|
Marmalad
|
 |
« Отговор #41 -: Октомври 15, 2013, 18:41 » |
|
Beact дали е сигурен не знам, но аз съм сигурен. Това лято изчистих 15 кг мазнини (главно) със 6 хранения на ден.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Furious
PuP Форум Ученик

Неактивен
Публикации: 139
|
 |
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2013, 16:33 » |
|
Честите хранения не са само за изчистване, а за здравословно хранене като цяло. Когато се храня по-малко от 5 пъти на ден чувствам глад, което не е добре. Виждам че си намерил bb-team, там има страшно много и хубава информация за здравословния начин на живот, но трябва много четене за да разбереш всичко. Наскоро намерих един филм "Глад за промяна" се казва, има го в любимите на всички тракери. Силно ти го препоръчвам !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Diagon
PuP Форум Зарибен
Неактивен
Публикации: 33
|
 |
« Отговор #43 -: Януари 02, 2015, 14:19 » |
|
Не прочетох всички коментари, но искам да кажа нещо в добавка на тези които прегледах. Първо за храненето: Обяснили сте идеално всичко за храненето. Искам да споделя най-образно един режим, който научих от добра диетоложка от града ми. Закуска: Полезно е, ако нямате сърдечни проблеми, да ядете на закуска по един грейпфрут, помага за разграждането на мазнените. Освен това можете да си препечете е филийка черен хляб и да добавите малко сирене. За пиене е подходяща чаша зелен чай. Обяд: Започнете със сезонна салата, след което минете на чисто месо. Може да добавите също и малко ориз, а в редки случаи и картофи. Разнообразявайте месото със зърнени храни. Вечеря: Трябва да включва голямо количество сезонна салата и малко количество чисто месо. Без въглехидрати! Между храненията изяждайте по някой плод. Разнообразявайте, не го карайте само на ябълки например. Ако обичате банани и грозде ги яжте само в ранната част от деня, и то в малки количества, тъй като от тях се трупат доста мазнини (макар че е много подходящо да изядете един банан след тренировка). Второто е за тези, които не са особени фенове на фитнеса. Преди две години и аз ходех на фитнес, но доста ме сковаваше. Фитнеса прави мускулите силни, но можем да употребим тази сила само за кратък момент от време, после се изморяваме. Няма я гъвкавостта. Вярно е че изглеждат невероятно, но не са толкова функционални, поне по мое мнение. Лично моят прогрес от фитнеса ми се стори не особено бърз, даже бавен, като го сравня с това което тренирам сега - Crossfit. Изчиства ме много бързо и чувствам все повече и повече сила в мускулите си. Ако на някого му е доскучал вече фитнеса, препоръчвам му да опита този спорт. Потърсете в интернет за зали във вашия град и почнете с треньор в началото докато навлезете малко в нещата. Ако ли не намерите поразтърсете се малко в чичко Гугъл и ще намерите много информация и програми. Упражненията можете да ги правите и във всеки фитнес. Тялото ви става машинка. За тези които не знаят какво е Crossfit оставям линк към един сайт, който намерих в гугъл: http://www.bb-team.org/articles/3808_kakvo-predstavlyava-krosfit
|
|
|
Активен
|
|
|
|
crazzy
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #44 -: Октомври 27, 2016, 10:26 » |
|
Да ви питам тогава, колко бързо се изгарят мазнините със спорт и л-карнитин? Примерно взел съм този карнитин http://4plusnutrition.bg/izgaryane-maznini/l-carnitine/carni и блъскам яко кардио, тоест - бягане, плуване... за колко време може да се очкава, че ще махна излишните 8-10 килограма? Разбира се, съчетано с нисковъглехидратна диета.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
master
|
 |
« Отговор #45 -: Октомври 28, 2016, 02:27 » |
|
почвай анаболите и си направи операция на хуя,това е начина,И продължавай да си мислиш че жените гледат какво тяло имаш и колко операции на хуя,не чети нищо друго от темите!!!анаболи-операция на хуя,това е решението!!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fraemas
|
 |
« Отговор #46 -: Ноември 16, 2016, 17:39 » |
|
Имам един въпрос. Тренирам от скоро, но нямам хранителен режим, не следя макросите си. Доста съм слаб, около 60 килограма и целта ми е да кача до 70-75 и след това ако съм много мазен да направя един кът. Въпросът ми е дали ми е необходим хранителен режим или просто да ям възможно най-много и да гледам кантара, като се старая да имам необходимите грамове протеин дневно, защото нали именно те изграждат мускула, а аз не искам да качвам само мазнини, а повече мускул? По този начин дали ще стане, или просто ще напълнея?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Just_a_boy
|
 |
« Отговор #47 -: Ноември 16, 2016, 20:27 » |
|
Яж.2014 качих 14-15 килограма за 8 месеца, почти всичкото мускул.Трябва обаче буквално да се тъпчеш и да преяждаш - примерно като ядеш пилешко с ориз яж и 4-5 филии хляб, за да качваш.Ако не си ендроморф няма да ти се лепи толкова.Дори да не ти се яде се тъпчи.И блъскай здраво + много кардио - въженце, спринтове.Трябва много да тренираш, ако не искаш да ги качиш на сланини тия килограми.Успех!
|
|
|
Активен
|
"Fortune doesn't favour fools"
|
|
|
Johnny
|
 |
« Отговор #48 -: Ноември 16, 2016, 20:41 » |
|
Важно да ядеш достатъчно белтъчини - 1.5 - 2грама на килограм тегло и да тренираш тежко - малко повторения (5-6) в правилна техника до отказ. Яко базови упражнения - клекове, тяга, лежанка и тн.
Въглехидратите няма да са ти проблем, щом си слаб и с бърз метаболизъм - можеш да ядеш каквото си искаш (иначе е ясно, че бавните въглехидрати са по-добър вариант, но тези неща са си канони и се знаят - ще си ги четеш тези неща, пълно е с информация), но цаката е да следиш промяната с очите си и ръцете си, освен ако не си мериш процента мазнини по други начини - може да почнеш с 3 грама на килограм тегло въглехидрати и да гледаш как ти се отразява - ако се омазняваш - намаляваш малко.
И не си мисли, че ще стане лесно и бързо - тъпо е. Тренирай си правилно (малко повторения, базови упражнения, отказ) и яж достатъчно (белтъчини най-вече), води здравословен начин на живот, наспивай се (8 часа) и ще стане по-бързо. Но трябва да имаш търпение и навици.
От добавките - глутамин и креатин. Протеин не ти трябва, ако си набавяш нужното количество с храната.
|
|
|
Активен
|
"Напред, задници! Да не искате да сте AFC вечно?" неизвестен pickup artist от началото на 21-ви век.
|
|
|
Cancun
|
 |
« Отговор #49 -: Ноември 16, 2016, 23:30 » |
|
Johnny и Just_a_boy са ти казали най-важните неща. Останалото вече е по-скоро до твой собствен рисърч и съответно намиране на това, което най-добре работи за теб.
От мен следните допълнения:
>>задължително тренирай крака! Поне веднъж в седмицата! Това включва предни и задни бедра, прасци, вътрешни бедра и задник, т.е всичко от пъпа надолу общо-взето. Да, тежко е, ставаш на дроб, но си заслужава. От почти двугодишния си системен опит в залата, където съм виждал всякакъв тип тела у мъже и жени, всякакви размери и генетични дадености, вярвай ми нищо не е по-смешно от назобан химик, чиито ръце и рамене сякаш ще гръмнат, а отдолу да е с чикън легс. Ти си мъж и краката ти трябва да бъдат силни и мощни. Не си позволявай да се възхищаваш на батенцата, които са способни да избутат 130 кг. на лежанка, но иначе не могат да клекнат даже и с 60кг или даже изобщо не се и доближават до стойката за клякане.
>>понеже искаш да качваш: 1,5-2кг. на месец (по кантар) е окей при "чисто" хранене. Айде, при теб и три кила на месец са окей, понеже си малко рехав с тези 60кг. Оттам нагоре вече е омазняване, което е по-добре да избегнеш, щото после ще трябва да чистиш по-усърдно.
>>Храненето ти е по-важно от тренировките. Обезателно седни и си изчисли калорийния прием. За макрота на този етап не се тревожи чак толкова. Има бая формули в нета, така че не вярвам да имаш проблеми. Към крайния получен резултат (+физ.активност на седмична база в уравнението) ще добавиш още 10-15% калории и това ще го поглъщаш на дневна база максимално стриктно.
>>Чийтинг е допустим в нормални граници. Моят чийтинг (понеже сега се мъча и аз да качвам) е нещо от сорта на:
1) 1-2 пъти е месеца джънк (дюнер, бургер) 2) 2-4 пъти в месеца препиване с алкохол, но другите 27-28 дни са ми нула откъм пиячка. Няма една биричка след работа, няма чаша винце "да се сгрея". За мен работи перфектно. Не се чувствам ощетен от нищо.
>>Обезателно яж обилно преди да ходиш на зала. Трябва да имаш пауър, понеже ще вдигаш тежко. Ядене 90-120 мин. преди зала е приемливо-хем си зареден, хем не ти е тежко на корема.
>> Разнообразявай поне веднъж в месеца схемата на упражненията. Човешкото тяло супер бързо се адаптира, а целта ти е да го държиш "изненадано" максимално често. Т.е сменяй типа упражнения за всяка мускулна група чат-пат.
>>Ако успееш системно и сериозно да ходиш и блъскаш яко (+правилно хранене и сън) поне 3 до 5 пъти в седмицата, на всяка осма или десета седмица си давай една с-ца пълна почивка малко да заредиш батериите.
|
|
|
Активен
|
"Socializing with women just to be social is ridiculous. There is literally no end payout. A woman can't help you move, they never give you a ride, they can't back you up in a fight, they can't hit the bars with you, etc. If the chances of getting laid aren't in the cards I don't waste my time, period"
|
|
|
ins
PuP Hero
PuP Форум Шампион

Неактивен
Публикации: 1868
|
 |
« Отговор #50 -: Ноември 17, 2016, 00:35 » |
|
Така и аз с годините станах нещо като експерт. Да си изкажа компетентното мнение и аз. Сарказъм разбира се. Много е важно да знаеш за какво тренираш. Естетика, сила или за вид спорт. Бодибилдинга е само и само за естетика и пречи за всякакъв вид спорт, ако тренирате като бодибилдърите. Мускулите хабят повече кислород и от мазнините. За това, ако някои тръгне да се занимава със спорт силно не препоръчвам да се тренира като билдър.
Има 2 основни правила обаче при всякакъв вид спорт - храна и сън. Без сериозно внимание към тези двете резултатите ще са слаби. Хранителните добавки са просто добавки, но аз препоръчвам на всеки амино киселини и витамини и минерали.
Ако тренирате за естетика - първите 6 месеца трябва да преминат в интелигентна тренировка и да не се бърза, за да има максимални резултати. Почивката е от изключотелно значение. Не надценявайте кардиото при отслабване. Ако изпълните едно упражнение с броя повторения и серии с едни килограми, то на следващата е много важно да вдигнете килограмите. Мускулите ръстат само и само с килограмите, който вдигате. Тоест ако днес те направили на лежанка 80кг 3 серии по 8 повторения, на следващата задължително - 85кг. Ясно е, че не всеки път ще успявате да вдигате килограмите, но успеете ли веднага на следващата ги вдигайте. Разбира се правилната форма е от особено значение.
Много е важно и тренировката ви да е балансирана, за да не се получи небалансираност във фигурата. Ето ви една примерна перфектно балансирана програма. Lower А Упр серия повт почивка кг в момента Римска тяга 3x8 2 мин Лег Преса 3х10 2 мин Хиперекстензии 3х12 1 мин Прасец 4х12 1 мин Корем 10 мин
Lower B Упр серия повт почивка кг в момента Клекове 3x8 2 мин Машина за задно бедро 3х12 1 мин Напади 3х12 1 мин г Прасец 4х12 1 мин Корем 10 мин
Upper А Упр серия повт почивка кг в момента Гребане със щанга 3х8 2 мин Лежанка 3х8 2 мин Вертикален скрап 3х10 1 мин Лежанка за рамо 3х10 1 мин Задно рамо 3х12 1 мин Бицепс 2х12-15 1 мин Трицепс 2х12-15 1 мин
Upper B Упр серия повт почивка кг в момента Набирания 3х8 2 мин Рамена преса 3х10 1 мин Хоризонтален скрап 3х10 1 мин Лежанка с гири 3х10-12 1 мин Пек Дек 3х12-15 1 мин Бицепс 2х12-15 1 мин Трицепс 2х12-15 1 мин
Аз лично спрях с боди билдинга след като се контузих това лято. Бях свалил 20кг за 4 месеца. Сега обаче тренирам кик бокс и няма място да се бавя с мускули. Веднъж седмично тренирам за сила само. Всичко друго е кардио упражнения и за издръжливост на мускулите. Като за сила гледам да тренирам главно крака - клек и тяга, гръб - набирания и гребания, прасец, лежанка и рамена преса. Накрая на тренировката правя максимален брой хиперекстензии, машина за задно бедро, и тренирам косите мускули на корема. Това накрая е за издръжливост и експлозивност на корето.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fraemas
|
 |
« Отговор #51 -: Ноември 17, 2016, 15:00 » |
|
Благодаря ви, че се включихте в темата, не съм очаквал толкова отговори. Наистина ми написахте доста добри неща, повечето ги знаех, защото търсих информация, но разбрах и някои неща. Това, което сега ми възникна в съзнанието като въпроси са следните неща: вкъщи не готвя аз, сутрин съм на училище, а майка ми готви. Разполагам някъде със 70-80 лева на месец, като на коледа би трябвало да получа някои лев, ако нашите имат възможност, но попринцип почти всяка коледа ми дават и в момента също имам към 150 лв, попринцип доста искам да си направя хранителен режим, но при положение, че не готвя аз и разполагам с такива средства възможно ли е? Разбира се в нас си има някой основни продукти като боб, леща, брашно и т.н. които няма да влизат в тези пари, но аз си купувам изварата, яйцата и т.н. Но не мога да накарам майка ми да ми смята нещата които готви, просто защото тя няма да ме разбере, а и не искам да я занимавам. Другия ми въпрос е за хранителните добавки и специално креатина. За него съм чел, че те пълни с вода и когато го спреш тази вода си отива или нещо такова и все едно не си пил креатин, това вярно ли е? И като цяло заслужава ли си толкова много, защото както казах парите са ми доста ограничени. За хранителния режим ако наистина мога да успея с тези пари ще спра да ям манджи и ще се науча да готвя, но възможно ли е? Иначе когато започвах още първите 1-2 седмици качих към 3,4 кг, но май стана на мазно и след това застой... не мръдвам с нито грам. Но тогава се тъпчех с въглехидрати и почти не приемах протеин, но не ги знаех тези неща. Искам да попитам и за junk food-а, мога ли да си го позволявам ако е в малки количества всеки ден? Другото, което ме притеснява е, че имам доста мазнини на корема като за толкова слаб човек. Личат си леко плочките, но не е това резултата, които искам и се притеснявам, че ако качвам ще става още по-зле. Мисля, че пълнея на корем и бедра най-вече и съм висок 1,70, според вас това нормално ли е? Също така съм виждал, че хората във фитнеса използват колани, когато дигат тежко, на мен нужен ли ми е, защото и аз се опитвам да дигам възможно по-тежко. Ще се радвам ако ми отговорите и на тези въпроси.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Johnny
|
 |
« Отговор #52 -: Ноември 17, 2016, 16:06 » |
|
Щом нямаш пари - не взимай никакви добавки. Не ти трябват - да, помагат, но не са някаква магия. Иначе са глупости това за креатина - прочети повече, но основният практически ефект, който се търси от него, е по-тежката тренировка - ще ти позволи да вдигаш по-тежко, което съответно ще доведе до прогрес, а не че самият креатин ти променя външния вид или те издува и затова се пие.
Трябва просто да си осигуряваш необходимия протеин за деня - другото си го яж, каквото се готви у вас. Взимай си извара, риба, яйца, месо, кисело мляко. Няма какво толкова да готивш - яйцата ги вариш, риба - консерви можеш да взимаш, макар че не са много евтини, иначе слагаш на скара върху котлон и си правиш 1-2 пържоли за 10 минути и си готов. Когато ти омръзне, ще разнообразяваш и ще се научиш да готвиш така, че да ти е кеф.
2 извари на ден са ти, да кажем, 4 лева. Ако едната е 300 грама, то в нея има към 40 грама протеин. На съдържанието ще видиш колко са точно. 2 извари ти дават 80 грама протеин, за да ги докараш до минимума - 1.5 грам на килограм, ти трябва още съвсем малко, примерно няколко яйца. И си готов.
Джънк фууд и сам знаеш, че не е добре, но ако ядеш като цяло малко въглехидрати, можеш да си позволяваш и джънк. Най-добре е да си избереш един ден от седмицата, в който да си позволяваш такива неща, а през другите дни да си стриктен.
Трябва да знаеш какво и колко ядеш всеки ден, за да можеш да променяш нещата в движение. Ако виждаш с очите си, че качваш мазно, значи е ясно, че ядеш повече от необходимото (въглехидрати и мазнини). Вместо да се панираш - продължаваш да тренираш, но същевременно намаляваш въглехидратите - махаш 1 от нещата, които ядеш или намаляваш количеството на същото нещо. Другият вариант е да започнеш да тренираш повече и да си ядеш по същия начин. И когато забележиш, че тренираш с все по-големи килограми, но същевременно не си по-мазен - това означава, че качваш мускул.
|
|
|
Активен
|
"Напред, задници! Да не искате да сте AFC вечно?" неизвестен pickup artist от началото на 21-ви век.
|
|
|
rekojeht
|
 |
« Отговор #53 -: Ноември 17, 2016, 16:41 » |
|
Трябва просто да си осигуряваш необходимия протеин за деня - другото си го яж, каквото се готви у вас. Взимай си извара, риба, яйца, месо, кисело мляко. Няма какво толкова да готивш - яйцата ги вариш, риба - консерви можеш да взимаш, макар че не са много евтини, иначе слагаш на скара върху котлон и си правиш 1-2 пържоли за 10 минути и си готов. Когато ти омръзне, ще разнообразяваш и ще се научиш да готвиш така, че да ти е кеф.
2 извари на ден са ти, да кажем, 4 лева. Ако едната е 300 грама, то в нея има към 40 грама протеин. На съдържанието ще видиш колко са точно. 2 извари ти дават 80 грама протеин, за да ги докараш до минимума - 1.5 грам на килограм, ти трябва още съвсем малко, примерно няколко яйца. И си готов.
Джънк фууд и сам знаеш, че не е добре, но ако ядеш като цяло малко въглехидрати, можеш да си позволяваш и джънк. Най-добре е да си избереш един ден от седмицата, в който да си позволяваш такива неща, а през другите дни да си стриктен.
Ужасен съвет, за някой който е кльощав и иска да качва.... Стига с тоя протеин. Аман. Истината е във високо въглехидратната диета. За да растеш ти трябва точно 1 нещо - достатъчно калории. И тези калории няма как да ги направиш от извара и разни ти там други чисти източници на протеин. Да не говорим, че ако караш на ниски въглехидрати ще имаш по-малко енергия, по-малко сила, и мускулите ти ще са плоски и издишали. Това, което пиша да не се разбира - а ок, много въглехидрати - бум торти, шоколади и тем подобни. Говоря за храни богати на полезни вещества, а не просто пълни със захар. При една добра, високо въглехидратна диета, ако си направиш калориите за деня, 100% ще си направил и протеина. Ако протеинът беше ТОЛКОВА важен за мускулите и силата, стронгмените щяха да се тъпчат само с чист протеин. А те кво правят? Точно обратното - бухат здраво въглехидрати. Това което казвам е от опит, да подчертая. Много добре съм виждал какви резултати съм получавал когато набиват въглехидрати, и какви ако карам на "чиста" диета (никакви). Това което постигнах от чисто хранене за почти година е един голям кур. Не мръднах. Нито откъм сила, нито откъм килограми (е...смъкнах 3-4 кила, ама не това беше целта).
|
|
|
Активен
|
If you seek to aid everyone that suffers in the galaxy, you will only weaken yourself… and weaken them. It is the internal struggles, when fought and won on their own, that yield the strongest rewards. You stole that struggle from them, cheapened it. If you care for others, then dispense with pity and sacrifice and recognize the value in letting them fight their own battles. And when they triumph, they will be even stronger for the victory.
To truly understand something you must have the whole contrast, not adherance to a single idea.
It is such a quiet thing to fall. But far more terrible is to admit it.
To best one in combat...that is one thing...To defeat them without striking a blow, that is my hope.
|
|
|
StefanS
|
 |
« Отговор #54 -: Ноември 17, 2016, 17:06 » |
|
Има 2 основни правила обаче при всякакъв вид спорт - храна и сън. Без сериозно внимание към тези двете резултатите ще са слаби. Хранителните добавки са просто добавки, но аз препоръчвам на всеки амино киселини и витамини и минерали.
Силно наблегни на съня. От около 8 месеца тестове - няма по голям кеф да спиш толкова колкото тялото си иска (лягаш си в определен интервал и се будиш когато се събудиш). След това всичко се нарежда - искаш да качваш килограми - яж по вече. Искаш сила - вдигай сериозни тежести. Спиш, ядеш, вдигаш. Няма друга рецепта за да станеш СИЛЕН. Ако искаш да изглеждаш добре естетически - рецептата за храна е по-различна, но качественият сън отново е задължително условие. Храна и спорт - според целите, сънят - за здраве и максимални резултати. Всеки има своя опит и няма правилна-грешна програма режим на трениране. Зарежи добавките, и наблягай на манджата, щом има и кой да ти я готви угояването ти е в кърпа вързано. Ето кака: - сядай с цялата тава/тенджера на масата и яж направо от нея, ако не, използвай големи по размер чинии - яж пред телевизора или компютъра - ако имаш различни манджи пред тебе - редувай ги - първа, втора, трета докато ти омръзнат поотделно. - не стъпвай на кантар. Мери се веднъж на 2 седмици. Ако си злояд и претенциозен - изкрвай си пари и ходи по ресторанти.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Johnny
|
 |
« Отговор #55 -: Ноември 17, 2016, 18:55 » |
|
Ужасен съвет, за някой който е кльощав и иска да качва.... Стига с тоя протеин. Аман. Истината е във високо въглехидратната диета. За да растеш ти трябва точно 1 нещо - достатъчно калории. Не се позовавай на митове и легенди. Калории в тялото ти, под формата на подкожни мазнини, има предостатъчно. Освен ако не си кожа и кости, като Крисчън Бейл в 'Механикът'. Никъде не се говори за нула въглехидрати за деня, но те изобщо не са необходими, за да качваш мускул. Това е мит и по-добре си го избий от главата. Аз тренирам от 10 години и моя най-голям напредък съм постигнал, когато махнах огромна част от въглехидратите от менюто си (то няма как да махнеш всичко и не е полезно, но 100 грама овесени ядки на ден и 2 филии пълнозърнест хляб не са високовъглехидратна диета) и започнах да тренирам тежко. Качих мускул и свалих мазнина (според митовете това е невъзможно) и в крайна сметка бях по-лек, по-здрав, по-силен и по-добре изглеждащ. Когато бях на високовъглехидратна диета - качих, но далеч не толкова чисто. Ако идеята на пича е да качи мазнина с по-малко мускул, ок. Но не останах с такова впечатление. Друг е въпросът, че ако е с бърз метаболизъм може да си яде повече, но това изобщо не е необходимо, за да качиш мускул. Тази мантра за тъпченето и качването я разпространяват химиците по зали и форуми, а всъщност истината е, че мускул се качва и при калориен дефицит (аз съм го правил и не го смятам за чудо това нещо). Някои хора качват по-трудно по принцип и това няма нищо общо с въглехидратите. Ако същите тези тренират години наред правилно и без да се тъпчат с въглехидрати, пак ще качат, макар и по-малко от други, които качват по-лесно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fraemas
|
 |
« Отговор #56 -: Ноември 18, 2016, 11:30 » |
|
Благодаря още веднъж на хората, които ми отговорихте на въпросите. Това, което ще направя и мисля за най-правилно е следното: ще си следя протеина, но ще обръщам и внимание на повече въглехидрати, за да мога да кача килограми. Но няма да бързам да качвам много, ще се стремя към 2-3 кила на месец, за да може по-голямата част да се превърне в мускул и когато достигна желаните килограми и искам да изчистя за по-атлетично тяло да не ми се налага да влагам толкова усилия. Тъпото е, че без хранителен режим няма да си опозная тялото, кое работи най-добре за мен, но като посъбера повече пари и това ще стане.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Catalyst
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 16
|
 |
« Отговор #57 -: Ноември 05, 2022, 04:40 » |
|
Искам да допълня нещо интересно по темата, а това са пропорциите. По принцип най-хубавите тела естетически погледнато са тези, изобразени на гръцките статуи - тялото на война. Повечето хора, които тренират, наблягат на гърдите и бицепса, като пропускат краката, не наблягат особено много на гърба и забравят, че трицепса и бицепса са в съотношение 2 към 1, а не 50/50. Като погледнеш такива хора се сещаш за батка стил 90-те. Други хора тренират по-адекватно, като не пренебрегват останалите мускулни групи, но когато ги погледнеш си казваш "Тоя пич помпа в фитнеса". И сега идеята на "натуралната" и красива физика в стил гръцки войн всъщност се корени в тези 3 неща: - Силен и широк гръб - съответно набиранията са твоят най-добър приятел; - Силни и развити, широки рамене - придава типично мъжката форма. Горната част на гърдите също акцентира върху рамото; - Силни ръце - силен и добре оформен бицепс, но все пак имаме пропорцията 2 към 1 за трицепс и бицепс съответно; За финал нисък процент подкожни мазнини, за да се покаже това, което сме изградили. За да постигне тялото си в Троя Брад Пит е наблягал именно на тези мускулни групи. Кристиано Роналдо ако му погледнете физиката изглежда естествена и ще видите, че гърдите му не са кой знае колко развити за сметка на раменете, ръцете и особено гърба. Същото и за Иан Сомерхалдер от вампирите. Всички от тях изглеждат някак си естествени, а не фитнес маняци.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|