Това не е директен подход, а по скоро прилича на хлапашките подвиквания и подсвирвания, които АФЦ-тата практикуват.
"Много ме кефиш, ща спася!", "Ей, секси искаш ли да помачкаме чаршафите?", "Що си сама? Дай да ти правя компания!"
Показват лигня, съчетана с нисък ранг. Някоя може и да спре на такова, но само за да се погаври с теб и да те нахрани. Помисли как би протекъл разговор с непозната в подобен стил. Едно е да демонстрираш, че си я харесъл и да покажеш, че искаш да я опознаеш, съвсем друго е да точиш лиги и да демонстрираш, че искаш да я чукаш без да има нищо между вас - с други думи показваш липса на критерии.
Директния подход е в излъчването и субкомуникацията, не толкова в репликата "Харесваш ми/Симпатична си ми " и тн. А правилната субкомуникация е - Аз съм готин пич, мисля, че и ти си готина и може да си изкараме добре заедно. Показваш начален интерес и използваш енергията от него за да започнеш разговора, но и даваш шанс и на нея да се представи и да ти демонстрира качества.
След като тя е спряла и вече говорите , постепенно в сета твоят интерес леко спада , а нейния се покачва, като същевременно всеки натрупва впечатления за другия. Накрая ако всичко е протекло добре и двамата ще се кефите един на друг и ще искате да се видите пак.
Твоята начална енергия, излъчването ти, смелостта да я спреш по този начин действат като импулс, който да създаде положителна емоция в нея и тя да поиска да те опознае повече. Но ако в края на сета интереса не е изравнен няма да се стигне до следваща среща пък камо ли директно до кревата.