Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Септември 24, 2020, 12:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

"Дължа успеха си на това, че никога не давах и не приемах извинения." - Флорънс Найтингейл

Екипът на pickup-project организира пикап обучения. Не се колебай! Запиши се сега!
Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Защо добрият войн е и добър любовник  (Прочетена 800 пъти)
Emsi Pharaon
PuP Форум Новак
*

Репутация: +3/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


Профил
« -: Юли 27, 2020, 12:48 »

Преди 4 години учителят ми по актьорско ми каза, че добрият войн е добър любовник. Той е от мъжете, които само влизат в стаята и всички жени стават мокри само като го видят. Най-якото, е че той сам се е изградил да стане такъв.
Препоръча ми да прочета "Изкуството на войната" на Сун Дзъ. Каза ми да я чета все едно е ръководство по сваляне на жени.
След като 2 пъти минах тази книга, вече мога да го потвърдя. Благодарение на тази книга, аз успях да върна една мацка, която искаше да скъсаме. И я върнах с голяма засилка обратно. Стратегиите в книгата бяха много добри.

2 месеца след това се задълбах в тази тема. Реших да я изследвам по-надълбоко и затова написах публикация на тема "Защо добрият войн е и добър любовник". Можете да я прочетете тук, или в блога ми за личностно развитие (линк, най-долу)

--

Модерните времена създават малко истински мъже. Едни от причините са почитането на слабостта и изкуствените добродетели.

Жените са станали по-силни от мъжете. Те винаги са били по-силни, защото Мистерията/Неизвестното, което представляват жените е винаги повече от Познатото/Реда, което са мъжете.

Липсват и ритуалите за инициация. Никой не учи момчетата какво носят в себе си и как може да достигнат до призванието си и  затова те остават безпомощни и инфантилни.

Могат да бъдат осъдени като садисти, сексисти или традиционалисти, ако покажат своята сила. Мъжете имат нужда от идеал, който да ги насочва към по-високо призвание.

Нещо, което да ги изкара от инфантилното недостойно държание. Това тук е изследване на два от мъжките архетипи, които са вътрешните компаси насочващи към живот изпълнен с по-силна принадлежност и повече смисъл.

Нека дефинираме какво е добър войн и добър любовник.

Идеалът за войн е мъж, способен да защитава това, в което вярва и това, което обича.

Като защитник, той притежава специфични качества. Волята и дисциплината изграждат вътрешната му сила, докато външната сила се изразява във физическата.

Войнът е мъжът, срещнал се със своите демони и Сянка и е успял да ги подчини чрез своята воля, интегрирайки ги като оръжие в живота си. Оръжие, което го отличава от слабите, несъзнателни мъже, криещи се зад маската на добродетелността.

Да си добър не означава да си безобиден. Да си добър означава да си чудовище, което избира да се държи добродетелно. Само тогава знаеш, че можеш да защитиш това, в което вярваш. Чрез тъмнината си, служиш на Живота и неговото запазване.

Добрият любовник

Този, който познава Жената е добър любовник. Познава погледът й, мистериозните му нюанси и мотивации. Когато срещне женската душа, знае как да я завладее.

Горчивият му опит го е срещал с нежеланието на жените да бъдат с него, карайки го да се чувства недостоен. Това е събудило съзнанието и силата в него. Следователно добрият любовник е съзнателен за себе си и за жената до себе си.

Той е потенциален владетел и баща. Също е и създател, защото разпространява своето семе по света, давайки форма и живот на нови съзнания и на нови проекти.

Архетипът на Бог е този на Създателя, следователно добрият любовник е богоподобен. Богоподобен във флирта и в секса.

Оръжията на двамата

Войнът има способността да прониква в целта. С меч, копие, юмрук и с мисъл.

Целта му е победа, до която стига, като използва стратегия, с която завзема желаната територия. Има опитността зад гърба си, състояща се от немалко провали.

Учил се е как да бъде експерт в Изкуството на Войната.

Същите неща се отнасят за Любовника, който е изкусен в Изкуството на Любовта. Знаеш ли как да проникнеш във врага, с оръжие или мисъл, ти знаеш как да направиш същото с жена.

Премахвайки нейните защити, ти влизаш в нейното съзнание и завладяваш тялото й. Любовникът прониква в нея. С думи, действия и пенис.

Знанията за нейното тяло и сърце и тяхното завладяване идват от неговия опит, съдържащ загуба и болка.

И войнът и любовникът знаят вкуса на кръвта и нямат страх от смъртта. Срещали са я не малко пъти.

Въпреки, че и двата архетипа използват своята агресия, тъмна страна и любов, те ги манифестират по различен начин, а и от това следва резултатът да е различен.

За да защити това, което обича, войнът унищожава врага като използва своята тъмна страна. Любовникът използва своята агресия, за да разруши защитите на жената и така, стигайки до нейната любов, изгражда нещо ново чрез нея.

И двамата са водени от своята любов, но докато единият руши, другият гради.

Злото присъства и при двамата. И двамата са способни на убийство, единият на физическо, другият – емоционално. Съзнавайки способността си за това, те го използват като средство да служат на Светлината.

Ритуали за инициация

В племенните култури е имало ритуали за инициация. Момчетата стават мъже след различни изпитания, дадени от старейшините. В днешно време такива ритуали няма.

Как може едно момче да намери война и любовника, които са заложени в самия него от раждането му и да се превърне в мъж?

Един начин е да се научи да се бие. С тяло или чрез думи. Така ще събуди война-защитник в себе си.

Друг начин е да научи изкуството на ухажването и любовта. По този път, той ще се научи как да се справя с раните, идващи от това, че е отхвърлян и нежелан.

И в боя и в ухажването той ще се окъпе отново и отново в своята смърт и ще стане достоен само ако оцелее.

Жената дава съзнанието на Мъжа

Майката природа е архетип с лице на жена, тя е тази, която дава Живот и Смърт. Тя избира кой е достоен и кой не.

Природата е стихията, която се овладява най-трудно, затова лицето й е женско.

Овладявайки най-голямата сила на този свят, мъжът става достоен за нея. Той открива нещо красиво и крехко, което да пази и развива. Това е нейният дух и потенциалното дете в нея.

Мъжът избран от жена е осъществен (може би затова раздялата с партньорка за един мъж е толкова трудна, защото той пада от висотата, до която е стигнал и отново трябва да извърви същия труден път).

В очите на Жената, Мъжът се среща не само с целия Живот но и със Смъртта.

Смъртта е единствената пречка пред мъжа.

През целия му път тя ще предприема различни лица и винаги ще върви до него.

Образите й ще са: отхвърлянето от жените, неизбежната самота, собствената му слабост, невежеството и гибелта му.

Ако жената лиши мъжа от това той да бъде с нея, и така не го признае като достоен за потомство, тя го праща в бездна, равна на символична смърт, в която той има среща със своите демони.

В смъртта си, той ще вкуси късове от Бездната, която или ще го отрови, или ще стане любимия му деликатес. Изходът е погром или добиване на ново познание.

Следователно този, който се среща със Смъртта, на тялото или личността си и оцелява е достоен за една жена.

Светът иска такъв мъж. Някой, който да въплъщава този идеал възможно най-пълно. Символ и цел за другите.

Независимо колко силна е една жена, винаги има нещо в нея, което иска да бъде разфасовано и завладявано. Нещо, което да бъде водено. Нещо, което да бъде създадено.

Тя желае да срещне не само Творецът в мъжа, но и Унищожителя. Тя иска да види в него Титана, който поема целия свят на гърба си. Както един мъж носи една жена в прегръдките си. Достойно. Със Сила.

--

https://expanding-psyche.com/?p=2361
Активен
btw
PuP Knight
PuP Форум Шампион
*

Репутация: +335/-41
Неактивен Неактивен

Публикации: 1320Профил
« Отговор #1 -: Юли 28, 2020, 02:52 »

Чел съм я. Добра е книгата. Но мога да ти препоръчам по-добра книга от жанра. И по-полезна от гледна точка на свалките
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines