StefanS
|
 |
« Отговор #2 -: Май 11, 2021, 07:47 » |
|
На 20 години си, нормално е да си неориентиран. Дълго време ще си остане така. Проблема е, че вас младите много са ви разглезили. На 18 години имате очаквания да получавате парите в топ 1% професионалистите в България. Едно време бях щастлив че имам работа. Обикновена работа в компютърен клуб за почти нищожна заплата. Не съм имал никакви очаквания, освен че ако бачкам здраво, ще я сменя с едно стъпало нагоре, после пак так и т.н. И така докато стана на 35-40, където вече можеше (евеентуално да съм и шефче). 2000-2004 година работата се намираше основно с връзки. Тия неща не ти ги пиша за да те упреквам или съдя, а да видиш различна гледна точка. Ако можеш да очакваш нещо - то е че през следващите 10-15 години те чака яко гърчене и бачкане. Провали, разочарования, болки в гърба, безсънни нощи. И ще си голям късметлия ако някъде тук разбереш и осъзнаеш какво точно ти се отдава, кое е за теб и с какво би се занимавал цял живот. Шанса е малък, но колкото повече неща изпровваш, толкова по-добре.
Как да не става зрял мъж да работи за 1000 лева? Че то в моя град 50% от хората вземат по-ниски заплати. Ще сенаучиш да живееш с 1 000 лева на месец. Не ме питай как е - мизерна работа е, ще се чудиш как да оцеляваш месец след месец. Не че е хубаво, но това е реалното положение на нещата. Няма как на 20 да очакваш светът да е в краката ти, ти да си професионалист с уникални умения и т.н. Просто ги нямаш. Можеш да ги научиш, но за това се изисква време.
И още нещо - това което си искал преди години вече не го искаш. Ти не си същият човек отпреди 2 години. Не очаквай че ще си същият и след още 3-4-5-10 години. Желанията, личността ти постоянно ще се променят, този процес няма край. До към 25-тата ти годишнина и мозъка ще е напълно оформен и развит (все още не е). Така че докато ти е здрав гърба - прави каквото искаш и желаеш. Можеш и само на чипс да живееш, не е болка за умиране, безсмъртен си. Всяко нещо си има цена, който и път да избереш, никога няма да знаеш какво си проуснал с алтернативата му.
Бездействието ражда само пороци, дръж се зает без значение с какво. В противен случай ще започнеш да мислиш глупости. Ако толкова няма какво да правиш - три часа на ден четене ще ти се отрази много добре. Четене, не слушане на аудио книги/ютуб. Ако не знаеш къде да започнеш - Хемингуей е добро начало за младежи.
|