Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)

Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени => Стил, мода и външен вид => Темата е започната от: I_am_Beast в Април 19, 2021, 00:36Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: I_am_Beast в Април 19, 2021, 00:36
Здравейте,момчета.Искам да се запиша да тренирам боен спорт,но се колебая какъв.Според вас кое е най-практичното и най-развиващото.Нека хора с опит в тренировките да пишат.


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: Jacob Palmer в Април 19, 2021, 09:43
Здравей !
Зависи с каква цел искаш да тренираш.Ако е просто за здраве/спорт бих ти казал кикбокс.
Тренирал съм бокс, кикбокс , муай тай , бразилско жиу жицу и борба. На мен кикбокса най много ми пасва просто защото ми е най - интересен , няма друга основателна причина.
Ако искаш за самозащита , мма се доближава най - много до уличния бой и те подготвя не само за страйкинг/дефенс , а те учи и на земята на определени позиции и как да се измъкваш от ключове.


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: I_am_Beast в Април 19, 2021, 15:46
Става въпрос за самозащита.Явно ще се насоча към ММА.Благодаря за съвета


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: crowolf в Април 20, 2021, 15:12
Поздравлявам те за решението!

Имай предвид, че в ЕмемеЯ по-голямата част от времето ще се боричкате и въргаляте на земята, което сравнение с учене на техники от права стойка (бокс, кикбокс, муайтай и т.н) е далеч по-безинтересно.

Може би като защита наистина ще ти е по-практично, но ако искаш да научиш как да удряш, да преценяваш дистанцията и да можеш да си готин докато тренираш ;D - ти препоръчвам някое от горните 3. Плюс това, ако досега нямаш опит с бойните спортове и отидеш направо на ММА (горе-долу както аз бях направил преди време) се приготви да хапваш бой в началото.


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: StefanS в Април 20, 2021, 15:45
Да паднеш на земята в уличен бой е изключително кофти ситуация, има хиляди ако-та можеш да получиш травма/удар или каквото и да било при падането, плюс това си изключително уязвим в тази ситуация. Да, ММА е интересн, зрелищен, но не забравяйте че това е една контролирана среда в която настилката е перфектна, терена ограничен и никой друг не се намесва при боя между двамата. Всичко това е далеч от реалния живот и ситуации. При повече от един противници си преебан отвсякъде, движението ти е ограничено и не можеш да маневрираш, дори да бягаш ако се наложи.

Тренирам по-сериозно бокс от 2 години и поне според мен подобен спорт е по-удачен за самозащита (както и кик-бокса). Учиш се на правилна стойка, баланс, движение и не на последно място striking sklills. С времето развиваш и уменията да преценяваш дистанцията, отнасяш доста удари в главата които те научават и да се пазиш както трябва. Доста по-подходящо при няколко противника, стига да намериш стена зад гърба си. Като цяло най-добрата ситуация е да избегнеш конфлинкта, но е добре да си подготвен ако се наложи да пазиш живота си.

Не споря кой е по-добър - Чък Норис или Брус Лий, все пак живеем в реален свят с реални последствия.


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: stone в Април 21, 2021, 05:48
За здраве и за кеф - да, ама за самозащита? Не знам пичове вие колко често влизате в ръкопашен бой, ама аз не съм се бил сигурно от 15-20 години.
Къде би ти се наложило? Ако е в някое заведение, охраната скачат по 5-6 и каквото и да си тренирал пак ще изядеш боя. Познавам няколко човека, които лично са го изпитвали.
Иначе се е случвало да попадна в конфликтни ситуации, предпочитам да запазя самообладание (трудно е, да) и да кажа "не се закачай с мен да си нямаш проблеми". По-добре ми е да платя някой лев на кварталните мутри да бият някого от мое име, отколкото аз да се бия, че да отнеса и аз тупаниците.
Не забравяйте, че сега на много места има камери, дори да набиеш някого после тръгва да си вади медицинско и да те съди и пак проблеми.
Инак безспорно е полезно умение, особено ако в бъдеще вървим към разпад, но тогава още по-полезни ще са пистолетите, закопаното злато, склада с храна и вода, и т.н. Някои хора се подготвят и за такива сценарии.


Титла: Избор на боен спорт
Публикувано от: Jacob Palmer в Април 21, 2021, 10:39
Бат Стефо , точно това имах впредвид и аз.Няма универсален спорт за улична самозащита , освен може би крав мага , но с него може много сериозни телесни повреди да нанесеш на някой.
Един добър боксьор като теб, без проблем в уличен бой може с по 1 удар да нокаутираш двама противника а на улицата паднеш ли в нокаут , рядко ставаш да тръгнеш пак на бой :D Кикбоска е същото , при по здрав лоу кик веднага вадиш от играта крака на противника ти , но ако той те ритне в другия докато ти си с вдигнат крак падаш на земята и чао.Друго кофти е ако ти си добър в страйкинга и се сбиеш с борец и тоя борец успее да те хване.На секундата те е проснал на земята , а на твърда настилка ти с/у борец на земята = жална ти майка.За това му казах мма , защото го подготвя и в страйкинг/дефенс , подготвя го и на земята но за да станеш добър минимум 2г.+ ти трябват.
Като цяло изобщо не се кефя някой да тренира боен спорт с цел самозащита , защото масово тея хора след 3 4 месеца тренировки се взимат за някви самурайски нинджи и почват да се отварят за щяло и нещяло , докато не изядат здравите тупаници
Това което ще кажа е супер голямо клише но е на 100% вярно - избягвай да се биеш на улицата.Причини колкото искаш - може да те съди , да е с нож , зад него да има още 4 човека които те чакат.