Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Януари 28, 2023, 18:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


"Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти." – Китайска поговорка

Започни да живееш живота си сега! Научи се да заговаряш непознати жени!

Екипът на pickup-project организира група за ново обучение, което ще започне в края на януари 2023г.

За записвания попълни формата:

https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
Страници: 1 ... 5 6 [7]
  Изпечатай  
Автор Тема: Не разбирам пикапа? /Мисли и дискусии за пикапа/  (Прочетена 91847 пъти)
nolover
PuP Форум Новак
*

Репутация: +2/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 21


Профил
« Отговор #120 -: Май 29, 2013, 18:28 »

Доста добра тема.По принцип не се включвам много често във разговорите тук,но искам да изразя личното си мнение и опит който забелязах и натрупах с течение на годинките.
Според мен работата е там че пикъпа е доста полезен и ти дава един вид 'начало' на самоусъвършенстване,но всичко зависи от настроението ти като цяло,от вътрешната нагласа,от това как се отнасяш с хората около теб(познати и такива които тепърва си срещнал).Няма магическа пръчка която да те направи 'готин' изведнъж.Ако си усмихнат,уравновесен,борещ се за това което искаш във живота(нямам предвид да чукаш мацки наред)на ти с твоето аз се вижда от всички от всеки,а и дори да не го забележат то ти си го знаеш и те кара да се чувстваш добре в собствената си кожа.Правиш каквото сметнеш за добре,не се съобразяваш със чуждото мнение,защото ти го искаш.Жените са доста предвидими ,дори само от един поглед можеш да разбереш дали си пада по теб или не,без да се налага да и изреждаш научени фрази рутини.Кажи виц бъди себе си накарай я да се усмихне и всичко си проличава.
Дори да кажеш нещо тъпо (зависи как ще го кажеш)пак можеш да видиш усмивката на лицето и.Сами си показват ,сами се издават просто трябва да забележиш 'знаците' които и да иска една жена ,ако има сексуално привличане не може да скрие.
Според мен за да се чувстваш добре наистина трябва да си създадеш доста контакти,да приказваш с хората човешки ,да се държиш човешки и това се забелязва ако щеш и от хубавите мацки които искаш да изчукаш.
Ще дам един пример който може би няма да се понрави на някой от вас;
Миналата година тъй като живея в Англия се прибрах на България за моренце.
Осъзнах че всъщност трябва да ида сам (със което бях Ок)тъй като всички мои приятели и приятелки си имат работа и нямаше как някой да дойде(сигурно повечето от вас ще кажат тоя е луд , как ще иде сам на море).Мене не ми дремеше защото бях решил да ида каквото ще да става.Искарах си много хубаво(няма да споменавам с колко момичета съм бил това е без значение)защото бях в супер яко настроение и нищо на света не можеше да го срине ,бях себе си забавлявах се приказвах със непознати хора,държах се човешки бях 'Готин' макар и сам,правех си копона без да ми пука.А момичетата сами се лепяха към странника сам.

Та на пичовете дето се захващат ще им кажа всичко зависи от вътрешната ти нагласа,самочуствие и настроение.

Активен
Zombie_irs
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 42

Кефя се на умници


Профил
« Отговор #121 -: Юни 07, 2014, 01:04 »

Аз още мисля, че пик-апът не е задължително да бъде ежедневна полигамия.
Т.е. не е задължително да си лягаш с 288 жени годишно, повечето красавици. Примерно може да има една която си харесал при запознанството и т.к. е тъпо да си тръгне неудовлетворена да търси друг, а ти - неудовлетворен да си ближеш раните, ти ползваш техники от PUA, за да я заинтригуваш и да дадеш шанс на нещо хубаво да се случи. После да задържиш интереса, ако тя наистина е човека.
Тя има нужда 1) да си легне с някого 2)да харесва човека с който ще си легне.  3)10^6 други нужди
Pick Up-ът дава както на нея 1) и 2), така и на теб - нея. Може да стане хубава връзка. С неочакван край.
Активен
kalata23
PuP Форум Майстор
***

Репутация: +45/-26
Неактивен Неактивен

Публикации: 197


Профил
« Отговор #122 -: Април 21, 2015, 23:39 »

Знам, че темата е много стара и сте изписали 9 страници, предполагам мнението ми ще се припокрие с голяма част от написаното, но бих желал да го споделя все пак.
 Моят любим PUA master е Mystery... Причината за това е, че за разлика от повечето PUA "гурута", които просто използват техники на съблазняване, стил на обличане и т.н., Mystery се аргументира и е проучил нещата от гледна точка на еволюцията, на биологията и от лични наблюдения.

 И сега моето виждане за Pick-Up, базирано на нещата, които съм научил от книгите на Mystery.

 Като всички други живи същества, ние имаме две много важни мисии в живота - Да Оцелеем и да се Репродуцираме. Когато заглеждаме или флиртуваме с представители на отсрещния пол, ние се оглеждаме за тяханата О (оцеляване) и Р (репродукция) стойност. В крайна сметка искаме нашите деца  да бъдат здрави, с добри гени, както и да сме сигурни, че ще оцелеем.
 Особено важно е второто за женските представители, тъй като назад в еволюцията, мъжкият е пазител на семейството и женската е търсела силен екземпляр, при евентуално нападение от други животни.
 Както се казва в теорията на Дарвин за еволюцията "Най-силният оцелява". До преди хиляда/и години ,може би това е било точно така, този, който има по-голяма физическа сила и издръжливост, той е оцелявал, но в 21 век, почти не се налага да се разправяме физически с другите, за това най-силният всъщност е най-гъвкавият, човекът, който може да се адаптира към промените.
 Сега да се поставим на мястото на една жена.. В 21 век сме, жените имат претенции да бъдат равни с мъжете и не само, до много голяма степен това е факт. Жените също работят, също изкарват пари и също плащат сметки, данъци, купуват си храна, дрехи и т.н. Тогава какво търсят от мъжа?
 Първото най-важно нещо е сигурност. Жената иска да  се чувства сигурна, в компанията на мъжа. Да знае, че той ще е до нея, когато тя се почувства застрашена. Жената иска да намери мъж, който ще бъде до нея и ще й помогне да отгледа и опази децата й. Примерно мъж с кариера, социално полжение, власт. Мъж, който да е високо в йерархията на дадено общество или социална група. За това, жените са привлечени от "лоши момчета", от алфа-мъже, политици, бизнесмени, шефове и всякакви лидерски или предприемачески позиции, които им осигуряват физическа, душевна, финансова или друга сигурност и стабилност. Замислете, се дами и господа, че колкото и да я има химията между вас и отсрещния човек, ако мъжът е беден, без шансове за развитие, без никаква власт и със средно или ниско социално положение, то няма да бъдете дълго привлечени и бихте били склонни на изневяра. Факт е, обаче, че само сигурността, т.е всички неща, които се отнасят до Оцеляването не са достатъчни за една здравословна връзка или дори изобщо една жена да иска да спи с мъж.
За това друга важна роля играе Р стойността. Ние искаме нашите партньори да имат хубави гени, които да ги предадем на поколението, което ще създадем. Не искаме децата ни да имат вродени болести, недъзи, качества и характер, които да им пречат да се социализират или оцелеят. Мъжете искаме красиви жени, които да показват независимост, ум, нежност. Жените искат, мъжете да са забавни, атрактивни, с чувство за хумор, непредсказуеми, чаровни.
 Тези характеристики определят Р-репродукция стойността.
Всеки човек си има скала, най-често разграфена от 1 до 10 според която оценяме мъжете/жените по привлекателност. Тази привлекателност всъщност се базира именно на тези две стойност О и Р.
И сега идва въпросът, какво е Pick-up. Пик-ъпът и изобщо доста от старите школи за пик-ъп се основават на принципа да се усъвършенстваш и да увеличиш своите Р и О стойности. На какво ни учи пик-ъпа ? Да бъдем независими, добре изглеждащи, атрактивни, забавни, непредсказуеми, коректни, с висока обществена стойност и т.н. и т.н.
 Пик-ъпът цели да помага на хората да се самоусъвършенстват непрестанно, да разбират човешките онтошения и начина за комуникация. Пик-ъпът е като вяра, която не ти казва "спи с 1000 жени" или "хвали се на приятеля си, че си чу**л еди коя си",
  Ние сме биологични машини, чиято основна цел е да оцелява и да се размножава. Ако мога да сваля, всяка мацка, която искам (или почти всяка), то това означава, че ще мога да се репродуцирам с най-стойностната мацка.
 Да, в пик-ъпът има рутини, фрази, техники, хипноза, и т.н. Но това са само инструменти, както сте чували хиляди пъти, не е важно какво ще кажеш на някого, а как ще го кажеш. Същото се отнася и до техниките, рутините, заучените фрази или NLP, игрите, рапортите и т.н. Един опънър казан по 10 различни начина ще доведе до 10 различни ефекта. Самият опънър, било той директен или индиректен е само причината да започнете комуникация.
 Хората сме твърдо-програмирани. Благодарение на нашите предци, ние сме това, което сме сега. В нас има заложени рефлекси, инстинкти  и модели на поведение. Представете си, че имате редица от ключета, които имат две състояния On и Off. Всяко ключе отговаря за отделно нещо, примерно - чувства (тъга, радост, еуфория, носталгия, ревност), емоции, мисли и т.н. При дадено въздействие от околната среда някои ключета се включват, а други изключват.
 Пик-ъпа ни помага да разберем тези ключета и да разберем как те се включват или изключват в хората, с които общуваме. Ако например искам да се запозная с авторката на темата, а тя е предубедена че искам да я свалям и й е писнало от проедния ПУА тук, който се е опитал да я зариби с някакви неща, то нейното ключе за защита ще бъде включено. И ако искам да го изключа, е хубаво да се дисквалифицирам, като потенциален сваляч. 
 Искам шефът ми да ми увеличи заплатата. Ако му го кажа директно, най-вероятно няма да бъде съгласен с мен, но ако започна с "Шефе, тази година направих много за фирмата, подписахме еди кои си договори, допринесох толкова пари, работих извънредно.....", то ще включим тези ключета, които ни трябват за да може шефът да се съгласи с нас и да ни повиши заплатата.
 Ако сме влюбени в момиче, което е претърпяло много тежка загуба и още се чувства наранена, ще изключим ключетата за болка и ще включим тези за забава, радост и сигурност.
 Според зависи от комбинацията ключове, които са ON или OFF, хората действат,чувства и мислят по определен начин (не за всеки ключовете са еднакви, но има много ключове, които са общи за всички хора).
Целта на Pick-upа е да ни помогне да ги откриваме, разбираме и включваме или изключваме тези ключета.

 И както казах има различни школи с различна философия и идеология. Но като цяло основната идея на Пик-ъпа е да оцеляваме и да се репродуцираме. Основни направления в Пик-Ъпа са индиректния подход, директния подход, натуралната игра, хипнозисна и нлп игра и други.
Ето няколко школи, за които аз знам:
Mystery - Mystery Method, M3M method (индиректен подход)
Ross Jeffries - Speed seduction  (НЛП и хипноза)
Richard Gambler - Stealth seduction (индиректен, повече невербален метод)
Zan Perion - natural game (натурална игра).

Активен
charli
PuP Форум Ученик
**

Репутация: +11/-22
Неактивен Неактивен

Публикации: 105


Профил
« Отговор #123 -: Юни 19, 2015, 00:24 »

    Аз смятам, че целта на pick up първоначално е била да прелъстиш(да правиш секс с нея) жената, която искаш. В последствие се появяват нови лидери като Mystery например, които избират свои цели и създават свои системи, термини и техники. В момента те са много и навсякъде, може би има повече лидери от колкото последователи. И всеки си има свои виждания по въпросът, какво е pick up и за какво се използва. Мисля, че по-правилният въпрос е каква е целта на pick up, а не какво е той. А всеки иска нещо различно свързано с противоположният(а защо не и същият) пол. А ако pick up има различни цели според различните хора, това прави и самият него нещо различно. На въпросът ти не може да се даде точен отговор. Но ще споделя моите цели в Pick up.

Аз искам да се науча да как да се отнасям с жените, да подобря социалните си умения като цяло, да знам как да реагирам във всяка ситуация, да разбера как действа и как мисли обществото и социалните групи в него. С две думи, да се развивам в тази (всъщност във всички, но сега говорим за pick up) сфера на живота. А след като се развивам все повече и повече, всичко с мадамите се получи както го искам.
Активен
kalata23
PuP Форум Майстор
***

Репутация: +45/-26
Неактивен Неактивен

Публикации: 197


Профил
« Отговор #124 -: Февруари 04, 2016, 15:46 »

Както казваше Мистери в едно предаване - " It's about building a life". За какво служи? За да стъпиш здраво на земята и да бъдеш част от обществото, а не да си аутсайдерът, седящ на скамейката, докато другите момчета играят мач. Много пъти съм казва, че Pick-Up-ът не е само сваляне на мацки, той е и отношението работник/работодател, маркетинг, бизнес, семейни отношения. Много от принципите, философиите и прочие, които съм чел за Pick-up, са идентични с философиите от бизнеса, маркетинга и прочие.
За това ми е и малко смешно като отида в някой по-голям магазин и започнат да ме зарибяват с цел да ми продадат нещо. Защото играем една и съща игра, само че с различен Close.
Активен
ekvivalentat
PuP Форум Новак
*

Репутация: +0/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 14


Профил
« Отговор #125 -: Юни 09, 2021, 19:03 »

Като чета някои мнения и оставам с впечатление че едва ли не мега нереален образ трябва да си за да си алфа  Ухилен
Иначе ебаси дискусията ебаси нещото
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines