Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)

Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени => Истории и репорти за успешни и неуспешни свалки, пикап и запознанства => Темата е започната от: asfr в Ноември 03, 2014, 04:19:19Титла: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 03, 2014, 04:19:19
Чел съм доста пуа теория. В практиката съм нов. Отварял съм... загубих им бройката вече можеби между 50-80 сета в рамките на няколко излизания. Но като че ли не виждам прогрес. Спазвам брейкинг рапорт, очен контакт, език на тяло... но продължавам да ям резачки. Днес ходих на диско сам и отворих около 8 от който само на 1 се задържа просто защото не ме изгони въпреки че видимо не влагаше нищо в разговора и си зяпаше на другата посока все едно ме няма когато не и говоря. Момичето си беше видимо незаинтересована и просто си чакаше да се махна. С всчки останали процедурата беше - някакъв рандъм опънър или по скоро опит за произнасяне на такъв защото буйвално на 2 секунда след като ги заговоря си обръщат главата вдругата посока и ме игнорват. Това се случва толкова бързо та чак ми се струва че не е имало момент в който аз съм се издънил. Започвам да си мислия или че всичко това с играта в клубовете е почти невъзможно или че съм толкова непривлекателен физически че никоя няма ни най малко намерение да ме изслуша преди да ме резне. Дреме ми че ме режат след като това е част от пътя на пикъп артиста стига да се върви по път, но ми се струва че прогрес няма или по точно няма на базата на какво да бъде изграден такъв, тъй като каквото и да се изрече ям ножа преди да е имало някъкъв съществен обмен на информация в която аджаба аз да се издъня.
Моля някой който е преминал през това да ми даде някакъв съвет какво да правя занапред. Нали ако си достатчно добър би трябвало да можеш да свалиш всяка. Как става това след като бягат от мен преди да ме изслушат??! 


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Heat в Ноември 03, 2014, 11:13:06
Е, ти отиваш да бройкаш сетове, това няма как да стане. Аз като отварям сет с нови мацки, инвестирам в разговора. Ти едва ли не казваш "здрасти, кво става, айде да се ебем". Трябва да покажеш, че си заинтересован ТОЧНО от съответната мадама, в противен случай си "Сваляч" - а според жените, такива мъже са досадни и ги режат най-лесно.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: BERSERK в Ноември 03, 2014, 11:34:34
 Тези 50-80 сета само на найт гейм ли ги направи?
 Какво разбираш под "Спазвам брейкинг рапорт, очен контакт, език на тяло" ? Ако мислиш прекалено много за тези неща докато си в сет, това може да те натоварва и да те дърпа назад.
 Сега ако си отворил всички тези сетове на найт гейм и повечето са реагирали с директно дърпане/рязане преди още да те чуят значи бъркаш нещо генерално.
 Когато отваряш в дискотеките това става предимно с физикъл гейм. Общо взето хващаш я за ръката/рамото , придърпваш я към теб и и казваш опънъра на ухото (иначе няма да го чуе). След това тя ти отвръща (и през цялото време сте плътно един до друг за да се чувате).
 Това, което описваш , че ти се случва е възможно и съм го виждал само при следните случай: Ако пробваш да отваряш без физически контакт  - в дискотеките е невъзможно. Тя нама как да те чуе от шума на музиката.   Друг вариант е ако действаш плахо и отваряш неуверено. Опънъра в дискотеката трябва да е наперен, дори нагъл и безпардонен. Вял и предпазлив опит в тази среда ще бъде посечен в зародиш.
  И последния вариант е ако не се чувстваш конфортно/уверено да я пипаш/доминираш докато сте близко един до друг и говорите. Това е най-честата причина за резачки в дискотеките при първия етап на свлката. Пича отваря, обаче му треперят краката , пипа внимателно, не смее да се доближи много и като резултат мацката се врътва.
 Ти кажи кое куца при теб, или опиши как точно действаш при опънър.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 03, 2014, 12:57:29
Как става това след като бягат от мен преди да ме изслушат??!  

Аз залагам на кофти визия. Не дрехи и не прическа. Просто кофти визия природно.
Знам че звучи гадно да го кажеш на някой, но по същия начин така има и жени които масово не се харесват на мъжете и биват отбягвани. Ти също би отвърнал глава от такава ако те доближи дори без да я изслушаш. След това аз бих я отблъснал, след това всеки следващ тук от нас.

Това е нещо, което Слеър, Берсерк и т.н. не могат да разберат, щото дори в най-АФС периодите си не са били на такова положение и затова яростно се отрича тук. Просто не всеки е роден да бъде масово приет от жените. А пикапа е точно това - да се представиш (апроучнеш) пред в твоя случай 80 жени и поне някаква част от тях да са склонни да изслушат дали имаш уверен глас и нещо интересно да кажеш. Ако почти всичките не са, къде мислиш е причината?
Май не е в увереността или гласа.
Неугледен визуално мъж с увереност и мощен глас става само за говорител по радиото.

Затова облечи се, нареши се, извади от себе си максимално каквото може, оправи боди ленгуиджа и карай напред.
Ако на Берсерк му трябва примерно 3 сета за да прасне нещо, на теб ще ти трябват 300. Примерно. Е ако се отракаш може и една на 250 да станат. Примерно.
Затова примири се с това, че успеваемостта ти няма как да бъде като на най-добрите и карай непред. Упоритост му е майката. Следващите 80 сета са наред. Или 800.

Айде скачайте ми сега


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: BERSERK в Ноември 03, 2014, 13:30:17
Айде скачайте ми сега

 Няма да ти скачаме, просто недей да се изказваш по проблеми, по които нямаш опит първа ръка. Твоите убеждения и наблюдения са си твоя работа, но когато става въпрос за човек, който търси мнения неадекватните изказвания, базирани не на реален опит, а на предположения могат да го вкарат в по-големи проблеми, вместо да му помогнат.
  Кажи ми на каква база си достигнал до твоите изводи за важността на визията. Колко сета си отворил с различна визия? Колко пъти си видял други да отваря с добра и респективно лоша визия? До къде стигнаха двата тестови субекта? Колко пъти повтори експеримента? На база на каква извадка правиш тези заключения? Иначе да праскаш някакви изводи ей така от нищото е просто несериозно.
 И за да не съм голословен ще дам моята гледна точка, базирана на опит първа ръка. Виждал съм почти всички практикуващи найт и дей гейм в София. Наблюдавал съм играта им. Процента на хората, които не успяват заради (липса) на визия е под 5 %. И то говорим за фрапиращи случай, в които човека смърди, уродлив е, тежи 150 кила и тн. Във всички останали случай по мой наблюдения (базирани на хората, които практикуват тук в София) визията е последното , което ги е спирало. И резултатите не са право-пропорционални, нито обратно - пропорционални на визията. Всъщност това, което виждам е , че няма никаква връзка между визията и успехите/неуспехите , като изключим аномалиите и фрапиращите случай .
 Виж между начина по който играе и успеха връзката е право-пропорционална. И пича най-вероятно бърка там някъде.
 Ето например последния път като излизах на найт гейм бях взел с мен едно момче от тренировките по ММА. Страшна физика, страшен фрейм, обаче не знае как да отваря. И го режат на поразия. Защото повтаря едни и същи грешки. Първия път , в който успя да отвори както трябва кис клоузна мацка. Останалото бяха 20 фейла. А като физика превъзхождаше повечето от другите момчета в заведението.
 Въобще да си мислиш , че мацките режат/пускат на база само външния вид показва супер неопитност в играта.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 03, 2014, 15:18:19
Виждал съм почти всички практикуващи найт и дей гейм в София. Наблюдавал съм играта им. Процента на хората, които не успяват заради (липса) на визия е под 5 %.

Това звучи горе-долу като:
"Наблюдавал съм почти всички професионални футболисти в А-група и процента на крайно неталантливите сред тях е около 5 %. Значи всеки има данни да рита в А-група"

Да де, ама ние останалите по трибуните сме с по два леви крака и ако наблюдаваш нас как ритаме, ще получиш съвсем друга цялостна представа. По-голямата част от тия дето люпим семки по трибуните не сме с чак такива дадености и затова не сме футболисти. Станали сме счетоводители, инженери, продавачи...

Нищо теоретично не виждам тук и не водя празни спорове. Ако във всяка област успеха беше въпрос само на желание, живота щеше да е песен.

Тоест редовнопрактикуващите са някакъв каймак.
Това са хората които имат данни, мотивация и успех и продължават или продължават защото имат успех. Тук не коментирам кое е причина и кое следствие. Коментирам, че наблюденията които формират менението ти са на база "елитната прослойка". На тях браво.
Както виждаш, другите се позавъртят позавъртят, някои отворят и по 200-300 сета и се чудят "абе защо нещо публиката не ме харесва :-\" и не ги виждаш повече на терена.

Забележи:
Дотук става дума само за тия дето играят или са играли някога. Като вземеш предвид, че сигурно 95 % от всички мъже не са и чували за пикап, а свалят жени с обяснения и букети с рози, ще се сетиш защо наричам тия за които говориш "каймак". И да съдиш по тях, че от всеки става успешен ПУА и на база на тях да вадиш изводи е повече от погрешно.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 03, 2014, 15:19:00
Пич, виж сега. Значи аз съм изял мега много повече резачки от теб. Въпреки че се подобрих за близо година пикап, 80 тина резачки събирам за два месеца. Това е пикапа, да в началото те режат страшно много, но и след това да не мислиш, че не те режат. Смятам че преди да почнеш да променяш визия, оупънър, глас, трябва да приемеш, че ти се кефиш на пикапа независимо от отрязванията. Знам че ти говоря, а ти пак си недоволен и искаш да те режат по-малко, но с времето ще разбереш.

Един много готин съвет ми беше дал Парадокса преди около година, точно по моя казус, че ме режат. Не се отказвай. Пикапът изисква постоянство и промяна. Постоянството е да продължаваш със сетовете, а промяната е да си виждаш грешките и да се променяш.

Но в момента ти си негативно зареден заради тези резачки. И колкото повече го мислиш, по-зле ще е. Просто приеми, че ще пикапиш следващата година без значение на резултати и няма да си целево отиентиран, а аз ти гарантирам, че преди да е изтекла годината ще успееш докрай.

Пиши на лично ако искаш да излезем малко да попикапим, пък ако ще и 150 кила да си. Аз съм 100, така че нема се плашиш.  ;D


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 03, 2014, 15:22:28
Абе Пуяк - ти верно не си пикапил. Ето аз не съм със супер визия, нямам супер резултати, пък пикапя и се развивам. А и защо си мислиш че всички пикапьори са излезнали от модни списания. Ами бих казал, че има и други, които не са манекени, пък пикапят.

Но няма мрънкачи със сигурност. Нито някой си търси оправдание да не пикапи.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Blago в Ноември 03, 2014, 16:36:46
Към автора на темата щом си се престрашил да отваряш вече си минал половината път.Според мен в дискотеката трябва да си по нагъл и директен в отварянията си. Вслушай се в съветите на BERSERK всичко казано от него е 100% вярно.Това че са те резнали 80 пъти да не ти пука.Сещам се за нещо което прочетох тук ще го предам по спомен.Ако те отрежат 100 пъти а на 101 път ти излезе късмета това значи ли че си се провалил може и да не е точно така предавам го по спомен.

По повод на това с външността не съм съгласен с PU_як.Ще дам себе си за пример не съм красавец но не съм и грозен.Не съм и мистър мускул дори обратното по скоро съм хилав.Това обаче не ми пречи да свалям мацки.Преди си мислех само ако имах визията на  Орландо Блум Том Круз Брад Пит Антонио Бандерас или пък на някои друг известен жените ще се подмокрят само докато ме погледнат.Сега мнението ми е коренно различно а именно че не е необходимо да си Том Круз за да сваляш.Достатъчен е един приличен и спретнат вид и да не забравяме че все пак красотата за доста субективна.Според една жена може да си грозен а според друга да си по хубав и от Брад Пит.Все пак една жена няма да си легне с някои само защото е много хубава.По важно е колко си сладкодумен от това как изглеждаш.Ще дам един пример от личния си опит. Аз един приятел и две мацки не познавах момичетата.Моя човек зарибява едната а аз трябва да залисвам другата.Е да но в един момент без да се усета говорех само аз.Момичетата слушат и попиват всяка дума която излиза от устата ми а авера мълчи и нищо не казва.Накрая си тръгнах с феиса на приятелката и а ден по късно гледам и другата ми пратила показа на приятелство и почва да ми се сваля сама.Като външен вид моя човек го определям като голям красавец но уви не е сладкодумен.Това за мен е достатъчно показателно че не е необходимо да съм Круз Брад за да свалям.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 03, 2014, 17:16:14
От PU_як очаквах да чуя нещо подобно. И не го виня, даже съм леко солидарен понеже това е казус който винаги ме е дерзаел, тъй като е единственото нещо в уравнението което не би могло да бъде променено. И точно поради това че е така, избирам да го игнорирам с принципите на вътрешната си игра за да продължа напред.
Що се отнася за това, че съм се бил настроил негативно поради резултатите. Ами не не съм негативен. Преди време осъзнах че за да станеш добър в пикъпа не трябва да се обвързваш с резултата. На практика го правя не толкова за да клоузна някоя макар че това е което ми се иска а по скоро за да стана добър в самия процес. И именно тук идва притеснението поради факта че аз излизам за да трупам опит а реално не се стига до задържане в сет през повечето случай, следователно до натрупване на опит от който да си вадя някакви изводи на базата на който да анализирам грешки за да коригирам.
Сега малко детайли от играта. Дневните и нощните ми опити са горе долу 50/50.
Когато ги спирам през деня се стремя да държа език на тяло брейкинг рапорт и очен контакт и някво леко кино в случай че ги задържа което просто не се случва почти никога. Знам че опънърите трябва да са нещо ситуцивно но навярно социалната ми интелигентност и наблюдателността ми не са чак толкова добре развити понеже изключително рядко отварям с конкретен коментар. Понякога се представям като участник в проучване и ги питам за посоките след което ги майтапя че север е в противоположната посока и се опитвам да ги хукна за да ги обърна към друга тема но тук най често в първия момент в който осъзнаят че не съм участник в проучване се омитат. Друг път ги спирам и използвам опънъра на Sasha с висока енергия и подчертаваща жестикулация с ръце им казвам да не се паникьосват че не съм луд. След това ги питам имат ли 2 мин с цел подчертаване на времево ограничение за да си поговорим понеже съм ги видял и са ми харесали. Последния път когато ги отварях по този начин отворих 5 една след друга докато задържа една след фразата за 2-те минути. Поговорихме си за татуировката и и ми даде фб след което си тръгна точно преди да се изчерпам но когато и пратих покана по късно просто не ме прие. И това последното е най-добрата ми игра.... Друг път ги спирам за да им кажа че съм нов в града и си търся интересни места за посещение след което се опитвам да обърна темата или ако не мога им предлагам да се разходя с тях и винаги отказват вероятно поради липса на рапорт. Лятото в по тихите заведения ги отварях с някакъв въпрос и се опитвах да ескалирам разговор който би могъл да провокира емоция но най често се стигаше до прекаляване с въпросите а през повечето случай в опит за провокиране на емоция се държаха хладно. Често се случва докато комуникирам с жени просто да не ми идва какво да им кажа и поради това да обръщам на скучни разговори или да се умълчавам. Мисля че е заради малкото практика и слабата социална интелигентност.
На нощна в клуба винаги използвам лява рака на гърба + говорене на ухо за да ме чуят. Често ги отварям с въпрос относно това "Защо задухват" ако ги видя че не танцват и след това вкарвам някакъв коментар за атмосферата на клуба ако ги задържа. Друг път заставам някъде където минават като излизат от тоалетните придърпвам ги леко с дясна рака към мен докато съм се облегнал на бара, слагам лявата на гърба им и им казвам на ухо "Много си ми позната познаваме ли се от някъде?" (за облягането към стена Мистъри беше казал че създава чувство че те инвестират в диалога). Тази която отворих по този начин снощи просто се извъртя и си тръгна без да ми отговори нищо.
Отварял съм ги с "Забавлявате ли се?" След което се опитвам да ескалирам разговор ако не се извъртят което се случва обикновено.
Отварял съм и с комплимент за облеклото. Което съм наясно че е опит за подмазване и спечелване и субкомуникира че се смятам за ниска стойност но просто не ми идва друго на ум.

Ще се радвам да изляза с някой по опитен за да ми набележи грешките но съм от Варна а ми прави впечатление че повечето сте от София. Пари за workshop наистина нямам.. беден студент съм.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: ilian_790112 в Ноември 03, 2014, 18:47:34
Понякога се представям като участник в проучване и ги питам за посоките след което ги майтапя че север е в противоположната посока и се опитвам да ги хукна за да ги обърна към друга тема но тук най често в първия момент в който осъзнаят че не съм участник в проучване се омитат.

   Никога повече не се представяй за участник в проучване.

Друг път ги спирам и използвам опънъра на Sasha с висока енергия и подчертаваща жестикулация с ръце им казвам да не се паникьосват че не съм луд. След това ги питам имат ли 2 мин с цел подчертаване на времево ограничение за да си поговорим понеже съм ги видял и са ми харесали.

  Проблемът е, че искаш. Целият ти фрейм е искащ. Затова и не създаваш нищо. Искаш и същевременно се правиш на интересен. Жените са се нагледали на това. Трябва да доминираш, да командориш мацките. Бас държа, че гласът ти е слаб и неуверен.  И никой от опънърите не изразява директност, само жалки опити да привлечеш внимание. В това трябва да се хвърлиш изцяло. Сякаш нищо друго не съществува, освен ти, който си център на вниманието и казваш какво ще се прави.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: btw в Ноември 03, 2014, 19:51:58
Не можеш да нацелиш правилната рамка. Липсва ти стейт в сетовете. Предвид липсата ти на опит, това е нормално. За да успееш, ще ти се наложи да разчупиш доста играта си, да експериментираш повече, за да придобиеш по-ясна представа за нещата. За да можеш да анализираш грешките си и да разбереш кое работи и кое не. Докато повтаряш едни и същи грешки си ограничен и за да развиеш играта си, тя има нужда от нови. Това ще донесе много позитиви за развитието ти. От една страна ще ти помогне да си по-креативен
Цитат
Знам че опънърите трябва да са нещо ситуцивно но навярно социалната ми интелигентност и наблюдателността ми не са чак толкова добре развити понеже изключително рядко отварям с конкретен коментар.
Цитат
Поговорихме си за татуировката и и ми даде фб след което си тръгна точно преди да се изчерпам
Цитат
Често се случва докато комуникирам с жени просто да не ми идва какво да им кажа и поради това да обръщам на скучни разговори или да се умълчавам.
От друга страна, това ще ти помогне да не си така обвързан и зависим от резултатите, от реакцията на мадамите, и да не си реактивен като цяло.
Цитат
Лятото в по-тихите заведения ги отварях с някакъв въпрос и се опитвах да ескалирам разговор, който би могъл да провокира емоция, но най често се стигаше до прекаляване с въпросите, а през повечето случай в опит за провокиране на емоция се държаха хладно.
И най-важното - ще е адски, адски забавно :)

Сега за играта ти
Цитат
Понякога се представям като участник в проучване и ги питам за посоките след което ги майтапя че север е в противоположната посока и се опитвам да ги хукна за да ги обърна към друга тема но тук най често в първия момент в който осъзнаят че не съм участник в проучване се омитат.
Цитат
Друг път ги спирам за да им кажа че съм нов в града и си търся интересни места за посещение след което се опитвам да обърна темата или ако не мога им предлагам да се разходя с тях и винаги отказват
Цитат
Лятото в по тихите заведения ги отварях с някакъв въпрос
Цитат
Често се случва докато комуникирам с жени просто да не ми идва какво да им кажа и поради това да обръщам на скучни разговори или да се умълчавам.
Цитат
Често ги отварям с въпрос относно това "Защо задухват" ако ги видя че не танцват и след това вкарвам някакъв коментар за атмосферата на клуба ако ги задържа. Друг път заставам някъде където минават като излизат от тоалетните придърпвам ги леко с дясна рака към мен докато съм се облегнал на бара, слагам лявата на гърба им и им казвам на ухо "Много си ми позната познаваме ли се от някъде?"
Цитат
Отварял съм ги с "Забавлявате ли се?"
Цитат
Отварял съм и с комплимент за облеклото. Което съм наясно че е опит за подмазване и спечелване и субкомуникира че се смятам за ниска стойност но просто не ми идва друго на ум.
В общи линии ясно се вижда, че всичките ти опити за отваряне са плахи, целия ти стил на игра е такъв. Предпазлив и устремен да не загуби сета. Сам твърдиш, че не ти носи желаните от теб резултати. Както споменах в началото, за да развиеш играта си, трябва да изпробваш нещо ново. Защо не пробваш вместо да гасиш пожара, да хвърляш бензин в него? Защо не пробваш, да си крайно директен и открит? Както сам се сещаш, съветът ми няма да ти даде желаните разултати, но ще те отведе крачка встрани от коловоза, който те води към началото си.
И предвид всичко това, разбираш, че самите откази не са от значение, а начина по-който се възползваш от тях. Успех  :)


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 03, 2014, 20:23:36
Понякога се представям като участник в проучване и ги питам за посоките след което ги майтапя че север е в противоположната посока и се опитвам да ги хукна за да ги обърна към друга тема но тук най често в първия момент в който осъзнаят че не съм участник в проучване се омитат.

   Никога повече не се представяй за участник в проучване.

Друг път ги спирам и използвам опънъра на Sasha с висока енергия и подчертаваща жестикулация с ръце им казвам да не се паникьосват че не съм луд. След това ги питам имат ли 2 мин с цел подчертаване на времево ограничение за да си поговорим понеже съм ги видял и са ми харесали.

  Проблемът е, че искаш. Целият ти фрейм е искащ. Затова и не създаваш нищо. Искаш и същевременно се правиш на интересен. Жените са се нагледали на това. Трябва да доминираш, да командориш мацките. Бас държа, че гласът ти е слаб и неуверен.  И никой от опънърите не изразява директност, само жалки опити да привлечеш внимание. В това трябва да се хвърлиш изцяло. Сякаш нищо друго не съществува, освен ти, който си център на вниманието и казваш какво ще се прави.

Благодаря за коментара. Знам че не трябва да искам а да отдавам стойност но идея си нямам как да го сторя на практика. Добре нека бъда по груб и директен. Отварям някоя на улицата и заповядвам "Хей спри се!" След това какво? Ако и коментирам облеклото ще субкомуникира че и се подмазвам. Ако я питам за нещо ще излиза че търся стойност и ще е по скоро логистично отколкото емоционално. Ако въпроса е директен какъв трябва да е и няма ли да изглежда некалибрирано на този етап. Да отворя с некалибриран въпрос и да калибрирам след факта ли с оправдание че се шегувам (не е ок да се оправдавам)? Ако и разкажа нещо смешно първо не знам какво, второ изглежда все едно се опитвам да я забавлявам.
Що се отнася до нощна какво мога да сторя? Ако трябва да бъда директен - Отивам и без да я питам за каквото и да било я хващам за ръка и започвам да танцувам. Тук вече си представям как се дърпа. Идея си нямам как да изградя първо впечатление.
Би ли ми дал примери как точно да сторя това в дневна и нощна игра и какво да наблюдавам в практиката за да реализирам някакъв прогрес в играта си. Понякога когато чета теория се чувствам така все едно някой ми описва как изглежда даден цвят без да съм виждал цветове през живота си. Купчина правила за ситуация която не знам как да създам.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 03, 2014, 20:26:39
От PU_як очаквах да чуя нещо подобно. И не го виня, даже съм леко солидарен понеже това е казус който винаги ме е дерзаел, тъй като е единственото нещо в уравнението което не би могло да бъде променено. И точно поради това че е така, избирам да го игнорирам с принципите на вътрешната си игра за да продължа напред.

Като казвам да се примириш, имам предвид точно това - да приемеш, че някои неща не можеш да ги промениш и да продължиш напред, а не да се откажеш. Тоест надявам се поне ти да оцениш, че това е позитивизъм, а не негативизъм както първосигнално го тълкуват тук. Не виждам нищо лошо в това да ти се налага да отвориш 200 до целта, където на някои им са нужни само 2. Стремя с е да спазвам някаква колегиалност към Coconut Crab и да не му припомням, че развитието му всъщност е нулево, щом от реално пикапене се връща към сайтове за запознанства.
Пределено директен съм - изглежда нямаш данни да стартираш всеки сет от нивото, от което например Берсерк го стартира, така ще ти се налага да отваряш десетократно повече от него за да си в състояние да заповаш от нивото, в което той ги започва.
Заплюй ме ако това се окаже невярно


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 03, 2014, 21:48:54
Пуяк - като направиш ф-клоуз от улицата, ама баш от улицата, не от другаде, тогава можеш да ми кажеш, че ми е нулево развитието. (Нещо си станал ала-Кейтаран).
Свалянето на мацки в сайтове не е по-лесно от улицата. Качествата, които ти трябват са същите. Защото ти добре си седиш пред компа, ама за ДА ЕБЕШ ЕДНА МАЦКА, трябва да се видите на живо. Така че няма никаква разлика!!!!!

Приятелю, аз ги спирам директно, бъзикам ги нещо, правя наквакво забавно предположение за тях, и след това разказвам нещо готино и забавно за мен - някаква история, кой съм, какво обичам. Най-истинско е не да разказваш некви измислици, а да разкажеш за себе си. Интересуваш се от мацката - коя е, защо е, бъзикаш я, негваш я леко, след това даваш лек валидейшън и си разменяте телефоните, или пък я каниш на директна среща в близкото заведение и това е. Найт гейм - Берсерк е спец.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 03, 2014, 22:03:56
Коки, не е въпроса да се надцакваме тук, но ти си най-добрия ми пример за това какво имам предвид като казвам че някои им е вродено, пък други са тотално непригодни към успех от фейст-ту-фейст уличн пикап. Просто от колегиалност не те давам за пример. Така че моля те, не се давай и ти самия за някакъв пример.
Свалянето на мацки от сайт е несравнимо по-лесно от това на улицата и ми е жал, че си се върнал натам, щото и качеството е несравнимо по-ниско. Личното ми мнение е, че след като си видял, че на улицата очи в очи е доста трудно за човек непритежаващ природните качества например на Берсерк, си се върнал към беопасното онлайн чатене, и сега се опитваш да ни убедиш (а и себе си) как  е почти пак същото.....ама не е.

А за мен трудността е да изразя, че целта ми не е да се заям с някого тук лично :-\


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 04, 2014, 00:31:31
пуяк,
Как става това след като бягат от мен преди да ме изслушат??! 

Аз залагам на кофти визия. Не дрехи и не прическа. Просто кофти визия природно.
Знам че звучи гадно да го кажеш на някой, но по същия начин така има и жени които масово не се харесват на мъжете и биват отбягвани.

Начинът не е същият, защото визията няма еднакво значение за мъж и жена - за една жена визията не е приоритет, когато избира, докато за един мъж е. Най-важно е излъчването на мъжа - ако един пич има мъжкарско излъчване, а това не е трудно с правилното поведение, глас, начин на говорене и някаква мускулна маса, това е напълно достатъчно.

Но дори и да си прав и на някого да му пречи визията, защото да кажем, че точно пък той се е родил необикновено грозен, не може на всеки, който дойде във форума и каже, че мацките не му обръщат внимание, да му казваш "Ми, сигурно си грозен". Снимка ли да им искаме, преди да им даваме съвети? Или направо да затваряме форума, щото по тая логика всеки, който дойде да пита, явно е грозен и няма какво да се направи, така че защо да се хабим да му даваме съвети за промяна, вътрешна игра и тн.. Привлекателността - не красотата! - но степента на привлекателност на един мъж се определя в малка степен от външния му вид, други неща са мнооого по-важни. А дори тази малка част, която се определя от външността, не е от това дали има правилна форма на носа и скулите, а са все неща, които подлежат на промяна - ако имаш смешни/мръсни/прекалено големи за теб дрехи, масна коса или смешна прическа, мазна кожа, кофти език на тялото, примерно, влачиш си краката или си прегърбен и свит, ако си хърбав или много дебел, пъпчив и тн... Това са все отблъскващи, но и все променяеми неща!

За стотен път го говорим това за визията на мъжа... Виж снимки на грозни мъже, ама наистина грозни, и кажи такива ли са средностатистическите момчета, които срещаш по улицата? Ами, не, не са... Повечето са средни на външност, то и затова е средно, защото повечето са такива - и това е напълно достатъчно за една жена, ако всичко останало ти е наред. Но понеже мъжете избирате по външен вид, не ви се вярва, че жените не избират по това...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 04, 2014, 06:56:50
Пуяк тая презумция за визията тръгна още на втората седмица откакто пикапя.

А ти след като пикапиш, а нямаш фклоуз, можем ли да предположим, че и твоята визия е зле....


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Fenrir в Ноември 04, 2014, 12:03:31
Каквото и да ви говорят жените външността на мъжа е изключително важна и по-точно физиката.Това е първото нещо което жените забелязват в един мъж и са много по предразположени към мъж който ги привлича чисто физически тоест този мъж почва с много мощен старт.Това ,че жените са привлечени от мускулести мъже си е биологичен закон първо такъв мъж вдъхва чувство за сигурност и закрила на жената,второ жената усеща ,че този мъж ще им предаде добър ген за здрави и красиви деца,трето мускулната маса се свързва с висока концентрация на тестостерон в организма на мъжа и т.н....Всъщност привличането на жените към мъжете подсъзнателно(или направо съзнателно) се основава на това жената да има здраво и осигурено поколение тоест добър ген(физическа привлекателност на мъжа) и осигурено бъдеще(достъп на мъжа до ресурси).И всичко друго е компенсация на тези две липси.И нека не залитаме в крайности нямам предвид някакъв напомпан богат дебил който не може да каже две приказки и обладава ежедневно яки мацки(въпреки че има такива случай..)И ако мислите ,че външността не е фактор помислете за следния пример.Двама мъже еднакво добри в пикапа единият физически привлекателен другия не е кой ще има по-голяма успеваемост?


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 04, 2014, 12:13:23
Fenrir, ти видял ли си да се роди мускулесто бебе? Аз не съм виждала...

Хайде като говорим за външен вид, да правим разлика между нещата, които са дадени по природа и не могат да се променят (черти на лицето и ръст - само за това се сещам) и онези, които зависят от нас в малка или много голяма степен.Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Fenrir в Ноември 04, 2014, 13:55:39
priZdrachna не бебетата не се раждат мускулести ,но някой имат много по-голям потенциал да станат такива ако искат...и това се дължи на гена.Типично мъжките и привлекателни за жените черти като широки рамене,тесен ханш,мъжествено лице,по-широка и здрава челюст,окосмяване,глас,ръст...тоест разликите в пола които всъщност ни правят да изглеждаме секси за противоположния пол подсъзнателно се свързват с добро здраве и ген.Защо?Защото всички тези белези се формират в пубертета от тестостерона.А само момченцата които са над средното ниво на здравословно състояние(защото високите нива на тестостерон увреждат имунната система) могат да произведат високи нива на тестостерон които формира всичките тези мъжествени черти...По принцип всичко е дадено по природа ,но и почти всичко може да се промени жените си слагат цици,помпат устни,оперират си лицата(черти на лицето),дори си удължават краката(ръст)...Докато мъжете ако искат да са конкурентно способни на другите мъже в борбата за партньорка  помпат мускули или компенсират физическата си не привлекателност като развиват редица качества или трупат материални блага.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Erera в Ноември 04, 2014, 15:51:36
Това с физиката е много относително. Не знам защо в България е на почит комплексарското мислене, че колкото повече помпаш във фитнеса, толкова повече мацки ще впечатлиш. Аз пък мога да ви кажа, че имам приятели, които блъскат като откачени и наистина са супер в тяло, но не могат две думи да вържат с момиче. А имам и такъв, който не е стъпвал във фитнес, тежи 60 кг. и всяка седмица е с различна мацка (минимум 7.5). Естествено не казвам, че трябва да се изпуснеш да пуснеш бирено шкембенце, но не е нужно да блъскаш като идиот и да се попмаш с какви ли не химии. Много по - важно е да развиваш личностните и комуникативните си качества, пък спорта нека бъде само за тонус  :) В допълнение мога да споделя една история, която доста ме впечатли. Това лято на морето се запознах с някакви пичове от Израел, докато играехме волейбол на плажа и те ме питаха дали културизма не е някакъв национален спорт в България, защото всички местни момчета изглеждали като културисти (и това съвсем сериозно си ме питаха) и че в Израел изключително рядко можеш да срещнеш такъв... Смятайте какви впечатления оставяме у чужденците  ;D


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: clown в Ноември 04, 2014, 16:08:48
Дърпаш си това  http://www.limetorrents.cc/PIMP-by-RSD-Julien--Standard-Version-torrent-4240150.html . Гледаш и осмисляш. Продукта е готин, всичко нужно ти е събрано в него. Обяснено е разбираемо и кратко без разпъване на локуми. Всичко е стъпка по ? стъпка, има и нагледни примери, което е много готино. Може стила на Julien  да ти дойде в повече, ама това не е чак толкова лошо. Ще видиш какво е от едната крайност на поведение(твоето може би), до неговото и с времето ще стигнеш до едно междинно поведение, което ще те устройва. И все пак, ако ти е в повече виж http://donjuancentre.com/topic/67-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%BC%D1%81/ . Там също всичко е събрано  , като цялостна картина  и са засегнати основни неща , като глас, език на тялото , нагласа и др. Също има и структура на самата свалка. Може да си я видиш, като бонус. Гледаш, четеш и осмисляш. Все едно ти е предмет в университета, ама гледаш да научиш нещата , не колкото да минеш.

Заебаваш всякаква друга теория за известно време, защото само ще ти направят каша в главата. Може и да не се фокусираш върху , тези продукти , които съм ти посочил , а върху  други , които ти си харесаш. Идеята да хванеш, някое цялостно видео , книга и да действаш по него. Защото различни хора различни гледни точки и само ще се объркаш.
Почваш , яко практика. Ако нямаш пари да излизаш много много , се хвърляш на дневната игра. Почваш да пробваш нещата и да експериментираш.

Разрови се из форума , за някои от форума с повечко опит или изкарал обучението , които е от Варна. Излезте пийте кафе, бира, поприказвайте , после пикапете  и така.

След 2-3 месеца прегледай пак, pimp-a  и книгата. Тогава може да ти се стори ,че гледаш/четеш нещо съвсем ново , защото ще го  съпоставиш със собствения опит.

Всичко зависи от теб какви усилия ще положиш, за да задобрееш. Но не очаквай чудеса от няколко видеота и книга , да извадиш к*ра и да ги почнеш наред. Не може от един а-социален тип(говоря примерно, не за теб) за седмица , месец да станеш социална личност и да чукаш наред. Все едно да влезеш във фитнеса затлъстял , мързелив и да очакваш за 1месец да станеш Арнолд. Няма как да стане. Но на първо време можеш да подобриш физиката си, но не и на ниво културист .  Дори да стигнеш , само до среща пак си успех, защото не е толкова лесно да хванеш момиче/жена от улицата и да я омагъосаш. Пак зависи от стартовата позиция , която започваш. Идеята ми е такава, че крайния резултат не е толкова важен. Просто  целия процес е супер забавен, на фона на това , че повечето хора живеят един скучен и монотонен живот. Просто  трябва да го изпиташ, няма друго токова нещо , което да влива толкова живот и адреналин във вените ти от pick up.

Трябва да си благодарен само за това , че знаеш за pick-pa. Но дали ще си извлечеш позитивните изживявания и уроци от него, зависи само от теб. Но ако само , четеш и не се решаваш да изпробваш всичко на практика, просто си губиш времето. Спокойно можеш да пренасочиш времето си за четене на теория в нещо по ? полезно , като например фитнес или някаква друга дейност , която да ти носи пари.

Преди време така се случи, че излизах две седмици подред всяка вечер и тогава имах най ? голямо израстване и лекота в общуването с хората.RSD също казват , че е хубаво да практикуваш всеки ден примерно за период от 1 месец, поне по 1 час на ден, независимо дали нощна игра или дневна.

Ако месеци наред, нямаш никакъв напредък , значи бъркаш сериозно нещата. Тогава запиши едно обучение  към сайта, ако почнеш да събираш от сега , за следващото обучение във Варна ще имаш парите.

Също хвърли един поглед на http://www.rsdnation.com/forum , там има доста рапорти.

Да ще ти се наложи да се пришпорваш за да постигнеш успехите , които желаеш , но не поставай pick up в центъра на живота си (лично мнение). Намери някаква страст в живота си, която да те консумира. Помисли и за финансовата си стабилност , защото рано или късно става важен фактор.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Fenrir в Ноември 04, 2014, 16:47:08
Erera в бодибилдинга(културизмът) дали любителски или професионално няма нищо комплексарско това си е спорт като всички останали все едно да кажеш ,че е комплексарско да се тренира бокс,борба,футбол,баскетбол...комплексарско е да се завижда на някой за физиката или за каквото и да било друго.И естествено ако някой само блъска в залата и е пълен дебил няма да има големи успехи с жените...ама то едното не пречи на другото хем да си як хем комуникативен,общителен,приятен,интересен...А това че въпросните чужденци им е направило впечатление ,че повечето мъже и момчета изглеждат  като културисти е чудесно говори добре за нацията!Те и жените ни са хубави това лошо ли е?


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 04, 2014, 17:45:33
Знам за книгата ОМС. Всъщност аз съм този който прати втората половина от главите в ебоок за да се постнат в сайта преди няколко месеца. Чел съм я но не пикапех толкова колкото ми се искаше докато я четях. Що се отнася до RSD на харда са ми. Възпира ме факта че английския ми е много слаб и не ги разбирам. В момента съм се хванал да го уча само заради RSD всекидневно. Не че няма хиляди други причини да научиш езика но нищо друго не ме мотивира толкова от представата за твърдите вкоренени вътрешни възгледи които би зародил The Blueprint Decoded на Tyler Durden ако седна и го изгледам така все едно ми е на български.
В лице далеч не съм сладур но предполагам че покривам някакви средни визуални критерий. Обличам се добре и поддържам актуална прическа. Дълго време това ме измъчваше докато накрая не приех мирогледа на priZdrachna и не започнах да се харесвам такъв какъвто съм. Единствения ми плюс е, че съм висок. Малко съм хърбав но работя по въпроса също всекидневно.
Възможно най-скоро ще отида в клуба отново. Този път ще го играя директно както ме посъветвахте. Възнамерявам даже да прекрача границата умишлено с някакви крайности за да разширя малко зоната си на комфорт. Дано не ме набият. А до правилния фрейм и игра вероятно ще достигна с практиката.

Благодаря много за коментарите! Моля не се карайте по темата за външността, размера на мускулите и прочие. Поне не в тази тема. Просто не ми е в полза. Виж ако споделите някакви препоръки или примери за самата игра определено ще ми бъде от полза. :)


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 04, 2014, 18:40:43
Дълго време това ме измъчваше докато накрая не приех мирогледа на priZdrachna и не започнах да се харесвам такъв какъвто съм.

Бих искала да внеса едно уточнение, защото не искам да бъда погрешно разбрана - моят съвет не е да се харесваме такива, каквито сме (щото има хора, които са много зле и определено имат нужда от много работа по себе си и вътрешно, и външно!), а да приемаме нещата, които не можем да променим, да не се фиксираме над тях до степен, в която да ни станат комплекси и да ни служат за извинения за неуспехите ни, като в същото време работим ежедневно и даваме всичко от себе си, за да се развиваме и да станем най-добрата версия на себе си, която можем да постигнем с толкова усилия, колкото си заслужава целта, която гоним. Не бих могла да го кажа по-ясно и изчерпателно.

Но просто виждам хора (и мъже, и жени!), които имат минуси и във външен вид, и най-вече във вътрешна игра, но понеже ги мързи да се променят и да полагат някакви усилия, се концентрират умишлено върху онези неща, над които не могат да влияят, вместо да работят над това, което подлежи на промяна.
И съветът ми към тези хора определено не е да не правят нищо и да си седят така в застой и просто да си се харесват. То аз на моменти не се харесвам и мисля, че има още какво да се желае, дето съм толкова прекрасна, пък камо ли те  :D

Наблюдавай около себе си успешните хора, помисли си какво имат те, което на теб ти липсва (под "имане" нямам предвид скъпа кола, естествено...) и работи над това. Развивай се и не стой на едно място. Прави нещата, които обичаш, с хората, които са ти симпатични, не прави фундаментални компромиси със себе си и нещата ще почнат да се случват. Ако ти не си в застой и светът около теб няма да е спрял.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Diablodh в Ноември 04, 2014, 20:45:00
Не знам как го виждате това нещо с едни мускули да се развивате само освен ако не сте на принципа да превърнем мозъка в мускул.
Развитието е в много посоки, но най-важно според мен е умението за комуникация и правилната калибрация спрямо конкретния случай.
Ако не си толкова грозен, че да плашиш кокошките по двора правенето на хубаво тяло, купуването на скъпа кола и дрехи е само заобикаляне на проблема.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 04, 2014, 20:55:58
Странно... Диабло винаги съм мислел, че си от феновете на тезата, че външният вид е супер много важен. Сигурно с погрешно впечатление съм останал.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Diablodh в Ноември 04, 2014, 21:02:06
Важно е когато си овладял комуникацията и калибрацията, иначе ще ти дам мерцедеса и кинти ще си сложиш риза и костюмче и искам да видя вечерта дали ще си с мадама в леглото или не.:)


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 04, 2014, 21:34:20
В лице далеч не съм сладур но предполагам че покривам някакви средни визуални критерий.

Предполагаш, но дали жените мислят същото?
Все още не разбрахме защо не спират да слушат опенъри, но дали в предположението на Пуяка нямаше частица истина все пак? Май май накъм визия отиват нещата и по твоите думи. С добра визия и кофти опенър си по-напред отколкото с кофти визия и добър опенър. Здрач няма да го каже, но другите жени тук (ако още влизат) са по-директни и ще ти кажат, че извръщат глави директно ако приближаващия не кефи без да се умиляват много-много по другите ти качества.

Иначе Здрач за другото е права - не трябва недостатъците да се превръщат в комплекс. С недостатъци и упоритост е по-добре, отколкото с недостатъци и пасивност. Давай смело напред към следващите 80 сета. Това ти го казах още в първия пост, прочети го пак.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 04, 2014, 22:44:24
В лице далеч не съм сладур но предполагам че покривам някакви средни визуални критерий.

Предполагаш, но дали жените мислят същото?
Все още не разбрахме защо не спират да слушат опенъри, но дали в предположението на Пуяка нямаше частица истина все пак? Май май накъм визия отиват нещата и по твоите думи. С добра визия и кофти опенър си по-напред отколкото с кофти визия и добър опенър. Здрач няма да го каже, но другите жени тук (ако още влизат) са по-директни и ще ти кажат, че извръщат глави директно ако приближаващия не кефи без да се умиляват много-много по другите ти качества.

Иначе Здрач за другото е права - не трябва недостатъците да се превръщат в комплекс. С недостатъци и упоритост е по-добре, отколкото с недостатъци и пасивност. Давай смело напред към следващите 80 сета. Това ти го казах още в първия пост, прочети го пак.

Разбрах те от първия път. Ако можеш да добавиш нещо относно играта от собствен опит освен факта че трябва да опитам 800 пъти с радост ще го прочета. Същото се отнася и за останалите. ;) Споровете и повторенията относно външността са ми наистина непотребни. Моля в друга тема..
А що се отнася до Здрач ще ми е интересно да чуя как са те сваляли теб в клуб и на улицата в случайте в които им се е получавало. Реплики, впечатления.. за каквото се сетиш. Ти така ли режеш по дискотеките след първото изречение? И ако да защо? Къде точно ти самата усещаш че нещо не е така както го искаш? Говори ми с примери.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: clown в Ноември 04, 2014, 23:50:06
Пич  намери някои с повечко опит с жените. Дали ще някои от форума , приятел или колега от университета. И по излизай малко с него да може да попиеш от него как стават нещата. Може и да някои , които не подбира. Въпроса е да ебе , а  не да развежда само?Това ще ти помогне доста.

Имаш ли някакви странности , за които те ебават ?

Това , че бързо те отсвирват  може да е от много неща. Например от лош език на тялото плюс някакви насечени движение. От прекалено плахо и неуверено влизане. Преди две седмици ходих в едно клубче и гледам някакво момче нормално на външен вид. И отваряше сетове , като машина вижда някоя и се засилва без капка страх. Ама на всичките сетове го режеха почти на момента. Отива при една реже го , вижда следваща , реже го. Това , което ми направи впечатление е на мен , че имаше супер странните, насече и резки движения. И някаква супер странна крива на движение, просто не мога да го обясня с думи. Всичко това субкомуникира ,че му хлопа дъската. А жените , не e като да не са от най ? плашливите същества. Също така ми направи впечатление , че не държи контакт с очи , които е доста важен , като ги придърпваше към себе си. А гледаше настрани , в краката им , в ръцете им или някъде другаде.

За друго , за което се сещам  избягвай да ги отваряш, когато са в гръб. Плашат се нещо влизай леко странично. Друго , нещо което е засегнато в Pimp е времето , когато отваряш сетовете.  Например заведението отварят към 24,  сетовете до към 2-3 ги правиш само за загрявка, защото по принцип хората по- това са по стегнати, не са се отпуснали. Докато към 3-4-5 вече са по ? подпийнали , весели, настроенията им са по напомпани от обстановката и музиката. Това не го бях осмислял докато не го гледах в Pimpa (там е по ? добре обяснено).

Също не е добре да те отсвирят , няколко поредни пъти и това да го видят следващите ти сетове.

Как ти е излъчването ? За какъв човек те имат в обкръжението ти ? Позитивен усмихнат/ крив намръщен/ спрял умрял ?


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: asfr в Ноември 05, 2014, 00:58:19
Пич  намери някои с повечко опит с жените. Дали ще някои от форума , приятел или колега от университета. И по излизай малко с него да може да попиеш от него как стават нещата. Може и да някои , които не подбира. Въпроса е да ебе , а  не да развежда само?Това ще ти помогне доста.

Имаш ли някакви странности , за които те ебават ?

Това , че бързо те отсвирват  може да е от много неща. Например от лош език на тялото плюс някакви насечени движение. От прекалено плахо и неуверено влизане. Преди две седмици ходих в едно клубче и гледам някакво момче нормално на външен вид. И отваряше сетове , като машина вижда някоя и се засилва без капка страх. Ама на всичките сетове го режеха почти на момента. Отива при една реже го , вижда следваща , реже го. Това , което ми направи впечатление е на мен , че имаше супер странните, насече и резки движения. И някаква супер странна крива на движение, просто не мога да го обясня с думи. Всичко това субкомуникира ,че му хлопа дъската. А жените , не e като да не са от най ? плашливите същества. Също така ми направи впечатление , че не държи контакт с очи , които е доста важен , като ги придърпваше към себе си. А гледаше настрани , в краката им , в ръцете им или някъде другаде.

За друго , за което се сещам  избягвай да ги отваряш, когато са в гръб. Плашат се нещо влизай леко странично. Друго , нещо което е засегнато в Pimp е времето , когато отваряш сетовете.  Например заведението отварят към 24,  сетовете до към 2-3 ги правиш само за загрявка, защото по принцип хората по- това са по стегнати, не са се отпуснали. Докато към 3-4-5 вече са по ? подпийнали , весели, настроенията им са по напомпани от обстановката и музиката. Това не го бях осмислял докато не го гледах в Pimpa (там е по ? добре обяснено).

Също не е добре да те отсвирят , няколко поредни пъти и това да го видят следващите ти сетове.

Как ти е излъчването ? За какъв човек те имат в обкръжението ти ? Позитивен усмихнат/ крив намръщен/ спрял умрял ?


До сега не можах да открия по-опитен пуа във Варна. Сприятелил съм се с натурали и наблюдавам поведението им в социалния кръг. Какво мога да кажа за себе си. Еми в соц кръг ме имат за типичното "Добро момче" и повечето хубави жени се отправят към мен на галено което е леко унизително. Просто така съм ги научил и ми е трудно да ги накарам да ме гледат друго яче. Като им говоря понякога ме карат да повтарям. Един приятел веднъж ми каза че гласът ми звучал разтревожено дори когато поведението ми не е такова. Вероятно има нещо в гласа ми. Знам ли може би не спазвам низходяща интонация. От както го чух това се стремя да дишам коремно и да отпускам повече въздух при говор, да съм по членоразделен бавно изговарящ и резониращ с цел по-голяма плътност и яснота в някаква адекватна норма. Когато си говоря с жени понякога се хващам как несъзнателно си снижавам гласът. Знам че не трябва да е така и се опитвам да го откоригирам на съзнателно ниво. Когато си оправя напълно вътрешната игра предполагам че ще няма да се случва.
Другото което са ми казвали е че изглеждам стегнат в раменете или се изгърбвам. Последно време се стремя да се отпускам но понякога се гърбя леко. По време на апроуч уж гледам да ги коригирам тези неща...
Един приятел пуа от друг град спомена веднъж че в повечето случай търся стойност вместо да отдавам такава. Тове е така защото понякога не ми идва на ум какво да кажа и се умълчавам. Това е и основната причина поради която се чувствам не на място когато съм с социалния кръг с натуралите и хубавите жени. Трудно градя комуникация и изграждам близост защото ги имам за по-всока стойност и вероятно несъзнателно включвам разни бариери на поведение в мозака си. Забелязвам как мъжете  бичат атракшъм и дърпат цялата среда в фрейма си и инициират супер забавните емоции. Еи това аз не го мога и не знам как да се науча. Предполагам че именно това е така наречената социална интелигентност и с апроуч и повечко социална практика с времето ще започна да го правя и аз.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 05, 2014, 11:35:19
Първо, адмирации за клоун, че без да знае нищо за теб, се опитва да налучква и да стреля в тъмното, защото това да кажеш на някого какви са му областите, над които да работи, без да го познаваш или поне да си го виждал, си е търсене на игла в купа сено.
Добро предложение е да се ориентираш по фийдбека на добронамерените към теб хора. Те могат да ти кажат неща, които не забелязваш отстрани.
Също така е хубаво, както и аз казах, да наблюдаваш успешните хора и да анализираш защо на тях им се получава, а на теб не. Винаги има някакъв pattern.

Здрач няма да го каже, но другите жени тук (ако още влизат) са по-директни и ще ти кажат, че извръщат глави директно ако приближаващия не кефи без да се умиляват много-много по другите ти качества.

Както казах, това е комплексно и не може просто така да се опрости, както за един мъж. Ако ти имаш насреща си хубава жена със секси дрешки, която си седи на столче и си пие коктейлчето, това за теб ще е достатъчно да се привлечеш от нея и да искаш да я заговориш. За жената не е достатъчно обаче да си седиш просто с хубавите ти дрешки. Езикът на тялото и подходът са в пъти по-важни от миловидното личице.

Заклевам се и се подписвам под това, което ще кажа на следващия ред:
По-добре да ме заговори мъжкар с чувство за хумор, оригинален подход, нетърпящ възражение, който няма хубаво лице, но е със силна физика, поглед, в който има нещо хипнотизиращо и готин език на тялото, отколкото някой хубавец, който не знае къде да си дене погледа, ръцете, говори ми заучени клишета и цялото му същество излъчва "Моля те, не ме изяждай".
Това важи за всяка жена, така че моля ви се стига с тоя външен вид!

А що се отнася до Здрач ще ми е интересно да чуя как са те сваляли теб в клуб и на улицата в случайте в които им се е получавало. Реплики, впечатления.. за каквото се сетиш. Ти така ли режеш по дискотеките след първото изречение? И ако да защо? Къде точно ти самата усещаш че нещо не е така както го искаш? Говори ми с примери.

Имай едно наум относно това, което ще ти кажа, защото аз не съм много убедена, че съм представителна извадка... Като цяло не са ми много насърце този тип бързи свалки, никога не съм имала гадже от дискотека, затова не мога много да кажа какво е работещо, тъй като каквото не работи за мен, може да работи за други.

Но в общи линии това, което на мен ми харесва, е да виждам, че мъжът наистина се интересува от мен, а не идва просто да си изпее заучената фразичка, и че след това може да продължи адекватно на ситуацията, а не да си кара по неговия заучен сценарий, който предварително си е измислил и не го интересува какво се случва наоколо и какво отговарям аз. Аз усещам кога е фейк, не знам дали защото съм жена или защото съм модератор на форум за свалки. Но мисля, че жените имат усещане за тия неща и чувстват кога се интересуваш от тях искрено. По-естествено и с по-малко напрежение се получава, когато си говорите за нещо, което ви интересува и се случва около вас (като ти пак си я гледаш и третираш като жена, а не обсъждате единствено пейзажа), отколкото когато е изкуствено и си личи, че само си търсил повод да си изплюеш репликата.

Много ми харесва, когато мъжът знае какво да каже и е на място, когато бързо може да реагира според ситуацията. Както тук казваме, когато минава шит тестове.

Виж ти какво казваш:
"процедурата беше - някакъв рандъм опънър или по скоро опит за произнасяне на такъв" - на никоя жена не й е приятно да е просто част от процедурата по пътя на пик ъп артиста...не влагаш нищо лично, нищо от себе си, не се забавляваш, искаш просто да си го кажеш и да продължаваш нататък...

Освен контента, другото, което е важно, е това, което казах по-горе за езика на тялото и излъчването. Излъчването на един мъж трябва да е мъжкарско, а не плахо, свито, прибрано и извиняващо се, че е там и й нарушава спокойствието...но също така и не бива да е просташко, агресивно и твърде нахлуващо в личното пространство на някого, с когото не сте създали все още никаква близост. Калибрация и адекватност.

Ааа, да! И, разбира се, е готино, когато има нещо забавно и лежерно в разговорите и отношението, бъзици, все пак сте отишли да се забавлявате в дискотека, не сте на симпозиум по иновативни методи за борба с ебола. А ако е на улицата, не правиш проучване за електоралните нагласи, а пак я закачаш.

Цялото отношение в една свалка трябва да е закачливо и игриво, а не напрегнато. Ако мъжът е напрегнат, той предава това напрежение и на жената. Ако той е спокоен и пич и води нещата, и на нея й е спокойно и готино.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Kiss в Ноември 05, 2014, 21:29:05
ПризДрачна,
Този последният ти пост беше нещо, което от доста време исках да прочета. Точно, ясно и конкретно. Затова влязох специално, за да те поздравя.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 05, 2014, 22:12:24
Благодаря, но тия неща не ги пиша за сефте...4000 поста ще направя скоро и в тях все едни и същи работи сме разисквали.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Reese в Ноември 05, 2014, 22:13:45
Заклевам се и се подписвам под това, което ще кажа на следващия ред:
По-добре да ме заговори мъжкар с чувство за хумор, оригинален подход, нетърпящ възражение, който няма хубаво лице, но е със силна физика, поглед, в който има нещо хипнотизиращо и готин език на тялото, отколкото някой хубавец, който не знае къде да си дене погледа, ръцете, говори ми заучени клишета и цялото му същество излъчва "Моля те, не ме изяждай".
Това важи за всяка жена, така че моля ви се стига с тоя външен вид!

Това сега да го разбираме така ли ? По-добре да дойде някоя дебелана отколкото дебелана без зъби. Да по-добре е ама и в двата случая файда няма. И защо все тоя хубавия трябва да е мега зле във всяко отношение. Ами ако притежава поне половината неща от първия пример? Ето така е по-реалистично.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 05, 2014, 22:32:21
По-добре да ме заговори мъжкар с чувство за хумор, оригинален подход, нетърпящ възражение, който няма хубаво лице, но е със силна физика, поглед, в който има нещо хипнотизиращо и готин език на тялото, отколкото някой хубавец, който не знае къде да си дене погледа, ръцете, говори ми заучени клишета и цялото му същество излъчва "Моля те, не ме изяждай".
Това важи за всяка жена, така че моля ви се стига с тоя външен вид!

Ееее, стига крайности де. Кой па е тоя супермъжкар дето е събрал цялата мъжественост и само нещо личицето му е кофти? И кой е па тоя Убавец, дето пък е чак толкова наплашен? Такова преекспониране не пояснява примера ти, а изкривява нещата до безкрай. По лично твои думи повечето мъже (и хора) са средностатистически на вид, а и поведението им едва ли е чак в такива крайности.
Така че решението дали да откликнеш на някого ще го вземеш на база нещо което първо ти създаде впечатление в него в първите милимунди когато го видиш да приближава. Той още устата не си е отворил. Явно ще да е някой външен белег, който в бързината по скоро ще изтълкуваш негативно. Защитна реакция.

Като цяло не са ми много насърце този тип бързи свалки, никога не съм имала гадже от дискотека, затова не мога много да кажа какво е работещо, тъй като каквото не работи за мен, може да работи за други.
О, ти вече го отсвири, дори само щото не са ти насърце такива свалки. Без значение кой беше и какво имаше да каже - тия неща не са за теб, бързи свалки ала-бала.  Не стига че не обичам свалки по дискотеки, па то и от някакви обикновени на вид типове. Средностатистическия мъж със средностатистическите си кусури отече. Какво остава пък за видимо несимпатичен (за грозни няма да говорим хич). Виж някой по- симпатичен би било любопитно дали нещо интересно ще каже щом идва. Макар опенъра му и после разговора да е три пъти по-тъп. Тия преди него дето приближиха да не би след литературен дебат да ги отрязаха, даже размяна на думи нямаше.

Много ми харесва, когато мъжът знае какво да каже и е на място, когато бързо може да реагира според ситуацията. Както тук казваме, когато минава шит тестове.
След като не спираш на случайни места и на случайни свалки, за какви реакции и какви шит тестове говориш, то даже разговор няма. Стъпвам твърдо на думите ти и не останах с впечатление да спираш с всеки да поговориш, да видиш колко му е акъла и мъжествеността и тогава да го отсвириш. Значи е на база на нещо друго. А не вярвам всички да те приближават треперейки. Не ги познавам, но съм убеден, че Краба или автора на темата не треперят пред жена след по 100+ апроуча и не рецитират заучени фрази, както заучено си ги представяш. Но позволи ми да предположа, че няма да завържат разговор с теб, а ще ги отсвириш още по документи. Хората искаха да чуят от теб ЗАЩО? Това е темата в темата.

И това ни връща на основния въпрос в темата: Кое е това, което прави така, че някои мъже от всяка следваща да чуват
... тъй като каквото не работи за мен, може да работи за други.
демек - не ме кефиш (и мен), но карай натам, все някоя може да те хареса...

SLo4AINoSt? Ne MiSlQ...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: slayer в Ноември 05, 2014, 23:33:00
Това мисля няколко пъти съм го писал но пак:
При колд апроач най-важните компоненти в съответния ред са:

1. Външен вид (комплексно - природно + начин на обличане). Изобщо не съм съгласен, че ако си природно грозен няма какво да се направи. Ето ти един природен грозник, който с нужната прическа и атлетичен вид (+ хубавите дрехи) придобива къде, къде по-поносимо излъчване:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/12/13/article-2073708-0F2A430E00000578-360_468x719.jpg

За да не си говорим празни приказки ето и нещата, които всеки може да оправи в природния си външен вид (не особено трудно)
- зъби - Скъпи са по принцип - но хубави бели зъби 'дигат оценката с не мога да опиша колко...
- прическа - не струва много, но е важно да е избрана според косата... пример: Ако оплешивяваш - разбира се, че ще бръснеш или съвсем късо ще се носиш.
- Лице - дебелото не е на мода ... - тук трябва цялостно отслабване в тялото и атлетичност.

Разбира се ако си 200кг и висиш от всякъде или си джудже 1.20см ? трудно ще подобриш тези си недостатъци, но тук се концентрираме върху средните случаи ? не единиците, които ще трябва да разчитат на други неща... и едва ли ще правят колд апроучи.

- Атлетично тяло (или средно добро) ? тук си е зор ако си с много наднормено тегло ? но със сериозна диета и спорт за няколко месеца могат да се видят добри резултати.

1.1. Външен вид като начин на обличане. ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯТ компонент за оправяне ? и аз не мога да повярвам колко много пикапьори не се възползват от него. Хубава риза, хубави панталони/дънки, хубави обувки/маратонки, хубаво (мъжко) сако или яке... един аутфит трудно излиза повече от 500 лв. за сметка на това може да вдигне ранга на мъжа от 4 на 7 примерно от раз.

(с две думи... хубави зъби, прическа, поддържано лице, що-годе средно тяло и добър аутфит и оценката ти нараства с МНОГО ... без да е необходимо да си голям красавец.)

2. Език на тялото ? това е второто, което се забелязва в мъжа... Как се движи, как ръкомаха, какви са мимиките на лицето му и т.н. Тук по-скоро идеята е, не да си абсолютния Джеймс Бонд или Батман, а по-скоро да не правиш грешки, които да убиват привличането ? като например патешка походка (походка на дебелака ? с широки разтворени крака на страни), супер прегърбяния, някаква гадна усмивка и мазен смях, нърдски жестове и т.н.

Какви са мимиките ти и лицевото изражение ? допринасят доста за цялостното ти излъчване... ако изглеждаш така сякаш цял живот са те били ? ми много ясно, че ще сдухваш жените... За щастие ? излъчване на лицето се оправя... да с тренировки ? но сравнително доста по-бързо от глас например.

3. Глас ? това е третия компонент в колд апроача, който се забелязва бързо и или затвърждава, или убива атракшъна. Гласът се оправя най-трудно (в интерес на истината), но и при него по-скоро идеята е да не е дразнещ, а не да ти е като на Морган Фрийман. Ако имаш гаден писклив, тинейджърски глас (не-мутирал) ? това общо взето ти скапва играта много лесно (убива сексуалността) и ще трябва сериозно да поработиш над гласа (диафрагмено дишане и говорене например).

...
От тука нататък вече играят фактори като поведение, сексуалност, смелост, колко си готов да рискуваш, финансово състояние и материално положение и т.н.

// Най-гадното е, че сам трудно един мъж може да определи какво му куца (от 1 до 3 например). Ти дори не чуваш реалния си глас... За това ги има нашите обучения и консултации... Плащаш едни джобни парици и си решаваш проблема поне от към анализ ? да знаеш кое ти куца и върху какво да работиш ? иначе може да си мислиш, че е гласът например ? а да се окаже всъщност, че детската ти, нърдска усмивка прави по-гадното впечатление.

- SL

п.с. Добавено на 07.11.14 (благодарение на Краб-а):

Дамз... извинявам се Краб. За това не обичам да пиша по форума, пред това да обяснявам на живо вече... защото пропускам неща и то само защото пиша от своя гледна точка (аз изобщо не мога да си представя как някой ще прави колд апроуч ефективно, без енергия, увереност, лидерство, НО ти си прав, че има много такива ученици)... Естествено, че фрейм-а е супер важен, нека разбием какво включва/издава фрейм (какви части от мъжа разкрива):
увереност, енергичност, непукизъм, спокойствие, опит, смелост, лидерство, умения за доминиране(отчасти), сексуалност, забавност... (може би пак пропускам нещо - но да речем тези стигат за сега)...

И сега златният момент - голяма част от тези неща се забелязват в езика на тялото - тоест в (2). Малка част от тях се забелязват и във външния вид (1) - например колко си опитен и уверен, и обръщаш внимание на детайлите (а не си мърляч) - може да се види отчасти в облеклото... Друга част от тях са свързани с гласа (3) (примерно енергия, доминиране, сексуалност). Изобщо нещата са толкова свързани и за това аз казвам ВСИЧКО Е ВАЖНО! ? тоест цялостното излъчване е важно... А по-горе съм разделил нещата специално за колд апроуч на 3 точки - защото за новаците съветът - 'всичко е важно' - никак не им помага. НО иначе си абсолютно прав ? Фреймът ? и от него може би най-вече: увереността, енергичността и сексуалността (до някъде и по различен начин ? тук е опасно ? ?щото всеки простак, който подвиква на мацките си показва сексуалността) са абсолютно важни да се предадат/покажат при самото подхождане.

За финал ? трите точки си остават като приоритет и най-важни при колд-апроучите. Лошата новина (за новаците) е, че те включват в себе си и много важните неща, за които пиша сега и показват фрейма... за това: ВСИЧКО Е ВАЖНО!


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 05, 2014, 23:48:05
А какво да направя бе, пуяк, като наистина не ме кефят свалките от дискотека и предпочитам да опозная мъжа, а не бих си зарязала компанията, с която съм дошла, за да ходя навън да се опознавам с някого?! Да го лъжа, че с гаджетата си съм се запознала в дискотека и да си измислям как е протекъл разговорът ли?

Нарочно отбелязах, че това, което не работи за мен, работи за други. Защото преди, като съм казвала какво харесвам аз, сте ми казвали във форума "Ти си изключение, ти не си представителна извадка, ти си едикакваси..." Затова му казах да има едно наум, като чете коментара ми.

Ти ли точно ще ми викаш "ее, стига крайности де"?! С твоите примери, дето са "утре, ако дойде Парис Хилтън да ти направи свирка" или "ако ти почука на вратата Бойко Борисов"? Айде, не ми обяснявай точно ти за крайни примери... Те са за такива, като тебе, които още не са разбрали, че не миловидното и красиво личице е това, което привлича жената (и което не може да бъде променено!), а глас, език на тяло и излъчване, над които определено може да се работи и да се постигне много голям напредък!

Не ми изопачавай думите! Забранявам! Казах ти, че вече нямам нерви да се разправям с вечно неразбрали изопачители като тебе...
Да, масово хората по външност са средно ниво, но НИКОГА не съм казала, че по поведение са средни!

Продължаваш с твоята тотална неспособност да разбереш какво казвам... "явно ще е външен белег" - РАЗБИРА СЕ, че ще е външен белег, като не го познавам тоя човек и го виждам за първи път! Но вече отбелязах, че има редица външни белези, КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА ПРОМЯНА. За справка, върни се към предния ми пост, няма специално за тебе да повтарям като за малоумни...

Ами, да, не са ми насърце такива бързи свалки, не мога да реша толкова бързо дали ме кефи някой и да го пожелая и статистиката при мен го е доказала - излизам с мъже, които вече познавам малко или много и на база на проведеното по-дълготрайно общуване, решавам дали ми харесва или не, дали искам да правя секс с него или не. Казвала съм много пъти - има такива, които не ме грабват по външност, но се оказват супер пичове по характер, има и такива, за които съм си казвала, че са красиви, но в последствие като си отворят устата, не съм разбирала какво привлекателно съм им намирала някога. Така че външността не е решаваща, но явно за някои мъже е трудно да разберат фундаменталните разлики между мъжете и жените в изкуството на привличането.

Разбира се, че съм отказвала срещи на мъже, които са ми под санитарния праг на изискванията за външен вид, но пак казвам - повечето хора не изглеждат чак толкова зле. Основно съм отказвала без никаква възможност за компромис и добра вътрешна игра на мъже, които са по-ниски от мен. Тук признавам, че няма какво да се направи, такива мъже не мога да ги възприема за потенциални партньори. Обаче! - историята познава ли двойки, в които мъжът е по-нисък от жената? Познава. Значи пак нещо, което е валидно за Здрач, не е валидно за всяка жена.

Reese,
ти пък какво не разбра и ти... Целта на този параграф е да каже, че дори мъже, които не са се родили с красиви черти на лицето, могат да направят достатъчно, така че да привличат жени. Да, ок, естествено, че ако някой е с добра игра и красив, ще го предпочетеш пред някой с добра игра, но грозен. Само дето рядко пъти един човек събира в себе си всичко. Затова една жена, ако трябва да избира между външен вид и вътрешна игра, повечето ще предпочетат вътрешната игра.

Когато мъжът е забавен и интересен и излъчва сексуална енергия, последният му проблем е дали е и красив!

Мъжете трябва да се научат как да открият и събуждат заспалата си мъжка енергия и мъжко начало, което със сигурност дреме някъде у всеки един от тях, точно както и жените трябва да преоткриват постоянно женствената си природа на принцеси и глезлички. И е хубаво за тези неща да си помагаме и да се допълваме, но уви...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 06, 2014, 09:04:24
Не ми изопачавай думите! Забранявам! Казах ти, че вече нямам нерви да се разправям с вечно неразбрали изопачители като тебе...

Здрач, имаш болезнена нужда, дори мания някаква в това да изглеждаш вечно права и мъдр и не можеш дори да допуснеш, че някой не намира думите ти за такива например. Така от всяка реплика към теб излиза, че другия нещо се заяжда или не е разбрал думите от Светото ти писание.
Ми приеми, че думите ти не са изопачени, а просто по начина по който са написани не ми харесват. И ето например защо

..."явно ще е външен белег" - РАЗБИРА СЕ, че ще е външен белег, като не го познавам тоя човек и го виждам за първи път! ...
...
...излизам с мъже, които вече познавам малко или много и на база на проведеното по-дълготрайно общуване, решавам дали ми харесва или не, дали искам да правя секс с него или не. Казвала съм много пъти - има такива, които не ме грабват по външност, но се оказват супер пичове по характер
Ама кога се оказват пичове - след време, когато ги опознаеш. А тук говорим за КОЛД АПРОУЧ! Не игра в социален кръг, когато имаш време да ги опознаваша какви всъщност адски готини пичове са. Ето тук някъде се губи мъдростта в думите ти.
Защо мислиш, че си нещо различно от другите жени - коя е тая дето ще каже "Абе аз излизам с всякакви, със Сульо и Пульо, не ми трябва да ги опознавам". Ти си точно поредната, която отпраща пичове като автора на темата с подход:
"Ми отсвирвам те на база на външен белег, щото въобще не съм си говорила с теб и не знам какъв си, но подобрявай се там, пък ще срещнеш някоя друга."

И после седиш и тука каканижеш мъдро как външния вид е хич без значение, щото нали. После автора попада на друга, която го отсвирва с:
"Ми отсвирвам те на база на външен белег, щото въобще не съм си говорила с теб и не знам какъв си, но подобрявай се там, пък ще срещнеш някоя друга."

А Здрач седи и обяснява как външния вид не е най-важния......ама за игра в социалния и кръг, където има време да опознава мъжете.
То и автора на темата ако ги прибере неговите 80 апроуча в социалния си кръг сигурно ще ги свали поне половината, щото е умно момче, но пита що на улицата го режат. Ми е за това те режат, казахме го 16 пъти.

И ако аз съм някакъв галфон дето не схваща нещата според Берсерк и си позволява да оспорва на Шефката, идете и спорете със Слеъра. Той както винаги адски точно нацелва проблемите, но на него не знам защо никой не възразява. При колд апроуч той ги е подредил, не аз. Цитирам:
"При колд апроач най-важните компоненти в съответния ред са:
1. Външен вид
2. Език на тялото
3. Глас"
А тук съветите винаги почват от глас, като точка 1 се неглижира като възможност. НЕ била важна, жените не гледали това. Ми да седнат Берсерк и Слеър да излязят с общо становище ;)

И сега извода:
Кое е поправимо и кое не е поправимо не знам. Това може да го кажат не Здрач или Слеър, а жена която не те е харесала само! Е така, някак си ако можеше да питаш някоя която не те харесва, какво аджеба ако беше различно в теб би те харесала. Хипотетично. Знам че няма как да тръгнеш по улиците и разпитваш жените.
Зъби, прическа, ала-бала - ми айде прати на Здрач някоя снимка на лични ако искаш направо. Щото всеки отговор като тоя "Абе аз точно не, ама виж там някоя друга може би..." говори, че нещата не са поправими, както бодряшки се приказва тук. А отговора "Махни се от мен, пробвай с друга" си е константен....

ПС: Авторе, не го приемай лично. Нито те знам, нито те познавам. Краба ако може също да не нервничи.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 06, 2014, 09:53:22
пуяк, кое за теб влиза във "външен вид"? Не се разбираме, защото за мен външният вид е сбор от неща, голяма част от които подлежат малко или много на промяна, а за теб явно е нещо по рождение, което, ако не е привлекателно, край. Затова обясни ми, когато кажеш външен вид, какво разбираш под това?
За "външни белези" да не говорим...това са походка, език на тялото и тн..но не е същото като външен вид. Затова и казах, че когато не познаваш някого, да, преценяваш по външни белези. И какво от това?


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 06, 2014, 11:12:23
а за теб явно е нещо по рождение, което, ако не е привлекателно, край.

Именно. Точно това разбирам. Докато ти говориш за останалите неща и затова се разминаваме, права си.
То пак не е съвсем край, щото ако опознаеш тоя човек, сама казваш, че зад непривлекателността може да стои адски стойностен мъж и жените да ценят му тези качества. Но тук говорим за рамките на секунда-две. Точно достатъчно време колкото да го отрежеш, па мъжествените му качества да оставиш да ги търси следващата след теб. Ама най-вероятно и тя ще направи така.
Затова един ще отвори 100 сета за да му спрат няколко, а друг ще отвори 10 за същия резултат. Просто за да спрат. По-нататък е вече въпрос на променимите неща, за които говориш....и оттук нататък вече си права за останалото.


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 06, 2014, 11:53:20
Ами, да, така е..но работата е там, че повечето хора не дават максимума от себе си, говорили сме си го и преди..колкото и ти да казваш, че всеки знае да си измие зъбите и да си изпере дрехите, истината е, че много хора биха могли да положат малко повече усилие и да изглеждат доста по-добре, за да make difference в тази секунда две... И това не важи само за мъжете, разбира се, а и за жените.. Има жени с красиви по рождение черти, но се мъкнат в някакви по-широки, развлечени дрехи, носят косите си къси..същата жена, ако малко я гримираш и я измъкнеш от кубинките, слагайки я на токчета, ще качи много оценката...не, че всеки трябва да е по калъп и не всички харесваме едно и също, но мисълта ми е, че хората има какво да направят, за да подчертаят или максимизират онези неща, които природно са им ок, а да намалят ефекта и значението на онези, които не са.

Затова - да, всички се раждаме с някакви неща, които са предопределени, но не съм съгласна, че няма какво да се направи. Но повечето хора не го правят, дали от мързел, дали щото няма кой да им отвори очите...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 06, 2014, 12:55:50
След като не спираш на случайни места и на случайни свалки, за какви реакции и какви шит тестове говориш, то даже разговор няма.

Искам само да се спра на това. Няма значение дали и къде спирам, защото винаги се случва да попаднеш на мъж, когото не познаваш добре или хич, но да ти грабне вниманието с нещата, които казва, още в първите секунди. Може да е познат на познат, може да е свързано с работа, може да е на опашката в магазина, на съседната маса в ресторанта, всичко може и навсякъде постоянно срещаме непознати. Мен лично това, което ми прави впечатление и ме привлича, са две неща - чувство за хумор и богата обща култура - това в комбинация ме кара да се заслушам веднага в този мъж. На един семинар бяхме и на стълбите на хотела се разминахме с няколко човека, между които и някакво момче, което изобщо не блестеше с физически данни - доста слаб, с пъпки по лицето и като цяло болнав интелектуален вид. Не помня как почна разговора, сигурно от нещо тривиално като в колко часа и къде е вечерята, но помня, че минавахме от тема в тема и седях 45 минути на стълбите да го слушам, оказа се, че се интересува от философия и психология и бях силно впечатлена от нещата, които си говорихме. Стори ми се толкова умен и интересен!
Така че не ми е нужно да спирам на всеки срещнат точно пък на улицата, за да знам кое е това, което тутакси ме грабва в един мъж. Не е видът, повярвай ми, забелязвам го, но за мен не значи нищо, докато не съм разменила няколко приказки с човека. Все едно да го видя на корица на списание - ще отбележа, че е хубав, но няма да се развълнувам и да имам никаква емоция, докато не си поговорим.

Сега вече, ако някой е и грозен, и нисък, и никакви интереси, чувство за хумор и обща култура няма, тогава вече не знам какво може да му помогне...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: PU_як в Ноември 06, 2014, 13:01:18
Стискаме си ръцете, тук говорим за едно и също вече (по-горния пост). Не съм твърдял никога, че някой трябва да се гръмне ако не го забелязват жените. Просто повече блъскане е и усилия докато достигне стартовата точка на друг, който го забелязват, но пък ги няма уменията.

А гледай сега иронията каква е
За жените е най-важно да поддържат външността, а някой се носят в развлечени дрехи и кубинки казваш. Обаче на мъжете толкова ни се ебе, че сме готови да я изпраскаме и без да я виждаме направо (например в сайт за запознанства). Някои излизат по срещи и без снимка даже. Демек уж е много важна визията, ама не съвсем...
За мъж пък външността се казва, че уж не е най-важното, но при колд апроуч си стиснахме ръцете, че ще го отсвириш баш само на база външни черти първо. Ако го опознаеш мъжа може да видиш и страхотни мъжки черти в него, но късно е, разкара го вече. Не спря дори и да поговориш. Демек уж не беше важна визията, ама не съвсем....

Айде стига толкова втая тема, изчерпих се :)
От автора ще чакаме обзор за следващите 80 арпроуча. Успех


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 06, 2014, 17:10:27
Така е, има ирония, затова не трябва да сме крайни, няма абсолютна общовалидна истина, но ние си говорим за нещата, които масово работят в най-общия случай. Все пак говорим как се свалят и какви са готините мъже и жени, а разбира се, че винаги ще има отчаяни мъже, които са готови да си уредят среща за секс без дори да са видели момичето и на снимка, както и размъкнати жени...

Авторът на темата самоинициативно ми изпрати снимки. Изглежа много добре и в лице и като физика. Попита ме какво може да подобри, но като го гледам, всичко си му е наред - в лицето е много симпатично момче, много е висок, добре е облечен, прическата му си е наред, кожата му е ок, да не говорим какви хубави ръце има, което както знаете аз лично намирам за доста привлекателно у един мъж, така че не съм безпристрастна. Но определено външният вид му е последният проблем. Така че предполагам, че трябва да работи над енергията, излъчването, езика на тялото - неща, които ми е трудно да преценя от снимка - както и над самите неща, които говори на момичетата и на начина, по който ги казва...


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 07, 2014, 00:46:25
Слеър, знаеш,е страшно много ме научи, и като цяло на теб дължа много в развитието.

НО, този път ще ти задам малко неудобния въпрос. Значи чел съм от теб много мнения, статии и така.

Мненията ти отпреди три-четири години звучат нещо такова (даже имаше едно мнение почти такова, ако трябва ще го изнамеря):

- тия гъзенца лигльовци контета дето си слагат модната дрежка, не разбират че най-важното е фрейма, фрейма, това да си готин и пич

- последните ти мнения са в стил всичко е важно. Ама мнението ти в тази тема слага като най важно (пише в тази подредба) външния вид, след него слагаш глас и език на тялото. Фрейм аз не срещам в твоя списък????

Сега аз като един виден представител на не супер привлекателните хора, мога ли да ти задам следния въпрос - някаква коренна промяна в пикапа ли е настъпила като тенденция?Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: slayer в Ноември 07, 2014, 07:25:03
Дамз... извинявам се Краб. За това не обичам да пиша по форума, пред това да обяснявам на живо вече... защото пропускам неща и то само защото пиша от своя гледна точка (аз изобщо не мога да си представя как някой ще прави колд апроуч ефективно, без енергия, увереност, лидерство, НО ти си прав, че има много такива ученици)... Естествено, че фрейм е супер важен, нека разбием какво включва/издава фрейм (какви части от мъжа разкрива):
увереност, енергичност, непукизъм, спокойствие, опит, смелост, лидерство, умения за доминиране(отчасти), сексуалност, забавност... (може би пак пропускам нещо - но да речем тези стигат за сега)...

И сега златният момент - голяма част от тези неща се забелязват в езика на тялото - тоест в (2). Малка част от тях се забелязват и във външния вид (1) - например колко си опитен и уверен, и обръщаш внимание на детайлите (а не си мърляч) може да се види отчасти в облеклото... Друга част от тях са свързани с гласа (3) (примерно енергия, доминиране, сексуалност). Изобщо нещата са толкова свързани и за това аз казвам ВСИЧКО Е ВАЖНО! ? тоест цялостното излъчване е важно... А по-горе съм разделил нещата специално за колд апроуч на 3 точки - защото за новаците съветът - 'всичко е важно' - никак не им помага. НО иначе си абсолютно прав ? Фреймът ? и от него може би най-вече: увереността, енергичността и сексуалността (до някъде и по различен начин ? тук е опасно ? ?щото всеки простак, който подвиква на мацките си показва сексуалността) са абсолютно важни да се предадат/покажат при самото подхождане.

За финал ? трите точки си остават като приоритет и най-важни при колд-апроучите. Лошата новина (за новаците) е, че те включват в себе си и много важните неща, за които пиша сега и показват фрейма... за това: ВСИЧКО Е ВАЖНО!

- SL

p.s. ще ъпдейтна и другия пост - нека и тези, които търсят мнения през търсачката - да имат на едно място всичко.

п.с.2 - бтв тия гъзлювци - облечени по последна мода със слаб фрейм - най-вероятно ще спрат повече сетове първоначално и после ще изпускат всеки сет без нищо да се случва - имали сме доста такива ученици... (идвали са високи, добре облечени красавци - които са спирали 8/10 сетове примерно... но после без добра игра и фрейм = нищо).
За съжаление фреймът не е така силно видим - подчертан, когато например отваряш в гръб или от страни и мацката баш има 1-2сек. да те прецени... Така, че пък тайминг и логистика изобщо не сме ги коментирали - а те също са важни :)) - да не пита сега някой по-надолу и за тях... да - мега-важни са!

Но темата е най-вече за първоначалното отсвирване - без изобщо да се стига до някакво говорене - за съжаление фрейм - се показва най-вече тогава (когато мацката е спряла и си говорите). (това не означва, че част от него не е ясна и веднага - в първите 1-2-3 сек.).


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Crab в Ноември 07, 2014, 09:34:17
Абе знаех си, че не трябваше снощи да давам половината заплата за тоя костюм на Армани, ама ти ме обърка с тва първото си мнение.  ;)

Като цяло истината е, че фрейма е много важен. Смятам, че направих няколко кис-клоуза на улицата точно заради фрейма, а не толкоз заради това, че съм манекенче.  ;D

Но втората истина е, че според мен има голям процент отсвирвания заради външния вид още след първото здрасти. Колкото повече го подобрявам, повече спират. И другото е - едно време ме режеха 99,999999999 % от жените без да кажа нещо повече от здрасти. А сега не е точно така.

Така че - фрейм и външен вид е най-добре.

ПС : но все пак да не се превръщаме в кокони и да се гласим пет часа пред огледалото.  ;)


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: Coconut Kiss в Ноември 07, 2014, 22:54:58
Така е, има ирония, затова не трябва да сме крайни, няма абсолютна общовалидна истина, но ние си говорим за нещата, които масово работят в най-общия случай. Все пак говорим как се свалят и какви са готините мъже и жени, а разбира се, че винаги ще има отчаяни мъже, които са готови да си уредят среща за секс без дори да са видели момичето и на снимка, както и размъкнати жени...

Авторът на темата самоинициативно ми изпрати снимки. Изглежа много добре и в лице и като физика. Попита ме какво може да подобри, но като го гледам, всичко си му е наред - в лицето е много симпатично момче, много е висок, добре е облечен, прическата му си е наред, кожата му е ок, да не говорим какви хубави ръце има, което както знаете аз лично намирам за доста привлекателно у един мъж, така че не съм безпристрастна. Но определено външният вид му е последният проблем. Така че предполагам, че трябва да работи над енергията, излъчването, езика на тялото - неща, които ми е трудно да преценя от снимка - както и над самите неща, които говори на момичетата и на начина, по който ги казва...

Много често за неуспехите мъжете хвърлят цялата вина върху себе си. А това според мен не е реална оценка на обстоятелствата. Въпросният човек вероятно наистина е страхотен мъж по това, което си написала, ПризДрачна. Обаче възможно е проблемът изобщо да не е в него. Поне не изцяло в него... В България, както и във всяка една страна пикапът е различен. В голям процент нещата се припокриват, но тук и самите жени са доста резервирани и предубедени. Говорил съм и с жени и с мъже и всичките споделят едно мнение - трудно се получават нещата в България. Цялата социална обстановка е прецакана. От това, че все по-малко млади хора има в страната до това, че всички са толкова бедни, че все по-малко мислят за емоции и чувства.

Така че, въпросният човек може би ще сгреши, ако си създаде комплекс, че има нещо нередно в него и то трябва да се подобри. Разбира се всичко подлежи на подобрение, но ако въпросният "проблемен" елемент е съвършен на 87% за какво подобрение можем да говорим? Необходимо ли е то? Не е ли по-добре да бъдем себе си, да се държим нормално, а не да се пренавиваме с пресилена демонстрация на мъжественост и привлекателност, надхвърляща нашето естествено и натурално излъчване?

 


Титла: Re: Как да се развивам??
Публикувано от: priZdrachna в Ноември 08, 2014, 12:59:56
Аз не казах, че е страхотен мъж, а че изглежда много добре. Не знам дали е страхотен мъж, тъй като не го познавам. А за пълноценно общуване с жените и хората като цяло е нужно повече от физика.