Както всички знаем, в България е почти невъзможно да си осигуриш приличен доход само със заплата (изключвам някои специфични професии като програмисти, моряци, както и мениджърите на високо ниво). Разбира се, вариант е да се работи на две места, но тогава се превръщаш в машина и не ти остава време да се насладиш на радостите на живота. Нека в тази тема споделим идеи за занимания, които могат да ни носят страничен доход, но в същото време са и забавни и ни доставят удоволствие.
Например аз обичам да играя покер. Даже две години бях професионален покер играч, приемах го като работа. Ако човек инвестира време в самообучение, могат да се правят пари, при това съвсем прилични. А играта е изключително забавна и вълнуваща. Макар че и това омръзва, вече не ми носи такава тръпка като преди. Замислям се сега да понауча нещо за Форекс търговията.
Подобни хобита биха били подходящи и за хора работещи например като продавачи нощем или охрана някъде, където няма какво да се прави през повечето време на работа.
Според мен от хобита може да изкараш много повече пари от колкото да бачкаш за някой, защото това което правиш с желание от вътре те стимулира много повече, може да го правиш по-дълго време и евентуално се харесва на повече хора, които била платили я да го гледат я да ги научиш я да консумират това което си създал.
Докато това да бачкаш за някой, го правиш насила и така нито си вътрешно удоволетворен, нито финансово си покриваш всичко от което се нуждаеш.