Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Септември 26, 2021, 13:52 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


”Корабът е на безопасно място в пристанището, но той не е построен за това." - Грейс Хопър

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 66
1  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Пикап теории за свалките, запознанствата и съблазняването / Теория на прелъстяването - психологични конфликти и софтуер. -: Септември 03, 2021, 04:38
Прочетох, първото ти мнение по темата и ми е ясно, че си докторант по "Социална психология" единствено по форуми. Което ме навежда на мисълта, че и името ти е толкова Йосив Табаков. И като цяло темата ти е опит за ебавка, или стремеж да си докажеш/обясниш нещо. Но това не е важно в случая. А и не ми пука особенно.
Но оставам с впечатлението, че си живял основно в книжките. И философиите. И си пропуснал реалността. Която именно изгражда възприятията, идеологиите ти, ценностите ти, и призмите с които възприемаш света.
И логиките ти се счупват, защото търсиш практически отговори в теории. Сериозно? Това ли ти е концепцията?? "Политиците те мачкат => жените може да ти се изпюят в лицето, а ти трябва да им се усмихнеш в отговор, защото политиците те мачкат", "Шефа ти те юрка => гаджето ти трябва да се наебе със друг, а ти да ги снимаш покорно с камера за онлифенс". Сериозно ли, това ти е логиката?
Защо по дяволите, се притесняваш, някой да не те помисли за женчо? Ако те помисли, какво??

И какво си се запънал/а за този редпил и пик-ъп. Това са теории. Какви канонични закони търсиш в тях, по дяволите?
Знаеш ли изобщо какво е теория? Това е зависимост, идеология, теза обясняваща начин по който работят дадени неща, спецификациите и особенностите в процеса им на работа. И теориите служат, за да оптимизираш, манипулираш, контролираш, по някакъв начин процеса практически. Те не ти гарантират успех за нищо, и това не ги прави грешни, а просто теб неспособен. Както теория на вероятностите. Тя гласи, че ако в една торба имаш две червени топки и една зелена, вероятността като бръкнеш на сляпо вътре и извадиш топка е 2/1 да извадиш червена топка. Тоест 66,66%. Тоест два пъти по-голяма от останалите 33,33%. И ако бръкнеш и извадиш зелена топка, още от първия път, това не означава, че теорията не работи, или че е грешна. Прави я просто, прекалено сложна за ограниченото ти разбиране, и трябва да се върнеш по-назад в математиката, преди да стигнеш до сложните теории.
Ако наистина беше учил/а поне бакалавър прсихология, можеше да го знаеш това, и да не губиш 5 минути от живота ми.
2  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / 'Той е играч' - няма да му пусна. -: Август 22, 2021, 03:03
...
Не знам кой те излъга, че си опитен. Ама не си опитен. Направо си си зелен, като ти чета глупостите дето пишеш.
Ще започна с най-фрапиращата заблуда в която живееш.
Цитат
но не се стига до целувка и до секс - защото ме мислят за играч и си мислят, че искам само да спя с тях. // Включително, че ако си легнат с мен, ще загубя интерес.
Не. Не се стига заради това, и щото си голям "играч". Напротив. Както ти казах, хабер си нямаш за какво говориш. Не стигаш до никъде, точно щото си неопитен, и не ти идва на акъла, че трябва точно ти да предприемеш някакво действие. Ако момичето има интерес, и ти трябва да стигнеш до целувка с нея, просто трябва да я целунеш. Не да разсъждаваш, не да пишеш теории, не да я питаш какво иска тя, не да анализираш какво ти е казала, и в каква категория те поставя, а да се присегнеш към нея и да я целунеш. Всичко останало е един булшит, и оправдание за шубето ти, да се пробваш и да не те отблъсне. Ако искаш да я изчукаш, важи абсолютно същото, както с целувката. Трябва да я изолираш, да я натиснеш, и да си го извадиш. Всичко останало е булшит.
Ако все пак, ти казват/намекват, че си играч, и за това се дистанцират, и това те спира да се пробваш, а искаш. Може да се замислиш, колко лесно се влияеш от околните. Това не те прави играч, а най-обикновен балък.

Цитат
Сега ще кажете, че за връзка първо трябва да правите секс, да излизате, да видите дали си пасвате, дали тя заслужава и тн.
Ми не. Ще кажем, че бива първо да свалиш момичето. За това е добре да я изчукаш. А не да обясняваш как те гледала. То и мене Меган Фокс ме беше гледала влажно, от кабеларката като гледах един неин филм, ама да ти кажа, честно, щях да помня ако ме желаеше, и със сигурност щях да я отстрелям. Ама не съм.

Цитат
комуникирам тип "аз съм подаръка"
Комуникираш наградата! Изразът е наградата. Не комуникираш, че си подаръка. Ти не си проститутка, че да си подаръка!

Цитат
Не стана нищо де, постоянно ми намекваше, че целя само да си легна с нея - заради моите бъзици с мацки през цялата вечер. Каза, че за нея нещата трябва да се развиват по-бавно.
Пич, мотаеш се до 6 сутрината да я развеждаш, да я забавляваш, и най-вероятно да я поиш и напиваш (щото вероятно си чепрел), заеби стотинките които си пръснал, губиш си времето, и възможността, вместо да я изолираш, ти я развеждаш, и я подготвяш, после някой като мене да я оправи, дето няма да я разхожда по клубове до 6 сутринта.
Какво искаш да ти каже "ти си баси балъка, влачиш ме насам натам, забавляваш ме, готино ми е, вместо да ме натиснеш да ме изпраскаш, и аз най-вероятно няма и да ти пусна". Ти чул ли си жена да казва такова нещо, дори да го мисли. Как си го представяш.
Че ти и мене да влачиш по клубове, и да ми плащаш уискитата, и аз ще ти кажа, че ми се виждаш играч, и за това няма да ти пусна. Да не съм луд, да ти казвам, че всъщност няма да ме опънеш, щото аз опъвам тебе всъщност.

Запомни едно нещо от мене. Запиши си го на листче. Може даже да си го татуираш на задника. - На една жена, и пука истински за теб, само в две ситуации! Или си я чукал, или ти е майка!
3  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Август 06, 2021, 01:22
Аз гледам само данните в базата данни в моята компания, ама май подразбирам, че никак не е лесно да си изтеглиш парите от акаунта. А да вкараш е доста лесно. Поне така ми каза един колега, не знам, не знам. Схемички са тия биткойни за мен.
Ами те може направо да ти изчезнат от акаунта. И то се случва. Много внимателно трябва да се избират борсите с които да работиш, и това че името на борсата е голямо, изобщо не е достатъчна сигурност, тъй като рекулациите не са особенно развити в криптовалутите и криптоборсите, и доста големи обявиха фалити, къде реално, къде не. И пиеш една студена вода. А за съхранение, най-добрия вариант е изобщо да не е на борси.
4  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Какво да излъжа? -: Август 02, 2021, 01:31
Няма да те пита. Гарантирам ти. Дай първо се пробвай, запознай се с нея, пък тогава да мислиме име на 2рото ви дете
5  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Скандали с приятелката ми -: Юли 15, 2021, 02:43
Според мене, ти вече имаш готови отговори на въпросите. А информацията която си дал е доста непълна. Едва ли точно ние можем да знаем, по-добре как е цялата картинка. Но все пак..

1во Има ли жени - има и драма. Това трябва да ти е ясно, и всеки мъж който е свартял повече от 3 п*тки го знае. Такива са жените. Винаги ще си намират драма. Още повече, пък като живеете заедно. Дали ще избие на скандали, дали ще избие като те направи благороден елен с цял благоевград, драмичката е неизбежна. Тоест има лоши начини, има и по-лоши начини.
И все пак, това не е оправдание. Нашата задача като мъже, е да се справяме с тези драми. Да излизаме по-силните, по-ценните, по-уравновесените от цялата тази кочина. С други думи - цял живот ще те пробват, и цял живот трябва да се справяш с тая тяхна лудост. Не да търпиш - а да се справяш, казах.
Това е като увод, щото е важно да се знае.

Сега към твоята ситуация, или по-точно към неяснотите, които бива да си изясниш пред себе си, понеже са важни пъпроси.
Жените, колкото и да са еднакви, колкото и да се водят от едни и същи неща, и колкото и всички да си искат драмичката, толкова са и различни.
И както има по-уравновесени характери, така има и по-лабилни.
И най-важното нещо е - сега ли се появиха тея проблеми? Или имаше признаци още от началото. Както казаха колегите - ти си бил с розови очила, но имай в предвид и тя също. Жените са склонни да контролират недостатъците си когато, те обичат и се страхуват да не те изгубят, и когато се срамуват от тях пред теб. Това би отговорило на 2 пъпроса. Дали възпиятията и за теб са се променили, все още ли и влияеш и те обича, и другия - дали тя е нестабилна по характер.
Все пак, ако се тряска с друг, също може да е причина за подобна промяна в поведението, но не означава непременно, че това е причината. А дори да сте били с розови очила, и просто ротината да ви е хвърлиа в тея отношения, това, че тя е контрол фрийк, и го е прикривала, не означава, че не можеш да откриеш сигналите преди това. И точно те са ключът за да определиш дали тя винаги е била такава, или е такава под определени обстоятелства. Раздразнителност, силна имполсивност, която си виждал, че сдържа, отношението и към други близки хора, информация от минали връзки (това което знаеш, което ти е направило впечатление). И я определяш. Ако тя винаги е била такава, трябва или да се научиш да живееш с това (ако смяташ, че си по-щастлив с нея), или да се разделиш с нея, ако не можеш да живееш с това.
Ако смяташ, че тя по принцип е уравновесен характер, но коренно се е променила последните месеци, то по-скоро има някаква причина за това. Може да е охладняла към теб, заради поведението ти, може да очаква нещо от теб, което не осъзнава, може да има някакъв личен/вътрешен проблем, който не осъзнава, може.. просто да е решила да те тормози  Усмивчица

Към горното, другите важни въпроси са - Праскате ли се редовно. И има ли някакви промени там. По-малко страст, в последните месеци (или там от както е промяната), липса на желание от твоя или нейна страна. Секса влияе ли по някакъв начин на поведението и, и до каква степен.

Въпросите не са за мен, те са за теб. За да си изясниш картинката. Това ти е ясно, предполагам.

И последното много важно нещо. Още когато се появиха проблемите, колко пъти ти се опита да ги решиш. Тоест, реално да поставиш някаква граница. И реално да демонстрираш, твоята непоносимост към това. Че не си от пластелин.
Примерно, като ескалира силен скандал, до степен "ще се избием", да се изнесеш за една вечер или повече. Щото по-ринцип, когато не можеш да дишаш някого, обикновено това е единственото нормално физиологично действие, да се махнеш възможно най-далеч. И ако все пак, никога до сега не си стигал до там, ще се наложи да предположа, че или скандалите са ви най-обикновени заяжданки м/у двама влюбени, и ти преувеличаваш като момиченце, или другото което ще трябва да предположа е, че не си чак толкова.. непластелинов, колкото ти се иска да бъдеш.

И все пак, ако сте стигали до подобни моменти, ти да избягаш от нея, и да не се прибираш и да не и вдигаш, или да я изгониш от вкъщи (там което от двете си прецениш), как стигате до момента със сдобряването, тя взима ли си поука от грешките, за колко време и така нататък.

Успехи, пич
6  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Не връзват -: Юли 08, 2021, 00:10
Подкрепям горното мнение, нямам кво да добавя. Пиша само за да отбележа, че краба кърти с постове. Направо кефиш
7  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Много готина колежка -: Юли 07, 2021, 03:02
най-голямата грешка си ти, приятелю мой. Сори, че ти го казвам ма положението е мега зле...
Брат... наеба ли я?
8  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Тежък случай с бившата..... заради oneitis -: Юли 02, 2021, 18:31
Пич, ебаси кочината, ебаси обърканата и разхвърляна мисъл. Не знам как изчетох, тая човешка трагедия, чувствам си очите омърсени. Сега разбрах, що никой не е писал. Гледам дълго мнение, и очаквам, че ще е пълно с информация, и детайли, щото търсиш някаква обратна връзка. Булшит. Ти търсиш да си изповядваш мъките, все едно си седнал пред Карбовски, и всички да ревеме синхронно с теб. Без никакви факти, без обратна връзка, просто щото не се търси решаването на никакъв проблем.

Неясна мисъл, изпълнена със супер тъпи клишета, и генерализации, дето си ги прочел в оная книга, чул от някой ютуб инфуенсър, или друг интернет титан на мисълта. От тип на "жените в интернет са ейтакива, а онакивата не влизат в интернет. Прекалено са заети да копаят на село лука, да чистят, перат, и готвят".

И понеже, аз обичам все пак да има някаква извършена работа насреща, а не да си хейтя безпочвено, само ще те светна, че където и да ги срещаш - жената си е жена. Цял живот ще се опитва да ти се качва на главата, да те упреква, да ти мърмори, да те съди и да ти дава наклони. И без значение къде ги срещаш, всяка една ще успява да го постигне, само и единствено затото ти им позволяваш да го постигнат. И причината се вижда точно в стила ти на писане, и начина по който се опитваш да разрешиш и този проблем. Не чрез реално решение, а единственото което целиш е да си емоционално задоволен - душевен  хепиенд, един вид. Фап-фап, ама ментално.
Нямаш нито едно предприето действие, нито едно истинско отдръпване, нито веднъж не я пушваш до ултиматум - "Ей, жина гадна, ставам и си тръгвам сега, щото си непоносима и отвратителна, а аз не съм ти длъжника, да търпя емоционалните ти недъзи", и или тя си оправя отношението, и ти се моли за 2ри шанс, или тъпата ти история приключва около 7000 символа по-рано.
И пак казвам - няма различни жени, всяка ще го прави, защото ти и позволяваш.

И мани упреците, търпял си да се отнася неуважително, и да се занимава с други, а ти да си като резерва, и да ти налага рамка "Ти не си ми мъж, не ми дръж сметка, кво правя аз" - ми приятели с привилегии, и почваш да бръмчиш други мацки, без да го криеш, нали ти е ограничила точно това. Ама не, ти вътрешно си настроен, че нямаш избор, а тя има. И това е, защото ти е комфортно, да не си мръднеш пръста. И тук също е принципа - занимава се с други, защото ти и позволяваш. Я заиграй 1-2 нейни приятелки, и избръмчи някоя случайна мацка да ти пише постоянно, пък да видим, дали ще лафи по същия начин, и ще ти излиза с "Аз мога да правя квото си искам, не сме никви". Аргументите веднага ще са на 180.
Всичко в поведението и е било провокирано, защото е нямала респект към тебе, и те е приемала за ненужна даденост. А твоето поведение, и примиряване с тази рамка, е причината да те приема така.
9  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Юли 01, 2021, 13:52
Не. Напълно бих се съгласил с теб. И както ще има много забогатели, така ще има в пъти повече ужилени. Заложени апартаменти, горещи линии за самоубиици, както си му е реда
10  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Юни 30, 2021, 17:59
Да, да. Разбрах за какво говори шефа ти, и съм съгласен. И да не е 90%, дори в глобален мащаб да се погледне поне едно 70-80% от потребителите ще са на загуба. Има много гмбъл елементи, има много малки потребители, и... хората обичат да инвестират и печелят от неща, които идея си нямат какво е това.
Просто мисълта ми беше, че правилата са равни за всички. Иначе, шефа ти е прав, че те винаги печелят - говори за таксите. Играта им е друга. Казиното винаги печели Усмивчица

На другия въпрос не мога да ти отговоря. Тъй като аз не търгувам. И печалба нямам. Движа се по някакъв конкретен план. И докато не го завърша, няма да имам. В края, може нищо да не спечеля. Може да съм от губещите. А може и нещо такова... както го каза
Цитат
който да е променил 2,3,4 камо ли 10 пъти финансовото си състояние

Но сега просто няма как да коментирам, нещо което не се е случило.
11  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Юни 29, 2021, 14:31
Сега бачкам във фирма, която продава биткойн и разбрах, че общо взето фирмата печели в 95 % от случаите, а инвестиращите в крипто губят в 95 % от случаите. Очаквано. Общо взето забогатяване с крипто и финансови търгувания с акции става в под 1 % от случаите, така че по-добре да се насочим към други по-доходоносни неща.
Доста интересно. Ама поне да се беше обосновал. Как точно губят. Как точно печелят институциите. Как точно си изчисли процентите. С най-голямо уважение, ама така звучиш като баба ми. Която - да, би загубила в 100% от случаите.
Аз не бих си позволил да давам точна статистика, на нещо толкова мащабно, където едва ли има такава, но просто моята гледна точка и наблюденията ми са различни.
Тъй като, аз лично съм купувал криптовалути, миналото лято, още когато дискотирахме в другата тема. И още тогава споделих, че го правя, не съм го крил. Споделих и защо го правя, и че очаквам много здраво покачване, през следващата 1 година. Тогава цената е била около 7к $, сега е 35к $, горе-долу 5 пъти по висока.
И по личните ми наблюдения, изобщо не съм единствения. Нито най-хитрия. Нито съм открил топлата вода. Говоря за хора, не за фирмата ти, не за институции.
И как точно следва да загубя, или други хора подобно на мен?
Пиша всичко това, просто заради начина по който го представи, че един вид, компаниите ще ми вземат парите, а аз в дългосрочен план ще загубя каквото и да правя. Което е някак си, необосновано, и просто подхвърлено твърдение. Или аз не съм те разбрал правилно.

ПП:
Сега видях, че си писал, че фирмата ти продава криптовалути. Не бях обърнал внимание. Извинявам се за критиката. Така съм съгласен с теб. Да, така е. Но имай в предвид все пак, че ти наблюдаваш волюм в един много кратък момент от пазара, когато вече е пъмпнал здраво и вече прави брутална корекция.
И другия момент е, че наблюдаваш на конкретна платформа, където има някаква таргет група. Само предполагам (може и да греша), че става дума за някаква българска борса. И примерно, ако сравниш с друга платформа, там ще има друг тип клиенти. Не знам дали ме разбираш правилно, но най-простичко казано, на едната ще преобладават, дани педкановци, на другата ще има значителен процент хора изкупували дъна, купували преди 1 година, преди 3 години и т.н.
И не, че печелещите ще станат повече, просто казвам, че леко ще ти се изкриви статистиката.
Иначе, да. Сега те разбрах. Съгласен съм с теб
12  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Въпрос за поведение на момичета и още.. -: Юни 21, 2021, 02:38
Здравей! И аз съм начинаещ и си търся някой, с който да пробвам различни неща.
Пичове, няма лошо да изпробвате нови неща. Удобрявам. Само гледайте да включват и момиче. Да не пробвате нещо само двамата, ако с момичетата ударите на камък в началото!  Плезещ се

Подкрепям мнението на crowolf. Не си губи времето да разсъждаваш в/у неща от които полза няма никаква. Действай, и няма да ти се налага да мислиш за глупости
13  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Проблеми в пикапа, запознанствата и свалките с жени / Харесва ме, но не стана нищо след втората среща. -: Юни 15, 2021, 16:45
Не съм чел коментарите, директно ти пиша докато ми е прясно. После ще ги погледна

Цитат
Първа среща - Сядаме на кафе. Супер висок вайб, силен очен контакт, очите й текат. Вдигам ранг, показвам-вижда, че съм вървежен, страшно много ми се кефи. Нямаше шанс за целувка, а й реших да затвърдя интереса й, като не я бързах. Разделихме се на спирката. Силен очен контакт по време и след прегръдката, накрая промълви - 'Надявам се пак да се видим.'
Не е фатална грешка, но все пак е грешка. Що за булшит - нямаше шанс за целувка? Беше се надумкал с лук?? Аре стига глупости, шанса се прави. Вдигаш я от масата ако трябва. Не че е грешно да не я целунеш, напротив - въпроса е в мотива ти и нагласата ти зад това. Чети надолу

"а й реших да затвърдя интереса й, като не я бързах" - Не, не затвърждаваш интерес. Звучиш, все едно си търсиш управдания за това, че не си я целунал. Все едно те е било шубе. Не ти се е рискувало излишно. Какво ще затвърждаваш.
Правилното е - не я целуваш, за да я изпълниш с напрежение. Защото знаеш, че ще го очаква. Че ще го иска все по силно. Не чакаш подходящи моменти, и затвърждаване на това да те хареса още малко, че да ти стигне за да се класираш за целувка.
По-ринцип е било добър вариант да я целунеш малко след средата на срещата веднъш, и страстно. Да я подпалиш. И после да се отдръпнеш до края на срещата (включително и края). Щото така показваш, че не дебнеш моменти. Стиска ти. Ескалираш и си баунсваш атракшъна. И не прекаляваш. Оставяш мерака и очакването да си изиграе ролята. Да и говориш нормално, а тя да не може да те слуша адекватно, и само да стои и да те зяпа в устните.
Както и да е. Но и твоя начин става.

Цитат
Уговорка за втора среща
тук си го отиграл добре

И надолу вече си се омазал здраво
Цитат
Отговорих адекватно и общо, психологически.
Не, че е добре да се обясняваш, но НЕ - не ти е това грешката ..не е драма

Цитат
След това пак сбърках. Една приятелка ме викаше на един бар с приятели
Това ти е първата сериозна грешка. Да бързаш да я запознаваш с обракежието си, докато сте в тази фаза. Ти още не си спал с нея, все едно ще се жениш за нея. Не да не го правиш - отбягвай го. Докато не започнеш да спиш редовно с нея (поне 4-5 пъти), не я запознаваш дори с кучето си. Изключение прави, ако ти е трудно да го избегнеш. Но когато можеш, това е правилния вариант.
А в тази фаза - само ти и тя. Трябва да гледаш как да я изолираш, и как да я бауснеш към клоуз, и как да засилваш привличането. Друго не ти трябва.

Цитат
Закачах я, но не ми отвръщаше много силно на киното. Седнахме на една пейка. Лафихме малко, разлигавих се, исках да създам настроение. По едно време малко се поотпуснах, понеже пък съм супер мистичен и реших, че не ме разбира й казах, че '..ти можеш да предложиш на един мъж много повече от само една вечер'; Звучи ужасно, но наистина попадам изцяло в клеймото на играч
И тук тотално си се избалъчил вече в горния дух.
Когато е паднало настроението, най-голямата грешка е да се насилваш да го вдигаш. Това е тотално предаване на твоята стойност спрямо нейната. Ти просто казваш - тя е по ценната, мога само да я забавлявам, и съм длъжен. Факта, че се чувстваш неловко от подобни моменти, говори, че играта ти куца, и ще се издъниш. Напротив - трябва да се чувстваш окей с тях. Да изпитваш спокойствие, натурално, без да се насилваш. Да усещаш, че имаш контрол, без да се налага да си клоун или да вършиш нещо специално. Ти се държиш по този начин, защото усещаш, че нямаш контрол, и се чувстваш несигурен. И проблема очевидно не е в мацката и сигналите които ти дава, нито в отношението и - напротив, тя е здраво хлътнала и очевидно има голям толеранс към балъщината ти поради тая причина. Причината е само и единствено в теб.

Цитат
и съм убеден, че както и да го бях изиграл, нямаше да приеме оферта за у нас
На таксито, да. След всичката тази балъщина и късни часове - със сигурност. Но ако беше пробвал след кафето или още в началото на срещата да я иницираш във вас - изобщо не се знае. Разбира се, ще се искат топки за това. С толкова мека игра, трудно.

Цитат
На следващия ден, следобяд, може би направих грешка, че й писах.
Написах й: 'Това момиче, за което ти казах вчера, че съм на концерт, ми се расърди заради сторито ни, със смеещи се емотиконки', а тя ми написа, 'Ревнува те'. След 20мин. й пиша - 'Като теб ли?' и тя ми отговаря с три смеещи се човечета (слаб интерес..); След това качи още едно стори с мен, как се лигавя нещо. Написах й, че 'Нашите снимки са яки', а тя ми отговори - 'Даа' и спрях да й пиша.

Ако беше друга, със сигурност щеше да те отсвири.
Все още си в играта, и късмета ти е в това, че имаш изградено силно привличане, от чата и от 1ва среща. И че мацката се е превързала от независещи от теб обстоятелства.
За това има такъв толеранс, към некординираното ти поведение. Но добре е да знае, че това не е вечно. Имаш още 1-2 срещи, щреди да те отсвири, ако си изиграеш картите правилно тук. И добре е да пробваш да я клоузиш, вместо да я водиш да я запознаеш с баба си.
Добре е да държиш фрейм. Добре е, да започнеш по-малко да се обясняваш, и повече да действаш.

Успех с момичето


Цитат
Винаги съм твърдял,че колкото и да е яка една мацка трябва първо да спиш с нея и после да мислиш за връзка. Ами ако е дърво в леглото? Ако не е мръсница? Ако мирише там долу? Ако сексът е ужасен ако ще и нобелова награда да има никога не бих излезнал пак с нея.
Не! По-лошо. Ами ако не ти пусне?
Що за връзка ще е това?
14  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Онлайн играта никаква я няма -: Юни 04, 2021, 15:15
Ха-ха, бтв, това дето си написал, то човек ако го може, и ако иска да вложи толкова труд и време да го научи и ошлайфа, по-добре да вложи тези усилия в правене на бизнес, пък ако успееш и натрупаш пари, курвите сами ще дойдат.
Стоун, ти на 20 бизнеси ли ти бяха в главата или само тесни пички  Усмивчица
В тия неща ако не вложиш сърце, нищо не става.
Не, че пича е казал на колко е, ама аз с такова впечатление останах от постовете му.

Не мога да кажа на пича, напомпи се малко, дай 20лв за прическа и 300 за дрешки, и с 5 снимки все някоя ще върже. Това е лъжа. Нищо няма да се промени, нищо няма да му помогне. Не можеш да закърпиш положението с дреболии, когато имаш цяла пропаст. Да, знам, че е по-лесно, но резултата ще е - 0. Сиренето е безплатно само в капана за мишки.
Няма как да си на дъното на хранителната верига, и да ти кажат - Хмм, малки са ти зъбите, дребен си, нисък си, нямаш нокти, не изглеждаш страшен. Хищниците имат големи зъби, по-едри са, изглеждат по-страшни. Сега ще ти нарисуваме едни зъби, напъчи се малко, ще ти залепим тука едни нокти и те хвърляме в клетката да изядеш лъва. Не. Няма как. Просто е булшит. Ако искаш да имаш резултати като вървежните пичове на които им връзват - или се превръщаш в такъв, или забравяш за разултати. Няма среден вариант.
Пича се опитва да дърпа непознати мацки (което си иска хард игра), и дърпа в нета (където играта е трудна).

Цитат
Ние не можем да го комплексираме освен той самия себе си,но ако случайно успеем да го направим значи и мацките ще си играят с него както си поискат.
Човека ти гласува доверие. Да му покажеш посока. Той ако я знаеше нямаше да пита. Като му посочиш противоположната, той ще тръгне натам и ще търси под вола теле.

Цитат
А това че той не се е справил когато са му дали зелена светлина си е негов проблем
Естествено. Просто не разбрах, защо смяташ, че снимките му в профила и прилежния му външен вид е твой проблем.
15  Пикап, запознанства, свалки, съблазняване и флирт с жени / Интернет запознанства, свалки, флирт, oнлайн пикап / Онлайн играта никаква я няма -: Юни 03, 2021, 16:45
Стига ве, стига с тея специфични визии. Стига толкова бе. Ама по специален начин, нито прекалено висок, нито прекалено нисъл, носа ти трябва да бил леко закривен, ама еди си колко милиметра дълъг, трябва да не си прекалено облечен, но и да не си много гол. Аре малко.
Ся, нито е качил снимка, че някой да го гледа и коментира, вие му направихте портрет от 2 реда. Ще го комплексирате, и то с тотално малоумни и нерелевантни съчинения и догадки.
Ами момчето, представете си, може да изглежда абсолютно нормално. С абсолютно нормални снимки.
Ако все пак, имаш пропуски там, оправи ги, не е нищо сложно, да си направиш 5 нормални снимки (даже не е нужно да са някво чудо)
Обаче както сам си стигнал до извода, вътре в себе си си мухльо. И мухльото в теб, се обажда, иска да се покаже, не можеш да го скриеш. Факта че си писал на 4000 без нито един клоуз, плюс факта, че някои от тях са ти дали шанс, завързали са контакт с теб - доказва, че не визията ти, не твоите снимки са най-голямата ти бариера. И дори да изглеждаш като фотомодел, с най-яките снимки, да - ще ти обръщат внимание, но мухльото в теб, ще се покаже за да те провали.

За да ти върви онлайн играта трябва - да си активен, да се занимаваш много (4000+ тук се справяш), и да ти знае балалайката. Да имаш топки. Да си наперено копеле. Да си вярваш. И най-вече - да знаеш как да предизвикваш женския интерес, как да го провокираш, и как да го манипулираш, как да изпълваш момичето с трепетно очакване за твой отговор. Това е умение, което се учи, а предходните и като цяло увереността ще дойде с него от самосебе си.

Има супер много изписано във форума. Сядай, чети, осъзнай го. Няма какво да го пишем сдъвкано специално за теб.

Но като насоки ще ти дам. Трябва да се научиш да си много, много по-рисков, точно в моментите когато не ти се рискува, и всичко в теб те изпълва с шубе. Трябва да се научиш да водиш. Да настъпваш, там където си мислиш, че трябва да забавиш, и че работата ти е опечена вече, а тя всъщност не е. Трябва да научиш динамиката, и да познаваш това което задвижва желанията и емоциите в жените. Трябва да се научиш да четеш мислите им, въпреки думите които изричат.
Ако можеш да го направиш - успехи ще дойдат, зависимостта ти ще изчезне. Ако не успееш - очаква те други нови върхове 8000+/0

Успехи, пич
16  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Май 19, 2021, 14:38
Горе долу да. Доджкойна е копие на кода на биткойн с леки промени. Пуска повече единици за Х време (което не е такава драма). Но няма ограничено крайно количество. Безкрайно инфлационен е, един вид (което също не е чак такава драма). И просто е копие на нещо по-голямо от него, без да бъде по-добра негова версия. Няма
 същия хашпауър, няма име. Няма такова количество енергия, от копачи. А тя е самата защита на мрежата. Децентрализацията на мрежата. Иначе някой може да я превземе, да направи 51% атака и да доминира транзакциите.
Това е все едно да копираме страницата на фб, и да искаме да станем милиардери. Е, няма да стане. Нали вече го има, и хората са там, от какъв зор ще се местят.

Не казвам, че е невъзможно да се спечели от доге. Очевидно може, иначе темата нямаше да я има. Но не е това момента да се купува. Очевидно тея дето ще спечелят сега, все пак някой трябва да плати сметката. Е, няма да са тея дето са купували на 1/5 цент.
Първо във всички криптовалути риска е много висок, включително и биткойн. Второ в Доге е още по-голям. И трето, когато вече цената е скочила, това допълнително ти вдига риска от загуби и ти орязва шансовете за печалби, в пъти! Едно е да кажеш, искам да набия някви къси пари в доге, дето съм ги прежалил, щото цената е 0.002, и може някой ден да скочи. Друго е да кажеш, ще инвестирам щото цената е 0.5$ и щом скача толкова, що да не стигне 50$ и да стигне златото. Може ама едва ли. То и астероид утре може да думне земята, и по-добре да инвестираш оу ин в добро уиски и курви
17  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Май 19, 2021, 04:07
Няма да продадеш догодина на 10торна или 100торна цена доджето. Има си някакви конкретни механизми на които се подчиняват пазарите. Крипто пазарите са диви, млади, нерегулирани. И въпреки, че здраво се манипулират (както всяко едно нещо), там нормално все още царува дивия запад.
Първо трябва да познаваш основните пазарни механизми, как работят. Как да оценяваш моментната цена на каквото купуваш (без значение дали е криптовалута, фиатна валута, облигация или акция), как да оценяваш реалната моментна стойност, и как да оценяваш потенциалната цена на актива. И тогава, когато купуваш, можеш да придобиеш поне бегла представа къде точно се намираш.

Имах бас даже в съседна тема, когато цената беше под 10к, където цитирах конкретен период от време. Нали се сещаш, че не съм врачка, не съм открил и топлата вода, очевидно.

Възмножно най-кратко ти отговарям на въпросите.

1вото нещо по което трябва да дадеш цена, на къвто и да е актив. Пазарна капитализация!
Цената няма никакво значение. Ама никакво. Дали биткона ще е 500 000 или 50 цента е все тая. Това не означава нищо само по себе си. Мона лиза струва милиарди. Една е. Това е пазарната и капитализация. 100 редки мустанга в лимитирана сериа от 100бр. Всеки струва по 1 млн. Тази сериа има 100 млн пазарна капитализация. Догето ти струва цената на монетата, умножено по броя койни в обръщение. И това се отнася за всички други криптовалути, активи, и дори и парите които харчим. Стойността се прилива от конкретни механизми в разни неща, но тя не се появява от въздуха. За да влезе в биткойн, е дошла от другаде. Така. Цената на конкретна пазарна капитализация НЕ Е нейната стойност. Стойността ти винаги е по-малка. В пъти! Ако имаш едно село със 100 къщи. И всяка струва по 1000 лв. Пазарната капитализация на всичките е 100 000. Но ти не можеш да ги продадеш за 100 000, без да повишиш предварително търсенето, но в този случаи, просто ще се повиши и цената и няма да струват 1000. Тоест. Когато пазара е в равновесие и имаш конкретна пазарна капитализация, стойността е в пъти по-малка, щото със всяка следваща продажба клиентите ти намаляват и цената ти спада.

Ето ти моментната пазарна капитализация в момента на валутите по големина до догето:
1. BTC - 798 милиарда
2. Етериум - 389 милиарда
3. бинанс койн - 77 милиарда
4. кардано - 63 милиарда
5. доге - 61 милиарда

Е? Дали догето след 1 година ще стигне сегашната цена на биткойна? Или може би ще е 10 пъти по-голям? Бива, ако удари x100, ще стигне пазарната капитализация на златото.

Отделно, като изчисляваш потенциала бива да знаеш как работи това дето ще купуваш. БТЦ има заложен лимит на предлагането. Както в примера с мона лиза. Леонардо едва ли ще излезе от гроба, да надраска още една. При бтц лимита е на около 20 млн, в момента има в обръщение 18. При етериум ще вкарват протокол, който ще го прави дефлацянен в дадени моменти. Поне така се очаква. С другите две не съм запознат. С догето лимита беше... всъщност няма лимит. До когато, до тогава. И само да вметна, че девелоперите на доге излезнаха с официално объщение, че Мъск, никога не се е свързвал с тях, и нямат представа за какво говори. По нищо не работят заедно, това е просто тролинг. Не че пречи самата новина да му думне цената още на горе, но като полетиш и горе ако няма на какво да стъпиш... гравитацията не прощава.

Защо цената сега?
Тук се връщаме към бтц. Както видя в класацията, той е най-отгоре. С най-висока пазарна капитализация. И като такъв, разбира се води целия пазар. Без да скочи биткойн по 10, догето никога няма да скочи дори x5. Нито кардано, нито етериум, нито нищо. Те са сходни активи и са много здраво корелирани един към друг. И разбира се води царя. Валутата която е най-отгоре. В случая бтц. Когато тя скочи много, останалите също ще скачат, паричните потоци, ще търсят да избиват в други подобни асети. Спекулата ще търси печалби, там където все още стои подценено. И така и те скачат. После водещата като се срине, една по една също ще изгърмяват. Естествено, не означава, че всички ще скочат, или ще скочат еднакво.

Та защо сега цената - отговора очевидно трябва да търсим в биткойн. Автора му, го е заложил в самия алгоритъм. Хич не е бил тъп, и го е създал с много, много мисъл.
Ако просто е хвърлил едни фъни мъни в пространството, няма как от нищото те да придобият стойност. Трябвало е да заложи някакви механизми, които да изсмукват стойност, за да може да я придобие, особенно в старта, когато цялата му стойност е 0.
Първият механизъм е, копачите (или първите притежатели) да виждат в него стойност, иначе просто ще го подаряват. И къв е начина - ами просто да го платят. Да дадат нещо на среща. Дори най в началото, когато конкуренцията не е голяма, и можеш да го вземеш с процесора на домашния си компютър, най-малкото трябва да си платиш тока.
И вече след като има някаква стойност. Да кажем дори 0.00000001 цент, трябва да има свойството да я увеличава. Тук влиза в сила съплай шока. Да режеш периодично предлагането, когато пазара влезе в баланс. Тоест, копачите го изкопаят на цена "х", и открият "балъци", които да го купят на цена "у". Това става с търсене/предлагане. Ако няма балъци, цената пада и се добавя още една 0 след запетаята. И още една, и още една, докато не се срещнат. Ако е неизгодно за копачите, пазара ще изхвърли излишните, и добива ще се дели м/у по-малко хора с по-малко ток. Добива е константа, без значение колко копачи влизат влизат. Така е заложено в алгоритъма.
Съплай шока. Представлява срязване на тоя "предвиден" добив през средата. И е заложено да се случва на всеки 4 години. Ако всички са си делили 1000 бтц на месец до сега, идва халвинга и от този момент нататък ще делят 500. След 4 години нов халвинг - 250. После 125. И така нататък.
И кво се случва там. Като срежеш добива. Цената трябва да се вдигне поне х2 (даже повече, но поради други причини). Ти ако си копач и изкарваш 1000лв/месец, а тока ти е 800, след съплай шока имаш 2 варианта. Или ще държиш докато се качи цената. Или трябва да спреш (друга тема е, че си дал пари за техника и бива да си я избил). Но дори да спреш, все тая. Тогава твоя добив ще влиза в останалите. И на тях ще им излиза сметката да копаят, в даден момент като отпаднат достатъчно. Но това не променя факта, че предлагането е спаднало на половина. Пак на пазара ще има 500, вместо старите 1000. Така че цената пак трябва да се качи х2.
Но това може да стане с естествените пазарни механизми само. Това не е петилетка, от утре цената х2. Пазара сам си търси равновестието. И това става винаги с надценяване на пазара. Балон. Който както се надува, така и се пука.
Щото ние с тебе хубаво ги мислим тея работи, ама нали се сещаш, че аз и ти не сме най-хитрите. И още милиони хора са се досетили, дори преди нас. Копачите спират да продават, други почват да купуват от ниската цена за да продадат на новата - х2. Това предизвиква още по-засилен шок на намаляващо предлагане и вместо да вдигне цената х2, тя скача х4. И факта, че е скочила х4, кара още нови хора да влязат, с нови свежи пари, само защото цената се е покачила, това кара да скочи х16, което пък привиква нови алчни хора, с нови свежи пари, и така нататък, докато капитала и влизащите не започнат да се изчерпват, а голяма част от вече влезлите, не започнат да искат да осребрят печалбите си. Пазара вече е станал надценен. Балона се пука. Падането на цената, предизвиква още продажби, и още нови продажби, точно по същия начин както се надуваше. След това пазара сам влиза в равновесие на въпросното х2, което всъщност е повече (за сега), но причината е че това е най-кръчмарска сметка, а влияние имат всъщност и отношението изкопано/добив, и най-вече адобшън - или отношението на хората които вече са в този пазар и всички останали потенциални хора, които все още не са и биха могли да искат да влезнат. Разбира се, и обема на самата пазарна капитализация.
Всъщност балона се получава няколко месеца след въпросния халвинг (поне до сега е било така).
Надявам се да съм го обяснил добре, защо така се движи цената и защо точно в определени моменти. Елементарни пазарни механизми стоят зад тези движения.
Аз съм убеден, че цената няма да остане тук, точно поради този начин на работа. За нея има два варианта, или много, много още нагоре, или надолу до 0.
Не си мисли, че няма какво да я занули. Напротив. Има доста неща които могат да променят пазара. Някои с много много малки шансове, други с доста големи (даже направо в някои съм убеден, че са неизбежни).
18  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 29, 2021, 14:17
Айде, и ти вярваш, че който разбира макроикономиката можел да печели от форекс - ами тогава професорите, дето са писали учебниците, по които се учи тази макроикономика, защо не са станали милионери?
Аз не я разбирам, Стоун. Не знам. Няма как да знам, можеш ли да печелиш. Не си ме разбрал правилно. Но знам, че ако изобщо не я разбираш, няма как да печелиш. Малко като генеколог с един, два пръста, дето беше лафа.
Ама не може да не правиш разлика, между регулиран и свободен пазар, планова икономика и да търгуваш. Не може да не знаеш какво е това валута, ама да търгуваш с валути печелившо.
Стоун, ето сега гърмят имотите примерно. Ще се съгласиш, че има хора правят пари там. И аз искам. Нямам си хабер от актове, регулации, пазар на имоти, не знам в кои квартали се търсят и как вървят. Нямам си понятие от архитектура, инженерство и строителство. Знам там, че нещо хвърлят, керпич, цимент, бетон и тухла. Абе гледал съм по телевизията как става. Мога ли от утре и аз да започна да печеля от това, или по-скоро вярваш, че ще си загубя парите.
Ако някой ти казва, ейтука има една схема, много хора печелят от нея, продаваш едни неща, ама не ти трябва да разбираш, ясно ти е, че те къпе. Не може да не си срещал такива. В България имаме цели бизнес сектори, подчинени на същия лаф

А за учебниците, това, че си написал учебник по нещо, и да го разбираш това нещо, трябва да се съгласиш, че има разлика. В последните 400-500 години, от както църквата разхлаби политиката за тея неща. Доста хора се научиха да пишат.
19  Други / Бизнес, инвестиции и пари / DogeCoin -: Април 28, 2021, 16:30
Пич, вероятно в първия момиент, ще ти прозвуча тъпо, и че ти говоря очевидни неща с които уж си наясно. Но все пак. Знаеш ли как работи търговията? Купуваш нещо евтино, и след това го продаваш по-скъпо от колкото си го купил. Това е основният закон в търговията, за печалба. Съответно, сигурната загуба е да купиш нещо и да го продаваш по-евтино от колкото го купуваш. Единствения мотив поради който искаш да си купиш Догекойн, е факта, че вече цената му се е покачила значително. Нали виждаш парадокса в това. Надявам се, го виждаш.

Другите вече ти написаха, но имаш ли си идея изобщо колко е инфлацията в доге. Колко време ще го държиш. Колко нови догета ще се напечатат за това време. 10 000 на минута ли беше, кво беше. Само за да стои на едно място цената, колко нови пари трябва да влизат в пазара. Взимай калкулатора и смятай. От къде ще дойдат тези пари? До кога ще идват? Все въпроси на които бива да си си отговорил.
Да, може и цената му да скочи още. Може и от тотото да спечеля. Чисто теоретично може.
Но важните въпроси са - какъв точно е шанса? Колко точно очаквам да скочи, и колко точно ще спечеля поемайки този риск? В дългосрочен план, напред ли съм?

Умишлено не ти отговорих, когато пусна темата, с идеята да ти спестя някой лев, и с надеждата да видиш през това време, че дори и за цената на Догиту има гравитация. И да видиш, че и тя може да пада.

Личното ми мнение за Доге, е че е един абсолютен боклук и сигурен начин да си загубиш парите, и сега е най-неподходящия момент. Но това е лично мнение.

По другите ти въпроси. Няма нищо сложно. Искат ти снимка не на паспорти, а на лична карта или там квото имаш. А адреса се потвърждава най-елементарно. Може да се използва всичко. Сметка за платен телефон (който включва ареса и името от личната карта), или друга сметка, или банково извлечение, което почти всяко онлайн банкиране предлага.
И естествено, дори да не можеш да се сдобиеш с такова, изфабрикуването му е елементарно. Има бланки в нета на всякакви банки, има всякакви пдф и други редактори из нета.
И най-елементарния начин. Откриваш си сметка в револют, потвърждаваш я пак с лична карта, там квото трябва. И след това адреса можеш да си го променяш в приложението на каквото си щеш. Ако щеш мойш да пишеш, че живееш на семейни начала с Илон Мъск, на марс. Двамата. Пускаш си банково извлечение и то излиза с Името и адреса който си посочил.
Верификацията в кракен ставаше по-бавно. Отнема няколко работни дни. В койнбейс минава за деня. Поне преди беше така.

Това го давам, чисто информативно с цел да спестя мъките на някой, някога. Но пич, не си купувай доге. Това е все едно да си купиш изтъркан билет от лутарията с надеждата, че тоя дето го е търкал, може да е пропуснал нещо. Дори да е вярно - е еба*ти тъпата сделка.
20  Други / Бизнес, инвестиции и пари / Форекс -: Април 28, 2021, 15:40
btw - валутните пазари не са централизирани, не виждам смисъл да спорим за нещо дето го има навсякъде в Гугъл. Ако ти трябва пример за централизиран пазар това е NYSE - Ню Йоркската борса, която се намира всички знаят къде
Ама как го заяви уверено, само. Все едно ние не можем да четем  Смотан
Да, разбира се, че го пише навсякъде в гугъл. Това не означава, че има кой да го прочете. Спор няма, и няма как да има. Щото е недвусмислено описано в конституцията. Спор, може да има някъде където има тези в противоречие. Не може да кажеш "небето е кафяво", аргумент: в гугъл пише цвета.
Напротив, абсурдно е да прибягваме до гугъл, за нещо което ни учат още от 7 годишни - що е то пари, и нещо което го има в учебниците по икономика за 8ми клас - свободен пазар.

Ама нека проверим в гугъл все пак, машина е, и тя може да греши, въпреки, че съм по-склонен да вярвам, че не си проверил.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8
Фиатни пари (по-надолу обяснение и за фиатна валута, фиатна система на валутата) означава:

пари, декларирани от правителство като законно платежно средство.[1]
издавани (печатани) от държавата пари, които не са конвертируеми в нещо друго (напр. злато), нито притежават фиксирана стойност в смисъла на обективен стандарт.[2]

пари без вътрешноприсъща стойност (intrinsic value).[3]
Терминът произлиза от латинското fiat, означаващо „да бъде направено“, „съгласие, одобрение, разрешение, декрет“, тъй като парите са установени с правителствен декрет. Където фиатните пари се използват като валута, се използва терминът фиатна валута. Днес повечето национални валути са фиатни валути, включително доларът, еврото и всички други резервни валути, това е след шока Никсън от 1971.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B0
Според държавата емитент
национална валута – емитира се от националната банка на съответната държава и играе ролята на законно платежно средство в рамките на тази държава (български лев и др.)
международна валута – емитира се от националната банка на дадена държава но може да се използва като платежно средство в други държави (щатски долар, британска лира, японска йена и др.)
колективна валута – използва се като официално платежно средство в няколко държави (евро и източнокарибски долар)
Всяка държава е установила монопол на определена валута (национална валута) под формата на банкноти и монети, като курсът на обмяната им с други валути се контролира от държавната централна банка. Все пак, изключения от това правило съществуват – няколко държави могат да използват едно и също име за националната си валута (долари, франкове, лири), група държави могат да използват обща валута – еврото, или определени държави могат да обявят валутата на трета страна за законно платежно средство на територията си (отказ от национална валута – някои държави в Латинска Америка (Еквадор, Салвадор и Панама (частично) са обявили щатския долар за официална валута).

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80

Свободният пазар в икономиката обхваща всички пазарни размени в обществото, които са предприети доброволно, без да са резултат от външен натиск или принуда.

При свободния пазар размените на стоки и услуги се извършват според доброволно споразумение относно цената между продавача (този, който ги предлага) и купувача (този, който ги получава). Цените се определят според търсенето и предлагането на пазара
. Решението на двете страни дали са съгласни относно цената на размяната и дали искат да я предприемат, се взима свободно и доброволно.

Регулация
В идеалната концепция за свободния пазар държавата не трябва да се намесва при определяне на предлаганите на пазара стоки и услуги, нито при регулирането на цените им, нито да налага тарифи, да субсидира формирането на монополи и пр. Нейната роля е ограничена до осигуряване на сигурност и защита от принуда и мошеничество при извършване на пазарната размяна. Тя може да събира данъци, доколкото те са необходими за финансирането на тази нейна защитна роля. В практиката не е възможно функционирането на пазар без никаква регулация, но единствената законова принуда се осъществява от държавата. Тя се намесва чрез налагането на данъците и таксите, контрол на цените на определени стоки, антимонополно законодателство, определени мерки за защита на потребителите и др.

Свободният пазар стимулира конкуренцията и иновациите, като при свободния достъп до пазара и множеството възможности за осъществяване на пазарна размяна предимство имат по-предприемчивите, предлагащи по-качествени стоки и услуги на по-добри цени за купувачите. Противоположен на свободния пазар е регулираният пазар в командните планови икономики. При тях производството, разпределението, количествата и цените на предлаганите стоки са изцяло под правителствен контрол и не са подчинени на реалните нужди на потребителите и пазарното търсене.

А сега сериозно. Пич, аз не търгувам с подобни неща, и не бих търгувал. Причината е, че хабер си нямам от макроикономика. Напълно съгласен съм, че може да има успешни и печеливши трейдъри на валутните пазари. И никой не може да ме убеди, че тези хора са просто най-хитрите, четат новини и са чували за часлата на фиебоначи, за това гърбят пазара. Не. Това са хора, които са съвсем наясно с фундамента на финансовите системи и валутите, знаят до съвършенство как работят механизмите на макроикономиката, разликите с микроикономиката, и могат да разчитат правилно, с точна и прецизна сила и тежест динамиката и събитията от външния свят - новините. Ако има такива които печелят - те са с няколко хода напред, пред всички останали.
Няма лошо да пробваш. Има и демо сметки. Надявам се да постигнеш положителни резултати в дългосрочен план.
Страници: [1] 2 3 ... 66
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines