Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Декември 06, 2023, 00:38 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

"Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти." – Китайска поговорка

Започни да живееш живота си сега! Научи се да заговаряш непознати жени!

Екипът на pickup-project организира групи за нови обучения през 2023г.

За записвания попълни формата:

https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Самоувереност  (Прочетена 367 пъти)
Baby_951
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 586

Профил WWW
« -: Септември 03, 2023, 09:15 »

Здравейте пичове !   Намигване
От известно време готвя малко производство .
Етапите като цех и машини, оборудване минаха . Стигнах до един етап в ,който ми трява само сурвина и да започвам да търся пазари и клиенти . Но от последния проект от преди години имах двама трима недоволни клиенти ,който явно са ми създали комплекс . Какво ще си кажат клентите какво ще си мислят .А това създава страх в мен от почване на търсене предлагане и продажба . Самоувереноста в това което правя ме бута като се съмнявам в нещо  .
Активен
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 588

Профил WWW
« Отговор #1 -: Септември 03, 2023, 13:03 »

Брат ако така неясно комуникираш с клиентите и потребителите нормално е да изпитваш страх от недоволни клиенти. Аз като потребител, а дори и като клиент, много мразя подобни неяснотии.
Моля те поясни си въпроса.

(Само да поясня- клиенти са тези с които търгуваш суровини, а потребители са тези на които продаваш готовия продукт.)
Активен

Цитат
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас.
Цитат на: Ray Dalio
Да бъдеш успешен има повече общо с това, да знаеш какво да направиш с незнанието си.
Baby_951
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 586

Профил WWW
« Отговор #2 -: Септември 05, 2023, 09:27 »

Прав си доста емоционално съм е нахвърлял и не разбираемо!

Проекта който съм захванал бях го разделил на малки етапи така че да мога да го следа по-добре .
Стигнах до последния етап той е търсене на клиенти който отлагам от няколко месеца да направя . Оправданието е ,че не съм взел суровина за производството . И се замислих защо го правя и стигнах до един мой личен казус и той е :

Какво ще кажат хората за твоя продукт ?
Какво ще им е първата реакция ?
А ми ако не им хареса ?
Ако не останат доволни ?
И такива още въпроси който подронват самоувереността с която правех другите етапи и така си намирах оправдание.

Замислих се от къде се роди тази мисъл в мен?
Стигнах до факта ,че в един мой стар проект имах двама или трима недоволни клиента .
Точно преди се разболея и да се наложи да затворя стария проект преди години .
Това е сигурно зародиша на моя страх който бута вече последния етап.
И не зная как да го преодолея, четох доста но на теория е лесно но на практика е друго и реших да пиша за по ясен съвет а не само всичко е в силата на под съзнанието ти .  Ухилен  

Благодаря ви !  Усмивчица
Активен
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
*

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #3 -: Септември 06, 2023, 02:10 »

Имам една идея и тя е от това което имам като разбиране за бизнес структуриране на организационна дейност.
Нали знаеш че в един бизнес проект(аз проекта го наричам организация, а проект за мен е са дейностите в съответните отдели или департаменти на организацията) има отдели- това са отдел финанси и счетоводство, маркетинг, операции, продажби, човешки ресурси.
Ти като собственик и сам човек изпълняваш всички тези функции сам.
Съответно когато клиент е недоволен, не поемаш вината еднолично пред клиента. Това което правиш е да казваш на недоволния клиент- Да разбирам че сте недоволен от това и от това, аз ще се обърна към директорът на нашия отдел човешки ресурси да смени е директорът на продажбите за да нямаме повече недоволни клиенти защото явно нашият директор продажби не си е свършил работата и сега вие като клиент сте недоволен а ние като фирма това не можем да си го позволим. За нас клиентът е важно да остане доволен от продуктът ни.
Нали разбираш, че клиентът не трябва да знае че ти си сам човек-армия и изпълняваш всички функции еднолично- това е вътрешна информация и не е полезно за организацията всеки клиент да знае че ти си човек-армия и си сам.
Надявам се ме разбираш защото не ми се обяснява надълго и нашироко за бизнес морал и ценностна система на организацията.

Вече отдел маркетинг решава дали при представянето на новия продукт, продавачът да каже че в миналото сте предлагали лош продукт и сега сте си взели поука и сте се подобрили защото за вас като организация е важно да взимате мненията на клиентите и да подобрявате продуктите според нуждите на клиентите. Мисля че така ще ти е по-лесно да приемеш че при производството на новият продукт, директорът на отдел разработки е взел предвид недостатъците на старият продукт и ги е елиминирал като е създал нов, подобрен или усъвършенстван продукт.

В крайна сметка дори и организации като Тесла, които в началото предлагат лоши продукти съумяват точно чрез такава комуникация да елиминират недостатъците на старите модели автомобили и да предлагат усъвършенствани модели в следващите поколения.

Тук основна роля се пада на маркетинговия отдел как да комуникира подобрените и усъвършенствани качества към аудиторията си.

Съответно нови клиенти можеш да намериш чрез дигитал маркетинг стратегия и като видиш как конкурентите прилагат подобна стратегия, да адаптираш такава, към твоя продукт.
Активен

Цитат
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас.
Да бъдеш успешен има повече общо с това, да знаеш какво да направиш с незнанието си.
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
*

Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #4 -: Септември 07, 2023, 21:29 »

В момента единственото нещо което 100% ще даде степен на увереност на бизнеса е да участваш в твоя собствена обществена кауза за подпомагане на част от хората.

Например една фирма в момента дарява дефибрилатори за помагане на хората.

Като видят клиентите че бизнеса ти се грижи за хората и обществото, а не само ламти за печалба ще те харесват независимо, че преди това не са те.
Активен

Цитат
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: