Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Май 09, 2021, 12:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


”Корабът е на безопасно място в пристанището, но той не е построен за това." - Грейс Хопър

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 193
1  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Май 04, 2021, 07:47
Добре, последната дума остава в теб. Не ми се отговаря повече. Сега остава и да отгатнеш новината, преди да се е случила, за да заемеш позиция навреме. Защото нали казваш, че като се случи веднага повлиява на пазара, та явно тогава ще е късно вече. Успех!
2  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 29, 2021, 07:29
Айде, и ти вярваш, че който разбира макроикономиката можел да печели от форекс - ами тогава професорите, дето са писали учебниците, по които се учи тази макроикономика, защо не са станали милионери? Няколко примера дадох даже за обратното - как фалират ако почнат да се занимават с трейдинг.
От трейдинг печелят ХФТ, които си купуват ордър флоу /данни за твоите поръчки след като ги пратиш до брокера и преди да са стигнали до пазара/.
Друг няма някой доказано и постоянно да печели. И най-големите инвестиционни банки като им погледнеш отчета на трейдинг деска, някое тримесечие спечелят много, някое малко, а някое направо на загуба.
То инак просто можеше да си вземем акции на голдман сакс и да печелим от тях, защо да се потим ние да трейдваме.
3  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Избор на Брокер за спекулации и краткосрочни позиции -: Април 29, 2021, 07:17
Btw - не са "повечето", а само тези, които стефан каза.
Абе не е толкова сложно - напишете в гугъл best stock brokerage - и кликнете не на спонсорираните резултати, а на първите истински. Всички финансови издания правят класации на най-добрите брокери и винаги отгоре са истинските - ИБ, шваб/америтрейд, фиделити и т.н.
С договори за разлика и такива путки майни не се занимавам, и не съветвам никого да го прави.
4  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Избор на Брокер за спекулации и краткосрочни позиции -: Април 27, 2021, 06:50
Мисля, че ги държат отделно. От големите брокери никой не е фалирал от голямата депресия насам. Само разни измамници като Бърни Мейдоф.
Нормален брокер няма как да фалира, защото като ти отпуснат марджин дебнат обезпечението ако наближи лимита и веднага ти го ликвидират (питай ме откъде знам). Така че самите те няма да слязат под нулата. Освен ако утре пазара не отвори с гап надолу примерно 30% /през нощта например стане ядрена война, падне метеорит, нещо такова - през нощта няма как да те ликвидират/. Тогава всички ще фалирама, ама няма и да ни е до това.
Е, могат да фалират ако просто не правят добър бизнес - разходите им за заплати, офиси, сървъри и т.н. не се покриват от приходите от комисионни. Но тогава ще фалират самите те, а активите на клиентите са сегрегирани и не могат кредиторите на ИБ да вземат активите на клиентите.
5  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Аз я искам но и бифшия и я омайва . -: Април 23, 2021, 06:54
Аха, ще му пишеш на Иван, че е заета, ама от кого - от тебе ли? Както казват американците - не бързай толкоз, тигре!
6  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Стил, мода и външен вид / Избор на боен спорт -: Април 21, 2021, 05:48
За здраве и за кеф - да, ама за самозащита? Не знам пичове вие колко често влизате в ръкопашен бой, ама аз не съм се бил сигурно от 15-20 години.
Къде би ти се наложило? Ако е в някое заведение, охраната скачат по 5-6 и каквото и да си тренирал пак ще изядеш боя. Познавам няколко човека, които лично са го изпитвали.
Иначе се е случвало да попадна в конфликтни ситуации, предпочитам да запазя самообладание (трудно е, да) и да кажа "не се закачай с мен да си нямаш проблеми". По-добре ми е да платя някой лев на кварталните мутри да бият някого от мое име, отколкото аз да се бия, че да отнеса и аз тупаниците.
Не забравяйте, че сега на много места има камери, дори да набиеш някого после тръгва да си вади медицинско и да те съди и пак проблеми.
Инак безспорно е полезно умение, особено ако в бъдеще вървим към разпад, но тогава още по-полезни ще са пистолетите, закопаното злато, склада с храна и вода, и т.н. Някои хора се подготвят и за такива сценарии.
7  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Април 19, 2021, 07:07
То много хора и MBSи си купуваха до 2008г и всички банки и рейтингови агенции викаха не бойте се, сигурна работа!
И все пак, не отговори как мислиш да спечелиш от тях - ще ги размениш за тесла, или ще ги купиш по 30 цента сега, и ще ги продадеш по 60 догодина - вероятно на някой, който мисли пък по-догодина да ги продаде за 90?
Чудно ми е най-последния по веригата какво ще ги прави, така че внимавай да не си ти последния.
8  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Април 18, 2021, 08:04
Е то за крипто почти навсякъде имат KYC процедури. Както за брокерска или банкова сметка. Нали трябва да могат да докладват на данъчните после колко продажби имаш, също ако почнеш да переш пари... Това си е така откак има FATCA, какво те притеснява?

Ти друго се замисли, какво ще ги правиш тези дожкойни? Носят ли някакъв приход, лихва ли плащат, дивиденти ли? Или мислиш да ги купиш евтино, а след време да ги продадеш на някой друг по-скъпо?
Защото инструменти, от които това е единствения начин за евентуална печалба, се наричат не "инвестиция", а "понзи схема". На български - пирамида.
9  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 16, 2021, 05:08
Не знам как да ти го обясня, явно няма как, докато сам не го изпиташ и не се опариш.
Какво показват тези данни за заетостта - показват колко души са наели фирмите в САЩ миналия месец. Ако са наели много, значи сентимента им е бил положителен, вярвали са в икономиката. Инвестирали са. Трябвали са им долари за да инвестират. Всичко това вече се е случило много преди ти да го чуеш по ТВ. И докато го чуеш и отвориш позиция на базата на тази новина, може вече сентимента им да се е обърнал и в момента да съкращават хора и да се освобождават от доларите, за да си връщат кредитите. Това ще го чуеш другия месец, като излязат новите данни.
Сентимента води всичко. Когато е добър, фирмите вземат кредити, наемат хора, инвестират, произвеждат, продават, печелят, с печалбата връщат кредитите, и отново така. Докато се покаже ефекта върху данните за безработица, инфлация, корпоративни печалби, лихви, и т.н. минава мнооого време. Затова който се води по тези новини, не улавя сентимента, а върви след него.
Щом искаш, стой залепен за блумбърг терминала и чакай новините, за да търгуваш според тях. Ама ще трябва да се абонираш за блумбърг, нали знаеш. Тези, срещу които търгуваш, са абонирани, и докато ти прочетеш нещо в гугъл файненс, те отдавна вече го знаят и са заели позиция. Даже не го четат хора, а алгоритми, и автоматично трейдват. Твоя ордър флоу също ги знаят, купуват си го и него. Като цъкнеш продава или купува, ордъра ти отива в брокера ти чак след 500 милисекунди. А пък след 200 вече е при големите играчи, за да могат да застанат срещу теб предварително.
Пробвай и ела после напиши дали си бил от 80те или от 20те процента.
10  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / 3-годишна връзка е към края си..Дайте мнение -: Април 15, 2021, 06:06
Джони, по принцип си прав, но това работи само докато си ерген и независим. Като нещо не върви - адиос, други пички има много на света.
Тук повечето пичове сте млади, но ще ви дойде времето да се жените, или поне да искате да имате деца. И никак не е лесно да се пренастроиш тогава. Ако 10, 20 години си я карал дъ лоун райдър, всяка жена до теб трябва да се съобразява с теб и да прави каквото ти искаш, или да хваща пътя, след това е много тежко да градиш партньорски взаимоотношения. Жените също са хора, всяка си има желания и мечти (дори на нас да ни се струват капризи) и иска някой да ги зачита и да се съобразява с тях.
Лесно се намират пички готови да се чукат с независимия бедбой, но трудно се намират жени, готови да живеят с него, да му родят деца, да ги гледат с него, да му имат доверие че като му кажат я иди разходи бебето с количката той ще го направи, вместо да каже, абе разходи го ти, че аз имам да тренирам.
Който иска в бъдеще да има семейство е добре да се замисли отсега за тези работи, защото като закостенее в характера си един човек, сетне много трудно се променя.
Големите алфи обикновено са разведени, понеже не могат да паднат дотам понякога да слушат жена си. Децата си виждат от дъжд на вятър, а те слушат ежедневно от майката "баща ти такъв и онакъв". Не е оптимална ситуация... За съжаление, и аз не мога да кажа коя е оптималната.
11  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 10, 2021, 08:25
Няма показатели, които водят пазара. Всички го следват.
Има такива, които мислиш, че го водят, на базата на теорията, която си чел в книгите. Изглежда емпирично, че работят над 50% от случаите, но останалата част - когато работят наобратно - са когато ще фалираш.
Следи известно време новините сутрин и гледай по-късно през деня какво става на пазара, и сам ще видиш кое води кое.
Често можеш да видиш например заглавия "фючърсите падат, а доларът се качва, защото лихвата по 10-годишните бондове се вдигна". Така 2 дни подред, а на 3-тия гледаш "доларът пада, въпреки че лихвите се вдигат". И излиза някой по CNBC с 2-3 доктората, почесва се по лявото ухо с дясната ръка, през главата отгоре (представи си картинката) и казва "инвеститорите не харесаха последните данни за БВП на Китай и дневния добив на петрол в Бразилия и затова обърнаха позициите". Точно когато ти си решил да направиш големия удар, защото уж си открил формула, която работи.
Глупости на търкалета. Не се занимавай с форекс, това е моят съвет. Но всеки сам си решава.
12  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 09, 2021, 08:43
Стоун пазарът се води от макроикономически показатели,
Вярно, така пишат професорите в книгите си, но кажи ми кой от тези професори е направил милиони на пазара? Всичките си карат на сигурната заплата. И на продажбите от книгите си, ха-ха.
Фишър Блек помниш ли го, на него е кръстен Блек-Шоулс модела за изчисляване на цената на опциите. Нобелова награда има за икономика. Та той беше адвайзър на ЛТСМ, които с неговите формули фалираха 1998 г. Вие не ги помните тези работи, стари са, но има достатъчно нови, които се случват пак по същия начин.
Показателите не водят пазара, те го следват. Те показват какво станало миналия куотър, миналия месец, а не какво ще стане следващия.
Водещият фактор е сентимента. Какво значи това? Да речем имам $1000 в джоба. Чувствам ли се уверен, че другия месец ще изкарам още $1000? Ако да, ще ги изхарча. Айфон ли ще си купя (добре за епъл) или ще ида на почивка (добре за хотели и авиолинии)? Ако не се чувствам уверен, ще ги спестя за черни дни. Ама в злато ли ще ги сложа, на депозит в банка ли, или в биткойни, или в ДЦК - какви? Доларови ли, с ниска лихва и нисък риск, или в други държави с висока лихва и висок риск? Или ще ги тикна под дюшека (лошо за икономиката, намалява паричната маса и скоростта на парите)?
Това е моят личен сентимент, а такива като мен има 7 милиарда на света. За да обхванеш общия сентимент ти трябва и интегрално смятане (сумата) и диференциално смятане (темпа на промяна в сумата). Нито един модел не обхваща цялата сложност на това, което моделира. Картата не е територията, както се вика. Тя е модел на територията, но не показва всички нейни характеристики. Както са установили много военачалници, които са планирали действията си на картата.

За четене не искам да препоръчвам, защото ти вече и без това имаш немалко книги. Чети ги, пробвай, опари се, и сам ще видиш верни ли са.
13  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 08, 2021, 07:23
И защо мислиш, че новините водят пазара? Пазарът се води от сентимент, а оправданията с някоя удобна новина лагват.
Ето сам си дал пример: въпреки данни, които на теория трябва да водят пазара в една посока, той отива в обратната.
Такива примери са безброй.
Недей си пиля парите за глупости като форекс трейдинг, а по-добре ги изпий и ги дай за курви. Ако толкова искаш хазартна тръпка, иди в казиното - там пак ще ги загубиш, но барем дават безплатно пиене.
Виж, ако ли искаш да ги инвестираш така че да ти носят доход, това е друга работа и е похвално. Но форекса не е инвестиция, а спекулация.
14  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / 3-годишна връзка е към края си..Дайте мнение -: Март 30, 2021, 07:25
Слушай майка си какво ти е казала, момче! А баща ти какво мисли?
Но ти и себе си не слушаш - ако беше толкова твърдоглав наистина, досега да си станал рязана карабина и да си взел момата, ама и това не си направил.
От тръшкане и молене полза няма, никой не е спечелил жена така. Жените са практични създания, гледат в мъжа какво прави за тях днес и какво може да направи утре. Това какво е направил вчера няма никакво значение. Не защото са зли или неблагодарни - биологията им е такава. Казва се Закон на Брифо, писали сме тук цяла отделна тема за това.

Между другото, ти имаш и по-сериозни проблеми от това, че те зарязала мацката. Нямаш жилище, нямаш стабилна работа и пари, от квартира на квартира и държава на държава, пък деца тръгнал да прави. Ами как ще ги гледаш бре, аланкоолу? Тя затова го е махнала, нали ти казах, че са практични създания.

В заключение, преглътни я тази, вземи се в ръце, действай си по развитието и кариерата, а за женене не мисли още 10 години поне. На 27г какво женене... Има време, жените няма да избягат. И следващата не я притискай така, а остави от нея да дойдат идеите за живеене заедно и семейство. Нали сам виждаш кой е в по-силната позиция: който умолява и притиска, или който му предлагат и се дърпа?
15  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво стана с пикапа в България и по света? -: Март 25, 2021, 07:58
Истинските 10ки хич не са лесни, но в интернет има много, които го докарват на 10 с креативни снимки, пък ако ги видиш на улицата едва ли ще се обърнеш след тях. Лично имам няколко приятелки на фейса дето ако видиш какви снимки качват ще речеш бря! На живо обаче е друга работата. Или, също от фейса, лятно време като ходя на морето и обратно с колата, редовно возя разни момиченца от групата за споделено пътуване - някои като им видиш снимките и се надървяш. А на спирката като трябва да ги кача гледам и не мога да ги позная, викам това ли било то...
Един път само съм возил 10ка, беше танцьорка в какао, и ме помоли да я оставя направо там, че била на работа. Беше петък вечер след работа отивах на морето и стигнахме към 10.30ч там. През цялото време по пътя не спря да й цвърка телефона отзад. Кажи ми как да я наебеш.
16  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво стана с пикапа в България и по света? -: Март 24, 2021, 08:06
Аз се включвам само когато някой пише, да гледам сеир и да давам акъл, хаха!
Инак какво да пиша, не съм дръпнал нищо от не помня кога. Сега зимата ходих няколко пъти на ски, но на ските са предимно кочове. Живот и здраве налято ако има море, дано има и матриал. Инак ни на дискотека, ни на кафе съм стъпвал месеци наред, ходих на ресторант 2 3 пъти и това е. И в офиса не ходя да се завърти нещо, а работя от къщи. Стагнация пълна.
17  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Секс, сексуален опит, сексуално поведение / Правили ли сте незащитен секс с непознат ? -: Март 22, 2021, 07:47
Е то полово предваните болести ходят не само по хората, а и по животните, нали?
Какво искам да кажа с това - не да правим секс с животни, както някой може да си е помислил, ами това, че животно да слага презерватив не съм видял, а си се чукат кое с което хване, и не са умрели.
Може да си гледал по дискавъри как първо се мушат и миришат (казват, че оттам е произлязъл оралният секс) защото бактериалните инфекции се усещат по миризмата. Ако ти мирише на лошо - не го вкарваш (или евентуално с качулка, ако толкоз ти се иска). Ако ли ти мирише на свежо пиченце - ръгай и не бой се.
Лошото е, че сега има и вирусни инфекции, те не се усещат по миризмата, както например ти каза за HIV, но там рискът наистина е под процент, ако не спиш с наркоманки де, и разни с "алтернативен" начин на живот.
Горното да не се приема като квалифициран медицински съвет, знам за хепатита, знам за HPV, всеки човек, мъж или жена, има глава да мисли с нея, да се информира и сам да решава как и с кого да прави секс.
18  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Ранг,игра и фрейм в социален кръг -: Март 17, 2021, 08:21
Тези модели за ранг в групата са изградени в съзнанието ни още докато сме ходели облечени с животински кожи. Тогава начинът да си вдигнеш ранга е бил да се сбиеш с водача. Сега се ползват заместители като да го надприказваш, да го надтанцуваш, е такива глупости, но това са само сурогати. Жените си гледат на първично ниво кой е доминантен, затова толкова много от тях се възбуждат от гледки на бой и кръв. Има интересни изследвания, сонда във вагината, която мери твмперарура и влажност, и им показват различни картини - мъжко тяло, женско тяло, пейзаж, бой, секс, такива работи. Едни от най-високите нива на възбуда са като гледат бой, явно природата подготвя тялото им да бъде обладано от победителя, както е ставало в миналото ни.
Не казвам да ги биеш (то може и ти да изядеш боя), просто това е една от причинитв аз да избягвам играта в група и социален кръг. Предпочитам да хвана някоя насаме на тъмно и да се намърдам като невестулка в стаята й.
19  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Фейсбук дейтинг -: Март 11, 2021, 09:09
Хаха, така си е бтв, то като в баровете и нощните клубове. Там пускат жени без вход и им дават и безплатни шотове даже, защото знаят, че без жени няма да има и мъже, които вече са сериозните клиенти за пиене, вип сепарета, и други екстри.
Просто по-модерна електронна версия на нещо, старо като света.
А откъм плащането, можеш да си сигурен, че ако има движение ще има и пари да се плащат, както писах горе има много мозъци, които мислят как да "монетизират" всички апове. На повечето стратегията е да зарибяват безплатно докато натрупат критична маса, после вече става с пари, с реклами, с типове, с рефъръли, с бустове, с платинени нива, с ъпгрейди, с хиляда други глупости, които измислят постоянно. То и тиндера в началото беше без пари, но сега не плащаш ли си набутан надолу в опашката.
20  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Фейсбук дейтинг -: Март 10, 2021, 06:45
Е той тиндъра не е направен да ебеш ти, а да те ебат тебе. Финансово, имам предвид. От всички акаунти мисля 70% са на мъже, а от плащащите акаунти 95% са на мъже. Заради тях /щото не ебат/ фирмата, която го притежава има маркет кап $40 милиарда долара, ето виж:
https://finance.yahoo.com/quote/MTCH
Тия всички мъже дето си плащат, нали ако почнат много да ебат ще се отпишат от тиндъра и ще спрат да плащат. Така че има много мозъци, които мислят неуморно как да ти размахват въдичката с примамката под носа така че да ти е близко, но все да не я достигаш.
Но има и по-зле... Наскоро излезе пъблик и един от другите апове, бъмбъл. Те притежават и баду. Там алгоритъма бил, показва ти първо негърки и дебелани и ако не ги харесаш тях, даунгрейдва ти профила и не ти го показва на готините пички. Защото имали мисия да поставят жените на първо място и такова прасе като тебе (което има предразсъдъци към грозни и дебели) не заслужава достъп до готините пички. Ха върви им плащай!
Страници: [1] 2 3 ... 193
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines