Основни грешки в свалките и пикапа

 Friendly,  & Email
Автор: Slayer
*****1vote

Някои си ги виждал, други си ги правил, а трети продължаваш да правиш и до днес, без да осъзнаваш…

1. „Келнер, една малка водка за русата мацка отсреща и й кажи от кого е”
Няма как друго да е на първо място. Всяка вечер, в което и да е заведение може да се види горепосочения подход. Гледаш готината мадама вече половин час, но те е страх да я заговориш. Страхът те кара да „подходиш индиректно” по този нелеп начин.
Субкомуникацията в случая е:
„Мене ме е страх да те заговоря за това искам да те черпя, та да си по-благосклонна.”
„Харесвам те и искам да купя твоето внимание… поне за малко.”
„Ти си много „готина”, а аз не съм. Но пък имам пари и мога поне да се опитам да си купя малко време с теб.”
И като обобщение основната субкомуникация е: „Аз съм по-нисък Ранг от теб, но пък имам пари и се надявам с тях ти да ме видиш в по-благосклонна светлина”. Както, обаче всички знаем – жените не правят секс с по-нискорангови мъже от тях…
– Спри да се унижаваш като купуваш напитки на непознати. Няма нужда да си „купуваш” запознанството, с който и да е.

2. Страх от подход или „проблемът пасивност”
Цяла вечер стоиш и гледаш готините мацки или пък просто се разминаваш с тях на улицата. Чакаш нещо да се случи… и чакаш… и чакаш…
Неумението за подхождане към дадена мацка (както и други фактори) кара много мъже изобщо да не подхождат. В интерес на истината, жените също имат този проблем, но за щастие на по-хубавките поне, цял живот няма да им се налага да преодоляват пасивността си. Пасивността води до омагьосан кръг – страхът поражда нов страх и така веригата се затваря и много мъже и жени се прибират в къщи без да са се запознали дори с един нов човек вечер след вечер, чакайки да им „излезе късмета” рано или късно…
– Спри да бъдеш зрител в собствения си живот. Напротив изиграй главната роля. Късмета е хубаво нещо, но нека бъде само добавка към твоите успехи.

3. Слаб глас, неуверен език на тялото
Или, така нареченото от мен – „самоотсвирване”.
Подхождаш мацката притеснен, смутен, шикалкавиш тихичко докато я заговаряш и в следващия момент тя вече ти е обърнала гръб.
– Подхождай бавно и уверено, без да преиграваш разбира се – говори силно, нека всички те чуят. Говори ясно и не много бавно или прекалено бързо. Стига ти е пукало от мнението на околните, чувствай се добре от всичко, което правиш.

4. Стремиш се да се харесаш и да се впишеш в критериите на жената
„хей как си?”… „а така ли… щото много добре изглеждаш”… „как се казваш?”… „хубаво име”… „с какво се занимаваш?”…”много интересно”…”къде работиш?”…”а супер”…”какво пиеш – да ти купя нещо?”…„а, ти тъкмо си тръгваш – да те закарам до вас?”…
Търсиш Рапорт прекалено бързо. Задаваш й прекалено много въпроси за нея самата веднага. Тя става център на разговора като ти не пропускаш да вкараш някой и друг комплимент, надявайки се така да й допаднеш повече.
– Не я поставяй в ролята „център на галактиката”. Вместо непрестанно да я разпитваш – разкажи нещо за себе си. Покажи, че ти си ценен човек, че има готини неща около теб, които да споделиш с нея и всичко това го прави без да се стремиш да се харесваш на нея или на когото и да е.

Фалшиво кавалерстване – Познаваш я от 10 мин., но си счупваш краката да отваряш всяка врата пред нея, да й подаваш напитката всеки път като се пресегне за нея, да й държиш чантата, докато тя говори по телефона или отива някъде и т.н.
– Гледаш много филми. Спри да правиш неща за нея, които не е заслужила.
– Спри да се принизяваш и да се подмазваш само за да спечелиш благоволението й.

Навеждаш се към нея, внимаваш да не изпуснеш нито една нейна дума, не смееш да й кажеш нищо “на въпреки”, дори и тя да бръщолеви абсолютни глупости, не смееш дори да откъснеш поглед от нея.
– Престани да се показваш толкова зависим от нея. Та ти току що си се запознал с нея. Със или без нея – голяма работа – жени около теб – колкото искаш. (последното е изключително Фрейм на готините мацки – просто смени пола в изречението).

5. Обсебване
Вече си имаш гадже /LTR/. Правиш секс редовно и света свършва за теб. Спираш да излизаш с приятелите си. Спираш да флиртуваш с други жени. Откъсваш се от всички свои компании и стесняваш до минимум своя социален кръг. Обсебен си от своята половинка и си готов на всичко, за да я задържиш и да сте заедно. Ако това продължи завинаги – няма нищо лошо… Само, че имай едно на ум – „Нещата, които продължават завинаги се броят на пръстите на едната ти ръка и твоята връзка едва ли е между тях.“ В интерес на истината, при много жени този проблем е доста по-сериозен, отколкото при мъжете. Ще забележиш как една разведена жена над 35 г. доста трудно намира качествен мъж.
– Да имаш постоянна приятелка е чудесно. Да се обичате, уважавате и т.н. също. Но никога не си позволявай изцяло да излизаш от Играта. Ако не искаш да изневеряваш, не го прави, но и не се откъсвай от останалата част на света. Излизай и с други хора, освен с нея – приятели, приятелки, познати, непознати. Флиртувай с други жени! Секс /с други/ не е задължителен, както споменах, но самият флирт ще ти помогне да не загубиш уменията си в сферата на съблазняването. Умения, които ще са ти необходими след година, две или десет.

6. Преиграване
Чупиш ръце и тяло в стил „известен рапър“, докато ги заговаряш „Хей бейбита, как сте, яко ли ви е на купона”. Опитваш се да се изкараш прекалено готин. Енергията ти е прекалено висока.
– Не е нужно да се правиш на това, което не си. Високата енергия е хубаво нещо, но прекалено високата е смешна, особено когато сета отсреща е с много ниска енергия.

Пийваш няколко ‘малки’, идва ти настроението, излизаш на дансинга и почваш да се въртиш по най-щурия възможен начин. Награбваш близките момичета доста грубо и започваш диви, необуздани и доста неумели танци с тях. Учудващо за теб, след малко всички те си намират претекст или да спрат да танцуват, или се отдалечават от теб да танцуват в другия край на залата. Пийваш още няколко и вече си готов дори да се изпикаеш на дансинга, поощряван от всички, около теб. Струва ти се, че целия свят е в краката ти и всички те обожават, но защо тогава в края на вечерта си тръгваш сам…
– Разликата между това да си готин и да си клоун понякога е много тънка, внимавай! Понякога групата около теб ще се кефи зверски на дивотиите, които правиш, просто защото им правиш цирк, а не защото си атрактивен и привлекателен. Намери за себе си границата и не преигравай само за да е весело в компанията.

7. Стремиш се да я забавляваш. Искаш на всяка цена „да я свалиш”
Разговорът свършва, ти се чудиш какво да й кажеш. Страхуваш се, че ако мълчите прекалено дълго ще й станеш безинтересен и тя ще си тръгне. Накрая измисляш някаква глупост, само за да има за какво да си бърборите, но езикът на тялото ти и гласът ти, обикновено издават смущението и неувереността.
– Ти не си циркаджия или пък атракция в зоопарка. Спри да се чудиш как да я забавляваш, а забавлявай себе си, опознавайки я. Съблазняването е взаимен процес – ти съблазняваш нея и тя съблазнява теб.

8. Проститутка – защо пък не?
Решаваш, че не си заслужава да те мотаят няколко месеца за да правиш секс. Не ти се занимава да флиртуваш и да съблазняваш жени. Логическо-простата мисъл на мъжа е измислила „лесния начин“. Отиваш, даваш петдесетина лева и си „хващаш” проститутка за един час.
– Не е нужно да се унижаваш да плащаш /под каквато и да е форма/, за да правиш секс. Казвам ти го аз, който съм правил и правя секс с красиви жени, без никога да съм плащал за това. Освен това, помисли какво ще получиш от проститутка. Нещо като секс близък до чикията. Бездушен, безсмислен, чисто физически полов акт, който няма да достави удоволствие на нея, а от там трудно и на теб. Ти си мъж и сексът ти се полага по право. Освен това удоволствието от процеса на съблазняване е нещо невероятно, което иначе просто пропускаш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *