убеждения и вътрешна игра.
Лидерство – силният и точен фрейм е предпоставка да бъдеш лидер
Привлекателност – силният фрейм създава невероятно привличане у хората около теб /дори и да не го признават – ще го забележиш/.
Самодостатъчност – да бъдеш щастлив и да се чувстваш ценен, без необходимост от външни фактори
Свобода – истинската свобода идва, когато човек е максимално освободен от влиянието на външни фактори, хора и събития

Негативни последствия от изграден железен Фрейм (вътрешна Игра):
Не приемане от отделни хора или дори цели групи от хора в обществото. Много хора ще се възмущават от теб поради милиони причини. Често ще бъдеш „заклеймяван“ като невъзпитан, егоист, грубиян – няма начин мнозинството от хората живеят в „матрицата“ – не им се сърди. Аз предпочитам в дадена ситуация да ме сметнат за “задник” или егоист – отколкото да премина /дори несъзнателно/ в категория „wuss“. Което съвсем не означава, че не може да правиш услуги на жените или на хората по принцип и да бъдеш мил, поне от време на време.
Самоотлъчване. Ако прекрачиш дадена граница и се надуеш прекалено много – може да се превърнеш в истински социопат /а-социална личност/. Познавам хора, които нямат нито един приятел и не са правили секс от години (ако изобщо някога са правили) просто, защото се имат за прекалено велики за да се сприятеляват с останалата “низша” част от света. В интерес на истината – тези хора са и доста нещастни… така че – внимавай… /всъщност желязната част в техния фрейм е самодостатъчността – а като цяло по точки забавление, увереност и спокойствие например са абсолютно зле/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *