Здравейте, машинки, знам, че винаги имате точните съвети, затова и към вас се обръщам.
Постът ще бъде дълъг, за да има необходимата информация, за да може по-добър отговор и от вас да получа.
Ситуацията е следната:
Имам си приятелка вече почти 4 години, като аз съм на 27, тя на 26. С нея се разбираме, нещата са ок, но след толкова време човек има нужда от малко екшън-драма-разнообразие в живота си. Няма да давам допълнително инфо за отношения, намерения и т.н., щото не са те темата тук. Има една друга мацка, за която мисля. С нея нещата са следните:
Запознахме се преди 4 години с нея, докато и двамата бяхме в университета (тя сега на 26), като трябваше няколко човека да прекараме заедно почти целия ден. Така се случи, че в деня на запознанството бях сигурно в най-добрия си стейт през живота, та в супер силна светлина се представих -забавен, лидер на групичката (5 човека-3 момичета и 2 момчета), всички околни идваха да си лафят с мен, по заведенията същото (бях си направил такава среда, че бях някакъв знаменитост направо

), та тоя първи ден направо изкъртих, още на място видях, че ме гледа като Брад Пит и очичките й останаха в мен. Така или иначе тогава не ме вълнуваше тя, имах достатъчно мацки покрай себе си, просто мацка, с която съм се запознал. Тя иначе е 7-чка, което е все тая, в случая мен ме кефи, така или иначе това е важното. След това познанство тя бе в чужбина за 1 година, аз също за 1 година, като си пишем 4-5 пъти в годината, от които честитим рд-та и по още 2-3 пъти ей така, къде тя къде аз се включваме. Тя не знае, че имам сериозна приятелка, нито аз знам дали тя си има приятел. Чатовете ни винаги са пълни с майтапи (намира много остроумни отговори тя, аз не падам по-долу и яко я захапвам), тук-таме и нещо по-сериозно, като тя ми отговаря, при това пише доста - къде дълго, къде доста съобщения едно след друго, но винаги отговаря, като винаги аз съм този, който прекратява разговора. Също така използвам и тактиката с бавене на съобщения, понякога отговарям бързо, друг път след 2-3-5-10 часа, но тя винаги отговаря изключително бързо (дори и да съм забавил супер много).
Всичко това за загрявка. Преди 2 месеца си изтрих фейсбука. И преди 3 дни имам рожден ден, а без фейсбук броя на приятелите, които ти честитят намаля значително. И тя ми пише да ми честити за празника (а преди 3 години и телефон си разменихме, някак я врътнах да го даде и тя веднага ми го прати, като след това никога не съм го ползвал да й се обаждам или да й пиша там) по УотсЪп. Тоест щом ми пише, значи е очаквала тоя ден, не е като така да се е присетила случайно, явно е очкавала. Честити ми стандартното, в смисъл яко пожелание дълго, като слага и " да се видим най-накрая". Почнахме пак един лек чат тия 2 дни, пак бъзици, сериозни теми и пак го спрях. Проблемът с виждането с нея е следният: няколко пъти сме се разбирали да се видим, но все нещо се случва. През последните 2 години тя живее в друг голям български град, като от май догодина трябва да е в София. Идва от време на време, като сме се разбирали за срещи, но все нещо се случва в последния момент. Та хем има интерес, хем бяга в последния момент (макар че си има обективни причини или поне за някои от тия бягства, но е ясно от действията, че малко или много избягва тая среща). Работата е, че тоя друг нейн град е родният град на моето гадже, като често ходим, та и сега по празниците ще сме 15-тина дни там. Та се чудя дали да не предприема нещо.
Да се обадя ли примерно по Коледа на тая мацка и да й казвам, че съм там и да се видим (тя не знае, че имам нещо общо с тоя град, би изгледало голяма инвестиция, ако й кажа.). Съответно и да се съгласи, къде да я водя като заведенията не работят, а е кучи студ навън. Имам кола, та може микс от разходка и кола, ама е много неясно. Освен това трябва да й кажа, че си имам приятелка, иначе къв го диря там, а и как би реагирала на тая новина-да прекрати контакта с мен или пък тотално да ми се нахвърли хах? Интерес очевидно има, ама интерес путка не ебе, а пък действията до момента не говорят за нещо по-сериозно. Освен това имам опасения, че би го играла за сериозна връзка, в никакъв случай не е от тоя тип момичета за едното чукане. Та как бихте ме посъветвали: да я играя за среща по Коледа, да забавя среща до по-късно пролетта или въобще да не се занимавам?