Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Юни 04, 2020, 02:26:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

"Дължа успеха си на това, че никога не давах и не приемах извинения." - Флорънс Найтингейл

Екипът на pickup-project организира пикап обучения. Не се колебай! Запиши се сега!
   Начало    Правила Търси Вход Регистрация  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво е социална димика?  (Прочетена 1211 пъти)
Dream
PuP Форум Ученик
**

Репутация: +4/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 131Профил
« -: Януари 09, 2018, 18:49:36 »

Здравейте, след като ми посочихте проблема ми със социалната динамика реших да разбера какво представлява тя наистина, извън просто като понятие.

Първото, което разбрах е че тя се състои във воденето на разговор с жената на емоционално ниво. Еврика, друго нещо, което чета и не разбирам истински.  Започнах да чета за емоцията и как действа тя. Разбрах, че  това е състояние на индивида. Добре, има 8 базови вида емоция /страх, радост,гняв,любов,отвращение,презрение и изненада/
Комбинирани се получават нови видове емоция.

И тук ми светна лампичка. Не един път чета съвет да я негна,да фрийзаутна, да дам валидация, дисквалификация, пуш енд пул и други. Като тези са основните. Добре, щом тези термини са свързани с емоцията значи трябва да разбера каква емоция вкарва всяко от тези неща. За да  науча и да ги ползвам.

За нега, валидейшъна дисквалификацията и пуш енд пула останах с впечатление, всяко е част от другото тоест давам знаци, че я харесвам после се отказвам от тях. Насищам я със емоции на радост, страх, изненада и гняв. Получава се несигурност,вълнение, надежда и бам привличане.
Фрийз аута ми звучи подобно на другите, но прекалено силно като емоция и се иска познаване на тънкостите му за да се  използва.

И така стигам до тук, разбирам значението на емо разговора, разбирам от други странични материали защо мъжете не се влияят на емоционални нива както жените и защо техния мозък е аналитичен, подрежда мислите, а на жените са разпиляни затова и изпитват нужда да говорят и тн...
Разбрах, че трябва да я предрусаш с емоции и шанса да е твоя се дига до небето. Но каква е връзката с фрейма и с алфа поведението? Несигурността в способностите ми и страха ли ? Оставам с впечатлението, че при мъжете всичко се дължи на страха, преодлееш ли тази емоция ставаш алфа.

И така ако всичко до тук е вярно и поначало не съм сбъркал нещо в теорията си значи съм разбрал какво представлява социалната динамика . Остава въпроса как на практика да направя всичко това.Какъв е правилния оптимален модел на една свалка прочетох във форума 2 модела и нищо не разбрах всеки етап беше написан с по няколко думи.
По мое мнение:
1 За да не влезнеш в графа приятели още от началото трябва достатъчно ясно да намекнеш, че я харесваш
2 започва един период от около седмица две  да се въртиш като фурнаджийска лопата един ден влюбен на другия приятел третия игнор
3 излизаш на среща целта ти е да се правиш, че ти я оценяш не тя теб и пак си тръгваш оставяйки я с двусмислени заключения
4 на втората среща/3та според зависи си влюбен кино секс и си преминал играта.
Ако до тук всичко е вярно и съм открил топлата вода темата губи  смисъла да я пиша, но съм си отговорил на въпросите си което за мен е добре.


Активен
Badrick
PuP Player
PuP Форум Ученик
*******

Репутация: +68/-5
Неактивен Неактивен

Публикации: 139Профил
« Отговор #1 -: Януари 09, 2018, 19:33:51 »

Цитат
Първото, което разбрах е че тя се състои във воденето на разговор с жената на емоционално ниво. Еврика, друго нещо, което чета и не разбирам истински.  Започнах да чета за емоцията и как действа тя. Разбрах, че  това е състояние на индивида. Добре, има 8 базови вида емоция /страх, радост,гняв,любов,отвращение,презрение и изненада/
Комбинирани се получават нови видове емоция
Жената чувства това което носят думите,а не смисълът в тях.Примерно ако си говорите за геометрия,това не и въздейства,защото става дума за излагане на факти.А замисли се какво носи  едно споделяне на детски спомен като енергия.Топло чувство на носталгия,радост,веднага настроението ти се повишава.Това  да говориш за мечтите си,за желанията си. От всичко това произлизат различни емоции.За жената това е като наркотик,а ако ти я прекарваш през тях,тя се привързва към теб.Трудно е за разбиране,като цяло.Колкото и да  анализираш,трябва да изпиташ това,за да го разбереш.

Цитат
И тук ми светна лампичка. Не един път чета съвет да я негна,да фрийзаутна, да дам валидация, дисквалификация, пуш енд пул и други. Като тези са основните. Добре, щом тези термини са свързани с емоцията значи трябва да разбера каква емоция вкарва всяко от тези неща. За да  науча и да ги ползвам.

Жената се захранва от валидацията от обществото и ако ти и я отнемеш за момент,това предизвивка в нея интерес и мотивация да получи тази валидация.Всички тези неща отнемат или дават валидация.Когато напреднеш,осъзнаваш,че така можеш да имаш контрол над поведението и.То е като дрога.Взимаш и дрогата и тя се бори да я получи,даваш и малко,така че да не се откаже и контролираш поведението и на този принцип.

Цитат
Но каква е връзката с фрейма и с алфа поведението? Несигурността в способностите ми и страха ли ? Оставам с впечатлението, че при мъжете всичко се дължи на страха, преодлееш ли тази емоция ставаш алфа.
Фрейма е прозорец през  който гледаш всичко което се случва около теб,филтрирано през твоите принципи и характер.Това е една реалност която трябва да е твърда в и  която да си напълно убеден.Ако имаш такава реалност,имаш ясна представа какъв човек си и не търсиш някой друг да ти  дава тази оценка,но основата е да имаш правилни и градивни  схващания затова.Колкото повече налагаш тази реалност без да правиш компромис с нея,толкова повече ти се затвърждава вярата в нея.Колкото по-силно вярваш в нея,толкова по-уверено ще я налагаш,зззащото това си ти реално.Имаш ли такава реалност,развиваш истинска увереност и твърди убеждения.Страха идва от това,че не си убеден в това което вярваш и това че  няма паснеш в рамката която се толерира като поведение.
Цитат
И така ако всичко до тук е вярно и поначало не съм сбъркал нещо в теорията си значи съм разбрал какво представлява социалната динамика . Остава въпроса как на практика да направя всичко това.Какъв е правилния оптимален модел на една свалка прочетох във форума 2 модела и нищо не разбрах всеки етап беше написан с по няколко думи.
По мое мнение:
1 За да не влезнеш в графа приятели още от началото трябва достатъчно ясно да намекнеш, че я харесваш
2 започва един период от около седмица две  да се въртиш като фурнаджийска лопата един ден влюбен на другия приятел третия игнор
3 излизаш на среща целта ти е да се правиш, че ти я оценяш не тя теб и пак си тръгваш оставяйки я с двусмислени заключения
4 на втората среща/3та според зависи си влюбен кино секс и си преминал играта.
Ако до тук всичко е вярно и съм открил топлата вода темата губи  смисъла да я пиша, но съм си отговорил на въпросите си което за мен е добре.

1.Запознанство,2.Налагаш фрейм мъж/жена(Не ти трябва намек,това се усеща  само с присъствие в един момент)3,Грабваш и интереса-понякога става и веднага от присъствието  ти,понякога се налага да я накараш да реагира на теб чрез емо инвестиции.4.Градене на рапорт(свързваш се с нея на емо ниво,като отново може да я направиш по-емоционална ако се наложи.Започваш да усещаш това с практиката.От рапорта изграждаш чувство на близост и същевременно докарваш свалката до момент в който,тя  е инвестирала достатъчно,че секса да е следващият етап на близост.Колкото по-добър си,толкова по-бързо минаваш през този процес.Понякога стига 1-2 часа,понякога и  1 месец е малко.Няма точен модел,който ако правиш ще води до резултати.Понякога е е достатъчно просто да повишиш сексуалната енергия между вас и да правиш секс с нея,без да наблягаш на връзка.С опит,започваш да усещаш всичко.
Трябва ти практика,не напъвай в анализи.Ако ги комбинираш,ще видиш как почва да се нарежда пъзелът.
Активен

Придобиването на знания не означава, че израствате. Това става, когато това което знаете променя начина, по който живеете.

  You are victim of your own mind..
rekojeht
PuP Форум Шампион
******

Репутация: +460/-477
Неактивен Неактивен

Публикации: 1478Профил
« Отговор #2 -: Януари 14, 2018, 17:27:59 »

защо мъжете не се влияят на емоционални нива както жените и защо техния мозък е аналитичен, подрежда мислите, а на жените са разпиляни затова и изпитват нужда да говорят и тн...
Голяма заблуда. Откъде ти хрумна, че мъжете не се влияели на емоциолно ниво по абсолютно същия начин? Няма нито едно сериозно, психологическо проучване, което да подкрепя подобна измишльотина. Абсолютно същите драйвери водят и мъжете, и жените. 99% от разликите в поведението между мъжете и жените са социално конструирани. Сиреч, се дължат на времето и средата, в които живеем, както и на личния опит на всеки човек, а не на някакви фундаментални разлики в мозъците между двата пола.
Накратко - каквото действа в контекста на мъж към жена, действа и в мъж към мъж, и жена към мъж.

преодлееш ли тази емоция ставаш алфа.
Не. Алфа ставаш, когато си отгоре на социалната пирамида.
Активен

If you seek to aid everyone that suffers in the galaxy, you will only weaken yourself… and weaken them. It is the internal struggles, when fought and won on their own, that yield the strongest rewards. You stole that struggle from them, cheapened it. If you care for others, then dispense with pity and sacrifice and recognize the value in letting them fight their own battles. And when they triumph, they will be even stronger for the victory.

To truly understand something you must have the whole contrast, not adherance to a single idea.

It is such a quiet thing to fall. But far more terrible is to admit it.

To best one in combat...that is one thing...To defeat them without striking a blow, that is my hope.
CrownClown
PuP Форум Майстор
***

Репутация: +22/-9
Неактивен Неактивен

Публикации: 216


Until the life runs our of me. I'll keep walking!


Профил
« Отговор #3 -: Януари 14, 2018, 17:45:47 »

Не. Алфа ставаш, когато си отгоре на социалната пирамида.

Аз смятам, че алфа ставаш, когато започнеш да слушаш себе си, а не другите. Сиреч, когато имаш собствено мнение, а не общото мнение да има теб.  Усмивчица
Активен

When there is something you can't understand
no matter how much you think about it,
you can't just let yourself brood over it forever!
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines