Провокиран от темата на fuckedup
"Как се справяте с успехите на хората около вас ?", реших да пусна тази нова тема. Тя е директен превод от един изключително успешен милионер, който следя редовно в нишата в която съм и аз. Бил съм на немалко негови уебинари, и човека постоянно е във вихъра си.
Приятно четене
===============================
Ти си скучен (You're boring) Когато става въпрос за управление на бизнес, се ръководя от едно правило...
(а то важи и за живота като цяло)Не бъди скучен!Просто недей. Това не работи много добре. Наричали са ме много неща в живота, но "скучен" не е едно от тях.
Последното нещо, което искам, е хората да ми казват "ти си скучен".
Едно от нещата, върху които обичам да се фокусирам в бизнеса,
е да се забавлявам. Почти никой не говори за това.
Бизнесът трябва да бъде забавен.Всъщност, според моя опит, колкото повече се забавлявам,
толкова повече пари печеля. 4 причини защо е важно да не бъдем скучни. 1. Скучните хора са склонни да печелят по-малко пари. Ако сте чели нещо моe за късмета, тогава ще разберете това. Колкото по-динамични и интересни сте, толкова по-вероятно е хората да се обърнат към ВАС, когато имат нужда да свършат нещо.
Колкото по-уникални сте, толкова по-вероятно е да сте първият човек, за когото хората се сещат, когато имат нужда от свършена работа или искат да дадат на някого пари.
Спомнете си аналогията с водолаза. Ако сте най-добрият дълбоководен водолаз в света, ще се обадят на вас, когато някой открие съкровище в потънал кораб.
Да, това има нещо общо с развитието на уменията в тази ситуация. Но също така е свързано и с това да не бъдете скучни.
Следвайки логиката на това, знаете ли кой не е скучен? Човекът, който е направил стотици или хиляди дълбоководни гмуркания с потънали кораби по целия свят. Мислите ли, че той ще има да разказва увлекателни истории? Мислите ли, че ще е посетил някои луди места? Да, и ще бъде възнаграден парично за това. Той ще бъде възнаграден и в реално време всеки миг, в който създава невероятни преживявания. В правенето на интересни неща има вътрешна стойност. След това парите са склонни да ги последват.
Същото нещо имам и с моите видеоклипове онлайн. Ако някой иска да направи забавно видео за продажби, той идва при мен. Или отиват при братята Хармон. Ако искат някой да направи пародия в сферата на маркетинга, ще се обърнат към мен преди всеки друг.
2. Скучните хора обикновено имат по-малко приятели.Никой никога не е казвал: "Много ми се иска да излизам с този наистина скучен човек." Или "Да се срещнем с Тим. Той е АДСКИ скучен."
Мисля, че всички сме имали опит с разговор, който протича по следния начин:
"Какво мислиш за Тим?"
"О, човече, толкова добро момче. СТРАХОТНО момче. Наистина добро момче.
"Да, съгласен съм. Хайде да видим дали той иска да се видим тази вечер?"
"Категорично не. Страхотно момче, толкова мило. Но е прекалено скучен."
Няма нищо лошо в това да си супер мил. Всъщност това е една от най-високите ценности у хората според мен. Но понякога някой е просто толкова мил, че е адски скучен.
Бъдете любезни. Но не бъдете скучни.