The_Doctor
PuP Masterpiece
PuP Форум Зарибен
Неактивен
Публикации: 84
|
 |
« -: Април 09, 2023, 22:33 » |
|
Отдавна се чудех, дали да напиша за този мой експеримент, от който стигнах до доста интересни изводи. Някои хора от форума знаят за него и също като мен на моменти бяха буквално потресени от това, което се случва, а в други моменти искрено се забавляваха. Някои, които ще прочетат тази тема, може би ще ме заплюят, че съм се гаврил с потребителите на тиндър и съм наранявал мъжките души, но все пак реалността е такава. Аз самият макар и от доста години да съм в играта, честно казано имах сбъркана представа за играта в социалните мрежи. Мислех си, че там единствено и само се изисква да имаш добре направени снимки и точка. След това, ти дори и да си тотален, брутален, извънземен смотаняк, заставайки пред екрана на телефона с хубавите си снимки, може да имаш 100 пъти по-голяма успеваемост от най-добрия играч, който може да срещнеш навън. А експериментът, който направих, не беше и с цел експеримент, а ей така за майтап. Просто майтапът се оказа жесток. Направих следното - намерих снимки на едно прилично, добре изглеждащо момиче (чужденка) в интернет и направих фалшив профил в тиндър. В рамките на 10-15 минути вече имах над 100 харесвания. Просто пишеше 100+. Имах десетки получени, някакви специални съобщения без да сме се мачвали с отсрещната страна - очевидно платена версия на тиндър. Започнах да давам лайкове наред. Всеки мой лайк беше съответно и съвпадение. В рамките на седмица може би, всеки ден пусках тиндъра и гледах какво става и се опитвах да отговоря на малка част от стотиците съобщения. 99% от опънърите - казано на пикап език бяха "Здрасти, как си?" и негови разновидности. Имаше и такива, започващи със самоунижение, като "Здравей, с какво заслужих такава красавица да ме хареса?" или пък "Здравей, имаш прекрасно име, не тъпо като моето.". Отговарях им със "Здрасти". Следваше най-често "С какво се занимаваш?" или "Какво търсиш тук?", или директно "Искаш ли да се видим?". Имаше и директни предложения за финансиране. Тъй като хората, които пишеха бяха стотици и нямаше как да отговоря на всички, поглеждайки чата с някой от преди ден, на който не съм писал, имаше последвала цяла тирада "Защо не отговаряш, сърдиш ли се?" и т.н. Някои пишеха "Кажи нещо за да разчупим разговора", просто защото те самите идея си нямаха какво да напишат. Други, които не получаваха отговор или някакво несъгласие или пък получаваха някакъв шит, ставаха особено агресивни, пък след това се опитваха да се извиняват. И честно казано тези агресивните хич не бяха малко. Над 90% от чатовете бяха с профили, които би трябвало от самият тиндър да са сложени на челни позиции, т.е. мъже с почти или напълно професионално направени снимки. Във възраст между 26-7 до към 45-6 годишни. То не бяха пози, бели зъби, бради, прически, татуировки, костюми, коли, ресторанти, офиси и прочие и прочие. Очевидно имаше доста селски бекове, но имаше и по-интелигентни. Селските бекове освен "Здрасти, как си? Кажи нещо? Искаш ли да се видим" друго не връзваха и просто повече нямаше какво да напишат. По-интелигентните пишеха поне грамотно и по-често се опитваха да се мазнят. Някои от тях се опитваха и да се хвалят с постижения и пари. Наистина не мога да събера всичко, което видя тук и да го опиша. Това бяха стотици чатове и 99% от тях бяха наистина скучни и банални. Единици имаше, където действително мъжът отсреща пускаше някой лаф и играеше девойката. Реших да си направя майтап и започнах да приемам поканите им за среща, които бяха буквално след "Здрасти, как си? От къде си? Хайде да се видим.". Отказвах да им дам телефон, фейсбук и т.н. под претекст, че все още не се познаваме и предпочитам да си пишем в приложението. Е, разкарах десетки по различни краища на София. Въпреки, че бяха изгаврени, не малко от тях отново пишеха, че ми прощават и че може да се видим утре. На много им казвах "Виждам те къде си застанал и ме чакаш. Но нещо не ми харесваш. Лека вечер". И след такъв отговор пак се молеха. Имаше и брутални случаи. Например един го бях разкарал от единия до другия край на София в час пик. Същият още на отговорът ми "Здрасти. Приятно ми е" започна да ми говори, колко съм красива и как иска да ме оправи. Уж със закачка се навих за среща. Замина на среща този и аз му писах, че съм се разбрала с някакъв пич по-як от него и че няма да изляза. Отговорите, молбите и клетвите в невероятно прекарване и вярност нямаха равни. Тук някои членове от форума - дългогодишни играчи, видяха скрийншотове, умряха от смях и също останаха със зяпнала уста. 3-4 човека ги пратих да ме търсят в един ресторант, уж там съм с приятелка. От единият получих псувни в отговор на тенекията. Един искаше да идва от Правец до София, друг от Банско. Но реших да не изгрубявам. Един след 5 минути чат отиде в една пицария и поръча вино и храна и си ги яде и пи сам. Мислех да ги събера 20 човека в един час на едно и също място на среща. Даже мислех, да им кажа, че обичам рози и да се изтипосат всичките с по една роза и да чакат принцесата. Мислех и да запазя маса в някой ресторант на женското име от тиндър и да се разбера с 2-3-ма за среща. И изведнъж да седнат двамата на масата и да се чудят, какво става. Но честно казано, реших повече да не се занимавам с простотии, защото това бяха очевадни простотии, пък и е тъпо така да си правиш гавра с хората. Отделно и, че нямам никакво време да пиша. Но стигнах до извод. Поне за себе си. Успеваемостта на един добър играч на живо ще е много по-голяма. Защо? Защото дори да има хубави снимки и профилът му да е напред и по-лесно харесван от момичетата, същите тези момичета ще попаднат на още стотици профили с такива снимки. Добрият играч ще пише на момичето, но ще пишат и още 100 човека "Здрасти как си? Много си красива". Момичето с отегчение ще гледа стотиците съобщения и може и изобщо да не види това на играча. Ако го види пък и не и е писнало и и се пише, ще стане игра. Наистина една качествена комуникация, един добър лаф и очевадно по-различен, значително изпъква пред баналността на стотиците останали. Но пак казвам. Бройката на скучните и банални съобщения е гигантска и просто момичето може изобщо да не види нещо читаво. Или пък трябва да е някаква тотална безделница, която си няма друга работа и от сутрин до вечер стои в тиндър. Или пък да си е наумила, че трябва да си намери мъж по интернет. Още по-зле е, ако добрият играч няма хубави снимки. Тогава практически шансовете за онлайн успех клонят към 0%. А тези 99% с добре направените профили, които писаха на моя женски профил всякакви тъпотии, на дали имат някакъв успех. Я имхсе случихда излязат 1-2 пъти в годината на среща, я не. Биха имали доста по-голяма успеваемост на живо сред себеподобни по акъл жени. В заключение изводът за мен е следният: добрият играч със сигурност изпъква пред гигантската маса. Но скролвайки стотиците си съобщения, десетки момичета ще го пропуснат. Категорично успехът в онлайн играта го има, когато ти самият разбираш нещата и когато снимките ти са добре направени. Но, ако ти наистина разбираш нещата, още по-голяма успеваемост ще имаш на улицата, по заведенията и в социалната си среда, защото на живо момичета няма какво да скролват, а ще изпъкнеш доста доста над останалите. Отделно и че постоянното зяпане на телефона ще ти съсипе зрението. Ако някой от получилите тенекия се разпознае, искрено му се извинявам и да знае за урок, че никоя красавица няма да му се върже на "Здрасти, как си? Хайде да се видим". И в заключение да напиша. Не съм против онлайн играта. Всякаква игра трябва да се прави. Аз самият също цъкам онлайн и имам не лоши успехи, въпреки че не съм с най-перфектните снимки. На снимки принципно излизам като олигофрен или психопат. Дори днес навървих една MILF-ка от онлайн игра. Но за мен колд апроучът си остава истината. Той е една константа, която няма как да се промени. Ти си мъж, когато си очи в очи с жената, а не като си се разплул на дивана и зяпаш телефона. Същото е и с един боец. Той е боец, когато е на ринга, а не подскачайки зад 10 човека охрана. Човешките взаимоотношения са очи в очи.
|