Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)

Други => Всичко друго => Темата е започната от: Target в Септември 02, 2022, 14:33Титла: Относно квартирите
Публикувано от: Target в Септември 02, 2022, 14:33
Здравейте пичове, въпросът ми е следния, В какъв жилищен блок да си наема квартира, старо или ново строителство и най-вече на кой етаж е най-удобно ?

Дайте мнения относно това къде сте пребивавали и сега на кой етаж се намирате и дали ви е удобна квартирата или апартамента в който сте. Бих искал в близките месеци да си наема квартира, но проблемът е че все попадам на кофти квартири и не знам вече към кого да се обърна, ще ми бъде полезно да споделите, ако имате богат опит с жилищата.


Титла: Относно квартирите
Публикувано от: Obligato в Септември 02, 2022, 16:48
Target, дай повече информация.

Първо, за кой град. Най-вероятно за София, ама да не се окаже, че търсиш за Варна примерно. Второ, кажи в каква ситуация си - самичък, с половинка? Искаш да е близо до пичета или пък да ти е близо до работата? Какъв бюджет имаш? Колкото по-генерален е въпросът ти, толкова по-генерален отговор ще получиш.

С етажите ситуацията винаги е ясна-никога първи и последен етаж не са за предпочитане. Ако се счупи асансьор, много е вероятно да не искат комшиите да плащат. Ако си долу, много е вероятно всякакви клошари и отрепки да влизат във входа. Откъм старо или ново е относително, но при новото винаги имаш един плюс-новото е ново като обзавеждане. Старото много често ще е старо, щото не са купувани мебели от създаването на жилището. А пък винаги е по-приятно да си на нов диван 2022, отколкото на диван 1984г.

Относно квартира-виж реномираните агенции за недвижими имоти (Явлена, Бългериан пропъртис, Луксиммо) са вариант, разбира се, роднини, приятели, познати винаги може да имат нещо читаво, което искат да отдадат под наем. С агенциите ще имаш комисион да плащаш, ама безплатен обяд няма.


Титла: Относно квартирите
Публикувано от: steelheart в Август 27, 2023, 21:36
За квартира няма толкова значение какво е строителството, все пак не го купуваш (като разбира се панелките не са добре изолирани без допълнителна изолация). По-важно според мен е местоположението - ако не е около центъра, поне да е в близост до метро. А наемите толкова скочиха, че по-добре човек да си купи нещо да изплаща ипотека отколкото наем