Привет и честито, попаднал си на ситуацията, чрез което решение ще станеш по-автентичен и истински във всяка една ситуация на общуване с хора

Защо го казвам тва? Защото се вижда, че в момента не си поел отговорност за това ограничаващо вярване а бягаш от случки, които биха разкрили пред света/потвърдили пред теб това, което ти мислиш за себе си (все пак ако всички мислят, че си готин, значи си такъв, нали?). Може и да генерализирам, но бих сложил пари, че тва те е спирало да си следваш желанията и в други ситуации. Лошото на това е, че поради страха ти се нуждаеш от определени реакции от околните и когато подтиснеш желанията си за тези реакции, подсъзнателно слагаш тези хора над теб, което ти рути самочувствието и вътрешната стойност пред теб самия, водещо до още по-голяма нужда от външна валидация, тъй като стойността за твойто мнение пада. Друг вероятен минус е, че и да си намериш жена рано или късно ще разбере за него, ще усети слабост и ще ти го вре в лицето или докато не го оправиш или докато отношенията не се скапат от постоянното мрънкане за други уж малки неща.
Тва го пиша с цел да усетиш, че не става въпрос само дали ще почнеш да заговаряш или не, а по-скоро как цялостно ти пречи тва. Също и как като го оправиш ще цениш себе си повече, от което влиянието на околните над теб ще намалее и от там ще дойдат други готини работи - по-решителен, по-харизматичен, по-истински, по-спокоен.
Ся, ко прайм.
Основният ти метод за справяне със страховете/комплексите е действието. Що?
Щото като действаш и правиш нещо, което искаш, въпреки пречките, тва гради вътрешна сила, център. Ти слагаш себе си и желанията над страхове,комплекси,външни хора - следователно имаш ценност за себе си. Така ти вътрешно си даваш одобрение и автоматично, леко по леко, външните фактори отслабват и ти дава шанс да показваш все повече от себе си, все по-малко да ти пука за реакциите. Тва е основата да намериш хора/жени, които ти се кефят а когато тва почне да става имаш все по-голям шанс да попаднеш на опит, който противоречи на комплекса/страховете ти. Точно тоя опит разплита нещата, щото изритва основата под тях (ако верно бех грозен или пък толко имаше значение, тая що така се кикотеше, що толко си говори с мен, що спря и ме гледаше с някъв интерес). Колкото повече действаш, толкова повече завърташ колелото и разплиташ нещата, толкова по следващите действия стават по-лесно.
Пробвай да разбиеш действието на малки стъпки, не се претоварвай. Опитай на 1 разминаваща се мацка да дадеш гепи и да пожелаеш хубав ден. Критерия ти за успех е да пробваш, не дали ти е отвърнала. Ако си пробвал въпреки страха си шампион и на другия ден вдигаш на 2,3,4,5 мацки. После вдигаш на тва да и кажеш здравей и да завържеш кратък разговор, примерно питаш я нещо което си се чудил през деня (кво да взема за подарък на брачедката, къде да ходя на почивка тн), пожелаваш и хубав ден и я оставяш и така нататък, докато можеш поговориш малко с нея, да и кажеш че я харесваш и да я питаш за контакт (пак малки стъпки). Ако някъде запънеш, връщаш една назад, ако трябва почни с тва да ги питаш за часа (сериозно).
Рано или късно ще попаднеш на отзивчиви мацки. Ако пък те трогне, че не ти обръщат внимание/намусват се, помни че и те са хора, имат проблеми, задачи, бързат. Твоят страх от тва действие също е фактор и се усеща и тва е част от процеса да го изпитваш. Критерият ти за успех е единствено твойто действие ИЛИ да си си извадил поука.
Паралелно може да пробваш упражнението долу за да отслабиш страха. Ще създаде пространство между теб и него, ще е по-лесно да не го слушаш и да действаш. Не го подценявай, защото е силно.
Отхлабване/разграждане на страха
------
Основната ти цел е да изкараш на бял свят логиката зад комплекса/страха, да я поставиш под въпрос и да обикнеш страха след което да го пуснеш. Тук си е основно твоя работа, тъй като логиката на комплекса си е уникална за теб и само ти може да си я разкриеш, аз ще ти нахвърлям въпроси и малко рамки за тва кво търсиш. Знай, че ваденето на бял свят на тва ще дойде със страх/гняв/болка, ще искаш да се разсееш, да ходиш да видиш дали вратата на кокошарника е затворена, да пикаеш, да пуснеш прахосмукачка. Може да почнеш и да се нагрубяваш на ум, да плачеш. Бъди търпелив и не се пречупвай да следваш мислите, наблюдавай, стой с решителността да разбереш отговорите и те ще дойдат.
Преди да започнеш с въпросите, поеми дълбоко дъх 3-5 пъти и се отпусни. Като задаваш въпросите бъди максимално отпуснат и не се опитвай да отговориш логически на тях, остави отговора сам да дойде. Колкото по-точен въпрос зададеш, толкова по-дискомфортно ще се почувстваш.
1.Вадене логиката на бял свят
Представи си, че 20 момичета не са ти дали номера и са те гледали тъпо.
В:Кво ще последва от тва?
О:Ще потвърди, че съм грозен.
В:Кво ще последва от тва?
О:Ще се сдухам още повече?
..
О:Ще се затворя в нас и няма да искам да говоря с хора (примерно, схващаш идеята)
Продължи веригата за 3-4 минути. Забележи как вътре в теб логиката на страха, които те спира да отвориш мадамата те пази от редица нежелани последствия и как най-вероятно е преувеличено всичко колкото по-напред вървиш.
2.Постави логиката на страха под въпрос
Почни да се запитваш дали наистина те предпазва от тях. Примерно ако има, че ще си умреш сам, запитай се дали всъщност тоя страх увеличава шанса от тва, като те спира да заговаряш.
Може и да използваш реални случки за контра. Примерно, опитва се да те предпази от тва да сдухаш -> но аз не се ли сдухвам и точно като слушам този страх?
3.Дай му любов
Представи си сега как би изглеждал този страх, най-вероятно ще е образ на малко изплашено дете. Прегърни го, дай му сигурност, благодари му че те е пазило и опитай да го пуснеш. Помисли за това как в момента ти пречи и как те се опитва да те пази от неща, но не успява/така всъщност ги предизвиква (примера с тва с да си умреш сам). Опитай поне малко да го пуснеш ако не изцяло, но не се насилвай.
По подобен начин може да разнищиш и логиката на самия комплекс.
Конретно ако го виждаш, че ти пречи със жените, може да се запиташ (като приемеш фрейма на комплекса): "Ако съм инвеститор и търся бизнес да инвестирам и при мен дойде грозен човек, който дори първоначално леко ме отблъсква, но чрез енергията, тва колко е запален, как бачка без да спира и как въпреки пречките, през който е минал има резултати - дали бих го върнал и примерно инвестирал в другия, който е хубав ама бизнеса му не струва? Ами ако при мацка дойде някой пак такъв, но с непукизма, силата, увереността я отвее - дали ще избере красавеца, който може да го командва като кученце? Ако да - защо тя да си търси красота, като вече я има, да си скубат веждите заедно?"
Надявам се схващаш.
Важна бележка е, че тва да изградиш център чрез следването на желанията си го описвам като средство за трупане на опит и намиране на мацка. Всъщност тва да следваш желанията си, което води до центъра е средството И целта на цялото нещо, защото правиш действието просто защото искаш а не защото вътрешно имаш нужда от Х,У,З (център, опит, жени примерно). Също понякога е лесно да изгубиш вътрешния си глас, който ти казва какво искаш - тук помага въпроса "Какво бих желал/направил ако не чувствах страх?". Друг въпрос, който би ти помогнал в бъдеще е "От какво ме е страх?", но в момента ти имаш отговора му и пътя е ясен.
Ако се чудиш що се занимавах толко да пиша - щото и аз съм го минавал тва. И все още го минавам, тва е красотата на процеса.
Успех!