И какво като една жена си изкарва хляба като си търка гъза в скута на плешиви, чичковци с шкембета? Кои сте вие да я съдите? И да определедяте дали е боклук или стойностен човек? Някое момиче е успешно, печели и гради кариера, и вас това ви плаши, и комплексира. Че вие не се справяте. ЖЕНОМРАЗЦИ. И какво като си пуска пичката под наем, за 80лв на час, да я порят тираджии, бакшиши, манга*ли, и всеки произволен с 80лв в джоба? Това си е нейната пичка! Кои сте вие да определяте и да лепите етикети, бе! Завиждате, че жените печелят и успяват, че са независими и това ви плаши? Нали бе? Тва ви е проблема на всички мъже бе? Признайте си бе? Вие сте страхливци? И от страх ги наричате боклуци. Страх ви е, че жената има по-висока стойност от мъжа. И за това ги убиждате, и се опитвате да ги оплюете, и да я свалите. Срамувам се от тоя форум. СРАМ!
Колежката ме е изпреварила с тирадата, но аз я виждах всяка дума, всеки ред, още преди да я напише. Просто това е, като да те питат "как се казваш", и ти да си кажеш името. От едното следва другото. Машинация.
Formaldehidena, значи, манипулацията ти е толкова механична, че дори не си си направила труда. Просто ейтака си го направила, колкото да го отметнеш от задачите си за днес.
Кой съм аз, че да лепя етикети, питаш? А единствения смислен въпроса е, кой и как ще ме спре? Само от това се определя.
И ти казвам - аз съм свободен, да наричам боклук, всеки който смятам за боклук. Както тя е напълно свободна да бъде боклук, и аз нямам власт над това.
Другия момент. Женомразец, ме прави според тебе, това, че наричам боклука - боклук. Че като видя лайно, го наричам "лайно" и не го настъпвам. Не казвам "Не познавам това лайно, дай да го опитам, може да е шоколад". И що? Щото използвам истинските думи за нещата? А, те не са хубави? Грозни? Щото аз не съм жена? Не съм и лайно? Ми окей. Ако това е общоприетото условие, няма проблем - аз съм женомразец. Аз мразя жените

Доволна ли си...
Както и да е. Мисълта ми беше другаде. Виждал съм, как се съдят жените. Как се изказват една за друга. Предполагам всеки. И масово се съдят доста по-грозно! Но за неща, нямат значение, нямат отношение.
Най-яркия пример, виждал съм го стотици пъти. С момичето Х, коментирам момичето У (тя е красива, и нищо друго не се знае за нея). Коментара е само един и е обоснован по следния начин "Абе мани я тая курва бе, виж я само как изглежда! Тая търси парите,
аз не съм такава", "виж я само как се е обляква/как се е направила, тая е курва.
Аз не съм такава". Информацията е само снимка. Нищо друго Х, не знае за У. И много, много, много рядко "да, красива е".
И подобни коментари, с нищо не се различават от твоя, Formaldehidena. И двата будят в мене смях. Разбираш ли, що? Щото са прозрачни идеите зад тях.
Значи, те се съдят и определят по външния вид. По това дали се раждаш красив или не. По това дали изглеждаш добре или не. И са готови с точно определение - най-често курва.
Аз съдя хората по действията им. Определям хората по делата им. По това дали са избрали да се качат на пилон, потните селяни да ги целят със салфетки или са избрали да останат долу.
И ти ми казваш, че аз съм повърхностния. Аз съм женомразец. Аз съдя със задни мисли и предрасъдаци. А онея първите, имат силно 6то чувство, и там е друго (съзнателно или не, със сигурност си попадала в тая категория, ако не вербално, то поне мисловно).
Сериозно? Аз ли съм повърхностния? И моята ли е фалшивата преценка?
Да го погледнем и от твоята гледна точка. Ако утре аз и ти се запознаем. Харесаме се. Свободни сме и двамата. И се разберем да се видим. Обаче ти кажа - Дай следващата вечер, не мога тази. Ще се събираме с момчетата, да празнуваме освобождаването ми. Миналата седмица ме пуснаха, лежаш 4г за сводничество и склоняване към проституция, и от много време не съм виждал приятелите си.
Та, я ми кажи, ще се видим ли с тебе

И факта, че няма да ме определиш с думата, която ме определяш в мислите си, и поради която ще откажеш да се срещнем, с какво променя ситуацията? Инвестираното от теб лицемерие, и това че ще си направиш труда да ме излъжеш, те прави по стойностна? Това ще промени ли мен? А теб? Не.
И къде за да ми пожалиш чувствата, къде от страх да не ти разбия тиквата, твоята реакция и действие с нищо не се различава от моята - да наречеш боклука, боклук.
Ти мъжемразка ли си?На мен ми е ясно, приятелко, че за теб това е просто игра на думи. По колко хиляди начина можеш да опишеш нещо, и то как винаги ще е различно. Как ще звучи най-добре. И най-удобно. На мен ми е ясно, приятелко, че за вас това е просто маркетинг, и малко евтина реклама. От профила във фб, през мнението на приятелките ви за вас, до последния детаил в целия ви живот. На мен ми е ясно, че за вас е много по-важно, как изглежда, и за какво го мисли обществото, от това какво е в действителност - всяко едно нещо.
За това моралната ти реч, не ме замисля. Разсмива ме. Не е първата, не е и последната дето ще чуя. Тип - с двоен характер.
Но смятам, че форума е място което да обогати потребителите, а не да си изливаме булшит псевдо-мирогледа, дето вярваме, че всички трябва да спазват стриктно, освен ние. И ще живеем в един щастлив свят.
ПП: Това с танциорката е само пример. Нямам наблюдения в/у танциорки, понеже не познавам и не съм се занимавал с такива. Но и аз бих имал едно на ум за подобна. И то ще е негативно. Че може да е боклук.
И съм напълно склонен да се доверя на мнението на берсерк (с основателна причина).