ясно е че мъжкия пик е между 30-40 години, но дали наистина е така.
Така е, но само и единствено ако си изиграл картите си правилно преди това.
Чета в скритата част на форума, че последните месеци НАИСТИНА си започнал някакви действия, а не само празно писане и чесане на клавиатури и това е основната причина да ти споделя къде аз виждам проблема.
Живота не се "просто случва" - ти трябва да започнеш да го живееш и случваш. В последния ти пост си хванал правилно нещата:
"Като цяло не съм доволен, днеска просто беше скапан ден , но трябваше да се играе, няма как. Щом съм решил да съм играч, трябва и да правя необходимите неща за това"
Това е есенцията - правиш неща - ставаш такъв. Сваляш мацки --> превръщаш се в играч. Тренираш в залата --> ставаш здрав/културист. Пишеш редовно --> ставаш писател.
Винаги си бъркал и търсел мотивацията. Искаш да се превърнеш в играч и едва тогава да започнеш да сваляш мацки. Да станеш писател и да започнеш да пишеш.
Всичко което е нужно е да ПРАВИШ нещата които ИСКАШ. Нищо повече. Важното е това да се неща които ще те бутат напред, полезните неща. Тренировките, кариерата, хобитата, социалните връзки. В повечето пъти всичко е просто рутина, рядко се случва една тренировка на е 100% ва, или някой ден който е 100% продуктивен. Да не ти пука, важното е че не си пропуснал ден. Че си в играта, че правиш нещата и че ако продължаваш да ги правиш, то задължително положителните резултати ще дойдат. Но не веднага, не след 1 седмица или 20 дни. Ако си надебелявал в продължение на 5 години, не очаквай че ще отслабнеш за 5 месеца. Поне също толкова време (5 години) ще ти е нужно за да промениш изцяло отново менталната си и физическа настройка. Ако си пропилял 10 години от живота си, то след около 10 години очаквай "цялостната промяна" но САМО И ЕДИНСТВЕНО ако през този период си вършел правилните неща и се действал.
И тук смятам че съвета на БайГроздан, за благодарността, е точно на място. Правил съм го през 2014, 2015, 2016 година. Три години всеки ден съм писал в тетрадка за какво съм благодарен. Дали съм станал по-благодарен - и идея си нямам. как точно е повлияло върху някои възгледи - не знам. Но все пак - не ми е коствало абсолютно нищо - един химикал и две-три тетрадки, общо 6 лева. Никакъв downside. Малките неща, всеки ден се натрупват в бъдещето. Два килограма на лежанката всяка година се натрупват на 20 килограма след 10 години. Хиляда лева на година стават милион след 30 години. Запознанство с Нови хора * Нови хора = стотици нови познанства и възможности. Започваш с малко, правиш малки крачки, правиш равносметка/анализ. Минава време - същото упражнение.
Но в целия този процес няма нищо секси. Няма високопарни фрази, няма ютуб лайкове, няма признание, фанфари и аплодисменти. Има постоянен зор, пот, кръв и болка, неудобство. Просто ли е - да. Лесно ли е? Не! Заслужава ли си - това вече ти трябва да го решиш сам. Решенията са избори, изборите имат последствия.
Пожелават ти да си здрав и търпелив!