Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Октомври 02, 2023, 00:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

"Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти." – Китайска поговорка

Започни да живееш живота си сега! Научи се да заговаряш непознати жени!

Екипът на pickup-project организира групи за нови обучения през 2023г.

За записвания попълни формата:

https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Стартиране на сайт/мобилно приложение  (Прочетена 11045 пъти)
StAyN
PuP Player
PuP Форум Зарибен

Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил
« -: Февруари 26, 2014, 19:55 »

Пичове трябват ми насоки помагайте.

Планирам да стартирам сайт + мобилно приложение.
Доста са ми слаби познанията по СЕО, интернет маркетинг и програмиране.  Общо взето знам това, което съм понаучил от ровенето из различни сайтове и гугал.

Проекта е свързан с фитнес и пълноценно хранене.

Чудя се дали да използвам услугите на фирма за създавенето на сайта/приложението ? Ако да - има ли някоя, която би свършила работата по-добре от друга или няма чак такова значение коя ще избера. Как вървят цените ? Или може би да се насоча към програмист ? Познавам хора, които се занимават с това, но те още са студенти, а искам всичко да е изрядно и професионално без изненадващи проблеми/бъгове. Но пък и да не инвестирам безумно големи суми несъобразени с риска от неуспех.
Чудя се също дали да заложа на някаква скромна такса за използването на услугите на сайта или да заложа на печалбата от реклами. За това трябва да знаете и повече подробности за сайта, но не бих разкрил много публично.. Колко посещения трябва да има сайта приблизително за да мога да изкарвам прилични пари от реклама. И лесно ли се заема място напред в търсачките ?

Приемам всякакви съвети и предупреждения за проблеми и неща на, които бих се натъкнал и трябва да обърна внимание..
Активен
slayer
Forum Admin
PuP Форум Шампион

Неактивен Неактивен

Публикации: 1606

Профил WWW
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2014, 07:54 »

Здравей StAyN,

Като човек, който си изкарва прехраната дълги години именно с менажиране на нет/мобиле проекти мога да ти шерна малко познания:

1. Нещата ще станат трудно - при положение, че ти имаш само идеята и очакваш/наемаш друг да  реализира. Обикночено пича с идеята е и отчасти девелопър/сео/контент и си прави бетата/алфата че и версия 1.0 сам.
2. Интернет рекламата не е от най-доходоносните дейности (особено в БГ) . Казвам ти го като човек менажирал едни от най-посещаваните и големи сайтове в БГ. Нивата на посещения, които трябва да постигнеш са огромни, а вече от там идва и много по-важното качество на трафика (таргет групи и т.н.).
3. С такси за приложенията - нещата също не са цветущи (в БГ направо невъзможни).

4!!! Иновативност, съдържание и креативност му е вече майката - на този тип приложения/сайтове. Тъй като пазарните нииши са силно претъпкани с всякакви продукти. Трябва да се харесаш на потребителите, а от там и на инвеститорите...

Като цяло - за да е успешно едно такова начинание аз бих посъветвал да се прави за чуждия пазар, да е иновативно, да събере критичната маса от потребители и след това да се потърси хедж фонд/компания (в чужбина - примерно Лондон Усмивчица), който да инвестира в него или да го купи... Това разбира се е много трудно... жалко, че СБой не пише вече във форума - той е бизнес гуруто, който точно това прави... но да не те отчайвам той от много години се занимава и чак сега започва да бере по-сериозните плодове на своя труд.

Поздрав,
СЛ
Активен

I'm a very special kind of monster
Furious
PuP Форум Ученик
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 139

Профил
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2014, 09:01 »

Има малко фирми, които ще ти свършат наистина качествено работата, но и за тези фирми трябва да се бръкнеш. Повечето ще ти направят нещата колкото да работят.
Ще ти дам пример - ако искаш сайт от рода на BB-Team за под 1500 лв просто се откажи. Мобилното приложение ще ти струва още по-скъпо.
А това как ще си избиеш парите е вече друга тема. Както @slayer ти каза, по-добре се насочи към чужбина. Тук просто не виждам как ще изместиш BB-Team, те са наистина добри !

@slayer - при точка №1 смятам, че не си прав. Start-up обикновено се започва от 2-ма човека. Единия е разработчик ( този, който пише код ), а другият е човека с идеите, връзките и т.н. 2-ма разработчика да започнат приложение е трудно начинание - не бива да се подценява ролята на връзките с хората или на планирането на проекта. Също така 2-ма души, които не разбират същината на проекта биха се справили само ако имат доста пари, за да си платят на някой да работи за тях.

Аз те съветвам да помислиш много добре върху идеята си, защото не виждам какво иновативно би могъл да предложиш, при условие че имаш готови решения от хардуер + софтуер за спортуващи, които ти мерят пулса, крачките, калориите и т.н. и на всичкото отгоре са и часовник, елегантна гривна и прочее.
Намери си съмишленик, който да може да пише код и ако имаш хубава идея пробвай да пробиеш в чужбина, България не е пазар !
Активен
StAyN
PuP Player
PuP Форум Зарибен

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2014, 02:18 »

Благодаря момчета !
Бях доста ентусиазиран като написах темата точно, защото не намерих нещо подобно на това, което планирах или поне във вида, в който си го представям.  Но днес като се поразрових по-обстойно останах леко разочарован. В един сайт го открих като раздел  в сайта, доста добре направено - точно както си го представях. Все пак не съм се отказал напълно.. Но определено бих бил по-предпазлив с големината на инвестициите и може би ще се насоча към стратегията, която Furious спомена и ще се опитам да направя екип с приятел. Има едно момче занимава се с програмиране от гимназията, а сега е 2ри или 3ти курс със специалност програмиране, наскоро изкара и накакъв курс по php. Ще споделя с него и се надявам да има необходимите познания за да се справим. Дори и да не се получи нещо грандиозно, ще понатрупам опит и познания. А един завършен продукт винаги доставя удоволствие независимо дали и колко пари носи.
Готиното е, че това което съм замислил не се конкурира със сайтове като bbteam, а дори има предпоставки за партньорство с подобни сайтове.

btw
Има малко фирми, които ще ти свършат наистина качествено работата
Ако има такива, които се открояват от останалите ще съм благодарен някой да ги сподели и на лично може.

И още един въпрос:
 Да си представим че има сайт дъмбел.ком - който е специализиран сайт за дъмбели и щанги, но с ниска посещаемост. И примерно сайт като бб-теам - където освен всичко останало пише и разни неща за дъмбелите, щангите и доста от останалите неща, които ги има и в дъмбел.ком . Ако потребител напише в гугал "дъмбел" кой от двата сайта ще излезе по-нагоре ?
п.с това е само пример няма да се занимавам с дъмбели  Готин
Активен
Furious
PuP Форум Ученик
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 139

Профил
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2014, 08:58 »

btw
Има малко фирми, които ще ти свършат наистина качествено работата
Ако има такива, които се открояват от останалите ще съм благодарен някой да ги сподели и на лично може.

Наблюденията са ми по-скоро от фирми на които съм ходил на интервю, където се радвам, че не ме взеха Смотан
Не съм поръчвам продукти от фирми за да им знам качеството, но като виждам какви хора работят в тях и какво търсят ми става ясно ... повечето търсят мега добър да знае 200 неща и заплата с 30% по-ниска от средната за професията ... тъжното е че почти всички фирми в сферата на уеб програмирането са подобни в България.

И още един въпрос:
 Да си представим че има сайт дъмбел.ком - който е специализиран сайт за дъмбели и щанги, но с ниска посещаемост. И примерно сайт като бб-теам - където освен всичко останало пише и разни неща за дъмбелите, щангите и доста от останалите неща, които ги има и в дъмбел.ком . Ако потребител напише в гугал "дъмбел" кой от двата сайта ще излезе по-нагоре ?
п.с това е само пример няма да се занимавам с дъмбели  Готин
Това което описваш се нарича SEO ( search engine optimization ). Т.е. как търсачките ( в частност гугъл ) ще намират сайта ти. За моя радост гугъл работят над това да откриват добро съдържание, а да не се влияят толкова от глупости като ключови думи и прочее. Дъмбел.ком може да има някаква тежест върху откриването му, но по-важно ще е съдържанието вътре в него.
Активен
tiny
PuP Player
PuP Форум Майстор

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Профил
« Отговор #5 -: Март 04, 2014, 00:51 »

StAyN това ти ли си който си мисля, покер играчът от Варна?  :police:

Интересно, че в този форум има и такъв раздел.. аз се занимавам с уеб дизайн и темата ми е доста интересна Усмивчица И ние имахме една идея за сайт, но после след по-подробно проучване се оказа, че всъщност има вече доста такива сайтове.

За да може да печелиш от сайта си, трябва да имаш посетители, за което ти трябва уникално съдържание и реклама/SEO. Сайт можеш да си направиш за 500,- лв. , а сигурно и за по-малко пари, за приложенията не знам точно как седят нещата, но предполагам подобна сума.

Най-добрите в България са http://edesign.bg/ , освен това можеш да видиш и :
http://i-creativ.net/
http://www.devision.bg/
http://webmedia.bg/
http://www.rvertis.com/

За това дали сайта ти ще излиза на първа страница в търсачките влияят много фактори, включително съдържанието на сайта, колко често се срещат търсените думи в текстовете, от колко отдавна сайта е активен и тн. В началото нямаш шанс да излезеш на челна позиция (първа страница) с чисто SEO, за това трябва време. Варианта ти е Google AdWords или Facebook платена реклама, това сега е на мода.

Ако имаш още въпроси мога да ти помогна Усмивчица

tiny
Активен

Devotion!
StAyN
PuP Player
PuP Форум Зарибен

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Март 05, 2014, 00:49 »

tiny правилно се сещаш братле Усмивчица
Мерси за сайтовете копирах си ги да не вземат да ги делнат.
Иначе наистина е почти невъзможно да се измисли нещо ново освен ако не си много бърз и съобразителен, решителен и т.н.т  Намигване
Ще ти пиша скоро да си побъбрим  :police:
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: