Ти първо работа си намери после питай, как с шефа да се държиш и как бакшиши да изкарваш

За барман - просто не си го и помисляй. Тея пичове изкарват 1500лв+, но за това се изисква висше образование по хотелиерство или нещо от тоя род беше.
За сервитьор може. Обаче такива които търсят летни работи за по 2-3 месеца ги приемат повече по моретата и курортите.
Обаче тебе никой няма да те приеме за 1 месец да бачкаш и да си ходиш... те веднага трябва да ти търсят заместник веднага щом почнеш работа.
Има едни такива работи, на повикване, където те викат и ти товариш или разтоварваш камиони и разни други такива хамалски работи. Приемат всеки който има физическа сила и желание - 50 лв за 12 часа.
Дали ще те направи социален - не ми се вярва.
Аз не бих тръгнал да си лафя с сервитьора ми и да му дам телефонния си номер примерно.
Даже ще побързам да му дам поръчката и да се разкара, за да мога да си говоря с този с когото съм отишъл в заведението. Даже съм забелязал, че хората млъкват веднага щом сервитьора донесе поръчката и се мълчи, докато не се махне...

странна работа.
А ако си барамн, ще имаш "социални връзки" с редовните пияници

Може ако си хубав, някое друго момиче да те заговори, ама ти си бачкаш, а тя е дошла не за да си лафи с бармана, а за да се забавлява.