Здравей,
Човече, единственото което мога да ти кажа, е да потърсиш помощ от психотерапевт. Но някой дето е психо-телесно ориентиран, за да може да извеждаш цялото това притеснение и напрежение за което говориш от тялото. Защото то изглежда, че се натрупва и не се освобождава. А да стигнеш и до паник атаки, означава, че нещо много сериозно се случва с това да се тригърват/задействат всеки път емоциите ти в такива ситуации.
Изобщо, паник-атаката знаеш ли какво е? Паника - тялото се паникьосва, изтрещява, не може да търпи дадена ситуация... и АТАКА - искаш да атакуваш това което те застрашава. Ся кажи ми - ше водиш борба/битка с ония мацки ли:)? Или с приятелите ти? Много са страшни ли? ...

...
Най-напред трябва да знаеш какво провокира тия емоции. Има мисли преди това. Какви са? Не може да ми кажеш, че не знаеш. Ако не знаеш, значи че много ти е паднало нивото на настроение, от там енергия на тялото и не можеш дори да забележиш какво се случва. А това е много кофти.
В същото време, не споделяш своята социална активност каква е? Това също може да оказва ефект. Като цяло, изобщо не си единственият който в последните 2 години изпада в подобни дупки (знаем що).
Та... пак ще апелирам, да се обърнеш към професионалист за помощ; който може да анализира какво се случва, и в същото време да изразяваш това което е отвътре... и лека по лека, да отработваш в ежедневието това което сте анализирали. Иначе само с мислене и "аха, идва ми от там," каам ти опит, нема да стане. И имай предвид, че тия неща няма да се решат бързо. Може да ти отнеме и година. Може и повече. Зависи как работиш, колко много искаш тези неща да спрат и да се оправят и тн. и тн. И най-вече - готов ли си да потърсиш помощ? Щото ако не си, ми сори bad news, може да задълбочиш единствено.