Lady Gaga
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 3
|
 |
« Отговор #20 -: Юни 07, 2022, 15:00 » |
|
CaPex_05, Пишеш, че връзката ви е от 2,5 г. Това не е малко време, което да захвърлиш с лека ръка. Споделяш и че семействата ви се познават, заедно сте ходили на почивки и сте имали доста приятно моменти заедно… Т.е. отношения между вас, по написаното от теб, изглежда са били сериозни.
Четейки споделеното, в мен остана впечатлението, че момичето е било изцяло под твоя контрол и под този на родители си. Тя до тук имала ли е изобщо някакъв свой личен избор в живота си? Тя къде иска да учи? Как вижда себе си след 5 г., след 10г.? От 17,5 г. възраст е с теб. Работи за родителите си. Избира да учи в град близо до родния, за да е близо до теб и до семейството? В даден момент ти я подкрепяш за преместване в по-голям град. Нали знаеш, че динамиката на новото място, новата среда ще предоставят и по-големи възможности?
Имам 2 приятелки, които са от сравнително средно голям град. Преместиха се да живеят и работят в София, макар че работиха на прилични места с добър доход. Личното ми мнение е, че по-скоро го направиха, за да избягат от родителите си и да живеят доста разхайтен живот. Едната яко затъна и я върнаха. Другата често ме търси да й предписвам рецепти за медикаменти, тъй като се среща с различни мъже и води безразборен, и рисков полов живот. Като невменяема е. Не е задължително да повлияе негативно, зависи от човека с какво ниво на осъзнаване е и какъв му е капацитета.
Майката е най-близкият човек в живота на човека. А момичето върви по пътя заедно с майка си и тази тежка диагноза. Как мислиш се чувства?! Питал ли си я? В повечето случаи, когато човек е чул диагнозата рак, първата асоциация е свързана с края… Това е тежък кризисен момент за нея и семейството ѝ. Според мен е нормално да се чувства объркана, та тя все пак е само на 20 г.?! Пример - когато бях на 18 г. в семейството ми имаше болен човек, на легло. Освен за баба ми, жената, която ме е отгледала се грижих и за детето на първата ми братовчедка, която остана без баща, а майка ѝ реши да я изостави. Та на тази възраст къпах и обслужвах възрастна жена на 70 г. и малко дете на 5 г. Мислиш ли, че се вълнувах приятелите ми какво са правили? Само помня, че почти всички се отдръпнаха, защото спрях да излизам с тях. А аз се чувствах убита от умора – учене и домашни задължения, докато другите мислиха къде да се напият.
Според мен, това е тест за вас двамата, доколко е силна връзката и любовта между вас.
Ти я обичаш, затова и темата ти е „…как да я върна?“, а не „…как да я забравя?“ Тя също те обича. Иначе, дрехите досега със сигурност щяха да ти бъдат върнати или хвърлени на момента и да се е приключило.
Опитайте се да живеете живота си в реалността, извън измисления виртуален свят на фб, инстаграм и пр. социални нужници. Кой каква снимка е качил, къде е бил, с кой се е снимал и пр. детински истории. Пример – трябваше да ходя на един конгрес с един колега, който е семеен/разведен и обсебен от социалните мрежи, качва всичко. Горе-долу сме набори с него, 30+. Така се случи, че на някои от снимките сме снимани заедно по време на презентацията и след това на официалната вечеря. Това означа ли, че съм му любовница?! В действителност на работата не се понасяме, дори не се поздравяваме и онзи ме забърква постоянно в някаква гнусна интрига. А аз отидох единствено, за да запазя работата си, тъй като за момента ми е важна.
Това беше моето мнение, като жена. Ако искаш го приеми, ако искаш не.
Но не очаквай някой да ти даде готов и точен съвет какво да направиш. Животът е твой. Изборът е твой.
Звучиш интелигентно момче, така че ще си позволя един съвет от мен – не допускайте 3-ти лица във вашите отношения. И не, не е глупаво, нито пък слабост, мъж да обича жена. Напротив, изисква се сила и смелост.
Според мен, момичето си заслужава да опиташ отново. Поне да знаеш в някой бъдещ момент, че си направил всичко възможно, което е зависило от теб и да няма момент на съжаление.
Късмет!
|