Пикап, ефективни запознанства, флирт и свалки (Pick-up Project форум)
Декември 04, 2023, 19:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


"Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти." – Китайска поговорка

Започни да живееш живота си сега! Научи се да заговаряш непознати жени!

Екипът на pickup-project организира групи за нови обучения през 2023г.

За записвания попълни формата:

https://pickup-project.net/%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Начало
Правила
Търси
Вход
Регистрация
Най-нови
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Играта през 2021  (Прочетена 6429 пъти)
vodoprovod4ika
PuP Player
PuP Форум Зарибен
*******
*

Репутация: +92/-8
Неактивен Неактивен

Публикации: 89


Профил
« -: Ноември 09, 2021, 22:59 »

Здравейте.

Настинах и седя в къщи болен, баси скуската. Поне пия греяно вино.

По този повод, реших да напиша един разбор на играта през 2021г.

Последните години нещата многоооо се промениха, много фактори рефлектираха върху дейтинга, живота като цяло се промени.

Стана нормално да работиш от вкъщи, да биеш чекии по 3 часа дневно и да ходиш с маска. Все неща, които по времето на Слеъра, не се приемаха за нормални. С малки изключения относно това за чекиите, разбира се. Много ръкоблудствах едно време, признавам си.

Стига глупости. Да започваме със сериозният анализ. Моят научен труд.

Като увод ще кажа, че по мое мноение, един "завършен" играч, които наистина иска да ебе многооо и качествени мацки, трябва да бъде развит във всички кмпоненти на играта. Отделните компоненти, ще разделя по-долу.

1) Онлайн играта

В деншно време, това е най-ефективният метод за ебане на много жени. С правилно изграден профил и пдоход, онлайн достигаш до многоооо повече жени, отколкото чрез традиционните дей и найт гейм.  Както скоро казвах на един приятел, ако да речем си в дискотека, 5-10 жени ще видят че си "готин" (ако си готин, разбира се). Онлайн за същото време могат да те видят 100-200, при това без да се налага да седиш до 5 сутринта и да си жертваш съня.

Основен недостатък или плюс ( въпрос на гледна точка) е че в онлайн играта решаващ фактор е как изглеждаш ( Поне на снимки). Доказано е, че ТОП мъжките профили в Тиндър ( да речем), обират над 90% от жените. Просто в момента стоят така нещата, че ако си "средностатистичски", си доста преебан. Моят личен извод от цялата работа е просто да НЕ бъдеш  "средностатистичски".

Фейсбук, Инстаграм, Тиндър, Фейсбук дейтинг, Баду. Толкова много платформи, даващи възможност да се намерят нови жени за ебане. Последните три, даже селектират жените които "търсят нещо". Тотално изобилие и утопия за всеки, целящ количетво откъм ебане. Качество също има, изпада се и на доста красиви жени, макар да не е чак толкова често.

Имаш ли добър профил в платформите, средностатистическите жени започват сами да те търсят и пишат. Шансовете с красивите драстично се увеличават. Дори се случва, много красиви жени да пишат първи или да провокират. Лошото е, че последното не е често, макар да го има.

Основен минус, е че много красивите жени получават наистна стабилна валидация, пишат им стотици. Поради тази причина, много често, колкото и готин профил да имаш, просто ще бъдеш игнориран. Най-често, поради многото спам, съобщението ти въобще не бива отворено и прочетено, колкото и добро да бъде то. Поради тази причина, съм на мнение, че много красивите жени, освен онлайн, ТРЯБВА ДА СЕ ИГРАЯТ НА ЖИВО !!!

Как добре развитият профил в социалните мрежи помага в останалите аспекти на играта

Развитият профил във Фейсбук и Инстаграм, прави играта навсякъде много по-лесна.

На дейгейм например, преди зада направя качествен сет, които да доведе до среща, бе нужно да следвам цялата структура.

Атракшън ---- Рапорт ------- Емоционална вързка  -------  И така нататък.

Не преминавах ли през тези стъпки, много често когато взимах телефон, мацката не вдигаше след това. Имало е и случай, разбира се, когато съм ги правил и пак не е вдигала. Или обратното. Генерално обаче, качественият сет изискваше много повече време и усилия. Ефективността от своя страна бе много по-ниска.

Какво е нужно от един сет сега?

След като имаш развит профил, напълно достатъчно е да влзенш с висока енергия за 2-3 минути и да я добавиш във Фейсбук или Инстаграм.

На живо вижда че си готин, има атракшън. После разглежда профила ти, където пак си готин ---- има рапорт. Също така, гледайки профила ти, които затвърждава това което е видяла, тя сама започва да се продава за среща с теб.

Резултатът е много по-висок процент на изкарани жени на среща. Много по-малко флейкове. С по-малко вложени усилия и лека игра. Струва ли си? Нека всеки сам да си прецени.

2 Дей гейм
 
Дей Гейма също еволюира и се промени. Това разбира се е до конкретен стил и подход. Тук държа да вметна, че под "стил и подход" визирам практики които носят резултати. В импотентното заговаряне "за спорта" няма нито стил, нито подход. Това е просто загуба на време.

Винаги съм казвал, че има огромна разлика между това просто да ЗАГОВАРЯШ и това  ДА ЗАГОВАРЯШ ЗА ДА ЕБЕШ. Също така практиката е показала, че хората които излизат ПРОСТО ДА ЗАГОВАРЯТ, обикновенно много,много НЕ ЕБЪТ

Къде е разликата между двете?

В манталитета, разбира се.

Тук ще споделя двете най-ефективни за мен дейгейм практики. Важно е обаче, да се има на предвид, че всеки е различен и те както общи от една страна, така от друга са строго индивидуални.

а) Позитив вайб, фън и висока енергия

Това е най-приятна форма на Дейгейм, която се оказва и доста ефикасна. Изразява се в това да излезнеш с Уинг (по Витошка, примерно) и двамата максимално да се забавлявате. Бъзикате се, иронизирате се, започвате да се закачате и с минавашите около вас хора. Направи ли се правилно, се получава един много игрив и забавен вайб около вас. Оттам е много лесно да започнете да се закачате с минаващите мацки и нещата да се случват "натурално".

Един клоуз от лятото. Разхождаме се през Август с един уинг по Витошка. Той се мъчеше да отваря, скачаше напред-назад, докато аз просто се бъзиках и забавлявах. Минават покрай нас 2 мацки, точно на светофара между Витошка и НДК. Едната от тях, на високи токчета с дълги стегнати бедра. Минавайки покрай тях, Аз с много позитивен вайб просто я погледнах в очите и се усмихнах, усмихна се и тя и си продължи.

Вървях още 10 метра с моят човек, след което се върнах и я отворих със следното " Ти така ме загелда, че нямаше как да не дойда да се запознаем". Важното тук не е оупънъра а енергията която имах. Тя се усмихна и зарадва. Взех и инстаграм-а за 2 минмути, както описвах по-горе. После лесно се нави за среща на следващия ден.

Основното предимство на този подход е, че в главата на мацката, нещата се случват НАТУРАЛНО. Тя се разхожда с приятелки ти с приятели. Разменяте си усмивки и нещата стават. Като на филм...

Важното тук е, наистина да се забавляваш с твоят човек, защото това си личи. Забавляваш ли се, много лесно можеш да заглеждаш/намигаш/махаш/плезиш или каквото ти хрумне на минаващите около теб жени. Имаш ли висока енергия и добър външен вид, огромна част от тях ще реагират. Оттам вече, апроуча става естествен и натурален.

б) Мощно влизане с концентрирана енергия и ясна цел

Все пак, във вариант "А" един от основополагащите фактори е жената да ти реагира. Макар това да е много полезно, не трябва да се ограничаваш с него.

Не знам как е при Вас, но аз видя ли наистина красива мацка, кръвта ми кипва, аурата ми се променя, кура ми става....все такива прекрасни неща.

За да имаш успех и да можеш да я вкараш в твоя свят, е нужно нещо, което аз наричам "концентрирана енергия".

Трябва да концентрираш енергията си към целта, да събудиш хищническият вайб в себе си и да влзеш с него.  Направиш ли го, шансът да остане, да реагира, да я вкараш в твоят сват, да я чукаш... драстично се увеличава.

Думите и "игровата механика" са второстепенен фактор. Важно е това което излъчваш.

Тук ще си зададем въпроса, от какво зависи това което излъчваш?

Най-вече от вътрешното ти състояние и убежденията ти, начинът по които възприемаш себе си и света. Реалния начин ще наблегна, а не този с които се опитваш да се самозалъгваш.

Ако наистина вярваш че си достатъчно готин да ебеш яки мацки, по всяка верояст ти наистина ще го излъчваш в следствие на което наистина ще ебеш яки мацки.

Тук следва всеки да си зададе следният въпрос за себе си:   " Аз вярвам ли че съм достатъчно готин да ебъ яки маци?". Важно е да бъдеш честен със себе си, без самозалъване. Ако отговорът е "НЕ", а реалният отговор при 90% от мъжете е "НЕ", тогава те чака работа върху себе си.

Също така, позитивният отговор на този въпрос трябва да отговаря на реалостта.

Не може да си дебел, неподържан, смръдлив и тн. и да очакваш да ебеш яки мацки само на вярвания. Просто нещата не работят така.

Това води до последният раздел, които ще покрия в този анализ, а именно външният вид

Външният вид

Важен ли е външният вид на мъжа в свалките?

Краткият и точен отговор е ДА.

Които вярва в противното е наивник, глупак или комбинация от двете. За много години "в играта", аз човек ебящ красиви жени, без добър външен вид, не съм видял. Проститутките и "голддигърките" са изключение от правилто и тях няма да намесвам.

Как влияе външният вид на свалката ?

Със сигурност няма точна формиула, но тази, която сам измислих, смятам е доста близо.

Да речем, че твоята резултатност по скалато 0-100 е ревна на Вътрешната игра - убеждения, игра, начин на говорене, фрейим и тн. Х Външният ти вид.

Ако имаш много силен фрей, игра и тн., но външният вид ти куца.

Да речем 9 игра, 3 външен вид, то резултатноста е 9Х3 ----- 27

Ако си добре изглеждащ , но мухльо, ситуацията ще е горе-долу същата.


Ако искаш да си на ТОП ниво и да чукаш много и красиви мацки, трябва да имаш и двете

Как да се промени външния вид към по-добро?

Темата е дълга, но просто казано, високите нива на тостестарон, имзенят чертите в атрактивна посока. Също така, трябва да си облечен, ако не добре и стилно, поне норлално. Да се подържаш и тн. стандатните неща.

Как да се повиши тостестарона?

Прочетете в Гугъл и вижте сами.

Това е за сега от мен, надявам се темата да е била полезна. Също така, ще се радвам да споделите вашите гледни точки и да се получи градивна дискусия.

Също така, държа да вметна, че напоследък смятам да се активизирам в играта, да настъпя педала, както се казва. Стига само да оздравея преди това. Визирам дей и найт гейм. Онлайна си върви така или иначе. По този повод, ще се радвам да намерия някой друг готин уинг с които да разцъкваме както по центъра и моловете, така и по дискотеките. Ако някой има желание, нека не се срамува да пише.

Желая приятна вечер и весело посрещане на новата 2022-ра година !
Активен
EL_Diablo
PuP Форум Ученик
**

Репутация: +38/-8
Неактивен Неактивен

Публикации: 123


Профил
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2021, 11:51 »

Здравей,

Готина тема и благодаря за времето, което си отделил за този анализ Усмивчица Общо взето съм напълно съгласен с тебе, но аз имам малко по-различни наблюдения за онлайн дейтинга в момента. Нека започна с най-разпространените приложения Тиндър и Фейсбук дейтинга. Тиндъра според мен тотално го прецакаха. Интересното е, че ми пуска много повече мацки от преди, но аз мач нямам от месеци вече. На какво се дължи това? Много просто - зарибявка да си платиш. Определено са сменили алгоритъма, тъй като преди на всеки новорегистрирал се профилът му беше с предимство и се показваше на по голям брой жени. Доста хора обаче се бяха изхитрили като намалее това предимство да си трият профила и да си правят нов, за да са отново в челните позиции. Да, ама от Тиндър се усетиха и смениха схемата. Увеличиха броя показвания на така наречените top picks. Идеята е да си кажеш "уау, какви уникални мацки има в това приложение" и като тръгнеш да им биеш супер лайка и ти изпише, че трябва да си платиш да го направиш без колебание. Да, обаче аз забелязвам нещо нередно с тия профили. Първо, доста често почна да повтаря профили на едни и същи момичета. Също така засякох и няколко познати, които отдавна са с гаджета и реших да се "избъзикам" дали отново не са на "пазара". Всъщност се оказа, че те отдавна не са влизали и дори са забравили, че имат профил там, но Тиндър е запомнил, че са вървежи и продължава да им върти профилите. Сега, аз лично няма да плащам и за това, достатъчно други месечни сметки имам, че и за Тиндър Голд да плащам. Мисълта ми е, че ако решиш да си действаш с обикновения профил, каквито и снимки да си сложил, мачове ще имаш само с някакви средностатистически девойки, които са активните. Вече за Тиндър Голд нека каже някой с платен профил как е положението Усмивчица Минавам към другото приложение - Фейсбук дейтинга. Не знам при вас как е, но аз каквито и настройки да му задам ми изкарва предимно разни циганки от села и паланки, вълци на които и на улицата да се разминем няма да се обърна и фалшиви профили на азиатки търсещи си sugar daddy в Европата Смотан Все пак, тук таме ми изкарва и профили на някои ставащи девойки, като предимството е, че можеш директно да коментираш снимка без дори да нямате мач още. Стана чат с няколко от тях, дори и разписах клоуз от там, но просто качеството на мацките там е много ниско.Мился, че модата на тези приложения отмина и там почва да остава само плявата (отчаяни девойки, търсещи мъжко внимание). Съгласете се, че яките мацки са достатъчно сваляни по фб, инстаграм,университети, барове, дискотеки и тн. Ако първоначално им беше интересно и влизаха да видят "каква е стоката" там, сега им е втръснало от поредното приложение, където сульо и пульо ще им пишат "здр бебце, кво си правиш". Преминавам към инстраграм. Първо - много внимавайте със снимките на мацките там. Пълен леш е. Фалша е огромен. Имам толкова много познати дето в обикновения живот са нищо особено на външен вид, но като им отворя профилите и направо не мога да повярвам, че това е същото момиче. Обаче събрали по 3-4к фололърс и вече вдигнали носовете до небесата. И там съм се зачатвал с разни мацки, обаче наплива към тях е толкова голям, че постоянно трябва да търсиш как да им привличаш вниманието, да мислиш теми по които да си говорите, да ги бъзикаш на всяко стори, което бълват и изпуснеш ли за миг контрола следва сийн и си до там.Няма я лекотата на общуването. Просто всяка мацка вече е с по поне 5к последователи като 4500 от тях са разни чикибойци и се пробват ако стане. За развиването на профила - какво според тебе означава развит профил? При мъжете е същата работа - всяка втора снимка напомпан от фитнеса, всяка трета с S-класата на вуйчо и всяка пета от екскурзийка до Гърция или в най - добрия случай от Дубай ( което вече е постижимо и за всеки пишлигар взимащ над 1300 лв. заплата), сторита от чалготеки и барове как се сеца наргиле. Ами мацките и това вече почна да им писва и да настройват радара за такива...

За мене най - добрия начин за привличане на качествени мацки си остава ако имате общи хобита и интереси. Давам пример. Записах се на курс за дигитален маркетинг. Хем ми е интересно, хем ще ми върши работа в професионален план, хем се оказа, че в курса от 300 човека над 200 са жени Усмивчица Уин-уин отвсякъде! Единственият недостатък е че лекциите са онлайн, но си имаме фб група, където обсъждаме всичко.Така много по-лесно може да изпъкнеш и да им станеш интересен. Вече съм добавил поне 10 момичета, готини, интелигентни, където от темите за лекциите полека-лека минаваме и към лични теми, става разговор и вече мисля да ги селектирам към коя да се насочвам да играя за излизане и клоуз. Представям си пък ако и лекциите бяха присъствени... Нали всички към това се стремим - да имаме изобилие и избор Усмивчица Затова просто си намерете вашата ниша - дали ще са някакви танци, фитнес, друг спорт, курсове по език, по програмиране все тая, важното е на вас да ви е интересно и когато интересите ви съвпаднат ще привличате много по - лесно качествени мацки в живота си Усмивчица
Активен
Someone
PUP Reader
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +7/-14
Неактивен Неактивен

Публикации: 38Профил
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2021, 14:05 »

@vodoprovod4ika - Зачетох се в постовете Ви (даже си направих труда да ги изчета всичките, понеже са поносима бройка), та изглежда сте доста напред с "материала", при това на такава "крехка" възраст (между другото, предполагам, че ръстът Ви играе немалка роля в цялата работа - някъде мярнах, че сте 190 см. - височината и гласът са доказани фактори при привличането от страна на жената).

Хората, които идват тук с проблеми как да заговарят нови момичета / жени, най-добре да направят същото, ще им свърши много повече работа от "библията на Дон Жуан" (не се сдържах и я прехвърлих набързо, след като някой тук даде линк - голям хаос е, почти като християнската Библия).

Имам няколко въпроса към Вас:

Не Ви ли притеснява, че "бройкането" на толкова много жени ще Ви отнеме способността за каквато и да е по-сериозна връзка с жена? (Представяте ли си някога някоя жена да е "различна от другите" за Вас в положителен смисъл, така че да искате да живеете с нея?) В този контекст виждате ли се със семейство и деца след години? (Да отидем още по-натам: Ако имате син, ще го учите ли да прави същото? )

Познавам възрастни мъже, които са прекарали живота си в подобно "бройкане" - никой от тях не става за съпруг или баща. Тотален провал като такива. Иначе са много словоохотливи и умират да омайват някого с приказки (макар че ако се заслушате в смисъла на приказките - такъв трудно ще откриете), т.е. както се казва "забавен е, ама да не ти е в къщата". Също така много се дразнят, когато чуят някой друг подобен да се хвали с числа, далеч надвишаващи техните.

Имах и един съученик, който се "разгони" още 6-7 клас и ги почна наред ("връзваха" му и 9-окласнички примерно, родителите му имаха постоянно проблеми с него, той само им отговаряше "Какво да направя, като съм надраснал съучениците си?"), сега е обикновен "дебел чичак" (никога няма да предположите какъв е бил като тийнейджър).

Мисълта ми е, че нищо такова не е свършило добре. (Всъщност дори има сериозни последствия за децата на въпросните хора, не ми се влиза в подробности.)

Ясно е, че повечето мъже лесно биха се пристрастили към "бройкането" (отделяш допамин в големи количества, чувстваш се добре, помпаш си егото до безкрайност) и вероятно такъв тип пристрастяване е по-добро от алкохол, цигари, наркотици и други, но пак си е пристрастяване и има последици.

В този контекст как се справяте с последиците от "завоеванията" си?  Предполагам, че голям процент от момичетата /жените, с които сте били интимни, после Ви търсят, "досаждат" и т.н. (все пак не сме в порнофилм, където нещата "свършват" буквално и жената се изпарява).
Справянето с това изисква доста енергия, отделно може да доведе до прояви на съвестта, би трябвало да Ви е ясно какво имам предвид.
Активен

"В царството на слепите едноокият е цар."

"Разбираш, че си спечелил спора, когато опонентът ти мине на лична основа."

"Не спори с глупаци - ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит."

"Не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на него ще му хареса."

"Не спори с глупаци - няма да им промениш мнението, а останалите хора трудно ще ви разграничат."

"Няма нищо по-практично от добрата теория."

https://pickup-project.net/forum/index.php?topic=9855.0 - "Как да мислим правилно (и да бъдем по-малко глупави)"
BaiGrozdan
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +17/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 67


Профил
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2021, 14:27 »

Прекрасна тема, апелирам да я направят важна. Отдавна не е имала съществена тема като тази.

Мога да добавя,че тесторена се изгражда както от физически упражнения - лежанка, тяга и клекове така и демонстриране на лидерски качества. Дали ще е в хоби, дали ще е на работа няма значение. Това,че влияеш на някакви хора е доста привлекателно за жените.

Моят съвет е - вземете си треньор. Аз вярвам в менторите и хора, който знаят повече от мен в дадена област мога само да спечеля от тях. Когато обещаеш на треньора си,че ще дойдеш много трудно можеш да се откажеш, понеже си поел ангажимент. Той ще ти покаже правилната форма на изпълнение на упражненията и естествено ще ти каже и какво да ядеш. Тук става въпрос и за храна - яденето на скариди примерно съдържат цинк. Също така използването на бета аланин преди тренировка отчасти играе ролята за натрупването на хормон на растежа:
https://regento.bg/10-nachina-za-povishavane-na-choveshkiya-hormon-na-rasteja-hgh/

П.С. Не ви апелирам да се боцкате или да ползвате стероиди. Апелирам да четете и да се развивате в мускулната дейност и да се поинтересувате от храните, които ви носят само бонуси.

Последно нещо, което бих ви препоръчал е да ползвате ръцете си. Счупена е мивката - опитайте се я да я оправите. Взели сте си нов гардероб? Направете си го сами.
Активен
Jacob Palmer
PuP Player
PuP Форум Ученик
*******

Репутация: +11/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103Профил
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2021, 14:35 »

Someone , бая булшит прочитам от тебе нещо.То по тая логика и почти няма жена която да става за ''майка или съпруга'' , понеже 95% от жените имат повече бройки от средностатистическия мъж , който не е 'играч'.Също така не виждам какво общо има 'бройкането' с отговорноста да бъдеш добър родител и мъж уважаващ жена си.Тука по компетентно мнение може да даде стоун.
За височината на човек донякъде съм съгласен , определено е в + но и определено не е решаващ фактор.

Не Ви ли притеснява, че "бройкането" на толкова много жени ще Ви отнеме способността за каквато и да е по-сериозна връзка с жена? (Представяте ли си някога някоя жена да е "различна от другите" за Вас в положителен смисъл, така че да искате да живеете с нея?) В този контекст виждате ли се със семейство и деца след години? (Да отидем още по-натам: Ако имате син, ще го учите ли да прави същото? )
Не.
Точно бройкането на много жени ми дава способноста да видя ''различната от другите''.Ако съм бил с 2 момичета през живота си , как ще разбера че 3-тата е 'мойта различна'.
Да, ако имам син ще го уча да прави същото , защото ще искам той да е човека който ще 'избира', а не да бъде избран.

Иначе за тиндъра и фб дейтинга съм съгласен на 100% с всичко което каза диабло.
Като цяло онлайн играя само инста и снапчат и на двете места играта ми върви много лесно.Иначе в инста поне 2 3 пъти месечно ме 'апроучват' от някое меме което съм качил.
Друго което забелязвам в инстаграма - с мацки с които сме били заедно в дискотека/бар/вила и т.н. и после се последваме , след 2 3 дена почти винаги ги добавям в клоуз френдс.Там вече сторитата които качвам са само сексуални. Видя ли че и тя ме е добавила в close fr. почти винаги нещата са на 60% готови , остава ти съвсем малко да я поиграеш. За последния един месец имам 2 клоуза точно по тоя начин. Ясно ми е че нещата са почнали да тръгват още от вечерта когато сме се запознали , но така ми става 200 пъти по лесно.
Активен

Don't let'em say you ain't beautifull , they can all get fucked just stay true to you ;]
Someone
PUP Reader
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +7/-14
Неактивен Неактивен

Публикации: 38Профил
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2021, 15:18 »

То по тая логика и почти няма жена която да става за ''майка или съпруга'' , понеже 95% от жените имат повече бройки от средностатистическия мъж , който не е 'играч'.

Повечето жени имат "майчин инстинкт", повечето мъже нямат "бащин инстинкт". Това за майчинството, а съпругите са съвсем друга тема. Тези, които са "обходили" много мъже, най-вероятно не стават.

(Отделно чисто еволюционно има причина да не се наблюдават много жени, които са силно привързани към даден мъж - в древността такава жена не би оцеляла, след като мъжът й умре рано, съответно е логично днешните жени да са потомки на жени, които са успявали да се нагодят към нови мъже.)


Също така не виждам какво общо има 'бройкането' с отговорноста да бъдеш добър родител и мъж уважаващ жена си.

Правилно, "бройкането" е отговорна работа (и навик), как ли би могло да попречи да се развият други отговорни навици (като да си добър родител или съпруг), даже би ги стимулирало  Ухилен

За височината на човек донякъде съм съгласен , определено е в + но и определено не е решаващ фактор.

Това не го решавате Вие, то е добре изследвано и се знае.


Точно бройкането на много жени ми дава способноста да видя ''различната от другите''.Ако съм бил с 2 момичета през живота си , как ще разбера че 3-тата е 'мойта различна'.

Интересно какво точно "различно" ще видите в 101-вата жена след първите 100?
Доста по-вероятно е с всяка следваща да ги дехуманизирате все повече и повече (т.е. да гледате на тях като на мръвки и само да сравнявате на коя колко й е голямо (са й големи) или коя как го прави).

(И да, има жени, които нямат нищо против да бъдат възприемани само като сексуални обекти (и за които най-големият комплимент, който могат да получат, е да видят ерекция), ама едва ли те са най-подходящите за съпруги и майки.)

Да, ако имам син ще го уча да прави същото , защото ще искам той да е човека който ще 'избира', а не да бъде избран.

Това е прекалено "черно-бяло".
Активен

"В царството на слепите едноокият е цар."

"Разбираш, че си спечелил спора, когато опонентът ти мине на лична основа."

"Не спори с глупаци - ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит."

"Не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на него ще му хареса."

"Не спори с глупаци - няма да им промениш мнението, а останалите хора трудно ще ви разграничат."

"Няма нищо по-практично от добрата теория."

https://pickup-project.net/forum/index.php?topic=9855.0 - "Как да мислим правилно (и да бъдем по-малко глупави)"
Jacob Palmer
PuP Player
PuP Форум Ученик
*******

Репутация: +11/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103Профил
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2021, 15:43 »

Повечето жени имат "майчин инстинкт", повечето мъже нямат "бащин инстинкт". Това за майчинството, а съпругите са съвсем друга тема. Тези, които са "обходили" много мъже, най-вероятно не стават.

(Отделно чисто еволюционно има причина да не се наблюдават много жени, които са силно привързани към даден мъж - в древността такава жена не би оцеляла, след като мъжът й умре рано, съответно е логично днешните жени да са потомки на жени, които са успявали да се нагодят към нови мъже.)

Булшит vol.2
Чисто еволюционно , в древноста всеки мъж е целял да остави колкото се може по голямо поколение след себе си , а не се е привързвал към 1 жена с която да прекара живота си.Съответно е логично днешните мъже да са потомци на мъже , които са успявали да си пъхнат мръвката на колкото се може повече места.

Правилно, "бройкането" е отговорна работа (и навик), как ли би могло да попречи да се развият други отговорни навици (като да си добър родител или съпруг), даже би ги стимулирало  Ухилен

Несполучлив опит за ирония.Въпрос на приоритети пич  Усмивчица Приоритет жени = всичко друго на заден план.
приоритет дете = всичко друго на заден план.И къде видя да казвам че един ден като имам семейство , ще продължавам да вършея както сега ? В момента цел ми е да бъда 'бройкач' , но не виждам как би ми попречило за в бъдеще от гледна точка на семейство.

За височината на човек донякъде съм съгласен , определено е в + но и определено не е решаващ фактор.
--
Това не го решавате Вие, то е добре изследвано и се знае.

Това казах , висок мъж е по атрактивен за жената , но не е решаващ фактор. И нисък да си , ако знаеш как да го получиш , пак ще ебеш.

Интересно какво точно "различно" ще видите в 101-вата жена след първите 100?
Доста по-вероятно е с всяка следваща да ги дехуманизирате все повече и повече (т.е. да гледате на тях като на мръвки и само да сравнявате на коя колко й е голямо (са й големи) или коя как го прави).

(И да, има жени, които нямат нищо против да бъдат възприемани само като сексуални обекти (и за които най-големият комплимент, който могат да получат, е да видят ерекция), ама едва ли те са най-подходящите за съпруги и майки.)

В 101-вата по различно ще видя ; начин на мислене , отговорност , зрялост , секс , приоритети , разбирам ли се с нея , колко лесно се разрешават споровете ни. Да продължавам ли ?
Да , ще я сравня с абсолютно всичко с предишните 100 , колко и е голямо и как го прави. Харесва ли ми , ще бъде тя.

Това е прекалено "черно-бяло".

Какво очакваш , 3 тома филосфка книга с обяснение защо ще предпочитам синът ми да е ебач ли ?
Активен

Don't let'em say you ain't beautifull , they can all get fucked just stay true to you ;]
Someone
PUP Reader
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +7/-14
Неактивен Неактивен

Публикации: 38Профил
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2021, 17:25 »

Чисто еволюционно , в древноста всеки мъж е целял да остави колкото се може по голямо поколение след себе си , а не се е привързвал към 1 жена с която да прекара живота си.Съответно е логично днешните мъже да са потомци на мъже , които са успявали да си пъхнат мръвката на колкото се може повече места.

Случайно да съм твърдял обратното?  Усмивчица
Въпросът е дали това е добре или не в сегашния свят.

Въпрос на приоритети пич  Усмивчица Приоритет жени = всичко друго на заден план.
приоритет дете = всичко друго на заден план.И къде видя да казвам че един ден като имам семейство , ще продължавам да вършея както сега ? В момента цел ми е да бъда 'бройкач' , но не виждам как би ми попречило за в бъдеще от гледна точка на семейство.

Завидна цел, но това както и да е (някои казват, че човек е голям, колкото са големи мечтите му  Ухилен )

Много просто - ключовата дума е 'навик'.
Поведението на човек като цяло е сбор от навиците му, съответно кофти навици - кофти човек.
Навик, свързан с безотговорност към хора, трудно ще съжителства (дори и впоследствие) с навик, свързан с отговорност към хора.
Не е невъзможно, но е малко вероятно (за да запазим оптимизма Усмивчица ).

В 101-вата по различно ще видя ; начин на мислене , отговорност , зрялост , секс , приоритети , разбирам ли се с нея , колко лесно се разрешават споровете ни. Да продължавам ли ?
Да , ще я сравня с абсолютно всичко с предишните 100 , колко и е голямо и как го прави. Харесва ли ми , ще бъде тя.

Т.е. при всичките 100 "регистрирате" в ума си всички тези техни характеристики и после можете да ги сравнявате?
Нали ги "бройкате" за секс само, защо Ви е изобщо да обръщате внимание на други техни особености?
И съответно какво изобщо ще разбирате от неща като спорове, начин на мислене, отговорност и други, като не сте имали по-дълги отношения с конкретната жена?
Всъщност това е един от големите проблеми при чистото "бройкане" - набирате опит в едни елементи от взаимоотношенията мъж-жена (сваляне и секс, т.е. лесната част) и тотално липсва опит в други елементи (за който опит Ви трябват дълги връзки).

Какво очакваш , 3 тома филосфка книга с обяснение защо ще предпочитам синът ми да е ебач ли ?

Не, можете да ми го спестите Усмивчица

PS. Може да коментирате и последния ми въпрос към vodoprovod4ika - как се справяте с последиците от "бройкането"?
За мен това е най-интересното.
Примерно, ако някоя "бройка" вземе, че Ви хареса много и после Ви "досажда" и иска по-"сериозни" отношения, пука ли Ви изобщо, лесно ли я режете, изпитвате ли някакви угризения и т.н.?
Активен

"В царството на слепите едноокият е цар."

"Разбираш, че си спечелил спора, когато опонентът ти мине на лична основа."

"Не спори с глупаци - ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит."

"Не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на него ще му хареса."

"Не спори с глупаци - няма да им промениш мнението, а останалите хора трудно ще ви разграничат."

"Няма нищо по-практично от добрата теория."

https://pickup-project.net/forum/index.php?topic=9855.0 - "Как да мислим правилно (и да бъдем по-малко глупави)"
Jacob Palmer
PuP Player
PuP Форум Ученик
*******

Репутация: +11/-3
Неактивен Неактивен

Публикации: 103Профил
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2021, 17:37 »

Спирам с офтопика , щото почваме да насираме готината тема.
Относно въпроса ти - просто ги отебавам. Казвам че не ми се прави секс , продължи ли да досажда и бия игнора и тва е.
Нито ми тежи на съвеста , нито ми е трудно да я отрежа.
Не съм и обещавал нищо сериозно че да ми дреме.
Активен

Don't let'em say you ain't beautifull , they can all get fucked just stay true to you ;]
stone
PuP Hero
PuP Форум ЗвЕзДа
*
*
*
*

Репутация: +1064/-135
Неактивен Неактивен

Публикации: 3996Профил
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2021, 09:13 »

Баш си е така, както казва Someone. Аз колкото женкари познавам, си остават женкари и на дърти години. Някои успяват да живеят с жена и да отглеждат деца, ама само се чудят как да измислят някоя командировка, че да ходят по курви. Повечето жените им ги хващат рано или късно.
Но алтернативата е да си примерен съпруг и преди да направиш каквото и да било да трябва първо да питаш "милото" може ли, това не е живот за свободолюбиви хора. Всъщност за никакви мъже не е живот това, познавам и такива и вечер не им се прибира в къщи след работа, ама търпят. Останалите са разведени или сами.
Всеки да си избира от кои иска да е.

Но за не съм офф топик, по темата на ВП първо казвам браво, респект и +реп от мен. Тиндер си бях направил лятото, и то с готини снимки (даже му ги показах лично и той ги одобри), обаче за мачове курац. Показва ми все как някви уж ме лайкнали ама профилите им замъглени и за да ги видя трябвало да си платя за голд, заебах го. И без това го бях сложил само за проба като бях 3 4 дни сам на морето, в София нямам време за срещи и за тиндер.
Това, което липсва е нощната игра - ще се радвам да прочета нови впечатления за нея от активните играчи. Аз самият не съм играл кажи-речи откак тръгна ковида.
Активен
xa.aleksandra
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Профил
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2021, 19:51 »

 Someone, не могат да ти отговорят тези, които имат различно виждане от тебе за това какво е важно за тях и какво е проблем в отношенията им с жените, защото това, което интересува теб, другите може да не ги интересува, да не са се замисляли или да не искат изобщо дасе замислят. Всеки си е прав за себе си. Ухилен
 Това не означава, че не съм съгласна с тебе, но има мъже за жени за различни желания и предпочитания.
Активен
TripleN
PuP Форум Новак
*

Репутация: +1/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 9


Профил
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2021, 23:03 »

Страхотна тема от Водопроводчика и изключително полезна. Много силен коментар и на Диаболо. +Реп от мен въпреки, че опцията все още е неактивна за мен
Активен
xa.aleksandra
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Профил
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2021, 07:36 »

 Someone, интересно ми стана, ако искаш да споделиш, ти на колко години си и също така, тъй като мисля, че всеки мъж преминава през този период с бройкането на жени, при тебе случвало ли ти се е и как го премина този етап? Защо да иска един мъж да му е трудно, като може да му е лесно, без излишни драми и интересува ли се вече някой за поемането на отговорност към чувствата на другия, един вид ако жената си е мислила, че могат да бъдат заедно, тя си е виновна, че си е правила илюзии, че може в такива времена да се задържи дълго с един мъж и той все още да иска да е с нея и да не иска да поглежда встрани? Все пак мисля, че има примери и за хубави семейства или аз не им знам проблемите. Ти как мислиш? Усмивчица
Активен
Target
PuP Player
PuP Форум Гуру
*******
*

Репутация: +82/-30
Неактивен Неактивен

Публикации: 518


Профил
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2021, 11:59 »

Не си права, не всеки мъж минава през фаза на бройкането, някои просто нямат възможност за това понеже са зле с жените, други искат да създадат семейство и не им трябва да са големи играчи. И това не е заради моралните ценности, а просто те са такива хора, дори имам познати такива които са се оженили млади. Но това си е техен избор. Други които са започнали късно с жените искат да наваксат пропуснатото и като видят че туй нещо секса е хубаво и се отказват да създават семейства. Отделно да създаваш семейство в днешно време е трудно. Просто се вижда накъде отива света. А той отива към първичното преди хиляди години. И става така че един ебе, а друг плаща за неговите грешки. Статистиката на самотните майки и самотните мъже(под самотни визирам девствени и без гадже) до 30  пък и след е много зле. Няма как мъж започнал късно с жените да създаде семейство, нито пък жена с много бройки или самотна майка с мислене на тинейджър да е добра майка. За съжаление това са фактите.
Активен
No_excuses1234
PuP Форум Новак
*

Репутация: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


Профил
« Отговор #14 -: Ноември 12, 2021, 13:16 »

Аз мисля, че Someone ги пише тези неща от позицията, че му е кофти в момента и съди ''играчите'', защото той самия по някакви причини в момента не може да бъде като тях. Според мен, ако нямаш опит и не си минал през въпросните 100 жени няма как пълноценно да избереш правилната жена за себе си. Ти просто ще вземеш една от малкото, които ти обърнат внимание. Stone също е прав донякъде, но този навик да искаш да ебеш и чуждо, дори когато си във връзка е комбинация от много неща. Ако си на себе си и с найстина стойностна жена няма да имаш желание за чуждо.
Активен
xa.aleksandra
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Профил
« Отговор #15 -: Ноември 12, 2021, 13:41 »

 Target, хубаво е, че има и такива мъже, каквито описваш, вярвам, че е така, защото, както ние жените повече се усещаме едни други в лъжите, така и вие мъжете се разбирате лесно кой какъв е. Усмивчица Има голяма разлика от преди, защото ако преди всички примерно са раждали или са правили по едно и също време секс за първи път, говоря за години, сега много се различават един от друг, и може би затова е толкова трудно да има сполучливи връзки. Може би, защото има голяма разлика в поведението, опита, начина на живот между хората на една възраст.
 No_excuses1234, не знам причината за написаното  от  Someone, но аз го одобрявам и ми беше интересно да си доразвие, така да кажа мисълта, която му беше прекъсната.  Ухилен Не мисля, че е нужно да си със сто жени, за да можеш да вземеш най-правилното за теб решение. Ако с толкова голяма бройка пак правиш същите грешки като в началото, нямаш много шансове за подобрение според мен. Може и с една, две връзки да научиш доста неща, които да ти помогнат за хубав избор. Усмивчица
Активен
No_excuses1234
PuP Форум Новак
*

Репутация: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


Профил
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2021, 13:49 »

Ти като жена така ще кажеш, но всеки мъж знае какво му е мисленето когато няма опит,не е сигурен в себе си и не си е изградил базата. Когато имаш самочувствието, че си харесван и това се е материализирало в реалността имаш съвесем друг подход и виждане към жените. Готов си много повече да даваш, ако го няма това седиш в страх да не изгубиш тази, която ти е пуснала.
Активен
Someone
PUP Reader
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +7/-14
Неактивен Неактивен

Публикации: 38Профил
« Отговор #17 -: Ноември 12, 2021, 14:22 »

Г-це Александра, предполагам, че съм доста по-голям от Вас Усмивчица (макар че за добро или лошо биологичната ми възраст е с 10-15 г. по-ниска, което си върви със своите плюсове и минуси, примерно трябва да се "пазя" от прекалено малки  Засрамен )

На въпроса Ви: Не всички мъже са "бройкаджии" и една от сериозните причини за това беше изолирана преди няколко години (съответно се цитира в голяма част от литературата по темата).

Бяха изследвали 2 вида гризачи (ливадна и прерийна полевка), които са почти идентични, с изключение на това, че едните са моногамни и прекарват целия си живот с един партньор, а другите са полигамни и сменят постоянно партньорите си. Съответно установили, че моногамните имат значително повече рецептори за окситоцин (който е свързан с много неща, но едно от тях е привързаността - примерно гушкането след секс, държането ръка за ръка и т.н. увеличават окситоцина, т.е. неслучайно влюбените го правят, дори да не са наясно с действието му). Увеличаването по изкуствен начин на съответните рецептори при полигамните полевки се оказало, че ги прави моногамни, а намаляването им при моногамните ги правело полигамни, т.е. данните са сериозни.
Затова сега при хората се смята, че тези с повече рецептори за окситоцин (при жените) и вазопресин (при мъжете) са склонни към моногамия (съответно това са добрите кандидати за връзки), докато тези с малък брой рецептори са склонни към полигамия и не са надеждни за връзка.

Както виждате, това е чисто биологична причина, т.е. самите хора реално нямат заслуга за склонността си към моногамия или полигамия.

Другото интересно е, че най-вероятно този увеличен / намален брой рецептори у конкретен човек зависи от това колко добре се е грижила майка му за него в първите месеци след раждането (увеличеният контакт с детето, гушкането и т.н. води до увеличаването на въпросните рецептори).

Родителите почти винаги "увреждат" децата си по някакъв начин, та това е един от многото: кофти майка в началото - ненадежден партньор в бъдеще.

Предполагам, че в светлината на тези открития идеалният вариант за всеки, който иска връзка, е да се опита да узнае дали потенциалният кандидат има много или малко от въпросните рецептори (най-малкото може небрежно да се прояви интерес към грижите, които майката е полагала някога).

Разбира се, дори да имате склонност към нещо, може да влияете върху тази си склонност чрез самоконтрола си (както споменах по-рано, това е изолирано като най-важното качество, което може да усвои човек, ако иска да има успехи в живота - във всички сфери). "Сила на волята" на Рой Баумайстър и "Тестът Маршмелоу" на Уолтър Мишел са много добри четива по темата.

Реално може да разделим хората на склонни към привързване и не толкова склонни (и пак отбелязвам - тази склонност им е обусловена, те не са виновни за нея).
Първите може да отделят допамин и само от присъствието на някой човек (обикновено от другия пол) около тях, без непременно да умират да му свалят гащите - съответно такива хора по-скоро ще изпитват нещо като "любов" и ще търсят връзки, а тези от втория вид отделят допамин поради самото "завоевание" и ще изпитват основно сексуални импулси.

Част от полигамните може да развият достатъчно силен самоконтрол и да устояват на тези си импулси, съответно поведението им би могло да бъде обърквано с това на моногамните (макар че при опит за по-дълга връзка вероятно ще си проличи недостатъчната степен на привързаност към партньора, просто няма да има изневери).
(Важно е да се отбележи, че човек може да има голям самоконтрол в една област и никакъв в друга - примерно може да се справя чудесно в работата си и лошо в личния живот, зависи кое колко е тренирано.)

Така че в идеалния вариант добра двойка може да стане от двама моногамни (което поне ще гарантира, че са способни на привързване) -  това, разбира се, не е гаранция за безоблачна връзка, понеже е само едно от необходимите неща (по-рано споменавах за ефекта "Ана Каренина"), но със сигурност без това би било много трудно.

PS. Понеже питахте мен конкретно  - аз имам огромен самоконтрол и никога не съм бил фен на "бройкането" (отделно съм се нагледал на "бройкаджии" и не съм видял нещо, за което да им "завидя"), иначе от детската градина натам май през повечето време съм си "падал" по някоя около мен, друг е въпросът, че след време съм се чудел какво точно съм й харесвал.
Имал съм еднократни изпълнения (които пак са били контролирани с някаква цел, примерно някакви експерименти), имал съм и доста дълга връзка (за съжаление с невротичен тип човек - което, както споменах преди, е най-сериозният предиктор за неуспешна връзка, що се отнася до личностните черти).
По принцип ми пука за хората и с всички, които са ме искали, а аз не съм бил толкова навит, съм гледал да прекъсна нещата бързо и безболезнено (доколкото е възможно), с което всъщност умишлено съм намалявал "бройките" си. (Не е много лесно да се въздържиш, когато хубава и свястна 20-годишна драпа да я водиш у вас, но е възможно, факт.)
("Прасни я и да не ти пука после!" не ми се нрави изобщо. Също така, това, че някоя конкретна жена може да не се е отнесла много добре с теб, изобщо не е причина да се отнасяш по същия начин с други жени.)

Отделно сексът с много хора навява и мисли за нечистоплътност - самата скъсена физическа дистанция може да доведе до обмени на части от микробиомите на двамата, чиито последици не са ясни. Аз лично предпочитам много пъти с един човек, който ми харесва, пред 1 път с много хора.

Това, което човек харесва, като цяло идва от по-примитивните (древни) емоционални части на мозъка (лимбичната система и т.н.), но това, което ни прави висш вид, е точно способността за самоконтрол, планиране и т.н. (което се осъществява от ПФК и други части на неокортекса - това са областите на мозъка, развити най-късно, поради това е и толкова трудно да се състезават с по-древните, но всичко е въпрос на тренировка и навици - ако тренирате съзнателно нещо достатъчно дълго, накрая се автоматизира и става несъзнателно, лесно и бързо.)

Така че принципно всеки изпитва силни импулси към нещо (или някого), но би могъл да се опитва да преценява евентуалните последици и вече след това да решава дали да се поддаде ли не.


PPS. Някои тук явно са останали с впечатлението, че критикувам "бройкаджиите" - всъщност просто им задавам въпроси, понеже ми е интересно дали изобщо мислят за последиците от "бройкането", изобщо не твърдя, че връзките са нещо много добро (вече казвах, че добрата връзка е по-скоро огромен късмет - Сократ е съветвал мъжете да се оженят, понеже, ако попаднели на подходяща жена, щели да са щастливи, а в противен случай щели да станат философи - явно затова почти всички мъже са "философи" Усмивчица )
Връзките са сложно нещо и могат да бъдат много мъчителни.

Също така има голяма разлика между това да искаш отчаяно да "бройкаш", но да не можеш, и това да можеш да "бройкаш", но да не искаш (и в двата случая бройките няма да са много, но по коренно различни причини).

Някои явно са на мнение, че трябва да минат Х жени, за да добият някакво самочувствие - това просто не е вярно, но на 15-20-25 е нормално да си го мислиш, особено ако нищо не си направил дотогава и няма с какво толкова да се "гордееш". Иначе самата идея да живееш, за да те "харесва" който и да е, е абсурдна. Така човек сам се прави зависим от други хора.

За да завърша този дълъг пост - различните хора се чувстват добре (отделят допамин) от различни неща, отделно могат да контролират малко или много поддаването си на импулси.
Активен

"В царството на слепите едноокият е цар."

"Разбираш, че си спечелил спора, когато опонентът ти мине на лична основа."

"Не спори с глупаци - ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит."

"Не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на него ще му хареса."

"Не спори с глупаци - няма да им промениш мнението, а останалите хора трудно ще ви разграничат."

"Няма нищо по-практично от добрата теория."

https://pickup-project.net/forum/index.php?topic=9855.0 - "Как да мислим правилно (и да бъдем по-малко глупави)"
xa.aleksandra
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Профил
« Отговор #18 -: Ноември 12, 2021, 14:31 »

 Someone, щом си толкова голям и не си бройкаджия, ако не си създал досега семейство, защо си го направил този избор? А и не съм толкова малка, не знам защо така си мислиш, не мисля. че разсъжденията ми  са на младо момиче.
Активен
xa.aleksandra
PuP Форум Зарибен
*

Репутация: +5/-2
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Профил
« Отговор #19 -: Ноември 13, 2021, 13:03 »

Someone, напомняш ми на Йосив Табаков, но с друг профил, особено с толкова много информация, която даваш за медицински изследвания, а също така и с въпросите как се справяте с последиците с бройкането, проучване ли правиш?
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines