Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Юни 26, 2022, 22:11 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


"Колкото по-голяма е трудността, толкова повече слава има в преодоляването и." - Epicurus

Екипът на pickup-project организира практически обучения. Научи се да бъдеш успешен с жените!

За записвания попълни формата - https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
  Покажи публикации
Страници: [1] 2
1  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Първи опит -: Февруари 09, 2022, 12:30
То самият разговор е покъртителен - подобен подход може да мине пред някакви супер кухи "кифли", които използват често неща от сорта на "zdr ko si pr?", докато въпросната мацка изглежда да е на по-високо ниво (най-малкото учи "Медицинска техника" или нещо подобно, изобщо фактът, че отделя време да учи нещо, я поставя в по-горна категория).

Като започнеш от "байБаса" (оставяйки настрана, че това е вид операция, а не уред, инструмент, техника и т.н., т.е. най-вероятно няма нищо общо с обучението й), минеш през "вибратори"-те (прекалено е) и стигнеш до "нямаш чувство за хумор" / "голям сухар си"  - всичко това е погрешно в случая и реакциите й го отразяват прекрасно.

- Никой не обича да омаловажават това, с което се занимава (а вероятно харчи и пари за него и възлага надежди за бъдещето си).

- Жените (поне не много простите) не обичат да им се ръсят директни намеци за секс от не много близки познати хора.

- Нег-овете вършат работа, ако се използват правилно, а не като в горния случай - едно е да подхвърлиш "готина пришка ти е излязла на нослето" или "много модерна рокличка / блузка си сложила - мярнах още десетина днес с такава", съвсем друго е "нямаш чувство за хумор" (едното "напада" нещо, което лесно може да се промени, другото визира личностна черта -  това са различни категории, предизвикващи различна реакция).

На практика тези няколко изречения са хубав пример "как НЕ трябва да се говори" с подобен тип жена, но всичко това се учи лесно и можете да се коригирате доста бързо, ако си вземете нужните поуки.
2  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Моето мнение за Онлайн Играта -: Февруари 02, 2022, 23:38
Медицината все повече напредва и се развива, и все повече се опитва да докаже, че гените не са най-важното, и че те не предопределят живота на даден индивид.

Никой не знае какви гени носи и кога може нещо да бъде активирано, а друго не.

А що се отнася до външния вид, то той е сбор от много фактори, които няма да споменавам. И определено не е въпрос само на късмет или гени, а до много други неща.

Но аз имам въпроси, който и преди писах:

1. Защо основното и единственото нещо, от което се вълнува даден мъж е външността на дадена жена? Обикновено става въпрос за едни посредствени мъже, всъщност, които определено са глупави.

Визията определено е въпрос на генетичен късмет - факт е, че хубавите родители като цяло имат хубави деца, а грозните - грозни.
Можеш до известна степен да влияеш на физиката си с фитнес и хранене и пак над някои неща (като тип костна структура, форма на мускули, съотношение между бързи и бавни влакна и т.н.) нямаш никакъв контрол (каквото и да ти говорят разни фитнес "гурута", които са станали такива точно защото имат преднина на "старта", за която най-вероятно изобщо и не подозират).

За чертите на лицето нищо не може да се направи и затова се е развил клонът на пластичната хирургия (ироничното е, че самите пластични хирурзи като цяло не са склонни да правят интервенции на себе си, каквито и "дефекти" да имат - явно са наясно с последиците).

Въпросът ти "защо мъжете се интересуват главно от визията на жените" (всички мъже като цяло, не само повърхностните) е много добър и на прима виста повечето хора ще го сметнат за банален и ще отговорят нещо от сорта на "това е все едно да питаш защо хищникът яде месо - просто така е еволюирал, това е чист инстинкт, то не е съзнателно", само че тогава възниква въпросът защо се е превърнало в инстинкт, като при повечето животни всъщност не е така.

И тук започва интересното.

В животинското царство като цяло по-красивите екземпляри са мъжките, докато женските са доста "сиви", еднообразни и т.н. Мъжкият паун има голяма и красива опашка (която при това е анти-еволюционна, в смисъл, че очевидно пречи на оцеляването му (като предизвиква хищници)), лъвът има грива и т.н.

Повечето хора са запознати с "естествения отбор" (natural selection) на Дарвин, обаче не са и чували за втората му голяма идея в науката, която повечето учени смятат за далеч по-стойностната - "половия отбор" (sexual selection).
Човекът е забелязал, че при животните мъжките се състезават за достъп до женски, затова развиват какви ли не разнообразни черти в състезанието помежду си, като въпросните черти, които водят до по-голям шанс за размножаване, се разпространяват съответно.

Затова и вариацията на чертите сред женските е по-малка от тази сред мъжките.

При хората също се знае, че мъжките черти варират по-силно от женските (макар че средните стойности са като цяло еднакви, примерно мъжете и жените средно са еднакво добри по математика, но тези в двете крайности (най-тъпите и най-умните) са преобладаващо мъже).
Някои тълкуват този факт като знак, че жената е по-важната, затова е с по-фиксирани параметри, докато мъжът като по-малко важен може да е по-разнообразен (имайки предвид как се правят деца и как се гледат, това звучи логично - има очевидна асиметрия между мъже и жени, на нея почива и т.нар. "теория за родителските инвестиции").

Т.е. дотук става ясно, че върховният хищник и при животните, и при хората е жената (което е голяма изненада за доста мъже, които може цял живот да не си дадат сметка за това).

(В този контекст се сещам за вица, където двама рибари си говорят и единият се жали, че забравил за сватбения ден (за разлика от жена си, която го насолила добре), тогава другият рибар му казал "Сега ще ти обясня защо е така, ти помниш ли деня, в който хвана най-големия си шаран?" - "О да, на еди коя си дата, беше дълъг еди колко си см, тежеше еди колко си кг!" - "А така, а шаранът дали го помни също?")

Да се върнем на въпроса защо мъжете се влияят силно от визията на жените - ако бяхме останали сред животните би трябвало изобщо да няма подбиране на жени - която на когото пусне, възползва се и толкова.

Учените отбелязват, че при хората се наблюдава полов отбор и в двете посоки, т.е. мъжете се опитват да привличат жени (като при животните), но по някаква причина е възникнало и обратното - жените се опитват да привличат мъже.
Най-логичното е, че факторът, довел до това, е борбата за ресурси. При животните женските като цяло са също толкова способни да осигурят храна, колкото и мъжките (да не давам за пример пак лъвовете, където на практика женските ловуват, а мъжкият основно спи и умира основно поради бой с други мъжки, при това сравнително млад).
При хората обаче през голяма част от последните няколко хилядолетия очевидно мъжките са тези, които осигуряват ресурсите доста по-лесно от женските и на практика са се опитвали да потискат жените по всевъзможни начини (достатъчно е човек да погледне положението в Близкия изток, за да разбере какво е било навсякъде допреди няколко века - с колкото века (6-7) им е по-късна религията, май с толкова са по-назад и в конкретни аспекти от развитието си там).

Разбира се, колкото по не позволяваш на някого да се занимава с нещо, толкова по-"лош" е той в това нещо и толкова по-убедено може да заявяваш, че него по принцип не го бива за това нещо. Т.е. мъжете използват тривиална кръгова логика, за да оправдаят отношението / поведението си към жените.

Ако не ти дават да се занимаваш с разни неща, с какво да изпъкнеш сред себеподобните си (другите жени) - най-лесно е с визия. При това под "визия" може да се има предвид различни неща - някои жени са по-желани заради красиво лице, други заради гърди, трети заради дупе, четвърти заради крака... Има мъже, които "кълват" повече или по-малко на всяко от тези неща.

Та най-вероятно заради въпросния достъп до ресурси (или по-точно казано - заради изключването на жените от достъпа до ресурси) е започнало състезание между жените и очевидно като основно оръжие се е наложила визията (някои учени твърдят, че конкретни съотношения и размери на женските гърди, талия и ханш подсъзнателно сигнализират на мъжете за плодовитост), в резултат на което най-важното нещо за една жена днес е как изглежда (което може да е супер травмиращо за нея и е причина за доста разстройства).

Последните десетилетия жените се сдобиха с разни права и т.н., немалка част си изкарват парите сами, малка част от тях (нито грозни, нито глупави) изобщо не се и интересуват от мъже (реално погледнато - за какво са им?), предпочитат да се отдадат само на кариера примерно, така че е много интересно докъде ще го докараме.

За популярно въведение в половия отбор препоръчвам "Щедрият" на Тор Норетрандерс, има доста сериозни теми, засегнати там.
(Една от загадките в половия отбор е именно анти-еволюционната опашка на пауна, която е обяснена с "принципа на хендикапа / недостатъка", но не ми се задълбава повече в момента.)

Относно втория ти въпрос - не мисля, че мога да се съглася с твърдението в него - не познавам (а и не съм чувал / чел за) красива жена, която да не се възползва от красотата си. Най-вероятно си се фокусирала върху не толкова красивите, които се мъчат всякакси да се разкрасят, и затова си останала с такова впечатление.

Хората по принцип имат някакъв култ към физическата красота и е добре изследван фактът, че по-красивите хора (и жени, и мъже) се радват на по-лесен живот в много отношения.
3  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Моето мнение за Онлайн Играта -: Февруари 02, 2022, 15:50
"Кифлетата" трупат "фенове", "алфите" трупат "бройки" - има ли изобщо принципна разлика между двете неща? Усмивчица

Колкото едните са се вкарали в някаква си тяхна "матрица", толкова и другите. Просто и двете страни знаят на какво "кълве" другата страна и съответно се опитват да демонстрират точно това - един вид "търсенето определя предлагането".

Има значителна асиметрия обаче, понеже мъжете кълват само на визия и това е нож с две остриета за жените - от една страна е лесно, че има само едно нещо, над което да се концентрират, от друга страна е трудно (понякога на практика невъзможно), ако са извадили лош генетичен късмет (и в същото време виждат колко по-лесен е животът на тези, които са го извадили, което допълнително ги потиска).

Докато жените кълват на много неща (ресурси, социален статус, поведение и т.н., които често вървят заедно, но не е задължително), отделно зависи за какво точно им трябва мъж (може един да им върши работа за едно, друг за друго), така че мъжете може да наблегнат на различни работи (и изобщо нямат нужда от генетичен късмет - всичко изброено може да се овладее поне до известна степен с практика, т.е. спестено им е да се чувстват "прецакани по рождение").

Общо взето жените имат повече основания да твърдят, че "животът не е справедлив" Усмивчица

Конкретно по темата - за онлайн "игра" е нужно само подходящо онлайн поведение / общуване, което пак се постига с достатъчно свястна практика (и все пак да не си много грозен / отблъскващ).
4  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Онлайн играта куца -: Декември 29, 2021, 21:01
"Съжалявам, не излизам с ваксинирани"

Вероятно ги е страх, че сте намагнетизиран и може да им изтеглите пиърсингите, друго възможно обяснение е, че сте чипиран и лесно проследим  Ухилен

5  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / “Заета съм” -: Декември 15, 2021, 14:28
Защо сте я блокирали, може вече да сте "неин тип" Усмивчица

Нали не очаквате жените, които харесвате физически (понеже ние основно така ги харесваме, само тийнейджъри май може да харесват нещо друго ("по-възвишено") у една жена), да Ви харесват по същия начин?
Чувал съм от жени да харесват какво ли не физическо у даден мъж - задник, ръце, крака, коса, очи, усмивка, глас ... (и го изтъкват все едно това е единственото нещо, заради което са с него).
Други пък заявяват "Външният вид на мъжа изобщо не ме вълнува".

Т.е., ако искат, лесно ще си "намерят" какво да харесват у Вас Усмивчица
6  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Секс, сексуален опит, сексуално поведение / Несъвместимост в либидото на двамата -: Декември 11, 2021, 00:39
Допълних предния ми пост с още един въпрос (вече по темата), а и още нещо ми стана интересно: Някаква любовна игра не практикувате ли, та Ви стигат 10-15 минути? (сетих се за северозападния виц, където жената вика на мъжа "Ръгай, че мъ изеде, после ш'са целуваме!" Усмивчица )
7  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Секс, сексуален опит, сексуално поведение / Несъвместимост в либидото на двамата -: Декември 11, 2021, 00:08
Имала съм четири съвместни съжителства с мъже за по няколко години с всеки един от тях.

Отговорът и при тримата

Извинете ме за въпроса, ама не разбрах - 3 или 4 са? Усмивчица


PS. Иначе относно това, което питате, може отговорът да се крие тук:

Никога не съм си мислела, че правя нещо особено в леглото, но явно повечето хора са големи дървета, защото всичките си партньори съм ги учила на нещо ново (независимо на колко години са) и ми се е налагало да си искам определени неща, които не са опитвали и имат резерви. И без да ги питам мъжете са ми споделяли, че първият път, в който сме правили секс са се чувствали, че аз правя секс с тях, а не те с мен

Какво толкова правите с тях? Усмивчица Ако примерно ги натискате да им правите разни анални неща, може да ги стресирате необратимо Усмивчица
8  Други / Всичко друго / Твърде краен перфекционизъм. -: Декември 07, 2021, 12:16
Примерно напоследък напълнях

Това как се вмества в "перфекционизма"?  Усмивчица

По принцип няма особен смисъл да задълбавате в детайлите, ако основните неща не са наред.
За мъжете обикновено основните неща са: пари, жени и всичко останало.
Ако мислите, че има какво да се направи по първите 2 теми - действайте по тях и се опитвайте да ги подобрявате като цяло (т.е. да се получи някаква качествена разлика), а не да циклите над някакви дребни неща и да се изнервяте.
Оставяйки парите настрана, най-малкото може да започнете някакви режими на хранене и тренировки - хем ще имате конкретна цел, хем (ако я постигнете) ще се чувствате по-добре, хем може така да привлечете и жени ... изобщо евентуалните ползи са много.

Иначе на тема перфекционизъм - хората по принцип се делят на перфекционисти (уж не са толкова много като процент) и на такива, които се задоволяват по-лесно. Първите винаги намират за какво да се хванат и все искат повече и повече, което хем води до добри резултати (поради високите стандарти), хем човек никога не е доволен (постоянно иска повече и повече).
Като цяло вторите (неперфекционистите) са по-добре - те просто спират да търсят повече в момента, в който намерят нещо, което ги устройва.

Малко по-надълбоко в темата: в математиката има такава популярна задача - https://en.wikipedia.org/wiki/Secretary_problem

(най-общо казано - искате да изберете оптималното от N неща, примерно жена си търси съпруг и има N кандидати (или човек се чуди в кое заведение да седне), като може да ги проверява един по един (и се предполага, че N е голямо число, т.е. не може да обходи всички или пък времето е ограничено) - въпросът е кога е оптималният момент да спре - отговорът е 1/е (от N), като е=2.71828... (Неперовото число), т.е. 1/е = 0.3678.., т.е. ако обходи първите около 37 % от кандидатите и избере най-добрият до момента, може да се надява, че е направила доста добър избор - това теоретично може да реши много от проблемите на перфекционистите)
9  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво не харесвате в отношението на жените към Вас -: Ноември 22, 2021, 15:45
Т.е., г-це Алекс, да разбирам, че пушите и не готвите много?   Плезещ се
10  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво не харесвате в отношението на жените към Вас -: Ноември 22, 2021, 14:38
Не пия алкохол

Сега добавете "Не пуша", "Готвя много хубаво",  "Детето стана от първия път (т.е. нямам много опит)" и ще Ви "налазят"... Усмивчица Шегувам се.
11  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво не харесвате в отношението на жените към Вас -: Ноември 22, 2021, 14:32

НО има неща които са факти и който колкото и да ги отрича те ще си останат факти!И кои са тези неща? Усмивчица
12  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Какво не харесвате в отношението на жените към Вас -: Ноември 21, 2021, 21:15
Има едно нещото наречено Качество на Живот Намигване

Само че качеството на живот за един може да е в клецането на все по-красиви кифли, за друг да е във все по-голямата свобода/независимост, за трети да е грамотност и знания (и да, дори и дипломи) и т.н.

Т.е. пак се връщаме отначало.

Ако сте в IT сферата, вероятно сте чували за Григорий Перелман - човекът живее в мизерия и отказва 1 млн долара, в същото време много малко хора по света са толкова добри в съответната област, явно и критериите му за "качество на живот" са по-различни от тези на повечето хора.
13  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 17, 2021, 11:08
@stone - Това опит за "амог"-ване ли трябваше да е? Усмивчица (шегувам се)

Не исках да пиша повече в темата на малкия, понеже съвсем я "осрахме", но предполагам, че не е кой знае колко трудно да бъде изчистена.

Нали знаете лафа "На човек с чук всичко му изглежда като пирон." - Това е честа странична реакция, когато се вкараме в конретна мисловна рамка (случва се редовно след всяка нова прочетена книга по дадена тема - следващите дни човек се улавя как прецежда почти всичко през въпросната рамка и трябва да е наясно с въпросния феномен, за да се насили да се дистанцира поне малко).

Предполагам, че поради това е нормално "играчите" да виждат навсякъде опити за свалки и специфичните им похвати Усмивчица

Не си спомням да не съм отговорил директно на някой въпрос, нито съм казал, че някоя ми е "под нивото" (идеята беше точно обратната - че може да се откаже на мацка, която е "на ниво", по съвсем други причини, нямащи общо с "нивото" й).

Отделно може да има разлика какви жени човек харесва да са около него и с какви му се правят разни неща - невинаги двете неща съвпадат. Във втория случай може просто да ти се доще зверски да "изтряскаш" някоя на момента (дори да ти е дразнеща с поведението си) и после да ти се маха от очите (понеже няма какво друго да правиш с нея - сигурно сте чували и това, че "на проститутката й плащаш не за секса, а за да си тръгне след него"), докато в първия ти е приятно дори и само общуването (и не държиш на всяка цена да "й го сложиш") - зависи си от жените и от настроенията.

Между другото, бих заложил, че г-ца Александра предпочита да я наричат Алекс, а не Сашка (вероятно и точно затова я адресирахте така Усмивчица )

Иначе не мисля, че точно този форум е мястото, където човек би се регистрирал, за да търси жени - макар че ми направи впечатление (след като се порових малко), че през годините е имало няколко активни такива, при това общото беше, че почти всички са доста грамотни (на грамотните хора обикновени им "вади" очите, когато другите (не) са такива).

14  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Проблем с жените -: Ноември 14, 2021, 10:58
Имайте предвид факта, че най-силният стимул, познат на човечеството, е романтичната любов (не секса, не егото, не парите или каквото друго може да се сетите).

Хората са готови на какво ли не, когато друг човек им обсеби ума.

Т.е. ако храните мераци да постигнете много в някоя област, "влюбването" в някоя "муза" е добра идея.
В повечето случаи реално "музата" няма да си заслужава и нещата ще свършат зле откъм тази част, обаче самите постижения, съпътстващи "драмата", си остават и може да си струват (и дори да помагат да привличате нови "музи", благодарение на повишения "ранг").

Иначе много хора са на принципа "Искам аз да зарязвам, не мен да ме зарязват" (което, разбира се, е свързано с кофти начални преживявания в тази област - нормалните хора няма как да си ги спестят, това е част от живота), обаче нещата не са черно-бели.
Вероятно оптималното състояние на ума е "Мога да живея и без жени / мъже, но с еди-коя / кого си се чувствам по-добре, отколкото когато съм сам / а, знзчи по-добре с нея / него (вероятно докато това продължава да е така)".
Много хора изобщо не могат да търпят да са сами и предпочитат варианта "по-добре зле придружен, отколкото сам" (вместо обратното).
Други пък цял живот реално са сами, но постоянно "бройкат" (все пак между 2 и 4 % от населението са социопати / психопати и е логично да са свръхпредставени сред "бройкарите" - точно както са свръхпредставени сред главните изпълнителни директори (CEO) - бяха ги оценили на около 20 % ).
15  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 13, 2021, 22:38
Нека всеки които чете си зададе въпроса, един наистина целеустремен човек ще мисли ли такива неща?

Целеустремен към какво?

Относно възпитанието на деца - с награди се възпитават само деца, които сами нямат капацитета да стигнат до извода, че трябва да учат (нещо), та се налага по такива драстични начини да се "дресират" (и при голяма част от тях това работи, да) - разбира се, подобни деца не могат да се сравняват с такива, които сами искат да учат (или да стават добри в нещо, което си струва).

Иначе съжалявам за "замърсяването" на темата - може би е добра идея нещата, които не са по нея, да се изведат на друго място.

16  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 13, 2021, 13:33
Извинете ме, г-це Александра, празнувахме снощи и чак сега мога да отговоря.

Относно първия въпрос: Предполагам, че е ясно от всичко, което написах досега - от една страна не съм извадил късмет да срещна такава, с която да си пасваме достатъчно, от друга страна съм преценил, че цената на голямо "обхождане" с цел да се увеличи малката вероятност да срещна такава е прекалено голяма и не си струва (без да съм 100 % сигурен).

Относно догадката Ви: Бъркате, четох темата на г-н Табаков и даже писах там (вторият ми пост), отделно той предизвиква "играчите" да доказват теориите си, аз не го правя (и знам, че много от нещата работят, друг е въпросът дали човек има нужда от тях). Не видях и да е цитирал някакви особени изследвания, даващи смислена информация, освен това е доста арогантен спрямо въпросните "играчи". Не съм и съгласен с някои от твърденията му, с други от тях бих се съгласил.
17  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 12, 2021, 14:22
Г-це Александра, предполагам, че съм доста по-голям от Вас Усмивчица (макар че за добро или лошо биологичната ми възраст е с 10-15 г. по-ниска, което си върви със своите плюсове и минуси, примерно трябва да се "пазя" от прекалено малки  Засрамен )

На въпроса Ви: Не всички мъже са "бройкаджии" и една от сериозните причини за това беше изолирана преди няколко години (съответно се цитира в голяма част от литературата по темата).

Бяха изследвали 2 вида гризачи (ливадна и прерийна полевка), които са почти идентични, с изключение на това, че едните са моногамни и прекарват целия си живот с един партньор, а другите са полигамни и сменят постоянно партньорите си. Съответно установили, че моногамните имат значително повече рецептори за окситоцин (който е свързан с много неща, но едно от тях е привързаността - примерно гушкането след секс, държането ръка за ръка и т.н. увеличават окситоцина, т.е. неслучайно влюбените го правят, дори да не са наясно с действието му). Увеличаването по изкуствен начин на съответните рецептори при полигамните полевки се оказало, че ги прави моногамни, а намаляването им при моногамните ги правело полигамни, т.е. данните са сериозни.
Затова сега при хората се смята, че тези с повече рецептори за окситоцин (при жените) и вазопресин (при мъжете) са склонни към моногамия (съответно това са добрите кандидати за връзки), докато тези с малък брой рецептори са склонни към полигамия и не са надеждни за връзка.

Както виждате, това е чисто биологична причина, т.е. самите хора реално нямат заслуга за склонността си към моногамия или полигамия.

Другото интересно е, че най-вероятно този увеличен / намален брой рецептори у конкретен човек зависи от това колко добре се е грижила майка му за него в първите месеци след раждането (увеличеният контакт с детето, гушкането и т.н. води до увеличаването на въпросните рецептори).

Родителите почти винаги "увреждат" децата си по някакъв начин, та това е един от многото: кофти майка в началото - ненадежден партньор в бъдеще.

Предполагам, че в светлината на тези открития идеалният вариант за всеки, който иска връзка, е да се опита да узнае дали потенциалният кандидат има много или малко от въпросните рецептори (най-малкото може небрежно да се прояви интерес към грижите, които майката е полагала някога).

Разбира се, дори да имате склонност към нещо, може да влияете върху тази си склонност чрез самоконтрола си (както споменах по-рано, това е изолирано като най-важното качество, което може да усвои човек, ако иска да има успехи в живота - във всички сфери). "Сила на волята" на Рой Баумайстър и "Тестът Маршмелоу" на Уолтър Мишел са много добри четива по темата.

Реално може да разделим хората на склонни към привързване и не толкова склонни (и пак отбелязвам - тази склонност им е обусловена, те не са виновни за нея).
Първите може да отделят допамин и само от присъствието на някой човек (обикновено от другия пол) около тях, без непременно да умират да му свалят гащите - съответно такива хора по-скоро ще изпитват нещо като "любов" и ще търсят връзки, а тези от втория вид отделят допамин поради самото "завоевание" и ще изпитват основно сексуални импулси.

Част от полигамните може да развият достатъчно силен самоконтрол и да устояват на тези си импулси, съответно поведението им би могло да бъде обърквано с това на моногамните (макар че при опит за по-дълга връзка вероятно ще си проличи недостатъчната степен на привързаност към партньора, просто няма да има изневери).
(Важно е да се отбележи, че човек може да има голям самоконтрол в една област и никакъв в друга - примерно може да се справя чудесно в работата си и лошо в личния живот, зависи кое колко е тренирано.)

Така че в идеалния вариант добра двойка може да стане от двама моногамни (което поне ще гарантира, че са способни на привързване) -  това, разбира се, не е гаранция за безоблачна връзка, понеже е само едно от необходимите неща (по-рано споменавах за ефекта "Ана Каренина"), но със сигурност без това би било много трудно.

PS. Понеже питахте мен конкретно  - аз имам огромен самоконтрол и никога не съм бил фен на "бройкането" (отделно съм се нагледал на "бройкаджии" и не съм видял нещо, за което да им "завидя"), иначе от детската градина натам май през повечето време съм си "падал" по някоя около мен, друг е въпросът, че след време съм се чудел какво точно съм й харесвал.
Имал съм еднократни изпълнения (които пак са били контролирани с някаква цел, примерно някакви експерименти), имал съм и доста дълга връзка (за съжаление с невротичен тип човек - което, както споменах преди, е най-сериозният предиктор за неуспешна връзка, що се отнася до личностните черти).
По принцип ми пука за хората и с всички, които са ме искали, а аз не съм бил толкова навит, съм гледал да прекъсна нещата бързо и безболезнено (доколкото е възможно), с което всъщност умишлено съм намалявал "бройките" си. (Не е много лесно да се въздържиш, когато хубава и свястна 20-годишна драпа да я водиш у вас, но е възможно, факт.)
("Прасни я и да не ти пука после!" не ми се нрави изобщо. Също така, това, че някоя конкретна жена може да не се е отнесла много добре с теб, изобщо не е причина да се отнасяш по същия начин с други жени.)

Отделно сексът с много хора навява и мисли за нечистоплътност - самата скъсена физическа дистанция може да доведе до обмени на части от микробиомите на двамата, чиито последици не са ясни. Аз лично предпочитам много пъти с един човек, който ми харесва, пред 1 път с много хора.

Това, което човек харесва, като цяло идва от по-примитивните (древни) емоционални части на мозъка (лимбичната система и т.н.), но това, което ни прави висш вид, е точно способността за самоконтрол, планиране и т.н. (което се осъществява от ПФК и други части на неокортекса - това са областите на мозъка, развити най-късно, поради това е и толкова трудно да се състезават с по-древните, но всичко е въпрос на тренировка и навици - ако тренирате съзнателно нещо достатъчно дълго, накрая се автоматизира и става несъзнателно, лесно и бързо.)

Така че принципно всеки изпитва силни импулси към нещо (или някого), но би могъл да се опитва да преценява евентуалните последици и вече след това да решава дали да се поддаде ли не.


PPS. Някои тук явно са останали с впечатлението, че критикувам "бройкаджиите" - всъщност просто им задавам въпроси, понеже ми е интересно дали изобщо мислят за последиците от "бройкането", изобщо не твърдя, че връзките са нещо много добро (вече казвах, че добрата връзка е по-скоро огромен късмет - Сократ е съветвал мъжете да се оженят, понеже, ако попаднели на подходяща жена, щели да са щастливи, а в противен случай щели да станат философи - явно затова почти всички мъже са "философи" Усмивчица )
Връзките са сложно нещо и могат да бъдат много мъчителни.

Също така има голяма разлика между това да искаш отчаяно да "бройкаш", но да не можеш, и това да можеш да "бройкаш", но да не искаш (и в двата случая бройките няма да са много, но по коренно различни причини).

Някои явно са на мнение, че трябва да минат Х жени, за да добият някакво самочувствие - това просто не е вярно, но на 15-20-25 е нормално да си го мислиш, особено ако нищо не си направил дотогава и няма с какво толкова да се "гордееш". Иначе самата идея да живееш, за да те "харесва" който и да е, е абсурдна. Така човек сам се прави зависим от други хора.

За да завърша този дълъг пост - различните хора се чувстват добре (отделят допамин) от различни неща, отделно могат да контролират малко или много поддаването си на импулси.
18  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 10, 2021, 17:25
Чисто еволюционно , в древноста всеки мъж е целял да остави колкото се може по голямо поколение след себе си , а не се е привързвал към 1 жена с която да прекара живота си.Съответно е логично днешните мъже да са потомци на мъже , които са успявали да си пъхнат мръвката на колкото се може повече места.

Случайно да съм твърдял обратното?  Усмивчица
Въпросът е дали това е добре или не в сегашния свят.

Въпрос на приоритети пич  Усмивчица Приоритет жени = всичко друго на заден план.
приоритет дете = всичко друго на заден план.И къде видя да казвам че един ден като имам семейство , ще продължавам да вършея както сега ? В момента цел ми е да бъда 'бройкач' , но не виждам как би ми попречило за в бъдеще от гледна точка на семейство.

Завидна цел, но това както и да е (някои казват, че човек е голям, колкото са големи мечтите му  Ухилен )

Много просто - ключовата дума е 'навик'.
Поведението на човек като цяло е сбор от навиците му, съответно кофти навици - кофти човек.
Навик, свързан с безотговорност към хора, трудно ще съжителства (дори и впоследствие) с навик, свързан с отговорност към хора.
Не е невъзможно, но е малко вероятно (за да запазим оптимизма Усмивчица ).

В 101-вата по различно ще видя ; начин на мислене , отговорност , зрялост , секс , приоритети , разбирам ли се с нея , колко лесно се разрешават споровете ни. Да продължавам ли ?
Да , ще я сравня с абсолютно всичко с предишните 100 , колко и е голямо и как го прави. Харесва ли ми , ще бъде тя.

Т.е. при всичките 100 "регистрирате" в ума си всички тези техни характеристики и после можете да ги сравнявате?
Нали ги "бройкате" за секс само, защо Ви е изобщо да обръщате внимание на други техни особености?
И съответно какво изобщо ще разбирате от неща като спорове, начин на мислене, отговорност и други, като не сте имали по-дълги отношения с конкретната жена?
Всъщност това е един от големите проблеми при чистото "бройкане" - набирате опит в едни елементи от взаимоотношенията мъж-жена (сваляне и секс, т.е. лесната част) и тотално липсва опит в други елементи (за който опит Ви трябват дълги връзки).

Какво очакваш , 3 тома филосфка книга с обяснение защо ще предпочитам синът ми да е ебач ли ?

Не, можете да ми го спестите Усмивчица

PS. Може да коментирате и последния ми въпрос към vodoprovod4ika - как се справяте с последиците от "бройкането"?
За мен това е най-интересното.
Примерно, ако някоя "бройка" вземе, че Ви хареса много и после Ви "досажда" и иска по-"сериозни" отношения, пука ли Ви изобщо, лесно ли я режете, изпитвате ли някакви угризения и т.н.?
19  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Играта през 2021 -: Ноември 10, 2021, 15:18
То по тая логика и почти няма жена която да става за ''майка или съпруга'' , понеже 95% от жените имат повече бройки от средностатистическия мъж , който не е 'играч'.

Повечето жени имат "майчин инстинкт", повечето мъже нямат "бащин инстинкт". Това за майчинството, а съпругите са съвсем друга тема. Тези, които са "обходили" много мъже, най-вероятно не стават.

(Отделно чисто еволюционно има причина да не се наблюдават много жени, които са силно привързани към даден мъж - в древността такава жена не би оцеляла, след като мъжът й умре рано, съответно е логично днешните жени да са потомки на жени, които са успявали да се нагодят към нови мъже.)


Също така не виждам какво общо има 'бройкането' с отговорноста да бъдеш добър родител и мъж уважаващ жена си.

Правилно, "бройкането" е отговорна работа (и навик), как ли би могло да попречи да се развият други отговорни навици (като да си добър родител или съпруг), даже би ги стимулирало  Ухилен

За височината на човек донякъде съм съгласен , определено е в + но и определено не е решаващ фактор.

Това не го решавате Вие, то е добре изследвано и се знае.


Точно бройкането на много жени ми дава способноста да видя ''различната от другите''.Ако съм бил с 2 момичета през живота си , как ще разбера че 3-тата е 'мойта различна'.

Интересно какво точно "различно" ще видите в 101-вата жена след първите 100?
Доста по-вероятно е с всяка следваща да ги дехуманизирате все повече и повече (т.е. да гледате на тях като на мръвки и само да сравнявате на коя колко й е голямо (са й големи) или коя как го прави).

(И да, има жени, които нямат нищо против да бъдат възприемани само като сексуални обекти (и за които най-големият комплимент, който могат да получат, е да видят ерекция), ама едва ли те са най-подходящите за съпруги и майки.)

Да, ако имам син ще го уча да прави същото , защото ще искам той да е човека който ще 'избира', а не да бъде избран.

Това е прекалено "черно-бяло".
20  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Проблем с жените -: Ноември 10, 2021, 14:10
kilara69, може да изчетете постовете на vodoprovod4ika (кликвате на ника му, после долу на "Покажи последните публикации") и ще видите всичко нужно за запознаване наживо (подходящо настроение и непукизъм най-вече, изобщо не Ви трябват заучени реплики, останалото е много практика, за да се автоматизират нещата, отначало винаги е трудно, няма как - с всичко, което човек иска да научи, е така).
Страници: [1] 2
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines