Pick-up жаргон, акроними в свалките и пикапа

 Friendly,  & Email
Автор: Slayer
*****2votes

Тук ще посочиме най-често използваните pick-up-а акроними и жаргон:

AFC – Average Frustrated Chump / Beta Male
Неудачник – мъж на, когото му липсват социални умения изобщо и конкретно умения за общуване с противоположния пол. Мъж, който не е добър с жените и не ги привлича.

ALPHA – Alpha Male
Мъж, който доминира останалите индивиди в стадото.
В природата мъжкарят (Алфата) прави секс с около 80% от женските в стадото. Останалите 20% (грозните, недъгавите, заблудените и т.н.) остават за Бетите.

AMOG – Alfa Male Other Guy или Alfa Male Of The Group
Друг Алфа или лидер в група. Целта е да го АМОГ-неш – тоест да покажеш, че си по-Алфа от него. Забележка: Крилата и приятелите ти не са АМОГ – в сериозна игра не трябва да им сваляш ранга или да си вдигаш своя за тяхна сметка. Аз разбирам AMOG-ing-a още по-общо – като друго АЛФА /лидерско/ поведение, не задължително демонстрирано от мъж.

BUYER’S REMORSE – Угризение на Купувача
Когато дадено действие се извършва само под въздействието гола емоция, по-късно често съжаляваме за него. Например в Pick-up-а ако преминеш границата от Комфорт към Foreplay (сексуална възбужда) и не успееш да правиш секс с жената (поради различни причини) – по-късно, когато я потърсиш тя ще знае (на логическо ниво), че я търсиш, само за да правите секс. Но, тъй като, емоцията вече я няма жената ще се дърпа, или дори най-често няма да ти отговори.

CLOSE – Kiss Close, Phone Close, F**K Close и т.н.
Резултат от добре игран сет. Вземане на телфон – се нарича фоун клоуз, целувки – кис клоуз, секс – фък клоуз. Изцяло завършен сет се счита, когато се стигне до секс-клоуз, останалите са стъпки при ескалация.

DHV – Demonstrate High Value
Демонстриране на висок ранг – вербално или невербално. Може да бъде направено и от друг – крилото примерно. Най-силното DHV е субкомуникирано в поведение, мироглед (фрейм) и начин на живот.

Disqualification / Дисквалификация
Обратното на квалификациите. Дисквалификациите дисквалифицират пуа, като потенциален слагач и обръщат играта (мъжът, вместо гонещ се превръща в гонен). Например добре изглеждащ/начетен мъж отговарящ на въпрос какво работи може да отговори нещо от сорта на: ‚Постригвам животни‘, показвайки чувсто за хумор и, че няма намерение да се натяга и да влиза в одобрителната рамка на жената. Когато си говори с момиче, може да й каже ‚Изглеждаш готина, жалко, че си чернокоса и не си мой тип‘. Нег-хитовете са част от дисквалификационната теория на Мистери. Идеята е мъжът да демонстрира, че има опции и не смята да гони, впечатлява и търси одобрение от никой.

DLV – Demonstrate Low Value
Демонстриране на нисък ранг. Например един мъж да се държи нийди, неуверено, без опит.

Dominance / Доминантност
Основен инстинкт при мъжете. Доминиране над останалите мъже и жени (по принцип или в дадена сфера). Мъж, който доминира и може да води успешно е много по-привлекателен за жените

FRAME – Рамка
Начинът, по който възприемаш себе си и света, който те заобикаля, твоите убеждения за теб самият и всичко около теб. Фреймът е изключително важен – тъй като отговаря за поведението и субкомуникациите на всеки човек. Тук се включват компоненти като: усещане за ранг, увереност, смелост, склонност към риск, нереактивност, сила, сексуалност и т.н.

FREEZE OUT – Фрийз аут
Нарушаване на емоционалната атмосфера и рапорта (вид пуш/избутване). Субкомуникиране, че даден човек ти става безинтересен и губи вниманието ти. Целта е да се предизвика действие у него за да си възвърне предишното състояние (залитане към теб). Тоест – жената, която е направила нещо, за да загуби благоволението ти (примерно държи се незряло) – да се бори обратно за твоето внимание.

Hypergamy – Хипергамия
Основен инстинкт (поведенчески модел) при жените. Необходимост от избиране на партньор, който е ‘повече’ от жената. Например по-висок, по-богат, с повече доходи, с повече възможности, с по-добра работа, с по-добро тяло (по мускулест), по-силен, по-смел, по-умел, по-умен и т.н.

IOI – Indicator Of Interest
Индикация от момиче, че има интерес към теб. Примерно: оправя си косата, усмихва ти се, слуша внимателно, смее се на шегите ти, отговаря на закачките.

KINO – Kinesthetic Approach
Физически докосвания, прегръдки, целувки. Без КИНО ти си просто в графа приятели, КИНО-то показва, че комуникираш с нея на сексуално ниво – мъж-жена.

KINO ESCALATION – КИНО Ескалация
Ескалиране на Кинестетиката. От съвсем леки докосвания, през галене по тялото, прегръдки, целувки, до… секс. Солидната игра на практика е ‘Привличане + Рапорт + КИНО Ескалация’. Ако не правиш КИНО ще ти трябва повече вербална ескалация, която е много по-неефективна.

LJBF – Let Just Be Friends
„нека си останем само приятели“ – когато изпуснеш фазата на Привличане и минеш директно на Комфорт и Рапорт това е често срещан резултат.

LMR – Last Minute Resistance
Последната фаза (съпротива) преди секса. При солидна Игра ще е слаба или ще липсва изобщо.

LTR – Long Term Relationship
Жена, с която имате дългосрочни сексуални отношение (гадже/приятелка)

NEEDY – Нийди
Комуникираш и субкомуникираш, че нямаш жени в живота си и, че много се нуждаеш от момичето, с което комуникираш. В резултат нейният ранг се вдига неимоверно, за сметка на твоя.

NEG – Neg Hit
Отрицателна забележка към момичето. Примерно: „Имаш нещо между зъбите“, „Тези мигли са изкуствени, нали“. Да се използват за смъкване на ранга на ‘хвърчаща високо’ жена.

OBSTACLE – Обстакъл – Препятствие, Преграда
Участниците в Сета, които не са Цел, и пречат на свалката.

ONS – One Night Stand
Секс за една нощ

OPENER – Опенер
Първото изречение, думи или рутин, с който влизаш в Сет. Примерно: „Здрасти, как си?“

PUA – Pick-Up Artist
Пикапьор – пич, който е добър в Играта. Обратно на AFC. Грубо казано – „майстор-сваляч”

Qualification / Квалификация
Квалифициране (хвалене) с цел да се направи добро впечатление и да се влезе в одобрителната рамка на жената. Когато афц-мъж сваля жена, най-често това се случва, квалифицирайки се като потенциален сваляч, за да бъде избран (харесан). Примерно: ‚Аз съм мениджър, в един коя си фирма; Карам еди каква си кола; Работя еди къде си; Всеки ден тренирам във фитнеса; Знам три чужди езика; Квалифицирането може и да е с поведение и външен вид – когато се търси одобрение. Примерно мъжът се е облякъл в скъп костюм, само за да бъде забелязан, да направи добро впечатление и да получи одобрение.

RAPPORT – Рапорт
Състояние на доверие и липса на напрежение между комуникиращите. Примерно: когато комуникираш с най-добрия си приятел или с някой член от семейството и не се караш си в Рапорт.

SARGE – Go And Pick-Up Girls
Всяка комуникация с цел Pick-Up – като глагол

SET – Сет
Всяка комуникация с цел Pick-Up – като съществително. Сетовете биват самостоятелни (единични), 2-ни, 3-ни и с повече участници, миксирани (мъже, жени) или не и т.н.

SOI – Statement Of Interest – IOI, само че с думи
Вербална индикация за интерес. Примерно: „Абе ти си много забавен” или „Имаш готино излъчване”, дори „Как се казваш?” е SOI.

TARGET – Цел
Жената или мъжът (ако си жена), която ти е цел на свалката

VALIDATION – Валидейшън, Признание
Това, което търсят жените от повечето мъже (образно казано). Като и правиш комплименти, като и се слагаш само заради външен вид, като правиш Рапорт преди Атракшън, като предлагаш да я черпиш и др. и даваш валидейшън. Ако прекрачиш горната граница на валидейшъна – това те изкарва от Сета като прекалено нийди и прекалено лесен, ако прекрачиш долната граница си прекалено труден и незаинтересован.

VERBAL ESCALATION – Вербална Ескалация
Ескалиране на отношението с думи и комплименти. При неправилна вербална ескалация (не по-точния начин и не в точния момент) – може да загубиш всичко, като вдигнеш прекалено ранга на девойката. Най-качествената ескалация, която би следвало да правиш е съвкупност от Вербална и КИНО ескалация – стига да знаеш как.

WING – Крило
Приятел, с който Играете в комбина и си помагате при Sarge-а

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *