Имах идеята да направим форума още по-готин като споделяме някои pickup съвети, които са практически полезни специално за България.

Тук имаме бая хора и съм сигурен, че много от вас имат ценен опит, с който могат да улеснят значително другите. Идеята ми е всеки да сподели по нещичко, което е базирано на неговите собствени изживявания и което е направило пътя му в pickup малко по-лесен (конкретно в България).
Първата тема от този тип, която ми дойде на ум, е да споделим някакъв опит за различните нощни заведения в България. Аз живея в София от около година (мисля, че това е най-доброто място в България за практика, ако искаш да станеш добър бързо) и честно казано не съм посетил чак всички дискотеки/барове, но все пак придобих някакъв опит, излизайки петък/събота, а понякога и други вечери. Живял съм и съм се упражнявал в някои по-малки градове, така че може да споделя и за тях по-нататък.
Та ето МОЕТО мнение за различни заведения и по-точно от гледна точка на pickup (т.е. става дума предимно за това колко подходящо е заведението, ако искаш бързо да натрупаш опит в общуването, а не толкова за това дали ще пускат любимата ти музика там). Ето някои заведения в случаен ред (после може да добавя още някои). Споделете и вие (не само места в София, а навсякъде където сте се упражнявали)!

---
Бар Петък (София)
Като цяло това заведение ми стана като зона на комфорт (ако не знаеш къде да отидеш, отиваш там и знаеш, че вечерта ти ще е сравнително приятна).

Плюсове:
- 1. Има тиха част, на която сравнително лесно можеш да заговаряш и да се упражняваш в по-дълги разговори.
- 2. Има места, на които минават хора постоянно (и съответно можеш по-лесно да заговаряш, вместо да се буташ из хората, за да стигнеш до някое момиче).
- 3. По-евтин вход в петък/събота (10 лв), а даже и по Нова година (и като цяло се влиза лесно: не ти трябва резервация)
- 4. Доста чужденци ходят там (и обикновено са възприемчиви към запознанства с хора от България)
- 5. Като цяло приятна и дружелюбна атмосфера
Минуси:
- 1. През лятото е по-активно, а през другите сезони сякаш понякога няма чак толкова хора.
- 2. Няма чак толкова много привлекателни момичета (personal opinion) в сравнение с други дискотеки.
- 3. Лесно можеш да използваш това заведение като оправдание да не ходиш на други места...

---
Club 33 (София)
Мисля, че най-добрата дискотека за pickup в Студентски град (след нея бих сложил Illuzion, a след това Eleven и накрая Plazza).

Плюсове:
- 1. Два етажа (на първия има един по-малък и по-спокоен dancefloor, т.е. с по малко хора, a на втория е доста по-голям и там са повечето хора).
- 2. Има тиха зона, на която можеш да заговаряш малко по-лесно (но най-често няма много хора там).
- 3. По стълбите постоянно слизат и се качват хора (и там можеш да заговаряш и по-конкретно да се упражняваш в "движещи се сетове")
- 4. Много на брой супер красиви момичета
- 5. Евтин вход петък/събота (10 лв), а ако си студент, през останалите дни мисля, че е безплатен
- 6. Влиза се лесно (не ти трябва предварителна резервация)
- 7. Има доста място зa оставяне на якета през зимата (знам, че това е странен плюс, но на някои дискотеки бързо им свършват местата и ако си излязъл сам и нямаш маса, след това не е много приятно да си със зимното яке вътре

).
Минуси:
- 1. Често на горния етаж е много зор да се придвижваш (защото има твърде много хора) и съответно е по-трудно да заговаряш
---
Club Illuzion (София)
Има някои предимства пред 33, но пак като цяло сякаш бих предпочел 33.

Плюсове:
- 1. Оформлението на dancefloor-a прави заговарянето по-лесно там (просто е по-лесно физически да стигнеш до някое момиче, което искаш да заговориш, защото няма чак толкова маси и други неща, които да ти пречат).
- 2. Тоалетните са сляти и там постоянно се разминаваш с различни момичета (и съответно е по-лесно да заговаряш)
- 3. Евтин вход петък/събота (10 лв), а ако си студент, през останалите дни мисля, че е безплатен
- 4. Много на брой супер красиви момичета
Минуси:
- 1. Единствената тиха част в дискотеката е около тоалетните и до входа (но до входа рядко излизат хора)
- 2. Малко места за якета през зимата (и ако отидеш по-късно, може да няма къде да си го оставиш)
---
(Honorable mention):
Club Terminal 1 (София)
Тази дискотека я затвориха в края на 2022, но беше МНОГО добро място за pickup според мен (може би най-доброто, защото предоставяше добър баланс във всичките неща, които са важни, за да се упражняваш). Уж скоро пак ще я отворят на друго място, така че нека да видим...
Плюсове:
- 1. Два етажа с доста на брой удобни места (както тихи, така и шумни) за заговаряне
- 2. Доста на брой красиви момичета
- 3. Често евтин вход (понякога даже безплатен!) и лесно влизане без резервация
- 4. Разнообразни партита (и съответно всякакви хора отиват там, вкл. чужденци)
Минуси:
- 1. Понякога се събираха твърде много хора на дансинга и ставаше трудно придвижването.

---
Айде, да не прекалявам сега със стените от текст, после може да добавя още някои.

Добавете и вие, pls!