Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Януари 28, 2022, 11:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


"Колкото по-голяма е трудността, толкова повече слава има в преодоляването и." - Epicurus

Екипът на pickup-project организира практически обучения. Научи се да бъдеш успешен с жените!

За записвания попълни формата - https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 73
1  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Проблем с приятелката ми -: Декември 05, 2020, 00:04
good-point, така както го описваш не звучи особено перспективно. Нямате и година връзка, а изглежда прекалено напрегнато някак си. Рано е да сте си омръзнали ако бяхте един за друг, но на теб определено ти е писнало.
Има разлика ако една жена сериозно повдига въпрос за "самоубийства" по онзи гаден манипулативен начин и ако просто се тръшка от типа "ще се гръмна" поради повечко стрес. В първия случай просто трябва да се махнеш от подобни типажи, те са като вампири.
Помисли си какво толкова губиш и не се колебай много-много. Този тип жени или трябва да ги отрежеш навреме, или ако си много заблуден да ги приемеш такива каквито са и да изгубиш себе си по пътя.
Съгласна съм с останалите, че късането няма да е лесно, трябва да си много категоричен в думи и действия. Успех!
2  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Истории и репорти за успешни и неуспешни свалки и запознанства / Чиновничката в д.сектор -: Ноември 03, 2020, 01:34
На 36, 28, 34, няма значение в случая. Въпрос на вкус и на общо усещане. Той не й пише с идеята да й предлага годежен пръстен, а да се "потренира" и да се забавляват. Може би така му е по-комфортно, може би има нужда да разтуши малко, може да е друга причина. Щом са прекарали добре, това е напълно достатъчно. Харесала му е, писал й е. Той на нея, не тя на него. Оттам нататък кой колко мускула има на глутеуса или на трицепса и колко е BMI на жената е само шублер в нечии празни ръце.

Примерно StefanS, теб колко мацки на 22 те апроучнаха за последния месец?
3  Забавления и смях / Интересни и забавни истории / Опит трети, дубъл четвърти -: Октомври 26, 2020, 14:37
Zalmoxis, може да издадеш книга. Би се получило забавно и леко четиво с уговорката, че децата в един момент спират да ходят на детска градина и тръгват на училище. А твоето няколко поредни години все за градина го будят, горкото.
Моля те също така, като архивираш "дваасе-дваасе" след два месеца и малко, архивирай я добре, така че нито crawler-и, нито археолози да я изровят. Ще направиш едно добро дело, защото някои неща не трябва да излизат от дупките си.

П.С. Частта с детската градина важи за книгата. За форума не важи, защото тук времето и без друго е спряло.  Млъкнал
4  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Re:Кариерно неориентиран на 22 -: Март 05, 2020, 14:38
vhT, мога само да вметна, че образованието в повечето случаи не е нищо повече от ценз. Дава ти достъп до пазара на труда. Трябва да имаш доста солиден опит, за да четеш между редовете обявите за работа, защото, когато навлезеш в матрицата, реалността като задължения и казуси, е много по-различна от това, което изглежда отвън. Така че това за неориентирането го забрави, напълно нормално е. Ако някой преди 20 години ми беше казал как ще се завърти професионалният ми път, щях да му се изсмея.

Споделяш, че следваш Стопанско управление, което е много широка територия. Щом си само на 22, тествай, пробвай със стажове и ще откриеш какво ти се отдава. Сега е моментът на пробата и грешката, но недей да изпадаш в ситуация на "вечния студент", само защото не ти се струва интересно от студентската скамейка. Практика му е майката, така че моят съвет би бил да действаш. Когато човек няма условия под формата на ресурси, връзки, е нормално да изживее леко мизерен период в младостта си. Но пък това трябва да ти действа като стимул да търсиш възможности, да си нахъсан. Има и още една чудесна положителна страна- ще ти е щит за кифли и златотърсачки.  Готин
5  Забавления и смях / Интересни и забавни истории / Re:Дребни издънки, лято 2019(к`вот се сетя) -: Септември 27, 2019, 20:13
Това беше много добро като разведряващо четиво за обедната почивка, поздравления!
Дай още няколко издънки ако искаш.
6  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Re:Малко разсъждения относно жените - его реакция или справедливост -: Септември 25, 2019, 20:45
Абстрактно погледнато всеки може да каже всичко по темата и всеки ще е прав. Този "абстрактен" пример важи обаче не само за жените, има и доста случаи на откачени мъже, които също не знаят какво искат. Факт е обаче, че "нормалните" или "социално програмираните" както ги наричат някои, на възраст над 35 години, отдавна са се ориентирали в картинката и въртят къща, гледат деца, ей такива, някакви си над 70% от хората вероятно.

Но тук болшинството са с претенции на топ играчи. Не изключвам възможността жените в даден момент да се сетят, че имат биологичен часовник и да превъртят. Честно казано рядко съм виждала жена, която да е дотолкова обсебена, че да е готова на всякакви шпагати, само и само да привлече топ самец и то по този начин. Причините за флейк (нали така се водеше) в голяма част от случаите опира до неумела игра. И да, всеки си мисли колко невероятно неповторим е, но разберете... при силна игра максимум до втория път се стига до секс. Всичките заблуди от рода на свирки, чекии и други извинения прикриват нещо друго. Щом се е стигнало до такава близост и няма секс, може да са поне 10 причини, обикновено се свеждат до 2-3:

- Колебание, т.е не е достатъчно възбудена, но все още не знае как да реагира и за по-сигурно симулира интерес.

- Разочарование от нещо, което не може да определи да е тотален търн оф или е поправимо: например мъж, който не знае какво да прави с ръцете си, но в същото време си мисли, че знае.

- Гаден хуй. Не коментирам размер и не се сърдете- малко от жените ще си го признаят в прав текст. Все пак първо го взимаш в ръце, опитваш го евентуално и си представяш, че този член прониква в теб. Ако хуят е гаден (критерии има много и за това), шансът, въпреки чекията да ебете, са нищожни.

- Изводи от типа на "този така и така иска само да ме ебе, после сигурно ще ме зареже, готин е, ама не чак до степен да съм се побъркала, няма да му пускам засега, да видим дали наистина е само за едното ебане". Тези изводи се вадят при недостатъчно привличане, в противния случай мацките изпадат в нирваната на "тук и сега" и се отпускат.

С по-младите мацки, както споделя StefanS, вероятно наистина е по-приятно и по-свободно. На тях им е "широко около врата" все пак и могат да експериментират. Обаче ако си ги представим в такова състояние на стенд бай за следващите 5-6 години, в очакване вечният ерген да се натъкми, нещата пак могат да ескалират до истерии.

Extreme, дали си спомняш ориентировъчно на колко такива случаи си попадал- под 5, над 5... ако са единични бройки няма какво толкова да им се чудиш, но над 5 говори за пропуски в някои от "топ ъф дъ топ" критериите... И как разбираш, че причината е наистина това да стане неустоима в очите ти, искала е да й правиш деца ама с непорочно зачатие, така ли да го чета?
7  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Истории и репорти за успешни и неуспешни свалки и запознанства / Re:Вчерашния ден -: Септември 18, 2019, 15:48
А Екито що така се предаде без бой и сръбска музика!?
А за какво се очаква да се бия?!    Ухилен Ухилен ... Нито снимки получихме, нито нещо по-така и сега се стигна до изсмукване от пръстите.
А който иска да се подмлади ментално по принцип може да стане учител, детегледач, треньор... или да не става, но времето си тече и е жалко колко хора се самозалъгват. Даскалиците трябваше да "илядят" ако това беше обосновано. А вие знаете, че истината е доста по-прозаична, но като има търсене и предлагане, не може да спрем пазара, я.
  Млъкнал
8  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Истории и репорти за успешни и неуспешни свалки и запознанства / Re:Вчерашния ден -: Септември 11, 2019, 23:53
Стоун, не става дума за тялото или за това кой как се поддържа. Става дума, че често много хора се вманиачават в преследване на мимолетни цели, които след време губят стойност и значение. 3 кила мускули нагоре или надолу ми се струва, че не са чак толкова надграждащи.  Не съм против кой както желая да си се грижи за себе си и въпреки това на 50, ако ще плазма да си вливаш, няма да си с визия на 20-годишен.
Като си видял чата, поискай поне и снимка, твоят вкус е добър, така че ще му се доверя, дори да е за травестит.

@Riot, аз съм дама, от моята перспектива предпочитам да градя основно авторитет. Готин
9  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Истории и репорти за успешни и неуспешни свалки и запознанства / Re:Вчерашния ден -: Септември 02, 2019, 17:15
Хм, малко ми е странно натегачески този чат от гледната точка на мацка с много фенове, ама кой знае.. единственото, което ми се губи е как така едва ли не се самопоканва, а след това ни вест, ни кост. И то при положение, че реално тя е била водещата страна. Нещо да не сте предобрили десерта и да се е покрила?
Иначе като за 23-годишен сутрешната ерекция си е по дифолт, със или без блъскане в залата.

Тези дни съм на философска вълна, така че само кротко ще напомня, че не отнасяме в гроба нищо от физическата суета на този свят, колкото и хубаво да изглеждат до определен момент мускулите, филърите и татусите за има-няма 10-15 години.
10  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Re:Бъдещето на връзките -: Август 23, 2019, 11:58
Горката женица... Не знам какво точно й се е случило, какво е преживяла, но явно е било доста неприятно, за да агресира така. Няма как да ме убеди някой, че директно влизане с "аз съм силна, независима и щастлива" е адекватно в сайт за запознанства. Приемете го като защитна реакция, скрива колко всъщност е неудовлетворена. Освен това не разбрах защо авторът не я питал какво точво очаква от сайта при наличие на такъв "тефтер"... и можеше леко да я поприземи, макар че точно с такива откачалки едва ли си заслужава. Най-вероятно просто използва такива кротки душици, за да си излее гнева някъде. Нали... жените правят понякога така... някой им накривил шапката и бам- изливат всичко върху най-близкостоящия мъж. Но в нейния случай при отсъствие на такъв, къде другаде да разтуши освен със случаен непознат.

Иначе да... трудно се устоява на добре оформени ""емемейски" твърди мускули, гърди, бедра, ръце, дупе... без паласки, без шкембета, без пъпки. Но пък ако няма допълнително покритие в главния, омръзва лесно. Виж ако има, тогава говорим за предизвикателство. Но всеки мъж, който пожелае, може да се приведе във вид за няколко месеца. В кръвта ви е.
11  Други / Всичко друго / Re:Чатърска тема във Форума за свалки, флирт и съблазняване на жени 2 -: Април 01, 2019, 17:49
Пичове, аз да се отчета, снощи ебах от тиндър.

Ай, честито! Усмивчица
Ама виж сега, харесала те е, наебала те е. Друга ще те хареса и тя ще те наебе. Трета няма да те хареса, няма да те наебе.
Защо толкова трябва да се усложняват нещата понякога, не знам.
12  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Re:Чат в Тиндър -: Март 24, 2019, 15:37
Ужас, ужас, ужас! Спри да философстваш по време на такива чатове и се заиграй с нея. Нали тиндър се водеше за one night stand? Какви са тези рицари, кой какво правил, колко малко били романтичните хора...
Спряла е да отговаря, защото й е станало скучно. Представи си да трябва да върти подобни теории с още 50 такива като теб. На още 50 казва, че се занимава с право. И още 50 я питат за св-то й. Звучиш като чр по време на интервю за работа, а не като мъж, с който да излезе да яде шоколад или в по-добрия вариант шоколад, намазан по интимните ти части..
13  Други / Всичко друго / Re:Чатърска тема във Форума за свалки, флирт и съблазняване на жени 2 -: Март 21, 2019, 09:42
@rekojeht, от позицията на обикновен читател, който вижда противоречия и ги коментира. Може цитатите да са от различни хора, но всички те показват, че точно качествата, за които твърдиш, че са толкова лесни, явно не са. Ето ти смяташ, че жените могат да се опишат с meme-ове, егати...

Ето я съдия изпълнителя дойде и ни нареди по номера от 1 до 6 Усмивчица Я само да я питаме ти от кои си ? От щастливите и удовлетворени жени над нивото на форума или ? Към коя категория спадаш ? Аз гласувам за тия с нереалните представи и спомените от едно време, за които говорих на миналата страница.

Не се притеснявай, освен ако нямаш ипотечен кредит. Жените въобще не принадлежим към каквито и да е нива на форума, за да сме под или над него, извън скалата сме. А особено спрямо твоята черно-бяла схема, съвсем няма начин да се включим. Ако питаш конкретно мен- към адекватна за възрастта и опита ми категория, извън тукашните радари съм.   Готин

 
14  Други / Всичко друго / Re:Чатърска тема във Форума за свалки, флирт и съблазняване на жени 2 -: Март 20, 2019, 00:03
Аз смятам, че са напълно лесно постижими за всеки middle-upper middle class пич. Но реалността, като погледна, ми не виждам жените да се бият за тях. То ако това бяха критериите, подобни момчета трябваше да не могат да се отърват от жени, а те кво правят? Висят във форума и питат "тея що ме оставят на сийн и само ме мотаят?!" Или "приятелката ми ме заряза заради някакъв отворко с голяма пишка от нейната работа, какво да правя?". Викаш, сигурно не я е уважавал достатъчно, за разлика от другия дето просто е искал да я мине, а?
Това с "путкопоток" е locker room talk. Много нечестно е да го изкарваш от контекста и да вадиш заключения, че едва ли не, защото си използвал една дума, в една компания, то значи си се държиш така по дефолт. Трябва ли и да обяснявам, че се нарича така, защото са безлични, просто защото още не ги познаваш, а са поток от хора, от женски пол? Много ясно, че вече като се запознаеш си имат имена, характери, персони, интереси, работа, хобита и т.н. Или викаш, ти за маса мъже, които не познаваш, само ласкателни нарицателни ползваш? И това беше "Обясняване на елементарни концепции, на жените от форума, еп. 53465476".

С ласкателни не е необходимо, но жените не наричаме мъжете "хуйопоток" само, защото са "безлични". Не мога да ти купя тезата, тъй като мненията след твоето доказаха, че или форумът е доста под т.нар. от теб ниво на middle class пич, или наистина липсват въпросните качества. Един сравнява жените с кофи, кофи бе моля ти се, нищо, че няма нищо против да изневерява на жена си точно с тях, сигурно защото са преминали от "безлични" на друго ниво, друг даде квалификации на нещастни в същността си жени, но не обясни какво точно е търсил из сайтовете, в които ги е срещнал, трети продължава с теории на крайностите, ама да кажем, че там е кауза пердута, четвърти е застаряващ ерген с повече претенции към жените от претенциите, за които същите жени биват критикувани, пети си мисли, че израстването, включително материално, е територия само за мъже, шести решил, че гроздето като е високо е кисело, та жените са зле, де. Като цяло звучи все едно "Ние мъжете сме супер, всичко ни е екстра, борим се, израстваме, перфектни сме, ама тези жени много лоши търговци, не оценяват стоката, бе човек, само сийнват и подминават." Брей, женска му работа, наистина!
...
Ми то да се смееш ли, да плачеш ли.

Добре, че голяма част от хората около мен са нормални и обвързани, та явно не е толкова отчайващо положението и все са се намерили пътници за всеки влак.
Но да, от неудовлетворените малцина биха си задали въпроса "Защо съм такъв кретен, та мацките ме режат?" или "Защо съм такава примадона, та мъжете ме искат само за ебане?", или "Защо предавам доверието на близкия човек?"

15  Други / Всичко друго / Re:Чатърска тема във Форума за свалки, флирт и съблазняване на жени 2 -: Март 19, 2019, 11:36
То ако бяха само това женските критерии, тоя форум нямаше да го има. Ако бяха това критериите, по които си избирахте мъжете, мислиш ли че досега нямаше да се намери някой да го синтезира на 2 на 3 в една книга, и всички мъже да правят точно тези неща (които са доста елементарни и лесни за постигане), и всички щяхме да се конкурираме по това, кой ще е най-уважаващ жените и кой ще си е мил най-много зъбите? Или викаш, те нещата са толкова прости, а просто ние сме дебили?

Не успях да проследя как с лекота реши, че критериите са лесни за постигане? Искам да вметна, че съществуването на този форум е  доказателство точно за липсата на такива качества. Не са жените тези, които наричат мъжете "хуйопоток", но тук "путкопоток" е широко прието понятие. Това ако е проява на уважение, здраве му кажи. Освен това въпросът на bace73 касаеше мнението на бащите по отношение избор на партньор за дъщерите, а не самите дъщери, да те върна малко в контекста. Аз надградих с това, че е важно и какъв баща ще се падне, защото ако насочи дъщеря си към верните ценности, след това тя има по-голям шанс да се чувства добре във връзката си.

За справка, стабилно повече жени гледат BDSM порно, където жените са доминирани, унижавани, изнасилвани и т.н., отколкото мъже. И накрая, вие сте тези, които си избирате мъжете по този критерий.

Моля? Не знам от кой сайт я вадиш тази справка, но не познавам нормална жена, която доброволно да приеме да е унижавана, изнасилвана, освен ако не става въпрос за игра и за доминация, ама "наужким". Останалото е просто едно изкривено мъжко разбиране и гледане на твърде много порно, indeed. Дай статистика за България ако искаш, ще е много любопитно.

Аз пък да питам, защо все се въртите около факта, че някой с алфа поведение непременно ще е с по-голям хуй и може да направи по-голям кеф на жената, демек непременно алфата ще е по - добър в секса, а афц-то с малката пишка и зле в секса.
...
Вие стигате до извода, че ако един мъж е кавалер, угажда на жената, глези я, не може да я доминира в кревата, да я праска както си трЕбе, да се държи в секса с нея като с курва и да си е като порно филм-тъй ли


И аз не разбрах как се стигна автоматично до заключението, че алфата прави по-як секс и е с по-голям хуй, и защо решиха, че големият хуй непременно е по-добър от средностатистическия. Излиза, че ако жената реши да не припада пред алфизма на някой си, може да съжалява до края на живота и да се задоволи с по-малко. Това е пълен булшит.

Да перефразирам рекоджехта- АФЦ-тата са само във вашите глави.
 
16  Други / Всичко друго / Re:Чатърска тема във Форума за свалки, флирт и съблазняване на жени 2 -: Март 18, 2019, 20:22
Оф аз се включвам само, за да помоля да спрете с крайностите. Стига с това разграничаване послушна домакиня-нахакана кариеристка. Няма такова животно, или ако има, не вирее баш по нашите ширини. В истинската действителност от жената се очаква да е като мултифункционален робокоп. Хем да се грижи за децата, хем да не се занемарява, хем да поддържа дома, хем да не е съвсем безмозъчно фъфлещо мекотело, хем да не крънка много пари, хем да не влага цялата си енергия в изкарването им, и т.н., и т.н. Всичко в едно! Ясно ли е? Това се иска от съвременните български жени и майки.
И в тази връзка: само свестни мъже за дъщерите! Да ги уважават, да ги зачитат, да им помагат, да не им изневеряват. Путьо-непутьо... шофьорската книжка е задължителна, независимо дали някой ще го кръсти алфа или тета. Задължително е да е силен и да си мие зъбите. Няма да се разсърдим ако не си почиства веждите и не ходи на педикюр. Но е желателно освен анцуг да знае как се ползва костюм и на кого да се обади за изолация на терасата.

Ключов момент за избиране на сносен мъж за дъщерите е факторът баща!!! Бащата като усети накъде отиват нещата трябва да може да попрепита, а най-добре да изпита малкото келешче и ако излезе жилаво, може да се помисли. Ако ли не... бащата трябва да знае как се чупят келешки носове.
17  Други / Всичко друго / Re:ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ, МИЛИ СЪФОРУМКИ! :) -: Март 11, 2019, 16:30

Какви са тези глупости, по които сте залитнали в последните години? Национализъм, християнство... А тук уж се събираха хора, които обичат секса, нощния живот, спорта, технологииите...
Гените щели били да се затрият... Познайте какво - в някой далечен ден, след милиарди години, човешкият вид ще изчезне. Никой няма да знае, нито ще се интересува от вашето съществуване. Молекулите, които са изграждали тялото ви, отдавна ще са пръснати из цялата галактика. Тази планета няма да я има. Няма да се виждат и звезди, защото ще са прекалено далеч за  светлината от тях да достига Млечният път.
Заради някакви глупости - дайте да унищожим единственият живот, който има значение - нашият, тук и сега.
Мюсюлманите не трябваше да бъдат допускани в Европа - защото те не искат да живеят индивидуалистичен, капиталистически живот, а да разпространяват психическата зараза, с която са били заразени. Затова "дайте сега ние да разпространяваме нашата си зараза". Да ги бием по размножаване - каква страхотна идея. Като бактериите, не ли?
А просто хората, които искат да си живеят живота, не трябва да допускат тези, които искат да им пречат. Не трябва да им помагат. Трябва да ги изолират.

"Praise be..."
Малко си противоречиш dreamcatcher, но да... като няма секс хората започват да бистрят политика и да четат Наполеон Хил.  Ухилен Ухилен
Не разбирам защо вместо да обвиняваш някого за свободата да се изразява не разчупиш статуквото и дадеш личен пример с един репорт.
18  Други / Всичко друго / Re:Етноси, народи, нации - спорове -: Март 10, 2019, 00:06
Ins, това може да го твърдиш ако източникът е само един. За щастие има много обзори от чужди журналисти, включително гравюри, които свидетелстват за случващото се. Баташкото клане, опожаряването на Стара Загора, еничарите... далеч не показват, че се е живяло "никак лошо"... като натъртвам на думата "живяло", защото много хора са плащали с живота си. Мога да споря с всеки, който се опитва да прокарва идеи за "присъствие", "владичество" и други подобни политически форми, за да маскират истината. И не е защото държа да съм потомка на роби, а защото това е истината, сори. Имало е български геноцид. Иначе Кавала, Македония и Одрин още щяха да са населени с българи и да са на наша територия.

Това, което е насадено, е идеята, че руснаците ни били освободили, докато всъщност хората са следвали собствени интереси и ние сме се оказали на пътя. Не изключвам обаче топлото посрещане от народа ни, сещаш се, че е имало защо...
" Цветов он не дарит девчатам - они ему дарят цветы."

И да допълня- България е красива, но "благодарение" на съвместни усилия далеч не е чиста. С разрушаването на дюните и обезлесяването в планините ще загуби още повече.
Мисля, че в момента и на нас, и на нашите политици, ни липсва именно патриотизъм. Липсва и в учебниците. Съвсем актуално си е родолюбието, ако ме питаш.
19  Други / Всичко друго / Re:ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ, МИЛИ СЪФОРУМКИ! :) -: Март 08, 2019, 17:46
и мед ми капе на душата някой такъв голям, здрав мъж, когато започне да раздава цветя... първо вкъщи баща ми, после колегите в института, сега на работа и вкъщи мъжът ми... Може и да ти звучи лигаво, но си умирам от удоволствие
Виж, това е супер, чудесно е, че се чувстваш страхотно на празника, надявам се да се чувстваш така и в останалите дни. Въпросът, който си поставях и ме тормози не е към теб, а е малко по-глобален, философски ако щеш. Не мога да го поставя пред широка женска аудитория, защото няма да ми е приятно да чувам разни коментари и после пак "Честито, другарки!" Не искам. Смятах да се скрия тук и да си разкажа терзанията, но то ме изпревари, така че просто нямаше смисъл да дублираме темите в диаметрални противоположности.   Завърти очи

Празници има за всички от сърце. Ето, днес празнувам петък. Намигване

Празнуваме признаването на жените за пълноправни човешки същества, вместо подчинени на мъжете слугини, секс кукли и инкубатори, продавани от баща на съпруг. Правото им да избират и да преследват щастието си.
За по-добри условия на труд е била борбата в конкретната дата, но ако е свързано с твоята теза не мога да кажа, че сме напреднали кой знае колко. Един виц по въпроса:

Две жени си говорят:
- Какво ти подари мъжът ти?
- Виждаш ли онова сребристо "Ферари" пред нас? Същият цвят тенджера.Сега вече има всякакви празници. И на татко
Има, има. На бащата/мъжа, кога беше, я ми припомни?

Наистина има (Франция, Белгия са примери), но в България не го празнуваме. Но там и денят на майката е на друга дата... Прекалено империалистично е и не се е наложило с времето.
20  Други / Всичко друго / Re:ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ, МИЛИ СЪФОРУМКИ! :) -: Март 08, 2019, 13:53
Тъкмо по темата... мислех да пускам друга, с друго заглавие, но ще си я спестя.

Честито на всички, които празнуват, хубаво е да има повод за празник.

Имам детска травма около този празник. Все още не мога да забравя всичките ритуали и пожелания "С 8мого марта!", учителките, нашарени със сини сенки и червени червила, официалните прически, роклите, корделите и воалите на момиченцата. Цветята, подготовките и едно странно мътно чувство, че нещо се дължи на някого за неизвестно какво. "Бъди мъж, подари цвете!"; "На този ден всички мъже трябва да подарят цветя на жената и да й благодарят"... под жената да се разбира всички жени...   
Та когато за първи път чух, че този ден е "празникът на мама" (така го представяха в детската градина), в невинното ми тогава 4-годишно съзнание изникна въпросът : "А на тати? Кога е празникът на тати?" Разбирате ли, тати ме води на сладкарница "Захарно петле", купува ми пастичка и кока-кола и ми позволява да гледам неограничено Том и Джери и Ну погоди. Как така за тати няма подобен празник... (Тук може да ме разберат евентуално всички от набор 86 надолу, Just-a-boy да не се включва, моля).
Честно казано оттогава ми е много тъжно, гузно и някак несправедливо всичко около това празнуване. Звучеше ми като нещо неестествено и чак години по-късно научих, че това е една пропаганда... събрали се жени, протестирали за правата си на по-добро заплащане и условия и направили от мухата слон. СССР го свързал чудесно с концепцията си за манифестации, ударнички на труда и силната съветска жена и го обявил за неработен ден. Надали условията на труд за жените са били толкова по-жестоки от тези на войниците на фронта, нали?

Така че в днешния ден, непрекъснато си задавам въпроса "Какво по дяволите ми честитят?" Приятелки, познати, непознати... ОК, женките трябва да се подкрепяме, като сте казали да си честитим, ще си честитим. Но най-странното е, че мъжката страна също се включва особено активно, примиренчески някак си, с послушание. Гледам по улицата мъкнат хората цветя, натоварили се с 1-2-5-N!(факториел) букети, бързат... Чудя се защо си го причиняват, защо го позволяват...

Толкова изтрещяхме с една колежка около създалия се изкуствено стрес, че на всеки мъжки поздрав, започнахме да отговаряме с "Благодаря и на теб!"

Кризата се оказа международна... украинки, рускини... даже сръбският полицай, с който си разменихме телефоните на магистралата към Белград след като без малко да глоби колегите (ама айде, почти отърваха кожата), дори той ми прати стикерче по вайбър със "Srecan dan zena"... "Hvala!", викам, не се сетих да проверя как е "и на теб" на сръбски.

Моля да не ме приемате като хейтър, виждам няколко извънредно позитивни страни в днешния ден:

- Най-важното е, че е петък, предстои хубав уикенд, а шефът го няма в понеделник.
- Снабдиха най-накрая лафката с любимото ми кафе, сутрините не са същите без него.
- Получих си пратката от куриера
- Силен ден за всички търговци и всички, които работят с търговци. Благодарение на пропагандата, има много кампании, цените на цветята стигат тези на кокаина, хората са предразположени да харчат за глупости, така че всякакви реклами и оферти работят, стига да носят надпис "Честит 8ми март!".
- Добър повод за един меден джак.

Наздраве, дами и господа!

 
Страници: [1] 2 3 ... 73
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines