recheck
PuP Форум Новак
Неактивен
Публикации: 16
|
 |
« -: Юли 06, 2022, 15:51 » |
|
Здравейте.
Проблема ми е да заговоря момиче на улицата, където около нас има доста хора. В главата ми постоянно е спирачката как ще се възмотят другите хора около мен заради това. Как да превъзмогна това?
Благодаря.
P.S. Нямам проблеми с отхвърлянето.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
Публикации: 583
|
 |
« Отговор #1 -: Юли 09, 2022, 03:48 » |
|
Здрасти Аз имах същият проблем като теб. Как го реших? Записах се на обучението при Илиян. В същност не отидох на обучението, но не защото беше скъпо или защото нямах пари, а защото трябваше да работя доста далеч от софия. Сега, като се замисля, може би щях по-бързо да превъзмогна възмущението на околните хора докато заговарям непознати на улицата, ако бях посетил обучението, но всяка ситуация- според случаят. Във този случай и доколкото съм чел форумът, тук има доста информация относно мисловната рамка на успешен човек, фрейм. Дори любимият ми сериал с дейвид духовни го научих от профилната снимка на един от колегите тук- калифорникейшън. Ако нямаш време да отидеш на обучението (съмнявам се че нямаш такова време, защото всеки човек има време за самоусъвършенстване и развитие на социалните умения и осъзнатост) в сериалът доста добре е обрисувано как да прилагаме концепцията за мисловна рамка или фрейм на практика- влизаш и говориш за първото нещо което ти изплува в акълът. Освен това динамиката на изграждане на значимо взаимоотношение като отглеждане на дете или еднократен флирт също е показана на практика. Да филм е, но има известна истина в този сериал що се отнася до непукизъм и защита на социални принципи и отношения. За мен героя на дейвид и дъщеря му са олицетворение на позитивни принципи. Всички останали герои са по-близо до негативни.
|
|
|
Активен
|
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас. Да бъдеш успешен има повече общо с това, да знаеш какво да направиш с незнанието си.
|
|
|
The.Spirit
PuP Hero
PuP Форум Шампион

Неактивен
Публикации: 1554
|
 |
« Отговор #2 -: Юли 12, 2022, 09:43 » |
|
Тук не мога да не се включа.
Dankata - Сериалът "Californication" жалък. Единствената причина, поради която хората го гледаха беше, че героят на Дейвид Духовни чукаше най-различни мацки. Само че героят му е алкохолик/наркоман, който е полу-известен автор на книги, семейството му е леш, а приятелите и бизнес партньорите му са или неадекватни, или кретени. Целият филм се въртеше единствено около това "колко голям непукист е" и как "спи с която си поиска", и то като се има предвид, че самите жени с които спеше бяха общо взето калифорнийски кучки с курвенско поведение. Моля спрете да давате този сериал като пример за каквото и да е свързано със свалките.
За да има и все пак нещо по темата, recheck - започни да заговаряш момичета, които наистина те кефят или поне привличат силно. Ако механично заговаряш на случаен принцип - момичетата усещат че просто си чешеш езикът и едва ли ще се получи смислена комуникация.
Относно другите хора около теб - не е нужно да заставаш на средата на улицата/площадът, за да заговаряш мацки. Може да избираш места с по-малко навалица. Ако все пак има много хора около теб - да не ти пука, ако си от голям град като София, Пловдив, Варна, Бургас - е много вероятно никога повече да не ги видиш/засечеш. А пък и на минувачите не им пука за теб, още повече че не им и влиза в работата да ти държат сметка че заговаряш жени, което си е нещо нормално.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Юли 12, 2022, 16:47 » |
|
Dankata - Сериалът "Californication" жалък. Единствената причина, поради която хората го гледаха беше, че героят на Дейвид Духовни чукаше най-различни мацки. Само че героят му е алкохолик/наркоман, който е полу-известен автор на книги, семейството му е леш, а приятелите и бизнес партньорите му са или неадекватни, или кретени. Целият филм се въртеше единствено около това "колко голям непукист е" и как "спи с която си поиска", и то като се има предвид, че самите жени с които спеше бяха общо взето калифорнийски кучки с курвенско поведение. Моля спрете да давате този сериал като пример за каквото и да е свързано със свалките.
Дадох го за пример за това как протагониста защитава социалната си позиция по отношение на връзките с жени и как ги заговаря без да се притеснява от околните хора. Протагонистът е съставен от два героя в този сериял- това са писателя-герой и дъщерята-герой, където писателят олицетворява етичен компас на протагониста, а дъщерята е моралния компас на протагониста. От друга страна антагониста е съставен от всички поддържащи герои включително майката, където всички поддържащи герои олицетворяват етичен компас на антагонистът, а майката-герой олицетворява морален компас на антагониста. Това се доказва от края на всеки епизод където главния герой говори или с майката- моралния антагонист, или с дъщерята- моралния протагонист който разговор е дефакто проверка на реалността: Аз все още ли съм този който искам да бъда или се превръщам в етичния антагонист който не искам да бъда. И тук съм съгласен, че всички поддържащи герои, без майката и дъщерята, са сертифицирани полирани дегенерати. Ако действието се развиваше в България съм съгласен, че би изглеждал зле като пример за поведение. Културата е различна и затова ако го копираме 1 към едно сериалът изглежда леш, да, но принципите на главния герой са универсални. Конкретни принципи които извлякох за себе си са на овладяване на родния си език до най-висока възможна степен чрез учене на литература и граматика. На умение за комуникиране на абстрактни, двусмислени и трисмислени идеи. На неизползване на тези умения за да излъжа нещо, че да спя с някоя. На опознаване на човека срещу мен на по-дълбоко ниво и на незаблуждаване на моите цели по отношения на продължителна връзка. На неизползване на слабостите на нейния характера само и само да я чукам. Колкото до другите хора които са гледали сериала аз не познавам такива и незнам защо го гледат, дали защото е непукист или защото спи с която си поиска - ако това е което хората виждат и искат разбирам защо пазара е пълен със зрелищни заглавия като игри на тронове и с дефицит на стойностни заглавия като калифорникайшун. И сега си обяснявам защо и заглавието е калифорникайшун- гръмко и крайно, за да предизвика интерес щото средностатистического не сака абстракт- сака акт.
|
|
|
Активен
|
Обърква ни псевдоморала в който израстваме и академичното ни образование защото ни накарат да си въобразим че сме се извисили над природата, която е във всеки от нас. Да бъдеш успешен има повече общо с това, да знаеш какво да направиш с незнанието си.
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: Юли 13, 2022, 09:49 » |
|
The.Spirit в сезон 3, еп 12, от 18 мин има разговор между дъщерята и бащата в който тя му споделя нещо лично. Жалък ли е този разговор между двамата?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The.Spirit
PuP Hero
PuP Форум Шампион

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Юли 13, 2022, 12:49 » |
|
Dankata - разбирам, че този сериал ти е оказал голямо влияние, но това не променя цялостната картина. Възможно е ако изгледаш достатъчно серии от "Дързост и красота" също да намериш някаква уникална логика, но това няма да направи поредицата супер смислена и интересна.
От "Californication" не помня почти никакви цитати и реплики. Спрях да го гледам някъде още 2-3 сезон, понеже беше дразнещо декадентски. И то не защото съм някакъв голям морализатор, а просто защото целият сценарии беше наблъскан с помия.
Нека не спамим повече темата на recheck със странични дискусии.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: Юли 13, 2022, 19:31 » |
|
Само recheck може да каже дали намира социалната сатира в сериалът за странична дискусия по отношение на превъзмогване на възмущението от хората наоколо и дали изобщо разбира как социалната сатира се представя в сериалите.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
recheck
PuP Форум Новак
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Юли 13, 2022, 20:32 » |
|
Гледам 1ят сезон на този сериал, но си е голяма измислица.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ilian_790112
|
 |
« Отговор #8 -: Юли 14, 2022, 08:48 » |
|
И какво ще се промени като изгледаш някакъв сериал? Ще се престориш на Дейвид Духовни ли? Как ще те научи това да заговаряш жени на улицата? Холивудските филми са за забавление, това, което е предназначено за широката публика, за да носи пари, няма как да те научи на кой знае какво. Свалките във сериалите и филмите трябва да бъдат интересни на зрителите, нямат нищо общо с това, което се случва в действителност.
Recheck, ако гледаш в действителност една истинска пикап свалка, най-вероятно няма да я разбереш, може дори да ти стане скучно. Много е вероятно поне в началото да се чувстваш дискомфортно, заради енергията в нея, към която ти едва ли ще можеш да се адаптираш. Много хора с години четат форума и си представят неща, които реално не работят. Енергията и емоцията движат всичко.
А какво става като ги нямаш? Ами трябва много зор, много усилия. Или ти трябва сам да ги приложиш, като вървиш и буташ насляпо, защото аз ти казвам, че трябва да има енергия и емоции, ама ти не знаеш какво точно значи това, нали? Каква енергия да имаш, как да я генерираш, как да създадеш емоции в момичетата.
Другият вариант е някой друг, с повече опит, да ти покаже как го прави, и да те бута с дни да го правиш и ти, което, уверявам те също не е лесно. И когато ти възприемеш новия начин на мислене и поведение, да продължиш да го прилагаш, докато наистина започнеш да виждаш разлика в живота си.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
recheck
PuP Форум Новак
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: Юли 14, 2022, 16:43 » |
|
Ами Илиане, като не мога да им създам емоцийте им и енергията им да са е*ат в г*за. Аз не мога да се занимавам с тези тъпотии постоянно и да ми е напрегнато непрекъснато. В един момент ще се откажа, щото се превръща в мъчение. Сега се разболях и не мога да пресъствам на обученията ти.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ilian_790112
|
 |
« Отговор #10 -: Юли 14, 2022, 19:12 » |
|
Няма почивка на този свят и нищо не става без напрежение. Не и за мъжа. Май дори и като се пенсионираш няма.  Не можеш да избягаш от жените в живота си и общуването с тях не е мъчение. Мъчение е ако си нийди и винаги искаш нещо без да предлагаш нищо. Тогава те ще го усещат това и няма да си им приятен. Ще ходят при други мъже, а ти само ще се озлобяваш повече. От теб зависи да прекъснеш този цикъл. Просто всеки сам носи отговорност за себе си. Това не е агитация да се запишеш на уоркшоп 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dankata
PuP Masterpiece
PuP Форум Гуру
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Юли 14, 2022, 20:58 » |
|
... как ще се възмотят другите хора около мен
Ако само това ти е проблема аз само за това коментирах досега. Ако имаш проблем изобщо със заговаряне дали насаме, дали на улицата, дали сред хора е друг въпрос. Аз нямам опит в свалките и не искам много краткосрочни връзки защото ме е страх от болести... Имах обаче проблем със заговарянето на непознати където и да е и това ми пречеше не само в свалките но и в работата и изобщо в живота което ми беше проблем. Да, тук се говори много за свалки но и доста теми са за развитие на себе си и на способността да заговарям и да поддържам комуникация с хората изобщо като част от себе-развитието и най-важното да имам чувството на спокойствие по време на свалка или докато работя. Осъзнах, че чувството на спокойствие може да дойде не само от успешна свалка но и от успешно свършена работа. Въобразих си, че чувството на спокойствие от успешно свършена работа е същото чувство на спокойствие от успешна свалка. Жените и хората усещат когато имаш това чувство на спокойствие защото то излъчва положителна енергия. И това е енергията която създава емоция в жената. Женската емоция идва от това, че жената усеща твоята енергия на спокойствието. Спокойствието идва от успешно дело. Делата които всекидневно извършваме диктуват спокойствието което поражда енергия която се предава като емоция. Винаги мисли, говори и прави едно и също. Винаги прави дела за които говориш,. И винаги говори това което мислиш. И винаги мисли в смарт цели. И все пак знам, сега ще кажеш, да де ама аз пак не знам какво да йм кажа. И аз също не знам бро, затова гледам и чета материали. Подготвил съм си няколко реплики с които да отварям, и понеже секса никога не ми е крайна цел, жените го усещат това като спокойствие. Подготвил съм си умствена нагласа т.н. фрейм и с него отварям. На мен лично ми харесва да импровизирам и се опитвам да си изградя нèчърал стайл. Доколкото съм чел тук, обучението при Илиян е в същият стил и затова го препоръчвам защото виждам ти също искаш да си изградиш нèчърал стил.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Target
|
 |
« Отговор #12 -: Юли 15, 2022, 16:39 » |
|
Това което казваш Илияне звучи добре, но на практика 90% от мъжете не им е до разговори с мацката, всеки гледа да стигне до секс. Аз лично като отварям сетове при мен си е като задължение, не знам ти откъде имаш желание за комуникация с жените. Повечето мъже го правим с ясната цел да ебем и нищо друго, ако е за разговори имаме си приятели мъже с които си прекарваме свободното време.  Понеже колегата не знае как да ти зададе въпроса аз ще ти го задам, може и на мен да ми е от полза. Как да направим комуникацията с жените забавна, за да може като сваляме някоя да го правим с желание, а не само по задължение?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The.Spirit
PuP Hero
PuP Форум Шампион

Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: Юли 15, 2022, 20:13 » |
|
Как да направим комуникацията с жените забавна, за да може като сваляме някоя да го правим с желание, а не само по задължение?
Ако ги сваляш "по задължение", значи наистина не ти пука за тях, мацката ти е безразлична, откъдето и на нея няма да ѝ пука особено за теб. Ако заговаряш момичета, които те привличат по някакъв начин - тогава енергията ти в сетът ще е друга, и реакцията на момичето също ще е по-лъчезарна. Примерно ако отида и заговоря някоя грозна и дебела - от километри ще ми личи, че не я харесвам и заради разликата в ранговете тя даже може да си помисли, че се ебавам нещо с нея. Затова и не си губя времето със заговаряния "просто за спортът". Общуването с красиви (или поне прилични) жени ме зарежда с енергия, общуването с грозни жени ме депресира. Поради което се занимавам с първите и избягвам вторите. Ако отидеш в автокъща и си търсиш кола, кое ще избереш - запазен Мерцедес Е-класа 2000-та година, или очукан VW Голф 4-ка също 2000-та година? Какво, ще избереш ръждясалият Голф, понеже не се чувстваш "достоен" да си вземеш Мерцедес? Основното нещо, което прецаква хората в междуполовото общуване, са комплексите и ниската социална интелигентност. Затова в днешно време има толкова мъже, които са съгласни да ходят с някоя грозотия или скрипя, понеже мислят че не заслужават нещо по-добро. Има и много жени, които пък нарочно тръгват с някой смотльо, защото ги е страх да се доверят на някой, който е наистина мъжествен и няма да могат да контролират.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ilian_790112
|
 |
« Отговор #14 -: Юли 15, 2022, 20:42 » |
|
Това което казваш Илияне звучи добре, но на практика 90% от мъжете не им е до разговори с мацката, всеки гледа да стигне до секс. Аз лично като отварям сетове при мен си е като задължение, не знам ти откъде имаш желание за комуникация с жените. Повечето мъже го правим с ясната цел да ебем и нищо друго, ако е за разговори имаме си приятели мъже с които си прекарваме свободното време.  Понеже колегата не знае как да ти зададе въпроса аз ще ти го задам, може и на мен да ми е от полза. Как да направим комуникацията с жените забавна, за да може като сваляме някоя да го правим с желание, а не само по задължение? Виждаш нещата така, защото фокусът ти е насочен изцяло към жената. Когато фокусът ти е в нея, неусетно тя става твоята награда. Тя е тази, която дава секс, ти си този, който иска секс и естествено, че вече не ти е до разговори и забавление. Ти търсиш начин да постигнеш този секс и не разбираш, че самият стремеж към него ти прецаква играта. Защото реално при фокус, който е в нея, ти все едно си на колене, как да покажеш какъв мъж си, каква уникалност има в теб.  Добрите пикап артисти имат контрол на фокуса. Те също не искат само разговори, но знаят как да разпалят момичето, така че нещата да вървят към секс. Забележи разликата: не да се стремят към секс директно и да гонят, като правят жената своя награда. Те движат нещата към секс посредство емоции, подходяща ескалация и смяна на логистиката. Но фокусът си остава в тях самите. Когато фокусът ти е в теб, тогава и силата е в теб. Ти не се стремиш към нещо, ти даваш енергия. Огряваш като слънце. Ти правиш така, че да се чувстваш комфортно без да се преструваш. Ти истински се чувстваш добре и даваш това чувство и на останалите около теб. Как да разбереш, че това е така и че не правиш жените своя фокус? Ами същата енергия, която даваш на жените, ти даваш и на приятелите ти, с които си излязъл. Енергията ти не е насочена само към момичето, тя огрява навсякъде. И всички хора, с които общуваш я забелязват. Как начинаещ може да постигне това? С практика в апроучите към непознати момичета, придружена с контрол на фокуса, с разчупване, с влагане на повече енергия, с доминация. Да, понякога енергията не достига, тогава отсвирванията са малко повече, но с времето играта ти само се подобрява.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|