elemento
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 4
|
 |
« -: Октомври 28, 2013, 11:20 » |
|
Хрумна ми интересен според мен опенър, който не съм изпробвал, но смятам, че си струва да се сподели. Нарекох го "The Englishman"
Виждате момиче, което искате да заговорите(желателно е да е сама навън). Отивате към нея и започвате с "Hi, do you speak English?". С наивен и заинтересован тон и очаквате нейния отговор. В случай, че каже "не / no" и виждате нежеланието й да бъде обезпокоявана, казвате "thanks anyway, have a good day" или нещо от сорта и продължавате към следващия таргет. Когато получите "yes" за отговор продължате разговора с рандом неща - питате къде се намира нещо; или питате за възрастта й или там каквото ви дойде на ум, но не се увличате прекалено много в диалога на английски. В един момент - след като сте разменили имената си и няколко думи - проговаряш на български и казваш, че това е било нещо като задача от уроците ти по английски/от специалност, която изучаваш или от другаде - да опиташ да се запознаеш с непознат човек на английски език все едно не си от тук - да се симулираш такава ситуация. След което според нейната реакция, която теоретично би трябвало да не е негативна, може да продължиш с искане на номер и фейсбук като и намекнеш намеренията си към нея и това, че се радваш, че произволния човек, с който си се запознал е точно тя. Така се показваш в ролята на човек, който предприема интересни неща и има куража да ги изпълни.
По селски вариант на този опенър би бил - след като започнете кратък разговор на английски или тя те пита от къде си, казваш, че си когато си я видял веднага си решил, че трябва да я заговориш, но си забравил българския от притеснение/от красотата й. Този вариант лично на мен ми се струва доста по-слаб, но може да има приложимост според момичето.
Първия вариант вероятно ще се котира повече, когато и двете страни са по млади (под 25), за да мине номера с уроци/университет. Все пак ще е добре и да имате относително добър английски език.
Моля, изкажете мнение/критика. Дали би имал успех този опенър и какво може да бъде променено за по-голяма успяваемост?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Crash_Davis
PuP Форум Сенсей

Неактивен
Публикации: 394
Crash
|
 |
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2013, 11:28 » |
|
Тва не го прилагай, щото ако нямаш британски акцент като мен рискуваш да ти върнат "Що ми говориш на английски?" още в началото и работата да се разсъхне.
|
|
|
Активен
|
if you bite my lip or neck... you better start taking your fuckin' clothes off, just sayin'
|
|
|
elemento
PuP Форум Новак
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2013, 11:36 » |
|
Повечето момичета няма да очакват Cockney или Posh английска реч, но както казах, за първи вариант се изисква относително добър английски, за да е убедително. Другата мисловна композиция, която небританският/неамериканският ти акцент може да разкрие като спонтанно впечатление е, че не си native speaker, но може да си чужденец, дошъл в България, който не знае български.
Разбира се, приемам мнението ти, тъй като нямам практика и просто ми беше интересно да споделя това като идея.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Crash_Davis
PuP Форум Сенсей

Неактивен
Публикации: 394
Crash
|
 |
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2013, 11:49 » |
|
Нямаш ли акцент ще те хванат веднага. Както и да е, това не е интересно. Кажи какво еба напоследък, похвали се.
|
|
|
Активен
|
if you bite my lip or neck... you better start taking your fuckin' clothes off, just sayin'
|
|
|
stone
PuP Hero
PuP Форум ЗвЕзДа

Неактивен
Публикации: 3996
|
 |
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2013, 13:04 » |
|
След което според нейната реакция, която теоретично би трябвало да не е негативна
Защо теоретично? Защо не го пробваш на практика върху 10 мацки и да напишеш примерно - 3 от тях си дадоха телефона.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kejtarn
PuP Contributor
PuP Форум ЗвЕзДа
Неактивен
Публикации: 3830
|
 |
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2013, 13:21 » |
|
Кажи какво еба напоследък, похвали се.
Айде посмени малко catch-phrase-а, вече съвсем се изтърка....не че и в началото е бил забавен, де.
|
|
|
Активен
|
The road I walk is paved in gold. To glorify my platinum soul. I'll buy my way to talk to God. So he can live with what I'm not. The selfish blood runs through my veins. I gave up everything for fame. I am the lie that you adore. I feed the rich and fuck the poor. I got what you want, it just don't stop. This is entertainment; Lies are entertainment .You are down on your knees begging me for more...
|
|
|
BERSERK
|
 |
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2013, 13:39 » |
|
Ето пример , за това как някой може да залитне в много грешна посока в пикъпа След което според нейната реакция, която теоретично би трябвало да не е негативна
Това отразява цялостния ти проблем elemento. До толкова търсиш реакция , че се стремиш да намериш най-безопасния начин , с който да заговориш само и само да не те отрежат. Пикъпа е дързост, смелост и отпуснатост. Не безопасен начин за заговаряне. И докато търсиш безопасния и лесен начин играта ти няма да върви. Дори и да спреш някоя и тя да ти обърне внимание ще имаш ли топки да направиш разговора емоцинален и да вкараш сексуалност? Или ще и поискаш телефона само заради това че я заговаряш на английски. Съветвам те да тренираш как да не си реактивен в сет. Не се плаши от отрязванията - дори напротив , предизвиквай ги. Докато напълно спре да ти пука от тях. Едва тогава ще можеш да се отпуснеш и да играеш. Иначе каквото и да правиш ще е мъчение - непрекъснато ще мислиш дали сега няма да те отреже, дали ще реагира добре на това, което казваш. А това убива играта. Ето ти един вариант на английския опънър, който ми допада повече: Hi, do you speak English? И каквото и да ти отговори казваш: Всъщност това няма значение. Просто те харесах и реших да се запозная с теб. Представяш се и продължаваш  А можеш и да я побъзикаш, че за теб е важно бъдещото ти гадже да говори англиски и френски и от отговора на въпроса , зависи дали ще имате щастлив брак . Като цяло можеш да използваш всичко , което ти е забавно. Но не за да си улесниш играта и да стъпваш на пръсти, защото те е страх да не те резне - това няма как да го компенсираш с нищо. В сет трябва да се забавляваш и да рискуваш.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CONQUISTADOR
|
 |
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2013, 13:57 » |
|
Пикъпа е дързост, смелост и отпуснатост.
Кратко , точно и ясно. + 1
|
|
|
Активен
|
Никога не се отказвай .
|
|
|
elemento
PuP Форум Новак
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2013, 21:08 » |
|
BERSERK, благодаря за стойностното мнение! Наистина си прав - винаги подхождам към нещата с неистов страх/тревожност от възможността за отказ/провал и градя действията си около възможно най-ниския процент за възможен провал и пропускам момента, в който просто трябва да се насладя на самото действие и да 'играя'.
Най-после съм осъзнал някои от основните си проблеми и работя върху тях. Следващият път, в който ще пусна тема от този род, ще бъде с изпробвана в практиката рутина.
Благодаря отново!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Beact
|
 |
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2013, 23:16 » |
|
След което според нейната реакция, която теоретично би трябвало да не е негативна
Защо теоретично? Защо не го пробваш на практика върху 10 мацки и да напишеш примерно - 3 от тях си дадоха телефона. Форума се напълни с теоретици. Хората вместо да пикапят и пишат репорти, пишат какво би се получило, ако са го направили.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LBJ23
PuP Форум Ученик

Неактивен
Публикации: 143
|
 |
« Отговор #10 -: Март 20, 2014, 17:30 » |
|
Този опенър ми стана интересен и реших да го пробвам и и наистина прави сте не се получава (освен в един случай , но там трябваше бая "мазане" след този опенър) . Изпробвах го върху 6 момичета при което смяната от английски и български беше при едната : пффф и обръщане на другата страна и съответно тръгване . А най-добрата реакция беше : ммм от къде го измисли това (със усмивка) . Аз и казах , че ми се е случило с момиче в бар на морето при което реакцията и беше :еееее добре бе хубаво се измъкна и стигнах до добър клоуз като и взех номера 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko_z
|
 |
« Отговор #11 -: Март 21, 2014, 00:31 » |
|
Много слабо като идея! Първо говориш на английски и след това се оправдаваш, че ти било задача.  Самия акт на оправдаване така ти кърти ранга, че и 11 да си имал ти спада главоломно. Иначе аз съм пробвал нещо подобно, но не с идеята да се оправдавам след това и не и дори и с идеята да ѝ вляза подломно в гащичките ѝ, а просто само за да си направя фъна. По едно време бях на вълна "Боби Турбото" и използвах една негова реплика "Do you like Ауди А шес?" Са така написано е ясна ебавката, че последните думи са на български, ама на колкото и момичета да го казах, нито една не се усети.  Влизал съм и така: - Sory, do you speak English? - Yes. - Becаuse I don't speak at all. С ясната идея да е бъзик.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
anonimen
|
 |
« Отговор #12 -: Март 21, 2014, 10:47 » |
|
Не съм го пробвал но си мисля, че може да случиш на мацка която незнае английски и да се махне веднага. Опънъра е добър за чужбина. Например отиваш в Италия и там решаваш да сваляш мацки. Незнаеш италиански и си търсиш мацки знаещи английски за да може да говориш с тях. И така отначало разбираш дали може да говориш с нея или не.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|