camouflage
|
 |
« Отговор #120 -: Септември 10, 2016, 13:26 » |
|
Тук не става ясно младежът само секс ли иска или и връзка?Ако е за едното ч*кане много ясно,че няма защо и кой да се съобразява с другия. Никой не дължи никому нищо. Ако уж ще се гради нещо е нормално да си държи на мнението. В моят апартамент НЕ се пуши,без значение коя е идвала. Като иска да пуши - на балкона,зима - лете..не е мой проблем,че има зависимости. Навън нещата са подобни. Можеш да приемеш 1-2 цигари,ама да те размъква само по лисичарници и да те трови без да се съобрази с теб говори само за едно нещо - за нея ти си нищо и не те уважава. Не мога да приема,че човек, с който имаш отношения повече от това здрасти-здрасти ще те мъкне само по заведения за пушачи и ще те трови ако има елементарно уважение към теб. И тук става въпрос именно за принципи и отстояване на мнението. Естественото състояние на човек не е пушач. Както и да е - изместихме темата. Лично аз категорично съм заявявал на мацките да си ограничат цигарите в мое присъствие. Сега също се виждам с едно момиче,което пуши. Проблеми няма - излиза си на балкона,от заведението и т.н. . Пуши и не се оплаква. Въпрос на култура. Защо трябва да уважаваш човек,който не уважава теб. Ако за толкова важно нещо не си наложа мнението направо да сложа поличка и да хващам парцала.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hitman321
|
 |
« Отговор #121 -: Септември 10, 2016, 13:34 » |
|
slayer Хубаво пишеш,но пропускаш нещо много важно-голяма част от мъжете/хората са с манталитет на путьовци...........и затова тези неща изглеждат невъзможни за тях. Само едно не разбрах(от предната тема)-как някой ще си позволява брутални шит тестове/неуважително поведение..........и в същото време,той/тя бил качествен човек и да се внимавало да не го загубим ? Един качествен човек никога не се държи неуважително към някого ей така за спорта(само защото е усетил че е по слаб,има комплекс или нещо подобно).........обаче на доста хора това не им пречи и нямат скрупули за това-така че да затапиш такива не смятам че е голям грях,да не кажа по силна дума. П.С И кое е толкова трудното да вземеш пуси-предвид че все повече девойки се праскат масово и средната бройка се вдига все повече-можеш да намериш най спокойно 25-30 годишни девойки с по 15-20 партньора-е как хем нямало пусита,хем бройките се увеличават (допреди 20-на години наполовина по малко) ?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dreamcatcher
PuP Форум Ученик

Неактивен
Публикации: 101
|
 |
« Отговор #122 -: Септември 10, 2016, 14:31 » |
|
Това, че някоя е спряла цигарите *заради някой друг*, само означава, че е слабохарактерна. Разбира се, същото означава и за човек, който го дразни цигарения дим, но въпреки това го преглъща. За мен има голяма разлика между това да си отстояваш мнението, и това да се налагаш. Аз например, винаги си отстоявам мнението, но не се опитвам да се налагам. Да, човек може и *трябва* да изразява несъгласието си по всякакви въпроси. Трябва обаче да може да погледне и през очите на другия. И не всеки спор си заслужава непременно да се "печели" и да се "преследва" докрай. Това, което ти не разбираш тук е, че е по-лесно да се каже "повече няма да пушиш тази вечер", от колкото да се направи. За другия човек е както психическа, така и физическа агония. Представи си, че си бягал няколко километра (от бесни кучета, примерно). Усещаш истощението в мусколите, тежестта в гърдите, жаждата за въздух, страхът. Нервен си - дали още са след теб? Дали ти се общува, или пък флиртува, с някого в този момент? Да, адреналина от флирта може да те предпази от първоначалният шок, когато видиш кучетата, но когато тръгнат срещу теб - хукваш и бягаш; няма друго спасение. Е, ако имаш торба кремвирши, може да ги подхвърлиш на кучетата, и така да се спасиш, но това е по-скоро в областта на теорията. С две думи - със зависимостта към никотина шега не бива. Най-добре е човек да не е зависим, но щом веднъж е, тогава това вече не е просто прищявка, а въпрос на живот и смърт. Затова и аз се включих в тази тема - защото аз съм пушач и много добре знам как стоят нещата. Всъщност, ако познавате чувството на никотинов глад, би било садистично да искате да го причините на някого. Освен, ако този някой не е мазохист. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hitman321
|
 |
« Отговор #123 -: Септември 10, 2016, 14:56 » |
|
Това, че някоя е спряла цигарите *заради някой друг*, само означава, че е слабохарактерна.
Пич Ръсиш тотални бисери. Как така е слабохарактерна ако спре цигарите (тотална отрова и нула полезен ефект) ? Значи ако вземем тезата ти-ако почне да пуши е силно-характерна ? Всичките ми жени(които са пушили) са ги спирали-защото ми пука за тях и искам да бъдат здрави,а не да ходим по болници и да им се случи нещо. Всички тези са го разбирали(че ми пука за тях) и са ми били хипер благодарни , че съм им помогнал да спрат цигарите(мнозинството пушат за келешлък и нямат воля да ги спрат) и съм ги запалил по спорта и здравословния начин за живот(мнозинството пушачи не спортуват).
|
|
|
Активен
|
|
|
|
camouflage
|
 |
« Отговор #124 -: Септември 10, 2016, 15:06 » |
|
Това, че някоя е спряла цигарите *заради някой друг*, само означава, че е слабохарактерна. Разбира се, същото означава и за човек, който го дразни цигарения дим, но въпреки това го преглъща. За мен има голяма разлика между това да си отстояваш мнението, и това да се налагаш. Аз например, винаги си отстоявам мнението, но не се опитвам да се налагам. Да, човек може и *трябва* да изразява несъгласието си по всякакви въпроси. Трябва обаче да може да погледне и през очите на другия. И не всеки спор си заслужава непременно да се "печели" и да се "преследва" докрай. Това, което ти не разбираш тук е, че е по-лесно да се каже "повече няма да пушиш тази вечер", от колкото да се направи. За другия човек е както психическа, така и физическа агония. Представи си, че си бягал няколко километра (от бесни кучета, примерно). Усещаш истощението в мусколите, тежестта в гърдите, жаждата за въздух, страхът. Нервен си - дали още са след теб? Дали ти се общува, или пък флиртува, с някого в този момент? Да, адреналина от флирта може да те предпази от първоначалният шок, когато видиш кучетата, но когато тръгнат срещу теб - хукваш и бягаш; няма друго спасение. Е, ако имаш торба кремвирши, може да ги подхвърлиш на кучетата, и така да се спасиш, но това е по-скоро в областта на теорията. С две думи - със зависимостта към никотина шега не бива. Най-добре е човек да не е зависим, но щом веднъж е, тогава това вече не е просто прищявка, а въпрос на живот и смърт. Затова и аз се включих в тази тема - защото аз съм пушач и много добре знам как стоят нещата. Всъщност, ако познавате чувството на никотинов глад, би било садистично да искате да го причините на някого. Освен, ако този някой не е мазохист.  Аз съм последният човек,който ще защитава слеър (малко краен ми е в някои отношения),но пък човекът си го е казал - "спират да пушат в мое присъствие",а не заради него да отказват цигарите. Това не ги прави никак слабохарактерни. Напротив,контролират това,което другите не могат - адикцията си. Значи не са и толкова големи пушачки и могат да се съобразят с другия и да издържиш 2 часа без никотин. Пък и като ти се пуши - пушиш. Излизаш от заведението (на балкона) пафкаш си цигарата и влизаш. Хайде сега ти се постави след няколко години (живот и здраве и ако искаш ти го пожелавам) - имаш детенце,ще пушиш ли в негово присъствие? - Не? Защо? Защото си слабохарактерен ли? Тук ситуацията е съвсем различна - ще пуши ли толкова в негово присъствие (тук може да направи 1001 неща за да не го трови) или не. Единия от двамата трябва да отстъпи. В единия случай той става п*тка и се трови заради нея,в другия тя става пич и казва - ок другия път отиваме на заведение без дим. Като ми се допуши ставам и излизам. На хората с деца им се оказва не особено трудно. Пак казвам, че всеки нормален мъж ще й каже - не стига че се целувам с пепелник,ама и да ме тровиш - я у лево!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rekojeht
|
 |
« Отговор #125 -: Септември 10, 2016, 15:35 » |
|
Ок. Нека погледнем обратния вариант обаче. Примерно парадокса пуши много (сигурно все още). Да кажем че мацката не пуши, и не иска да я опушват. Кво прайм тогава? Той не е готов да не пуши, и иска да си я "трови" и опушва, пък тя не ще. Тоест тогава, той не дава това, което тя дава (както ти го представи). Пак тя се съобразява и търпи ли?
|
|
|
Активен
|
If you seek to aid everyone that suffers in the galaxy, you will only weaken yourself… and weaken them. It is the internal struggles, when fought and won on their own, that yield the strongest rewards. You stole that struggle from them, cheapened it. If you care for others, then dispense with pity and sacrifice and recognize the value in letting them fight their own battles. And when they triumph, they will be even stronger for the victory.
To truly understand something you must have the whole contrast, not adherance to a single idea.
It is such a quiet thing to fall. But far more terrible is to admit it.
To best one in combat...that is one thing...To defeat them without striking a blow, that is my hope.
|
|
|
hitman321
|
 |
« Отговор #126 -: Септември 10, 2016, 18:45 » |
|
Ок. Нека погледнем обратния вариант обаче. Примерно парадокса пуши много (сигурно все още). Да кажем че мацката не пуши, и не иска да я опушват. Кво прайм тогава? Той не е готов да не пуши, и иска да си я "трови" и опушва, пък тя не ще. Тоест тогава, той не дава това, което тя дава (както ти го представи). Пак тя се съобразява и търпи ли?
Ок,приемаме този вариант. Приемам че пуша Ако мацката ми направи забележка че пуша и я опушвам,това не е кифленско/неуважително поведение,а нормална културност и възпитаност. Реално обаче няма да се случи,защото аз още в самото начало ще я уведомя и тя ще се съгласи(огромна вероятност).Ще се пошегувам с нея за това(не брутален Амог,а закачлива шега),че е прекалено добро/неопитно момиче и ще трябва малко да се поразчупи и да опита това-онова в живота(след което ще влезе в обяснителен режим). Вследствие на силния атракшън(най вероятно) тя няма да има нищо против и тя ще иска да изпуши една цигара(за да ми се хареса). Ако ми направи забележка за цигарите(в грижовния смисъл на думата-най често в лонг терм релайшънс) и ми направи план как да ги откажа ще ми направи добро впечатление и ще отбележи точки(самият факт че не пуши и дига ранга в очите ми-значи има самодисциплина-нещо което голяма част от хората нямат).
|
|
|
Активен
|
|
|
|
camouflage
|
 |
« Отговор #127 -: Септември 10, 2016, 19:55 » |
|
Отново говорим за липса на каквато и да е толерантност от страна на единия (пушача в случая) към другия (непушача). Ако тя няма самочувствие или търпи да я мачкат ще седи и ще мълчи. Ако е някоя мадама със силен характер просто ще го отсвири (според мен). Ние говорихме за конкретната ситуация,която авторът на темата написа. В обратната ситуация - пичът иска да си пафка и не го е*е за какво иска мацката бих казал,че ако е някоя мадама с 2 грама мозък и малко самочувствие ще го отсвири. Аз,например обичам да слушам брутален метъл много силно. Обаче се съобразявам със съседи,гости и т.н. Това прави ли ме слабохарактерен? В контекста на темата за пореден път казвам,че ако си мъж и не можеш да кажеш "ей,спри да ме опушваш" СЛЕД като си го казал нормално преди това направо слагай пола. В обратната ситуация (т.е. ти си "вредителя") не виждам нищо немъжкарско да се съобразиш с мацката и да излизаш от стаята например,да си припалиш на спокойствие и т.н. Това не те прави АЦФ,бета или другите определения от които някои хора толкова се страхуват.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ifresh
|
 |
« Отговор #128 -: Септември 11, 2016, 12:44 » |
|
За пушенето, мисля, че всичко опира до самия човек. Ако покажеш ясно, че не го желаеш и си готов да стигнеш дори до края, тогава ще се съобразяват с теб. Тук не говорим за забрани, а за респект. Ако човека до теб те уважава, ще се съобрази с теб. Ако не се съобрази, това си е за негова сметка. Винаги могат да се намерят и компромисни варианти, но за да се стигне до там е нужно не да нападаш и да правиш забележки, а да подготвиш човека така, че той да има изградено доверие и респект към теб.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
koleff99
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 13
|
 |
« Отговор #129 -: Декември 05, 2016, 14:36 » |
|
Как да разбера дали съм преминал шит теста? Смис като изтърся нещо нелогично или разчупено и мацката се засмива. Понякога обаче тоя смях е саркастичен, особенно когато отговорът е нещо от сорта на дхв. Кво значи тоя саркастичен смях и как да му отвърна?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Badrick
|
 |
« Отговор #130 -: Декември 05, 2016, 15:51 » |
|
Публикувана от: koleff99 Как да разбера дали съм преминал шит теста? Смис като изтърся нещо нелогично или разчупено и мацката се засмива. Понякога обаче тоя смях е саркастичен, особенно когато отговорът е нещо от сорта на дхв. Кво значи тоя саркастичен смях и как да му отвърна? Като развиеш нереактивност към поведение целящо да те:засегне,обиди,понижи стойноста ти като човек,вкара в подчинителна и унизителна позиция,предизвика каквато и да било емоционална реакция към теб.Тази нереактивност се развива когато имаш силни принципи в които вярваш повече от всичко и адекватно мнение за теб самия,че си стойностен човек в което отново вярваш безрезервно.За да развиеш това трябва да се поставяш в ситуации в които се изисква точно това и взимаш правилното решение в зависимост от това в което вярваш.Много практика!Така ще минаваш шитовете без реално да мислиш дали си ги минал или не и няма да имаш никакво притеснение от тях. Сега си прочети отново по-горните думи и се замисли над това което си написал.Това не е игра в която ти побеждаваш като преминаваш тези тестове,нещата са много по-дълбоки.Oще нещо,не спирай да си задаваш въпроси.Защо ми пука толкова много дали съм преминал тест или не?Защо съм толквоа притеснен от реакцията и?Защо ми пука толкова много как се представям пред човек когото реално не понзавам?Защо се чувствам напрегнат от това?От къде идва тази неувереност в мен? и т.к.Успех!
|
|
|
Активен
|
Придобиването на знания не означава, че израствате. Това става, когато това което знаете променя начина, по който живеете.
You are victim of your own mind..
|
|
|
NZ100
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #131 -: Януари 09, 2017, 22:13 » |
|
Здравейте, от известно време чета форума, определено е доста интересен. Успех и много късмет на всички през новата година  Сега по темата, преди месец-два, отиваме в един пияно бар, отидох до WC-то, и ми се наложи да почакам доста, по моите пияни разбирания, тъкмо щях да тръгвам навън, когато вратата се отключи и от вътре изкочиха 3 мадами.Реакцията ми беше, просто да кажа Уоууу, първата се усмихна, другите не можах да ги фокусирам, разминахме се, аз се намърдах вътре, и преди да затворя вратата, една от тях каза, Всички така казват, аз и отговорих, НАЛИ, и затворих вратата.След това бая се почудих дали това беше най-добрия отговор.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
houseofballoons
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 4
|
 |
« Отговор #132 -: Март 15, 2023, 10:46 » |
|
Здравейте, съфорумци. Не знам дали това е било засегнато в друга тема, ще се радвам, ако е.
Както част от вас са изпитали, има си и шит тестове, които идват по време на връзката ви, един вид да се поддържате във форма, или мацката да потвърди дали сте емоционално стабилен, което естествено е добър показател ако някой път ще станете баща на децата й.
Искам да се обърна към четящите с въпроса, имали ли ста поне една или две приятелки, които рано или късно (забелязал съм предимно рано, докато е още в discovery процеса) са ви питали дали сте ползвали платена любов?
Естествено допускам факта, че тук може и да свръханализирам въпроса, а той да е невинен от сорта, ял ли си хубаво суши някъде или скачал ли си с бънджи.
Просто за мен и приятелите ми беше добра ментална гимнастика да анализираме и двете посоки, в които отговорът може да се състои - да или не. Ще се радвам, ако имате real life референции как е протекъл подобен разговор с важе гадже, или пък някакви откровения, които момичета са ви направили по адрес на някой бивш по темата.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
Публикации: 532
|
 |
« Отговор #133 -: Март 15, 2023, 12:52 » |
|
Да. Не съм виждал добра реакция. Затома вече казвам - Нямал съм нужда от платена любов но съм имал преживявания вкоито съм се държал все едно е платена. И насочвам разговора в моя посока като йм казвам че искам жена ми да се държи като такава но само с мен. Идеята е че ако някоя те пита този въпрос то тя има угризения че иска да бъде такава с мъжа й. От теб се иска да дадеш отрицателна валидация на това че би отишъл на платена любов (защото това е отблъскващо за жените) и положителна валидация за това че тя може да е освободена в леглото, но само с теб.
Имах случай на жена във връзка която не беше доволна от мъжа й и търсеше друг. Вика ми бил ли си на к****. Демек пита ме искаш ли аз да съм твойта к**** но само за веднъж. Т.е. гледай на такъв въпрос да отговаряш с - Нямал съм нужда но ако ти беше к**** може би щях да те избера от 10 наредени една до друга щях да избера теб. И вече почваш да говориш защо - дари защото има такова изражение докато те гледа, дали защото в погледа и четеш желание да го взима, дали защото намираш нещо в тялото й. Вече според конкретният таргет калибрираш.
|
|
|
Активен
|
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас. Да бъдеш успешен има повече общо с това, да знаеш какво да направиш с незнанието си.
|
|
|
|